Verge Review: nieuwste overzicht van de anonieme cryptocurrency

Verge (XVG) is een op privacy gerichte cryptocurrency die de afgelopen 2 jaar veel ups en downs heeft doorgemaakt.

Hoewel privacy de belangrijkste focus van het project was, zijn snelheid en transactiekosten ook specifieke doelstellingen van het project. Verge heeft ook een behoorlijke geschiedenis en is een van die polariserende projecten met een sterke gemeenschap, maar veel tegenstanders en sceptici.

Is dit scepticisme gerechtvaardigd of is het slechts “FUD”?

In deze Verge-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden. Ik zal ook dieper ingaan op de use cases voor XVG en het acceptatiepotentieel op de lange termijn.

Verge geschiedenis

Verge is gemaakt in 2014 en heette oorspronkelijk DogecoinDark. De grondgedachte voor het creëren van de nieuwe blockchain en munt was dat de Bitcoin-blockchain te transparant was. De maker was van mening dat mensen het risico liepen dat overheidsinstanties of andere gebruikers de geschiedenis van een portemonnee traceren en het saldo te weten komen door adressen van portemonnees vrij toegankelijk te maken voor openbare inspectie..

DogeCoinDark Verge

DogecoinDark kondigt verhuizing naar Verge aan. Beeld Bron

De maker van DogecoinDark beweerde dat dit Bitcoin niet beter maakte dan traditionele fiat-valuta’s die op een bankrekening staan. En dat leidde tot de oprichting van een volledig privé-blockchain om de financiële privacy te beschermen, die uiteindelijk bekend zou worden als Verge.

Verge is gestart door een aanvankelijk anonieme ontwikkelaar genaamd “Sunerok”. Zijn identiteit werd echter later onthuld om meer vertrouwen in het project op te bouwen (hieronder besproken).

Verge en financiële privacy

Onze traditionele financiële organisaties zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en andere geldverstrekkers maken regelmatig inbreuk op de financiële privacy van burgers. Ze houden constant bij hoeveel u op uw rekeningen heeft, uw inkomende en uitgaande fondsen, waar u uw geld aan uitgeeft, waaraan het geld wordt uitgegeven en nog veel meer..

Er zijn steeds meer mensen die vinden dat financiële privacy een fundamenteel mensenrecht moet zijn en dat niemand de mogelijkheid mag hebben om uw financiële activiteiten te bespioneren. Geen enkele andere persoon of entiteit mag financiële informatie over anderen kunnen volgen en opslaan.

Verge is opgericht om deze problemen op te lossen, zodat iedereen op de planeet zijn valuta kan gebruiken als een niet-traceerbaar ruilmiddel.

Verge is ook onberispelijk democratisch, met een open-source codebasis waarop iedereen verbeteringen kan voorstellen. Over die suggesties wordt gestemd door het ontwikkelingsteam, en als een meerderheid van de Verge-houders de verandering ondersteunt, wordt deze geïmplementeerd.

Verge Technische details

Een gebied waarop Verge bedoeld was om Bitcoin te verbeteren, is de transactiesnelheid, en dit heeft het bereikt. Bitcoin-transacties duren minimaal 10 minuten, maar Verge-transacties worden binnen 30 seconden verwerkt.

Verge is ook veel schaalbaarder in vergelijking met Bitcoin. Momenteel kan Bitcoin slechts 7 transacties per seconde verwerken, terwijl Verge de mogelijkheid heeft om 100 transacties per seconde te verwerken. Deze schaalbaarheid maakt Verge meer acceptabel als nuttige valuta.

Verge Vergelijk privacy

Verge zichzelf vergelijken met andere privacymunten

Verkopers kunnen betalingen snel genoeg ontvangen om Verge bruikbaar te maken als dagelijkse valuta. Schaalbaarheid voorkomt ook dat miners kunnen kiezen welke transacties ze willen verwerken, waardoor sommige transacties uren worden vertraagd of gebruikers onredelijke transactiekosten moeten betalen om hun transacties door te voeren..

Dit alles maakt Verge geschikter als transactionele cryptocurrency, nuttig voor dagelijkse behoeften.

Maar er is meer. Verge verschilt ook van Bitcoin (en de meeste andere cryptocurrencies) in het gebruik van 5 mining-algoritmen. In tegenstelling tot Bitcoin, dat SHA-256 als zijn mijnalgoritme gebruikt, gebruikt Verge alle volgende vijf mijnalgoritmen:

  • Blake2s
  • Myr-groestl
  • Lyra2rev2
  • X17
  • Scrypt

Het gebruik van vijf verschillende mining-algoritmen leidt tot meer decentralisatie voor Verge en betere beveiliging voor de blockchain. Natuurlijk zijn er risico’s aan verbonden, zoals wordt geïllustreerd in de mijnwerkersaanval die we hieronder bespreken.

De manier waarop dit de centralisatie vergroot, is door de manieren te vergroten waarop mijnwerkers hun computerhardware kunnen gebruiken om succesvol te mijnen. Door de omvang van de mining pool te vergroten, vergroot Verge ook de decentralisatie van zijn netwerk.

Verge Mijnbouw ​: Voor degenen onder u die op zoek zijn naar de beste zwembaden om te gebruiken, hebben we een uitgebreide lijst met de beste Verge Mining Pools besproken.

We weten allemaal dat centralisatie van mijnbouw op het Bitcoin-netwerk een punt van zorg is. Krachtige ASIC-machines worden ingezet in enorme mijnbouwbedrijven en -pools die hash-energie centraliseren.

Centralisatie van Bitcoin-mijnen

Centralisatie van Bitcoin Mining Pool. Afbeelding via blockchain.com

Bedenk eens hoe Bitcoin wordt geconfronteerd met een enorm probleem als gevolg van ASIC-mijnbouw. Omdat de hardware duur is en de meeste mensen het zich niet kunnen veroorloven om het te kopen, laat staan ​​te betalen voor de elektriciteit en koeling om het te laten draaien, heeft ASIC-mijnbouw gezorgd voor centralisatie in de mijnbouw van Bitcoin..

Verge mining wordt uitgevoerd door alle soorten computerhardware, van ASIC’s tot GPU’s en CPU’s, wat ervoor zorgt dat het gedecentraliseerd blijft.

Nu u meer bekend bent met de technische details achter Verge, gaan we eens kijken naar de privacyfuncties.

Hoe Verge financiële privacy garandeert

Omdat Verge is gemaakt als een oplossing voor het gebrek aan privacy in Bitcoin, ga ik vergelijkingen maken met Bitcoin terwijl ik uitleg hoe Verge de privacy op de blockchain verbetert.

Onthoud dat wanneer u een Bitcoin-transactie verzendt, uw naam niet wordt verzonden, maar uw portefeuilleadres wel. En naast uw adres deelt uw internetprovider ook uw IP-adres met de blockchain, en dit geeft aanwijzingen voor uw locatie.

Hoewel dit misschien geen probleem veroorzaakt, en in de meeste gevallen niet, is er een mogelijkheid dat iemand deze informatie kan onderscheppen en uw Bitcoin-adres aan uw locatie kan koppelen. Dit biedt het potentieel voor ernstig verlies van privacy als een hacker deze informatie kan gebruiken om zich individueel op u te concentreren.

Verge heeft dit verbeterd door 2 methoden op te nemen om uw IP-adres te verbergen, waardoor uw transacties onvindbaar zijn.

De eerste methode staat bekend als TOR of de Uien netwerk. TOR werkt door tussen de Verge-blockchain en uw internetprovider in te staan ​​en de vele servers te gebruiken om het IP-adres van uw internetprovider naar de Verge-blockchain te wijzigen. Hierdoor wordt uw locatie effectief verborgen, waardoor het steeds moeilijker wordt voor een slechte acteur om uw locatie te achterhalen.

Centralisatie van Bitcoin-mijnen

Tor-transactie versus een I2P-transactie. Afbeelding via Verge zwart papier

De tweede methode heet I2P en hoewel het vergelijkbaar is met TOR, wordt het ook als efficiënter beschouwd omdat het meerdere paden gebruikt in plaats van een enkel pad zoals TOR. Door meerdere paden te gebruiken, kan I2P uw transactie opsplitsen in verschillende delen, waardoor het veel moeilijker wordt om een ​​transactie te traceren, aangezien slechts een deel van de informatie toegankelijk is vanaf een bepaald pad.

Verge heeft op 1 januari 2018 het Wraith-protocol uitgebracht, waarmee Verge-gebruikers kunnen kiezen tussen het verzenden van hun transacties in een open omgeving of achter de sluier van de gesloten deuren gecreëerd door het wraith-protocol.

Het wraith-protocol werkt door Verge die zowel een openbaar als een privéboek beheert. Gebruikers kunnen beslissen of ze transparant transacties willen uitvoeren op het openbare netwerk, of in stealth-modus op het particuliere netwerk. Verge, ook wel stealth-adressen genoemd, is het enige platform dat deze functie biedt.

Het wraith-protocol verbergt niet het feit dat de transactie heeft plaatsgevonden. De transactie is te zien in het openbare blockchain-grootboek, maar de afzender en ontvanger kunnen niet worden gezien met het gebruikte wraith-protocol.

Het Verge-team

Zoals eerder vermeld, is Verge gemaakt door een anonieme persoon die alleen bekend staat als Sonerok. Nou, hij is niet langer volledig anoniem, en het is nu bekend dat zijn naam Justin is en hij woont in Florida.

Hij heeft zijn identiteit vrijgegeven omdat cryptocurrency-projecten met anonieme ontwikkelingsteams niet vertrouwd worden binnen de cryptocurrency-gemeenschap. Hij blijft de leider van Verge, samen met Marvin, of “Marpme”, een software-engineer uit Berlijn. Het kernontwikkelingsteam heeft zes extra leden, die de hele wereld overspannen, van India tot Rusland en van Australië tot Zwitserland.

Verge Development Team

Het Verge Development Team

Verge had geen ICO en geen pre-mine van de XVG-valuta, dus er was geen geldgreep bij betrokken. Het blijft volledig open-source en alle bijdragers zijn onbetaalde vrijwilligers, zelfs het kernteam van Verge.

Verge Gemeenschap

Dit moet een van de sterke punten van het Verge-project zijn. Verge staat erom bekend een zeer actieve, gepassioneerde en betrokken gemeenschap te hebben.

“Vergefam” is de naam die door de groep wordt aangenomen.

Een sterke community is geweldig voor de acceptatie van een cryptocurrency, omdat het leidt tot meer bewustzijn van mensen buiten het project. Het kan ook leiden tot meer acceptatie door verkopers en partnerschappen.

In termen van de Verge-volgende hebben ze een behoorlijk grote Telegram groep met meer dan 19.000 leden. Ik besloot om in het Telegram te springen om een ​​idee te krijgen van de discussies die plaatsvonden.

Verge Telegram-groepen

Uittreksel uit de chats in Verge Telegram

Zoals je kunt zien, bestaat het momenteel voornamelijk uit memes en ander geklets. Er was helaas niet zoveel technische discussie onder de leden.

Op hun sociale media-accounts heeft Verge een behoorlijk grote aanhang Twitter met meer dan 300.000 volgers. Dit is meer dan we bij andere projecten hebben gezien en het lijkt allemaal organisch te zijn.

Op hun Twitter houden ze hun community regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws dat uit het project komt. Dit omvat nieuwe functies, partnerschappen of betrokkenheid bij de gemeenschap (waarvan er nogal wat zijn)

Verderop hebben ze ook een Reddit-account evenals een Facebook, Discord en YouTube. Ik sprong in hun Reddit en ze hebben ongeveer 53.000 leden. Er is hier minder discussie dan in het Telegram.

Wat betreft de betrokkenheid van de gemeenschap, heeft Verge er nogal wat over de hele wereld gehouden. Ze hielden bijvoorbeeld hun meest recente in Rotterdam die goed bezocht leek te worden.

Partnerschappen

Verge is van mening dat acceptatie door handelaren de sleutel is om uit het bredere ecosysteem te groeien. Daarom zijn ze behoorlijk actief geweest bij het vormen van een aantal verschillende partnerschappen.

Misschien wel een van de meest opvallende was het partnerschap dat ze met Mindgeek vormden. Voor degenen die het niet weten, MindGeek beheert de grootste pornosites ter wereld (PornHub, Brazzers etc.).

Het partnerschap zou zien dat Pornhub berm als betaalmethode op hun websites aanbiedt. Dit was inderdaad een behoorlijk passende samenwerking, aangezien Verge een privacymunt is en mensen porno anoniem kunnen kopen.

Dit was natuurlijk gewoon de meest opvallende van de partnerschappen. De Verge-gemeenschap is behoorlijk actief geweest door een aantal online verkopers te betrekken en hen aan te moedigen Verge te accepteren.

Er is een behoorlijk indrukwekkende selectie van leveranciers, waaronder sportscholen, vape-winkels, hosting, vpn-providers en zelfs schoonmaakmiddelen. U kunt hierover meer informatie vinden op de Verge Website.

Mijnaanval

De afgelopen jaren is het voor Verge niet allemaal even eenvoudig geweest. Een van de meest opvallende gebeurtenissen die het project overschaduwden, was een mijnwerkersnetwerkaanval die plaatsvond in april 2018.

Bij deze aanval kon een kwaadwillende mijnwerker misbruik maken van een maas in de mijnalgoritmen, waardoor ze tijdstempels in de blokken “spoofden”. Hierdoor kan de aanvaller blokken met zeer lage moeilijkheidsgraden mijnen.

De ontwikkelaars van Verge probeerden een oplossing voor de exploit te vinden en implementeerden een kleine patch. De aanvaller kon echter een hack rond de patch vinden en de code opnieuw misbruiken.

Toen alles was gezegd en gedaan, was de aanvaller in staat om 35 miljoen XVG te mijnen, wat op dat moment ongeveer $ 1,7 miljoen was.

De ontwikkelaars van Verge konden uiteindelijk een update uitbrengen die de maas in de wet dichtdeed. Sindsdien zijn er geen exploits meer in de keten geweest.

Of het de tand des tijds zal doorstaan, is moeilijk te zeggen. Verge maakt wel gebruik van een ingewikkelder mining-algoritme en mijnbouwkracht kan tegenwoordig gemakkelijk worden gehuurd om aanvallen uit te voeren.

Verge ontwikkeling

Het kan soms moeilijk zijn om precies te bepalen hoeveel werk er aan een project wordt gedaan. Er zijn veel bewegende delen en een deel van het werk vindt soms achter de schermen plaats.

Er is echter een snelle en gemakkelijke vuistregel die ik graag gebruik en dat is hun openbare code commits. Dit kan me een redelijk idee geven van hoeveel werk een project aan hun protocol heeft verzet.

Daarom besloot ik door te gaan naar de Verge GitHub om zelf een kijkje te nemen. Hieronder staan ​​de commits van de top 3 van meest actieve repositories.

Verge GitHub

Commits voor geselecteerde opslagplaatsen in de afgelopen 12 maanden

Zoals je kunt zien, is er het afgelopen jaar behoorlijk wat activiteit geweest in deze repo’s. Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat er nog eens 49 repo’s zijn met verschillende mate van activiteit.

Dit is meer dan het gemiddelde activiteitsniveau dat ik heb gezien bij andere projecten die zich in vergelijkbare stadia van hun leven bevinden. U kunt deze ontwikkelaarsactiviteit zelfs vergelijken met andere cryptoprojecten op coincodecap. Hier bevindt Verge zich op 68.

Perhpas al deze ontwikkelingsactiviteiten zullen zinvol zijn als ze worden bekeken in combinatie met hun openbare routekaart.

Verge Roadmap

Je kunt de Verge Roadmap hier bekijken. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste technologische updates die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden:

Verge Roadmap

Verge Roadmap-updates van het afgelopen jaar

Enkele van de meest opvallende prestaties van de ontwikkelaars in het afgelopen jaar waren de release van hun Core Wallet 4.0 met Tor-integratie en hun officiële iOS-portemonnee.

Het meest opwindende is echter waar ze momenteel aan werken. Hieronder staan ​​enkele van deze updates:

  • Desktop Portemonnee: Ze werken aan een op Electron gebaseerde portemonnee die betere prestaties zal leveren dan de huidige en een meer intuïtieve gebruikersinterface. Dit is momenteel voor 85% voltooid.
  • RingCT-integratie: Ring Confidential-transacties zijn privacyverhogende functies die momenteel met grote effectiviteit worden gebruikt in Monero. De ontwikkelaars van Verge zeggen dat ze ongeveer 45% compleet zijn.
  • Slimme contracten van RSK: De ontwikkelaars zeggen dat ze bezig zijn met het onderzoeken van de integratie van slimme contracten van RSK. Momenteel lijkt het in dit stadium meer op onderzoek, aangezien ze daar slechts 25% voltooid zijn.
  • Android Wallet: Vers van de release van hun iOS-portemonnee, willen de ontwikkelaars hun Android-portemonnee opfleuren. Ze willen de gebruikersinterface herontwerpen zodat deze aansluit bij de nieuwe huisstijl. Dit bevindt zich nog in de beginfase en is voor ongeveer 30% voltooid.

Helaas zijn er geen tijdlijnen gegeven voor de release van deze updates. Daarom zal ik hun GitHub en hun andere sociale mediakanalen nauwlettend in de gaten houden voor updates over deze mijlpalen.

XVG-prestaties

De valuta die is gekoppeld aan de Verge-blockchain heeft het tickersymbool XVG. In tegenstelling tot Bitcoins beperkte maximale voorraad van 21 miljoen BTC, creëerde Verge een maximale voorraad van 16,5 miljard XVG.

Dit heeft het redelijk voorspelbare en verwachte effect gehad dat de prijs van XVG veel lager is dan die van BTC. Een ander opmerkelijk aspect van XVG is dat het is gemaakt zonder een ICO of pre-mine, dus er was geen motivatie om geld te grijpen bij de oprichting van Verge en XVG.

Verge is misschien ook een van de meest winstgevende munten voor vroege investeerders omdat het geen ICO of pre-mine had. Na de oprichting in 2014 (als DogecoinDark) bereikte XVG in februari 2015 een historisch dieptepunt van slechts $ 0,000002 elk. Dat betekent dat in 2014 een investering van $ 10 5.000.000 XVG-tokens zou hebben gekocht..

XVG Prijsprestaties

XVG Prijsprestaties. Afbeelding via Muntenmarktdop

En dat zou $ 10 goed zijn besteed, aangezien XVG in december 2017 een recordhoogte van $ 0,300588 bereikte. Iedereen die slim is, of het geluk heeft, om in februari 2015 $ 10 aan XVG te kopen, had het in december voor iets meer dan $ 1,5 miljoen kunnen verkopen 2017. En bedenk eens of het in 2015 een aankoop van $ 100 van XVG zou zijn geweest.

Hoewel het te laat is om XVG te kopen voor slechts $ 0,000002 per stuk, kunt u het vanaf juni 2019 nog steeds voor minder dan $ 0,01 per stuk kopen.

Kopen & XVG

Als u XVG wilt verhandelen, zijn er een aantal beurzen waarop het momenteel is genoteerd. Het handelt onder andere op Binance, Upbit, Huobi en Bittrex. U kunt ook gebruik maken van een niet-bewaarnemingscentrale zoals bijvoorbeeld Changelly.

Als het gaat om handelsvolume, wordt momenteel meer dan 60% verhandeld op Binance en ongeveer 10% wordt verhandeld op Bittrex. De omzet op Binance is behoorlijk groot, wat impliceert dat er een behoorlijk niveau van liquiditeit is voor de tokens.

Binance XVG

Registreer bij Binance en koop XVG-tokens

Gezien deze liquiditeit zullen grote blokuitvoeringen van XVG niet tot veel ontsporingen leiden. Dat gezegd hebbende, het is behoorlijk vatbaar voor nieuwsstroom en als zodanig vluchtiger dan munten met een vergelijkbare marktkapitalisatie.

Zodra u uw XVG heeft, wilt u uw munten van de beurs halen, aangezien dit het meest verstandige is om te doen. We zijn ons allemaal bewust van de risico’s die gepaard gaan met het opslaan van munten op gecentraliseerde beurzen.

Het team van Verge heeft een veilig en privé gecreëerd desktop portefeuilles voor Windows, OSX en Linux, evenals mobiele versies voor Android en iOS. En hoewel er geen ondersteuning voor hardwareportefeuilles is voor Verge, kunt u een papieren portefeuille maken.

Als u op zoek bent naar een uitgebreider overzicht van XVG-portefeuilles, hebben we dit behandeld in onze lijst met beste Verge-portefeuilles.

Gevolgtrekking

Verge heeft inderdaad een behoorlijk rotsachtige rit achter de rug. Op een gegeven moment stond het in de top 40 van cryptocurrencies ter wereld, en hoewel het is gestraft door de crypto-bearmarkt van 2018, blijft het comfortabel in de top 100 van alle cryptocurrencies, en staat het vanaf juni 2019 op de # 66-plek..

Ik vind het leuk dat het project werd gelanceerd zonder een pre-mine of een ICO. Bovendien is er een grote gemeenschap van aanhangers die de adoptie van de privacymunt stimuleren. De talrijke partnerschappen die Verge is aangegaan, zullen waarschijnlijk ook het bewustzijn en de use-cases vergroten.

Natuurlijk baarde de mijnwerkersaanval van 2018 zorgen. Dit illustreert het risico dat nieuwe cryptocurrencies lopen van geavanceerde aanvallers die hash-power kunnen huren om een ​​ketting aan te vallen.

Bovendien heeft Verge te maken met stevige concurrentie van grotere en meer diepgewortelde rivalen. Deze omvatten Monero en Zcash op het gebied van privacymunten, evenals Litecoin of Bitcoin Cash op het gebied van betalingen.

Hoe dan ook, de cryptocurrency-ruimte is nog steeds extreem jong …

Dus we zullen allemaal moeten afwachten of Verge uiteindelijk uitgroeit tot de belangrijkste privacymunt voor betalingen, of dat het uit de boot verdwijnt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me