VeChain: een blockchain-oplossing voor vervalsingen en vervalsingen?

Als u in een ontwikkeld deel van de wereld woont, weet u misschien niet dat namaakalcohol een ernstig en mogelijk dodelijk probleem is dat overal ter wereld voorkomt. Wat er meestal gebeurt, is dat een criminele organisatie een product maakt dat er hetzelfde uitziet als een bekend alcoholmerk.

Vervolgens vullen ze de flessen met goedkope graanalcohol of andere potentieel gevaarlijke stoffen zoals “ethyleenglycol, dat antivries is, methanol, dat blindheid kan veroorzaken, en isopropylalcohol.”

Deze producten worden vervolgens verkocht in delen van de wereld met slechte of inconsistente trackingmechanismen voor de toeleveringsketen. Of waar overheidstoezicht op deze producten onvoldoende is.

Het winstpotentieel van namaakalcohol kan ongelooflijk zijn. Dit komt doordat de productiekosten bijna nihil zijn, en aangezien de vervalsing een bekend merk zal kapen, zijn er geen uitgaven voor marketing of reclame nodig. Het eindresultaat hiervan is tweeledig.

Ten eerste kunnen veel consumenten ziek worden of zelfs overlijden door het drinken van gevaarlijke hoeveelheden onveilige chemicaliën. Spreken tegen The Guardian, Dr.Bernhard Schwartlander van de WHO zei:

Waar namaakalcohol is gemaakt van ingrediënten van slechte kwaliteit of giftige industriële chemicaliën, kan het consumeren ervan leiden tot ernstige acute ziekte of erger op korte termijn, en mogelijk een groot aantal gezondheidsproblemen op middellange en langere termijn.

Ten tweede kan het vertrouwen van consumenten in het merk afnemen omdat ze niet kunnen weten welke producten in het schap echt zijn en welke namaakproducten. Deze schade aan een merk is moeilijk te kwantificeren.

Vechten tegen de vervalsers

Hiervoor zijn enkele oplossingen aangedragen, zoals het opnemen van QR-codes op de flessen. Het scannen van de code zou de consument dan idealiter een site moeten bieden die de authenticiteit van het product aantoont.

Aangezien deze systemen echter vrij nieuw zijn en gemakkelijk te vervalsen, heeft de producent van een nepproduct niet veel moeite om een ​​QR-code af te drukken die linkt naar een nepwebsite die beweert dat het product legitiem is..

Het is duidelijk dat er een alternatieve oplossing nodig is. Dit is niet alleen van toepassing op alcohol, maar op alle goederen die kunnen worden nagemaakt, op onjuiste wijze worden opgeslagen of op een aantal problemen die in verschillende delen van de wereld voorkomen..

VeChain biedt een blockchain-oplossing

Supply Chains op VEChain Blockchain

Supply Chains op Blockchain – Afbeelding via Fotolia

VeChain, een in Singapore gevestigd bedrijf dat de VeChain-stichting runt, heeft zijn eigen oplossing voor dit probleem gecreëerd met behulp van de kracht van blockchain-technologie in toeleveringsketens. Het doel is om een ​​blockchain te gebruiken om producten bij elke stap van het productie- en verkoopproces te volgen. Bij elke stap worden zendingen gevolgd op de blockchain en deze informatie wordt voor iedereen beschikbaar gesteld.

Als u bijvoorbeeld een fles whisky van een bekend merk wilt kopen, kan de verpakking van de fles informatie bevatten die u naar precies elke stap van het proces verwijst hoe die fles in uw handen terecht is gekomen..

Het kan u laten zien waar het is gemaakt en op welke datum het is gebotteld, het kan u laten zien waar het voor het eerst naartoe is gestuurd, zoals een magazijn. Dan kan het u dan laten zien welke groothandel het heeft gekocht, en vervolgens aan wie die groothandel het heeft verkocht en waar het is opgeslagen en voor hoelang.

Ten slotte kan het u laten zien op welk punt het is aangekomen in de winkel waar u het wilt kopen. Het is zelfs mogelijk dat als je het eenmaal hebt gekocht, die informatie ook op de blockchain kan worden opgeslagen.

Luxegoederen als use case

Als het gaat om luxegoederen zoals handtassen of horloges, is het zelfs mogelijk dat de volledige levenscyclus van het product op de blockchain kan worden gevolgd. Zoals wanneer een klant het koopt, en het vervolgens verkoopt of inruilt bij een andere tweedehandswinkel. Of misschien zelfs bij verkoop aan een andere persoon, afhankelijk van hoe de ketting werkt wanneer deze volledig operationeel is.

Deze informatie kan absoluut van onschatbare waarde worden in delen van de wereld waar deze informatie gewoonweg niet bestaat.

Aangezien deze informatie op een uniform platform zou kunnen worden opgeslagen, zou het voor criminelen niet mogelijk zijn om simpelweg een valse database te maken die niet alleen consumenten zou kunnen misleiden, maar ook detailhandelaren die de goederen kopen.

De technologie van VeChain

VeChain is ontworpen om op Ethereum te werken en wordt aangedreven door zijn eigen token genaamd VET (of VEN, daarover later meer).

De tokens die nu op de markt beschikbaar zijn, de VEN (met een aanstaande rebranding), worden momenteel verhandeld voor iets minder dan vijf dollar per stuk. Ze handelden al een hele tijd rond de $ 0,50 per stuk. Maar eind december stegen de prijzen naar een recordhoogte van $ 6,80.

Na de recente inzinking worden tokens nu verhandeld tegen $ 4,50. Er is momenteel een totale circulerende voorraad van 277 miljoen tokens. VeChain kan worden gekocht op een aantal beurzen, waaronder Binance, BitMart en Huobi.

Zodra u uw VeChain heeft, moet u ervoor zorgen dat u ze op een veilige manier bewaart. Het is niet verstandig om je tokens op een exchange te bewaren gezien de risico’s die gepaard gaan met hacks en dergelijke. We hebben enkele van de beste VeChain-portefeuilles op de markt besproken.

Op handen zijnde rebranding

Volgens een post op de officiële mediumpagina van VeChain ondergaat het bedrijf een soort rebranding. Een deel van de rebranding omvat de definitieve oprichting van het team dat toezicht zal houden op de non-profit VeChain-organisatie.

Bovendien hebben degenen die ten minste 10.000 tokens bezitten, recht op één stem over kwesties die de stichting ter stemming aanbiedt. De naam van de keten wordt nu gewijzigd in “VeChain Thor Blockchain” en de bestaande VEN-tokens worden ingewisseld voor VET.

Bovendien zullen VET-tokens als onderdeel van de rebranding niet als blockchain-uitgave worden gebruikt. De keten verschuift ook naar wat ze ‘bewijs van autoriteit’ noemen, omdat het een consensusmechanisme is, en het zal masternodes hebben als onderdeel ervan. Het rebrandingsdocument zelf is lang genoeg om een ​​korte roman te zijn, dus als u de rest van de details wilt controleren, raden we u aan de rebrandingspagina op medium te bekijken.

Conclusies en vooruit kijken

Zo wordt VeChain in de toekomst een belangrijk onderdeel van logistiek en tracking?

Als het zijn kaarten goed speelt, zou VeChain een belangrijk onderdeel kunnen worden van luxeproducten, alcohol, voedsel en andere use-cases in de derde wereld. Deze kunnen ook belangrijk worden voor detailhandelaren in de ontwikkelde wereld, maar het is minder waarschijnlijk dat ze nodig zullen zijn voor gebieden waar al ontwikkelde en goed gevolgde logistiek bestaat.

Gezien de huidige staat van logistiek in de wereld is er echter zeker veel groei te zien. Daarom konden we in de tussenliggende jaren grotere hoeveelheden adoptie zien. Het is echter onwaarschijnlijk dat VeChain de komende 12 tot 24 maanden snel zal worden toegepast.

Het is waarschijnlijker dat het minstens enkele jaren zou duren voordat een aanzienlijk aantal spelers de ketting gebruikt. Dit is echter geen probleem en kan in feite een geweldige kans zijn voor degenen die er vroeg bij betrokken zijn.

Bron uitgelichte afbeelding: KUcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me