Uw .ETH-domein verkrijgen: complete gids voor de ENS

Als u op zoek bent naar een gemakkelijkere manier om ETH te ontvangen, dan is dit het artikel waarnaar u op zoek was.

Hierin ga ik u laten weten welke stappen u kunt nemen om uw eigen .eth-domein te beveiligen, waardoor u ETH kunt ontvangen in de portemonnee van uw keuze. In plaats van een lange reeks willekeurige cijfers en letters te moeten delen, kunt u een eenvoudige en begrijpelijke .eth-domeinnaam delen.

We hebben bijvoorbeeld bureaupay.eth geregistreerd. U kunt Ether, het token dat wordt gebruikt op de Ethereum-blockchain, rechtstreeks naar ons verzenden via dit domein. Laten we, voordat we dit doen, snel uw geheugen opfrissen over Ethereum-domeinnamen.

Wat is een Ethereum-domeinnaam?

De Ethereum-naamservice is een veilig en gedecentraliseerd door mensen leesbaar Ethereum-adresrouteringssysteem. Je kunt het zien als een gedecentraliseerde neef van het bestaande Domain Name Routing (DNS) -systeem van vandaag.

Het zal een systeem creëren dat voor mensen leesbare Ethereum-adressen zal toewijzen aan de numerieke versies die we kennen. De ENS werd in mei vorig jaar gelanceerd op het hoofdnet van Ethereum en sindsdien is het enorm populair geworden en zijn veel domeinen in de gemeenschap verhandeld.

Kortom, het kopen en gebruiken van een .eth-domein is vergelijkbaar met het kopen en gebruiken van een domein voor een website. Het verschil is dat in plaats van het domein te gebruiken om een ​​website te hosten, u het gebruikt om Ether te ontvangen.

Hoe een .eth-domein te registreren

In tegenstelling tot het registreren van een websitedomein zijn er nog een paar stappen om een ​​.eth-domein te registreren. Maar maak je geen zorgen, het is niet al te ingewikkeld en ik heb alle onderstaande stappen voor je op een rijtje gezet om het registreren van je eerste .eth-domein zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken.

Ten eerste: maak een portemonnee aan bij MyEtherWallet

U heeft een openbare sleutel nodig om uw domein aan toe te wijzen, dus het eerste dat u nodig heeft, is een portemonnee voor cryptocurrency. Als u al een portemonnee heeft, kunt u deze stap overslaan en een bestaande portemonnee gebruiken, maar u moet deze openen vanuit MyEtherWallet.

Om dat te doen, ga naar MyEtherWallet en klik linksboven op de link ‘Nieuwe portemonnee’.

Wallet MEW maken

Een portemonnee maken op MyEtherWallet

Volg de instructies en zorg ervoor dat u uw Keystore-bestand downloadt wanneer daarom wordt gevraagd. Aan het einde van het proces krijgt u uw privésleutel voor toegang tot uw portemonnee. Bewaar deze privésleutel veilig en beveiligd. U kunt uw portemonnee nu ontgrendelen door de privésleutel in te voeren of door het Keystore-bestand te uploaden.

Ten tweede: bied op uw .eth-domein

Nu je een portemonnee hebt, is het tijd om je .eth-domein te krijgen.

Dit begint bij de ENS-sectie van MyEtherWallet. Hier kunt u .eth-domeinen doorzoeken en kijken of ze beschikbaar zijn.

Domein beschikbaar .eth

Voer het domein in en controleer of deze beschikbaar is.

Houd er rekening mee dat u vanaf augustus 2018 alleen kunt bieden op domeinen die minimaal zeven tekens lang zijn. Er zijn plannen om in de toekomst kortere domeinnamen toe te staan.

Als uw domein beschikbaar is, krijgt u een bericht waarin u dat wordt verteld. Als dit niet het geval is, wordt u verteld dat het domein al in bezit is. Om op het domein te bieden, begint u met het invoeren van uw privésleutel of Keystore-bestand (of een andere geaccepteerde methode).

Dit geeft toegang tot uw portemonnee en brengt u naar het scherm waar u kunt bieden op .eth-domeinen, dat in de onderstaande afbeelding staat.

Biedingsparameters .eth domein

Voer biedingsparameters in voor .eth-domeinnaam

U moet de volgende drie velden invullen:

  1. Werkelijk biedingsbedrag: het maximale bedrag aan ETH dat u bereid bent te betalen voor het domein. Als u wint, betaalt u slechts net boven het op een na hoogste bod en wordt het restant terugbetaald.
  2. Bodmasker: het bedrag aan ETH dat naar het slimme contract is verzonden en dat publiekelijk als uw bod kan worden gezien. Dit moet groter zijn dan of gelijk zijn aan uw daadwerkelijke bod. Dit betekent dat u het zou kunnen laten lijken alsof u veel meer heeft geboden dan u heeft (u moet dit geld in uw portemonnee hebben).
  3. Geheime zin: dit is een wachtwoord dat wordt gebruikt om de transactie te beveiligen. Schrijf dit op en verlies het niet.

Zodra deze drie velden zijn ingevuld, kunt u op de knop drukken om de veiling te starten. U krijgt een bericht met alle details van uw bod en wat tekst in een vak waarin u wordt gevraagd dit te kopiëren en op te slaan. Zorg ervoor dat je dat doet. Misschien wil je zelfs een screenshot maken. Klik vervolgens op “Ja, ik weet het zeker! Transactie maken ”-knop.

Bevestigingsbod voor .ETH-domeinnaam

Bevestigingsscherm voor .ETH-domeinnaam

Dat start de veiling en uw bod is binnen. De veiling duurt drie dagen, gedurende welke tijd ook anderen kunnen bieden op het domein. Na de drie dagen maakt iedereen zijn bod bekend en wordt de winnaar bepaald. Daarover later meer.

Ten derde: zorg ervoor dat de transactie is verwerkt

Noem me paranoïde, maar ik zorg ervoor dat alles werkte zoals gepland. Dit betekent dubbel controleren of het bod is verwerkt. Dit doe je bij Etherscan.io waar u het .eth-adres kunt zoeken. Hieronder ziet u het voorbeeld van ons bureau.eth domein.

Etherscan bodbevestiging

Bevestiging van het bod op de blockchain

U krijgt de details van de veiling en onderaan zou u een lijst met transacties moeten zien, inclusief die van u, waarin de ondernomen actie wordt weergegeven als “startAuctionandBid”. Houd er rekening mee dat het 5-10 minuten kan duren voordat de details worden weergegeven.

Ten vierde: maak uw bod bekend

Nadat de drie dagen zijn verstreken en de veiling is afgelopen, moet iedereen zijn biedingen binnen 48 uur bekendmaken. Als u niet onthult, verliest u de veiling en al het geld dat u biedt.

Om uw bod te onthullen, gaat u terug naar de ENS-sectie van MyEtherWallet en doorzoekt u uw domein zoals u deed toen u voor het eerst een bod plaatste. U krijgt een bericht terug dat het tijd is om uw bod bekend te maken.

Bod onthullen in MEW

Bod onthullen in ENS-sectie van MEW

Om het bod weer te geven, logt u in op MyEtherWallet met uw inloggegevens en wordt u vervolgens gevraagd om de biedingsdetails in te voeren. Dit is de informatie die u heeft gekopieerd en / of een screenshot heeft gemaakt toen u uw bod plaatste. Zodra de details zijn ingevoerd, klikt u op “Uw bod onthullen” om uw bod openbaar te maken.

Bevestiging bod op MEW

Bevestiging van biedingsdetails

Deze onthullingsfase duurt 48 uur. Als u op dat moment nog steeds de hoogste bieder bent, wint u de veiling en is het domein van u!

Ten vijfde: controleer of uw onthulling is verwerkt

Aangezien je sowieso 48 uur moet wachten, is het de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat je onthulling is verwerkt. Ga terug naar Etherscan.io en zoek naar uw domein.

Domein verplaatst naar Reveal Stage

Het domein is verplaatst om het podium op etherscan.io te onthullen

U zult zien dat het domein is verplaatst naar de “Reveal Stage”, hoelang er nog resteert in de Reveal Stage en uw transactie die de actie “unsealBid” laat zien.

Zesde: voltooi de veiling

Zodra de Reveal Stage is afgelopen, is deze klaar om te voltooien. Ga hiervoor terug naar de ENS-sectie van MyEtherWallet en zoek naar uw .eth-domein. U krijgt een bericht met de melding “Is dat uw adres? Rond de veiling af om uw nieuwe naam te claimen. ” Hieronder staan ​​de opties voor toegang tot uw portemonnee.

Domeinveiling Mew afronden

Uw domeinveiling op MEW afronden

Zorg ervoor dat u dezelfde portemonnee gebruikt die u voor het bod heeft gebruikt en zodra deze is ontgrendeld, ontvangt u een bericht naar “xyz.eth voltooien” (waarbij xyz uw domeinnaam is). Klik op de knop om te voltooien. Vervolgens krijg je een bevestigingsprompt waar je moet klikken op “Ja, ik weet het zeker! Transactie uitvoeren ‘.

Bevestig uw finalisatie van het domein op MEW

Bevestiging van voltooiing op MEW

U kunt teruggaan naar Etherscan.io om te bevestigen dat de transactie is voltooid. U zou onderaan een transactie moeten zien met de actie “finalizeAuction”. Het kan 5-10 minuten duren voordat de transactie wordt weergegeven.

Zevende: stel de oplosser in

Het domein is nu van u en u hoeft het alleen nog maar toe te wijzen aan uw portefeuilleadres. Dit is een vrij snel proces en is vergelijkbaar met het verwijzen van een webdomein naar naamservers.

Begin door terug te gaan naar de ENS-sectie van MyEtherWallet en zoek naar uw domein. U zou een bericht moeten krijgen waarin staat “Is dat uw adres? Het is klaar om een ​​resolver in te stellen. ” evenals instructies om dit te doen onderaan de pagina. Houd de instructies open in een tabblad van uw browser.

Open een nieuw tabblad en ga naar het gedeelte Portefeuille-info bekijken van MyEtherWallet. U moet inloggen met uw openbare en privésleutels en u ontvangt een bericht “Uw adres”. Kopieer dat adres en ga terug naar het vorige tabblad om het te plakken in het veld met de naam ‘Voer het adres in waarnaar u deze naam wilt laten vertalen:’.

Adres instellen voor ENS-resolver

Adres instellen voor ENS-resolver

Open in een ander nieuw tabblad de sectie Contracten van MyEtherWallet. Aan de rechterkant vindt u een vervolgkeuzemenu waar u ENS-Registry wilt zoeken en selecteren. De andere velden moeten automatisch worden ingevuld.

ENS-registerinstellingen op MEW

Contract implementeren met ENS-registerinstellingen op MEW

Druk op “Toegang” en een nieuw vak zal hieronder verschijnen. Kies ‘setResolver’ in het dropdown-menu ‘Selecteer een functie’.

U moet nu de velden “node bytes32” en “resolveradres” invullen. U vindt de informatie die u in deze velden moet invoeren in de ENS-sectie van MyEtherWallet, die u nog steeds open zou moeten hebben op een ander tabblad. Plak deze details in en ontgrendel vervolgens uw portemonnee met uw openbare sleutel.

Druk tenslotte op de “WRITE” knop.

Bevestig uitvoering van contract op MEW

Bevestiging van contractuitvoering op MEW

U krijgt een pop-up met een waarschuwing. Maak je geen zorgen – laat het bedrag op 0 staan ​​en druk op ‘Transactie genereren’.

Je bent bijna klaar.

Achtste: het adres instellen

Wacht enkele minuten voordat u deze laatste fase uitvoert om er zeker van te zijn dat de vorige transactie is voltooid.

Ga terug naar de sectie Contracten van MyEtherWallet en selecteer “ENS – Public Resolver” in de vervolgkeuzelijst en druk vervolgens op “Toegang”.

Ga in het volgende gedeelte naar de vervolgkeuzelijst “Selecteer een functie” en kies “setAddr”. Vul zoals eerder het veld “node bytes32” in en het “addr-adres” dat uw openbare adres is. Nadat u de velden heeft ingevuld, ontgrendelt u uw portemonnee met uw privésleutel.

Het adres in MEW instellen

Adres instellen in MEW

Druk na het ontgrendelen van uw portemonnee op “SCHRIJVEN”. Er komt nog een waarschuwingsbericht. Laat het zoals het is en druk op ‘Transactie genereren’.

.eth domeininstellingen laatste stap

Genereer transactie in laatste stap

Na een paar minuten kun je kijken op Etherscan.io en je zou moeten zien dat de naaminfo en omgekeerde naamopzoeking is toegevoegd. U kunt nu testen door een kleine hoeveelheid ETH naar uw nieuwe domein te sturen. Als het werkt, ben je klaar om te gaan!

Conclusie

In de toekomst werkt de Ethereum Name Service aan het bouwen van een nieuwe dApp om alle ENS-gerelateerde taken uit te voeren. Dit zal het proces van het beheren van .eth-domeinen stroomlijnen, aangezien deze taken momenteel worden afgehandeld door ongelijksoortige websites en applicaties.

Er zijn ook plannen om de bruikbaarheid van het systeem te verbeteren en om de ENS-bibliotheek uit te breiden om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om ENS-functionaliteit te integreren.

Het huidige veilingsysteem is een tussenoplossing en het is de bedoeling om tegen mei 2019 een vaste registrar te hebben. Er zijn lopende discussies over hoe dit zal worden afgehandeld en welke functies zullen worden opgenomen op de ENS discussieforum.

Hoewel het bezitten van een .eth-domein zeker geen noodzaak is, denken we dat het het werken met Ethereum-adressen veel gemakkelijker maakt en een logische stap was voor een breder gebruik van het netwerk.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me