Verbiedt de Amerikaanse regering crypto-portefeuilles? Kort antwoord: het is ingewikkeld

>

Net zoals Bitcoin cryptocurrency-markten naar de hemel leidde met een hernieuwd streven naar een all-time hoge waardering, stortten de prijzen zonder waarschuwing in..

Wacht – was er een waarschuwing?

In een tweet Met wat sommigen als een verdachte timing beschouwden, liet Brian Armstrong, CEO van Coinbase, een alarmerend gerucht los. De Amerikaanse schatkist, met minister Mnuchin aan het roer, staat klaar om het gebruik van anonieme niet-bewarende crypto-wallets voor het einde van het jaar te verbieden.

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://twitter.com/brian_armstrong/status/1331745659989360640 “

Wat is een niet-bewarende crypto-portemonnee, vraagt ​​u zich af? Simpel – elke crypto-portemonnee die zelf wordt gehost (d.w.z. u bezit en bezit de privésleutels) voldoet aan de beschrijving.

Dus als u momenteel een portemonnee voor koude opslag zoals een Ledger Nano S of een softwareportefeuille zoals MetaMask gebruikt, zult u binnenkort merken dat u te maken krijgt met nieuwe regelgeving..

Hoewel dit allemaal behoorlijk slecht lijkt voor Bitcoin als je kijkt naar het enorme aantal mensen dat niet-bewarende crypto-portemonneeopslag gebruikt, zijn er een paar zilveren voeringen die het overwegen waard zijn..

Wat is een portemonnee?

In dit artikel zullen we bespreken hoe experts hun cryptocurrency wallets kiezen en welke soorten wallets er bestaan.

Het verzamelen van gegevens over portefeuilles met cryptocurrency zal niet werken

De kern van de geruchtenregelgeving is wat een bankgerichte push lijkt te zijn om alle huidige en toekomstige cryptocurrency-gebruikers naar tussenliggende platforms te dwingen.

Wat dit voor u betekent, is dat als de geruchten waar zijn, u KYC-informatie (identificatiegegevens) moet delen met exchanges die u gebruikt voordat u geld opneemt of stort vanuit uw door uzelf gehoste portemonnee. Deze push zorgt ervoor dat uw momenteel anonieme crypto-portemonnee onlosmakelijk verbonden is met uw echte identiteit.

OK – dus daar gaan crypto-portefeuilles, toch? U kunt net zo goed uw Exodus-portemonnee verwijderen, de MetaMask afsluiten en alles aan de op de loer liggende bankiers overdragen.

Fout. Hoe ze ook proberen, er is gewoon echt niet om gegevensverzameling af te dwingen over het gebruik van niet-bewarende portefeuilles. Dergelijke voorschriften lijken meer symbolisch dan iets anders – ze kunnen nieuwkomers afschrikken die discreet de markt willen betreden, maar iedereen die begrijpt hoe cryptocurrency-opslag werkt, vooral bij het gebruik van hardwareportefeuilles, weet dat er opties zijn buiten gecentraliseerde uitwisselingen.

Overweeg het scenario waarin het Amerikaanse ministerie van Financiën hun dreigement om gegevensverzameling op crypto-portefeuilles af te dwingen, waarmaakt. Nu vereist Coinbase dat u uw portemonnee KYC geeft voordat u vers gekochte BTC kunt opnemen. Wat zijn uw mogelijkheden?

Om te beginnen kunt u een gedecentraliseerde uitwisseling gebruiken om crypto te verhandelen. Uniswap heeft Coinbase al overtroffen in termen van handelsvolume – als de regels voor crypto-wallets in het spel komen, verwacht dan dat Uniswap veel meer actie krijgt.

Bovendien, met de push naar DeFi in de cryptocurrency-industrie, samen met eindeloze opties voor het uitwisselen van liquiditeit, wordt de kans dat gecentraliseerde beurzen relevant blijven elke dag kleiner..

De privacy van gebruikers staat voorop bij crypto

Satoshi Nakamoto had cryptocurrency nooit voor ogen als een manier voor overheden om privégegevens te verzamelen. Daarom zijn blockchains gebouwd om censuurvrije financiële toegang mogelijk te maken.

Zoals CoinDesk opmerkte in een recente analyse van de situatie, er bestaat een onthullend verschil in de taal die wordt gebruikt om naar crypto-wallets te verwijzen door regelgevers en crypto-investeerders.

Regelgevers noemen crypto-wallets niet-gehoste portefeuilles, terwijl investeerders ze zelf-gehoste portefeuilles noemen. Het verschil hier heeft alles te maken met privacy – crypto-gebruikers geloven in financiële onafhankelijkheid, vrijheid van toezicht en autonomie voor digitale activa.

Aan de andere kant wijst een niet-gehoste portemonnee erop dat dergelijke portefeuilles geen hosting hebben – een situatie die moet worden verholpen door regelgeving en de samenwerking van gecentraliseerde instellingen.

Dit ogenschijnlijk kleine verschil in taal duidt inderdaad op een grote kloof in hoe elke partij het doel van het opslaan van crypto-activa bekijkt.

Verbiedt de overheid crypto-portefeuilles? Niet echt

Zoals Armstrong opmerkte in zijn originele Twitter-thread, bereidt de crypto-industrie zich al minstens een paar maanden voor op deze mogelijkheid. In feite weten ze lang genoeg om een ​​lobby te vormen en hebben ze op de geruchten gereageerd door de Amerikaanse schatkist een pleidooi te sturen om crypto met rust te laten.

De verordening zal naar verwachting voor het einde van het jaar in werking treden, voornamelijk als gevolg van de verkiezingsresultaten van de VS en de aanstaande wisseling van de wacht. Als zodanig is de haast voor Mnuchin om de regels door te drukken voordat de tijd om is.

Komt het verzamelen van gegevens over zelf-gehoste crypto-portefeuilles neer op het feit dat de Amerikaanse overheid een verbod op cryptocurrency-portefeuilles verklaart, kennen we ze?

Niet echt.

Bovendien kan de overheid deze voorschriften afdwingen en mensen naar de gecentraliseerde platforms duwen die gedecentraliseerde blockchains zijn gebouwd om te vermijden?

Het antwoord is daar duidelijker: zeker niet.

Passieve crypto-investeringsstrategieën

Elk van deze strategieën is eenvoudig te implementeren, zelfs voor beginnende beleggers, maar dat betekent niet dat deze strategieën niet worden gebruikt door beroepen.

Extra goede resultaten

Hoe maak je een crypto-handelsbot met Python

Wat is DeFi? Gids voor gedecentraliseerde financiering

De eenvoudige handelsstrategieën voor cryptocurrency-arbitrage

Drempelherbalancering voor Crypto Portfolio Management

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me