Vermijd cryptocurrency-oplichting met deze 24 rode vlaggen (bijgewerkt 2019)

>

Dit artikel maakt deel uit van een doorlopende serie die we aanbieden om u te helpen uw portefeuille te verbeteren en uw risico te verkleinen. Aan het einde van dit artikel zou u over een paar nieuwe tools moeten beschikken om u te helpen betere beslissingen te nemen over portefeuillebeheer. In andere artikelen hebben we ons gericht op:

Prestaties van strategieën voor het opnieuw in evenwicht brengen van drempelwaarden

10 tips voor het maken van een geweldige cryptocurrency-portfolio en

Portfolio opnieuw in evenwicht brengen voor cryptocurrency.

We moedigen de innovatieve cryptogebruiker aan om ook deze handleidingen te lezen om een ​​vollediger beeld te krijgen van hoe de kansen in cryptocurrency optimaal kunnen worden benut..

De cryptocurrency-markt is een broeinest geworden voor schema’s om snel rijk te worden. Duizenden munten hebben de markt overspoeld en soms kan het overweldigend zijn om de geldigheid van deze activa te bepalen. Om het evaluatieproces te vergemakkelijken, zal dit artikel zich concentreren op rode vlaggen die kunnen helpen snel risicovolle activa te markeren. Dit zijn niet noodzakelijkerwijs aanwijzingen dat een munt een oplichterij is, maar ze bieden onzekerheid, wat een volatiele toekomst kan betekenen die kan eindigen in geldverlies..

Het evalueren van rode vlaggen kan u niet alleen veel geld besparen, maar u kunt ook beter tijd besteden aan het evalueren van activa zonder zoveel rode vlaggen. Erkend moet worden dat er uitzonderingen zijn op elke regel. Dit zijn veel voorkomende rode vlaggen die gemiddeld genomen problematische situaties vertegenwoordigen voor de toekomst van een munt.

De repository

Er zijn verschillende veelvoorkomende gebeurtenissen die ik heb opgemerkt en die de cryptocurrency-gemeenschap blijven plagen. Ze zijn overduidelijk en uiterst gemakkelijk te vermijden.

1. Geen openbare codebibliotheek

Als het team reclame maakt voor het product als een product dat een openbare opslagplaats zal hebben, moet het een openbare opslagplaats hebben. Zo simpel is het. Zonder een openbare opslagplaats is er geen enkel bewijs dat de productcode zelfs maar bestaat. Er is geen bewijs dat er zelfs maar een team van ingenieurs aan het product werkt. Met de veel voorkomende oplichting in de crypto-ruimte, is het gemakkelijker om overdreven voorzichtig te zijn bij het maken van deze evaluaties. Door aan de veilige kant te blijven bij het plaatsen van langetermijnweddenschappen, verkleint u de kans dat u in de toekomst problemen met het doden van producten ontdekt. De openbare opslagplaats is een van deze mogelijke signalen voor het doden van producten.

2. Weinig / geen activiteit

De meeste cryptocurrencies zijn veelbelovende transformaties naar enorme financiële markten. Dit is opwindend, behalve dat veel munten niet aantonen dat ze het doorzettingsvermogen zullen hebben om hun visioenen te verwezenlijken. Als een munt succesvol wil zijn, moet deze zich continu ontwikkelen. De visie vooruitstrevend. Wanneer een munt al jaren geen enkele update naar hun openbare opslagplaats heeft gepusht, wekt dit geen vertrouwen in de hoofden van gebruikers. Er zijn munten die de marktkapitalisatie van meer dan een miljard dollar hebben overschreden en die al meer dan twee jaar geen enkele repository hebben vastgelegd. Dit is zorgwekkend.

Het team

We hebben het al eerder gezegd en we zullen het nog een keer zeggen. Het team is een van de belangrijkste aspecten van elke cryptocurrency.

3. Klein team

Een algemene regel bij het reviseren van een branche is dat het niet alleen kan. Er is een brigade van gepassioneerde mensen voor nodig om de status quo zelfs maar een centimeter te verleggen. Bij het evalueren van een team moeten er meer dan twee of drie leden in het team zitten.

4. Geen adviseurs

Adviseurs zorgen voor teamborging. Simpel gezegd, een team zonder adviseurs toont een gebrek aan vermogen om marktbeïnvloeders ervan te overtuigen dat hun toekomstvisie waardevol is. Dit wordt uitgebreid tot teams die slechts één adviseur hebben.

5. Geen diversiteit in posities

Een bedrijf heeft meer dan een paar ingenieurs nodig om te slagen. Het heeft een goed afgerond team nodig van individuen die meesters zijn in hun branche. Een team heeft ingenieurs, zakenmensen, ontwerpers, marketeers, gemeenschapscoördinatoren en nog veel meer nodig om succesvol te worden.

6. Anoniem team

Jaren geleden konden anonieme teams wegkomen met het bouwen van een cryptocurrency. Vanwege het mysterie rond Bitcoin was dit bijna welkom. Dit gevoel volgde niet goed aangezien de ruimte bleef groeien. Nu cryptocurrencies worden geplaagd door oplichting en slecht uitgeruste teams, geeft een anoniem team nu aan dat een team in verlegenheid wordt gebracht door hun kwalificaties. Door dit geheim geheim te houden, hopen ze dat het publiek hun onwetendheid niet zal opmerken. Anonieme teams lijken altijd plausibele redenen te vinden waarom ze anoniem moeten blijven. Accepteer deze claims niet zonder overweldigend bewijs.

7. Lage teambetrokkenheid

Buiten de opslagplaatsactiviteit is het mogelijk om op andere fronten inactief te zijn. Oprichters moeten actief zijn in bloggen of tweeten, ontwikkelaars moeten contact hebben met het publiek of conferenties bijwonen, en het team moet een algemene betrokkenheid hebben bij de cryptogemeenschap. Zonder deze betrokkenheid geven teams aan dat het momentum opraakt. Ze hebben misschien niet veel stoom meer om door te gaan.

8. Publieke teamstrijd

Het komt niet vaak voor dat teams hun vuile was laten luchten zodat de wereld het kan zien. De meeste bekwame teams zullen beseffen dat openbare onderlinge strijd iedereen die bij het bedrijf betrokken is, pijn doet. Dit is waarom het zo interessant is als het gebeurt. Zodra privé-machtsstrijd in het publiek begint, is dit een duidelijk teken dat de situatie exponentieel erger is dan wat er wordt gepubliceerd. Als er publieke machtsstrijd is in een klein startend bedrijf, is het niet gemakkelijk om te herstellen. Teams gaan vaak uit elkaar en de visie sterft uiteindelijk.

De financiering

Financiering is niet alles, zoals we hebben gezien met Bitcoin, maar andere cryptocurrencies moeten niet verwachten dat ze dezelfde luxe zullen hebben als Bitcoin..

9. Geen financiering

Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel vanwege de langdurige toewijding van het team die is aangetoond door jarenlange ondersteuning. Enkele hiervan zijn Bitcoin en Litecoin. Buiten deze speciale gevallen hebben de meeste munten financiering nodig om de ontwikkeling voort te zetten. Zodra de financiering begint op te drogen, zullen teams zich over het algemeen verspreiden, omdat ze niet langer financiële prikkels hebben om zich verder te ontwikkelen.

10. Mystery-financiering

In sommige gevallen zullen munten beweren dat ze zijn ondersteund door prominente durfkapitalisten of invloedrijke fondsen. Deze beweringen zijn verrassend eenvoudig te verifiëren, dus het komt als een verrassing wanneer de geldigheid van deze beweringen in twijfel wordt getrokken. Naast het aankondigen van valse investeerders, is gebleken dat ICO’s grote investeringen van anonieme groepen adverteren. Deze poging om het vertrouwen van het publiek te winnen, kan erop duiden dat ze hun financieringsgeschiedenis vervalsen. Een team moet altijd hun financieringsbronnen vinden. Er mag geen uitzondering op deze regel zijn.

Het Witboek

Het witboek heeft zich gevestigd als een belangrijk document in de crypto-ruimte. Het schetst de missie die het team naar succes drijft. Het vertelt ons waar het team naartoe wil en hoe ze van plan zijn daar te komen.

11. Geen witboek

Zonder een witboek kunnen beleggers de visie voor een munt niet vatten. De crypto-ruimte is ontstaan ​​met het idee dat het een revolutie teweeg zal brengen in de wereld. Wanneer een team samenkomt om een ​​probleem op te lossen dat een branche kan veranderen, is het moeilijk te denken dat ze misschien niet eens weten wat hun eigen wensen voor de toekomst zouden kunnen inhouden. Een ontbrekend witboek vertelt beleggers dat er een gebrek aan richting is. Ze bouwen misschien dingen om betrokken te zijn bij de crypto-ruimte zonder ooit te overwegen wat mensen echt nodig hebben en hoe deze nieuwe technologie in de grotere markt zou passen.

12. Geplagieerd witboek

Wie had gedacht dat we een gesprek nodig zouden hebben over het plagiaat maken van een witboek. Ik had zeker nooit gedacht dat dit een gespreksonderwerp zou zijn. Plagiaat wordt in bijna elke branche afgeraden. Het toont een gebrek aan begrip, maar toch een wil om te gebruiken. Als het om technologie gaat, betekent dit vaak dat de persoon niet begrijpt hoe de technologie werkt, noch waarom hij de oplossingen gebruikt waartoe hij heeft besloten. Hoewel de beslissing misschien door één persoon is genomen om plagiaat te plegen, heeft het een slechte weerslag op de hele organisatie. Het betekent dat er geen enkele competente persoon in de hele groep was die in staat was om deze ideeën zelf te bedenken.

13. Geen technische details

Hoewel een witboek de visie van het leiderschapsteam moet illustreren, moet het ook een bepaald niveau van technische beweringen beschrijven die aantonen dat ze de visie kunnen uitvoeren. Hoewel de technische details in de loop van de tijd zullen veranderen, is het vanwege deze mogelijkheid niet redelijk om alle technische details uit te sluiten. Zonder een technische schets suggereert het dat er op het moment van ICO geen technische leden in het team zaten. Het plan was dat ze wat rotzooi in een witboek zouden schrijven en als ze eenmaal wat geld hadden, een team ingenieurs inhuren om het te ontwikkelen. Nooit overwogen of dit iets was dat zelfs maar kon worden ontwikkeld met de huidige staat van de markt.

14. Geen tijdlijn

Een team zonder tijdlijn mist richting. Door na te denken over de productiteraties en deze aan investeerders te verstrekken, worden verwachtingen gewekt. Dit kan ook de reden zijn waarom sommige teams een tijdlijn uitsluiten. Verwachting betekent dat het team verantwoordelijk zal worden gehouden voor een reeks resultaten die hun succes zullen beïnvloeden.

De markt & Hype

Marketing is een essentieel onderdeel van het bedrijfsleven, maar er zijn indicatoren die aantonen dat bepaalde teams misschien veel beter zijn in marketing dan het daadwerkelijk bouwen van een product. Wanneer je sociale mediasites bezoekt en je wordt gebombardeerd door een brigade van mensen die dezelfde munt shilling, is dit een rode vlag. Er is iets achter de schermen aan de hand dat moet worden onderzocht.

15. Over-hype

Overmatig gehypte projecten komen veel voor in de crypto-ruimte. Veel van deze zijn echter precies dat, projecten. Het zijn geen bedrijven. Door zich te richten op degenen die de technologie niet begrijpen of vatbaar zijn voor het blindelings promoten van munten, schieten deze munten omhoog zonder veel te laten zien. Wanneer een munt begint te hockeyen in waarde, evalueer dan zorgvuldig waarom dat gebeurt. Als het komt door een plotselinge vloed van hype, verwacht dan instabiliteit in de toekomst van die munten.

16. Misleidende kenmerken

Een van de ergste hypingtechnieken die in deze markt veel voorkomen, is wanneer teams functies op de markt brengen die niet echt bestaan. Opgemerkt moet worden dat dit niet hetzelfde is als het geven van een roadmap met een visie. Dit is het promoten van een munt met merkmateriaal, claims en advertenties via functies die misschien nooit zullen bestaan.

17. Grootse visie

Wanneer een team een ​​grootse visie biedt, een visie die elke markt zal veranderen, kunnen ze beter substantieel bewijs hebben. Ze moeten technische details hebben die aangeven hoe ze precies zoiets breeds zullen bereiken. Zonder deze specifieke technische details brengt het team waarschijnlijk een droom op de markt waarvan ze geen idee hebben of het zelfs maar mogelijk is.

18. Publiciteitsstunts

Sommige teams lijken meer te focussen op het aankondigen van partnerschappen, nieuwe functies, marketingcampagnes, evenementen en meer, terwijl er geen inhoud achter deze stunts zit. Een aankondiging zonder doel is als een misthoorn voor een motorrijder. Het klinkt indrukwekkend, maar de meeste mensen zouden deze uitzendingen moeten negeren.

19. Marktomvang

Een van de over het hoofd geziene rode vlaggen bij het evalueren van een cryptocurrency is de marktomvang. Er zijn tal van munten die specifiek zijn voor hun doelmarkt. Hoewel het veroveren van een nichemarkt geen probleem is, is het duidelijk geworden dat veel munten elkaar zodanig overlappen dat een meer algemene munt in de toekomst de voorkeur zou hebben. Stel je voor dat er een munt was om brood te kopen. Dit lijkt misschien een goede investering vanwege de grote marktomvang, totdat u erover nadenkt om alleen voor brood een aparte valuta te moeten gebruiken. Waarom zou u geen algemenere kruideniersmunt hebben of beter nog een algemene valuta? Hoe algemener een munt is, hoe gemakkelijker het zal zijn om geadopteerd te worden. Mensen willen niet elke dag tussen honderden munten wisselen als ze brood willen kopen, koffie willen halen, een video willen downloaden, muziek willen afspelen, naar de wasstraat willen gaan of kleding willen kopen. Voor alles een andere munt hebben, is niet vol te houden.

De bedoeling

Het doel van de munt kan veel inzicht geven in of de munt is gemaakt om in een behoefte te voorzien of simpelweg omdat de makers deel wilden uitmaken van de rage. Er zit veel geld in de crypto-ruimte, dus dit zal onvermijdelijk creators aantrekken die niet weten wat ze moeten bouwen, maar toch iets willen bouwen om erbij betrokken te zijn.

20. Behoefte

De eerste van deze inzichten is het tegenkomen van munten die niet hoeven te bestaan. Als een blockchain een probleem niet oplost, hoeft het geen munt te zijn. Laat u niet misleiden door ingewikkelde problemen die eenvoudigweg zijn verzonnen, zodat de munt kan doen alsof ze een probleem oplost. Simpel gezegd, er moeten nog veel dingen worden gecentraliseerd. De meeste dingen hoeven niet privé te zijn.

21. Complexiteit

De wereld is een complexe plek. Als een munt de wereld complexer maakt in plaats van minder complex, is dit een teken dat de munt geen sterk doel heeft. De toekomst van cryptocurrency zou er een moeten zijn die markten verenigt in plaats van ze te verdelen.

22. Ponzi-schema’s

Als het klinkt als een Ponzi-schema, is het een Ponzi-schema. Er bestaat niet zoiets als gegarandeerde winsten, er bestaat niet zoiets als gratis geld, alles heeft een prijs. Wanneer een team zijn munt op de markt brengt als iets dat alleen maar in waarde toeneemt, ren dan zo snel als je kunt. Het dichtst bij gratis geld in crypto zijn luchtdruppels en vorken. Hoewel ze gratis lijken, moet u er rekening mee houden dat er een volledig afzonderlijke reeks risico’s en mogelijke oplichting is die betrokken zijn bij forks.

De premine

Inzicht in de manier waarop de ICO / IEO wordt aangeboden, is een belangrijk aspect bij het selecteren van de te kopen munten.

23. Geen harde dop

Er zijn duidelijke uitzonderingen op deze regel, zoals Tether’s, maar in het algemeen moet u voorzichtig zijn met munten die geen harde dop hebben. Wanneer een team vrij nieuwe munten kan slaan of de totale voorraad kan vergroten, verliezen uw munten waarde. De reden is vrij simpel. Zonder te weten hoeveel munten er kunnen worden geslagen, is er geen basis om de toekomstige groei te evalueren. Op elk moment kan het circulatieaanbod worden vergroot, waardoor uw aandeel wordt verwaterd en waarde wordt gestolen uit uw bezit. In wezen heeft het team een ​​deel van de waarde die u vasthield aan zichzelf overgedragen.

24. Verdeling van fondsen

Het is over het algemeen oké voor een team om enkele van de tokens of munten van de ICO aan zichzelf toe te wijzen. Aan het eind van de dag zal de munt jaren van ontwikkeling vergen om zijn missie te volbrengen. In wezen stopt de ontwikkeling nooit. Er is altijd iets nieuws te bouwen. Wat niet acceptabel is, is wanneer een munt een groot deel van het totale aanbod heeft dat aan het team is toegewezen. 10% aan het team toewijzen is redelijk. 40% -50% van het totale aanbod aan het team toewijzen is ongelooflijk onredelijk. Stel je voor dat Satoshi Nakamoto 50% van de totale bitcoinvoorraad aan zichzelf zou toewijzen. Niet alleen zou hij op dit moment het hoogste nettowaarde ter wereld hebben, het zou waarschijnlijk zijn dat Bitcoin crasht omdat niemand een bezit wil bezitten dat bijna volledig eigendom is van één persoon of één groep mensen..

Gevolgtrekking

Woah, gefeliciteerd met het halen van het einde! Hopelijk heb je iets nieuws geleerd dat je nu kunt gebruiken om snel tokens voor rode vlaggen te evalueren.

Laat het ons weten als je meer van dit soort geweldige inhoud wilt blijven zien! Volg ons voor nieuwe artikelen en deel ze op je favoriete social media platform. Laat een reactie achter om ons te laten weten welke van de bovenstaande punten u het nuttigst vond, of dat er iets is waarvan u wilt dat wij er in een ander artikel dieper op ingaan. We zijn altijd op zoek naar ideeën over wat voor u, onze lezers, het meest waardevol is, zodat u het meeste uit uw investeringen kunt halen.

Als u dat nog niet heeft gedaan, bekijk dan onze andere artikelen in deze serie voor meer tips over het evalueren van crypto-investeringen:

Portfolio opnieuw in evenwicht brengen voor cryptocurrency

Cryptocurrency Trading Bots – De complete gids

Garnaal is een applicatie voor het samenstellen van aangepaste cryptocurrency-indexfondsen, het opnieuw in evenwicht brengen en beheren van een diverse portefeuille van digitale activa. Automatiseer uw portefeuille door te linken naar een van de 16 crypto-uitwisselingen die we ondersteunen.

Shrimpy’s Universal Crypto Exchange API’s zijn ontworpen voor ontwikkelaars. Integratie met onze uniforme API’s geeft u direct toegang tot uniforme eindpunten voor handel, gegevensverzameling, gebruikersbeheer en meer op elke grote cryptocurrency-uitwisseling.

Vergeet niet ons te volgen Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me