Vertcoin Review: ASIC-resistent en GPU-gedolven alternatief voor Bitcoin

Vertcoin (VTC) is een van de meer gevestigde cryptocurrencies die in 2014 “ver terug” werd gelanceerd zonder al te veel tamtam.

Het werd uitgebracht zonder ICO, zonder airdrop en zonder pre-mine als een eenvoudig blockchain-project op Github. Het was en is open-source en is gebouwd op de Bitcoin-codebase met één simpele wijziging – Vertcoin streeft ernaar ASIC-vrij te blijven.

Met zoveel nieuwere projecten kan Vertcoin echter nog steeds opvallen?

In deze Viacoin review geef ik je alles wat je moet weten over dit project. Ik zal ook kijken naar het acceptatiepotentieel op lange termijn van VTC-tokens.

Wat is Vertcoin?

Vertcoin is een afsplitsing van Bitcoin die plaatsvond in januari 2014. Het is gemaakt als een GPU-gedolven versie van Bitcoin om te zorgen voor decentralisatie en dus netwerkbeveiliging..

Het is deze sterke toewijding aan eerlijkheid in de mijnbouw die Vertcoin onderscheidt van andere cryptocurrencies die Proof-of-Work zijn, maar die in de macht zijn gevallen van ASIC-mijnbouw en de afnemende decentralisatie die volgt.

Vertcoin blijft de munt die kan worden gewonnen door iedereen met een GPU, en de gemeenschap van vrijwilligers die het project steunen, heeft ervoor gezorgd dat het zo blijft, ook al heeft het project al drie harde vorken gehad om het vrij te houden van ASIC-mijnwerkers en botnets..

In het verleden noemde Vertcoin zichzelf ‘The People’s Coin’ omdat het zich bleef inzetten voor de idealen uit de Bitcoin-whitepaper die de stemkracht van het netwerk bij het individu hield. Dat ideaal was dat één CPU gelijk is aan één stem, maar de opkomst van ASIC-miners en grote miningpools heeft er helaas voor gezorgd dat de meeste Proof-of-Work-cryptocurrencies niet langer aan dat ideaal voldoen..

Het Vertcoin-algoritme

Omdat Vertcoin is gebaseerd op Bitcoin, is het gemaakt om Proof-of-Work als consensusmethode te gebruiken. In tegenstelling tot het gebruik van SHA-256 door Bitcoin, gebruikte Vertcoin bij de lancering Scrypt Adaptive N als zijn algoritme om ASIC-resistent te blijven. Het was minder dan een jaar later dat de munt een harde vork moest ondergaan om ASIC-resistent te blijven, en hij schakelde over op het Lyra2RE-algoritme.

Minder dan een jaar later ontdekte het ontwikkelingsteam van Vertcoin dat een botnet de controle had over meer dan 50% van het netwerk, wat leidde tot een overstap naar het Lyra2Ev2-algoritme..

Vertcoin Mining Algos

Algoritmen ASIC’s hash & resistente algoritmen. Via Vertcoin-blog

Dat duurde tot eind 2018, toen werd ontdekt dat in China een ASIC was gemaakt die in staat was het Lyra2REv2-algoritme te minen. Op 1 februari 2019, Vertcoin vertrok voor een derde keer naar het Lyra2REv3-algoritme.

Vertcoin heeft ook de moeite genomen om zichzelf Lightning Network-compatibel te maken, evenals Segregated Witness te implementeren en compatibiliteit met Stealth-adressen te bieden. Het ontwikkelingsteam werkt nu aan het upgraden van de blockchain om onmiddellijke atomaire swaps mogelijk te maken.

Vertcoin Fair Mining

Zoals hierboven vermeld, heeft Vertcoin al drie harde forks doorlopen, en een andere is onderweg vanwege nieuwe ontwikkelingen in de hardware die wordt gebruikt om cryptocurrencies te minen..

Deze nieuwe ontwikkeling is de opkomst van Field Programmable Gate Array (FPGA) -hardware.

Het FPGA-apparaat is het GPU-equivalent van ASIC-mining, een CPU-apparaat. Het vorige Lyra2REv2-algoritme kon volledig worden misbruikt door FPGA-apparaten en het nieuwere Lyra2REv3-algoritme zal binnenkort ook worden beïnvloed. Dit zou een einde maken aan eerlijke mijnbouw en zou alle individuele GPU-mijnwerkers weg kunnen duwen van Vertcoin.

FPGA Vertcoin

FPGA Vergeleken met andere computerchips. Via Configureer.io opnieuw

De ontwikkelaars van Vertcoin werken nu aan een nieuw algoritme dat ze Verthash noemen. Het is al geruime tijd in ontwikkeling en hoewel er nog steeds geen releasedatum is vastgesteld voor het nieuwe algoritme, heeft het team hard gewerkt om het zo snel mogelijk vrij te geven..

Het team heeft gezegd dat het algoritme vergelijkbaar zal zijn met het Ethash-algoritme dat door Ethereum wordt gebruikt en niet alleen de blockchain voor eerlijke mijnbouw zal beveiligen, maar ook de beveiliging van het netwerk zal behouden..

Een andere overweging waarmee het team te maken heeft, zijn de mijnbouwplatforms die hashingkracht verkopen. Deze platforms zouden het voor een enkele entiteit mogelijk kunnen maken om voldoende hashingkracht aan te schaffen om met succes een aanval van 51% op het netwerk uit te voeren. Zolang Vertcoin zijn eerlijke mijnstandaard kan behouden, wordt dit soort activiteiten geblokkeerd.

Hoewel ASIC-vrij blijven en een eerlijke mijnomgeving handhaven een van de doelen van Vertcoin is, betekent dit niet dat het project succesvol zal zijn. Het garandeert echter bijna dat het project zal voortleven met ten minste een kleine, maar toegewijde gemeenschap van mijnwerkers en gebruikers..

Vertcoin’s 1-Click Miner

Om mining zo eenvoudig mogelijk te maken voor gebruikers heeft Vertcoin hun eigen 1-click mining software ontwikkeld en uitgebracht. Het moet de gemakkelijkste mijnsoftware zijn voor elke cryptocurrency.

U kunt de 1-Click-mijnwerker downloaden van de Vertcoin-website, maar helaas is het alleen beschikbaar voor Windows. Naast de 1-Click miner heb je ook een wallet nodig waarin Vertcoin en een Vertcoin mining pool kunnen worden opgeslagen.

Vertcoin Miner met één klik

UI van mijnwerker met één klik. Via vertcoin.org

Behalve dat u de software laat weten welke mijnbouwpool moet worden gebruikt en welk wallet-adres u beloningen moet sturen, specificeert u ook CPU- of GPU-mijnbouw. Zodra u deze drie dingen op hun plaats heeft, kunt u eenvoudig de mijnwerker uitvoeren en uw VTC ophalen.

Samengevoegde mijnbouw met Vertcoin

Vertcoin heeft merged mining mogelijk gemaakt, waardoor gebruikers meer dan één munt tegelijk kunnen minen, maar momenteel zijn er niet veel andere munten die kunnen worden samengevoegd met Vertcoin. Unitus (UIS) is sinds het begin beschikbaar om te worden samengevoegd, en volgens de informatie op Geef me munten je kunt ook de mijne Monocle en Parallaxcoin via hen samenvoegen.

Het Vertcoin-team

Vertcoin is historisch gezien weinig meer dan een losse groep vrijwillige ontwikkelaars, en dat is nog steeds waar in 2019.Dat zal waarschijnlijk in de nabije toekomst veranderen, aangezien er in maart 2019 een aanvraag is ingediend bij de IRS om de Vertcoin Foundation op te richten..

Dit zal het project helpen te profiteren van de belastingvrije status en het project het wettelijke kader geven dat nodig is om handelsmerken en auteursrechten aan te vragen.

Vertcoin-teamleden

Enkele van de Vertcoin-ontwikkelaars & Leden van het team. Beeld bron

Veel van de ontwikkelaars die in de loop der jaren aan Vertcoin hebben gewerkt, zijn afkomstig van MIT sinds de munt en het project heeft nauwe banden met de school. Een deel van het werk dat met Vertcoin wordt gedaan, komt zelfs van andere MIT-projecten, waardoor Vertcoin wat gratis kan worden ontwikkeld.

Het nadeel van het uitsluitend werken met vrijwillige ontwikkelaars heeft een negatieve invloed gehad op Vertcoin, wanneer ontwikkelaars in de loop der jaren onvermijdelijk zijn vertrokken voor beter betaald werk.

Zodra de Vertcoin Foundation is opgericht, kan deze salarissen aanbieden aan de hoofdontwikkelaars, waardoor het project een meer consistente ontwikkelingsatmosfeer krijgt en toptalent behouden blijft.

Vertcoin-gemeenschap

Een van de meest effectieve manieren om de acceptatie van een cryptocurrency te vergroten, is via een actieve en betrokken community. Daarom is Vertcoin trots op zijn gemeenschap.

Ten eerste hebben ze hun ambtenaar Discord kanaal. Ze hebben meer dan 9.400 leden in het kanaal. Ik sprong erin om een ​​idee te krijgen van de discussie en het was bemoedigend om zoveel leden te zien.

Vertcoin Discord

Vertcoin Discord-kanalen met communitychat

Op het gebied van sociale media is de Vertcoin Twitter heeft meer dan 62.000 volgers. Ze houden hun community hier regelmatig op de hoogte en krijgen veel engagement van hun volgers.

Er zijn ook twee subreddits op Reddit voor de Vertcoin-community. De officiële heeft meer dan 33k gebruikers. Dan heb je de vertcoin mijnbouw subreddit en dit heeft 3.8k leden. Beide zijn behoorlijk actief met regelmatige discussies.

Ten slotte heeft Vertcoin een ambtenaar Middelgrote blog dat is relatief actief. Elke maand zullen ze de laatste updates over elk aspect van het project delen – zeker de moeite waard om te volgen.

Het VTC-token

Toen Vertcoin in 2014 werd gelanceerd, handelde het token tegen $ 0,07, maar op de tweede dag was het bijna verdrievoudigd tot $ 0,20. Het bleef stijgen en in slechts twee weken schoot de prijs omhoog toen de vraag van beleggers naar de munt een koortsachtige hoogte bereikte. Het bereikte $ 10,12 op 5 februari 2014.

Die piek was van korte duur en slechts een week later was de prijs teruggegaan naar $ 3,47. Het bleef dalen en in september 2014 stond het terug op $ 0,07 voor een verlies van 99,25% ten opzichte van het hoogste punt.

Vanaf dat moment daalde de VTC nog verder en in mei 2015 stond het op het laagste punt ooit van $ 0,005343. Dat was op 6 mei 2015. Op 28 mei was de prijs van VTC bijna terug naar $ 0,20 en na een paar weken was hij weer bijna verdrievoudigd tot bijna $ 0,60 per stuk. De prijs daalde vanaf daar en lag rond de $ 0,02 toen 2016 begon.

Het bleef in het bereik van $ 0,02 tot $ 0,06 in 2016 en in 2017.

VTC-prijsgeschiedenis

De rotsachtige prijsgeschiedenis van VTC. Afbeelding via CMC

Een nieuwe rally begon in april 2017, met niveaus die in juni boven de $ 1 uitkwamen. De prijs trok zich terug en schoot eind 2017 samen met de bredere cryptocurrency-markten omhoog en bereikte op 6 december 2017 een recordhoogte van $ 10,53.

2018 was een slecht jaar voor Vertcoin, aangezien het gestaag daalde samen met de rest van de cryptocurrency-markt tijdens de bearmarkt die duurde tot 2019. Vanaf half juni 2019 lag de prijs boven $ 0,60, maar eind juni 2019 trok de prijs terug naar $ 0,52 , waaruit blijkt dat de volatiliteit hoog blijft in deze medaille.

Kopen & VTC opslaan

Degenen die geloven dat dit een goed moment is om wat VTC te laden, kunnen naar CoinEgg, Bittrex, Upbit of Poloniex gaan om te kopen. Het is ook genoteerd op een paar andere beurzen, maar er is bijna geen handelsvolume op deze beurzen.

Als het gaat om VTC-handelsvolumes in het algemeen, zijn ze vrij dun op elk van de individuele beurzen. Dit zou vanuit liquiditeitsperspectief een probleem kunnen zijn. Als u grote blokorders van VTC wilt kopen / verkopen, kunt u wat ontsporing tegenkomen bij de bestellingen – handel dus voorzichtig.

Zodra u uw VTC heeft, is het volgens de best practices dat u deze van de beurs haalt en in een offline portemonnee opslaat. We zijn ons maar al te bewust van de risico’s die voortvloeien uit enkele van de grootste exchange-hacks.

Misschien is de veiligste plaats om uw VTC op te slaan op een hardwareapparaat zoals een Ledger Nano. Hierdoor blijven uw sleutels in een veilige offline omgeving en communiceren ze met de Ledger PC-client via een USB-kabel.

Als u geen grootboek heeft, kunt u altijd gebruik maken van Vertcoin’s Electrum Portemonnee. Dit is gevorkt uit de originele Electrum-portemonnee en is vrij intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het is ook een lichte portemonnee, dus het betekent dat u verbinding kunt maken met externe knooppunten en niet de hele blockchain hoeft te downloaden.

Als u ten slotte op zoek bent naar een portemonnee van derden met mobiele ondersteuning, kan de Coinomi-portemonnee ideaal zijn. Dit is ook een portemonnee met meerdere valuta’s die tal van andere cryptocurrencies ondersteunt – meer dan 500 om precies te zijn!

Vertcoin-ontwikkeling

Iets dat ik altijd leuk vind om te doen om te bepalen hoeveel werk er aan een project is gedaan, is om hun openbare code-commits te bekijken.

Voor een open source-project als Vertcoin is het echt “the proof is in the pudding”.

Daarom besloot ik om in het Vertcoin GitHub en bekijk hun drie meest actieve vastgezette opslagplaatsen. Hieronder staat de commit-activiteit in deze repo’s.

GitHub Vertcoin

Aantal commits in geselecteerde repo’s gedurende de afgelopen 12 maanden

Zoals je hierboven kunt zien, zijn de ontwikkelaars nog steeds bezig met het pushen van code naar hun repositories. Dit is natuurlijk veel minder dan we bij sommige nieuwere projecten zien.

Als we bijvoorbeeld de rangorde van Vertcoin zouden bekijken op basis van het aantal code-commits, komen ze binnen op nummer 383 op Cryptomiso.

Dat gezegd hebbende, Vertcoin is een meer gevestigd protocol en is gebouwd op de Bitcoin-kern. Dit betekent dat ze niet vanaf het begin een protocol hoefden op te bouwen. Dit is ook de reden waarom sommige van de nieuwere projecten zoals Insolar zoveel commits hebben.

Ten slotte is Vertcoin voornamelijk community-driven en worden de ontwikkelaars niet betaald voor hun bijdragen. Dit is in tegenstelling tot veel van de andere projecten die mogelijk een ICO of een pre-mine hebben gehad waar de ontwikkelaars het in staken.

Gevolgtrekking

In 2014 de International Business Times schreef een artikel Vertcoin prees en noemde het een superieur alternatief voor Bitcoin vanwege het eerlijke mijnbeleid. Het beweerde ook dat Vertcoin een van de altcoins zou kunnen zijn die zijn weg vindt naar reguliere adoptie.

Dat is nog niet gebeurd en vanaf juni 2019 staat Vertcoin op de 188e plek op basis van zijn marktkapitalisatie. Dat is zeker niet mainstream, maar geen enkele andere cryptocurrency heeft het tot de reguliere acceptatieniveaus gehaald, dus er is nog steeds hoop.

Voortdurende ontwikkeling en een toegewijde community zullen ervoor zorgen dat het in de running blijft, en als eerlijke mijnbouw een van de belangrijkste factoren wordt van een bruikbare cryptocurrency, zal Vertcoin snel naar de topposities springen.

Gezien de vroege start kunnen we zeggen dat het indrukwekkend is om Vertcoin al zes en een half jaar te zien rondhangen. Het bleef maar meesleuren tijdens de ICO en airdrop-manie van eind 2017, overleefde de bearmarkt van 2018 en is sterker dan ooit uitgekomen.

En hoewel het in de loop der jaren drie keer heeft moeten forken, blijft het een van de weinige ASIC-weerstandsmunten, dankzij de inzet van het ontwikkelingsteam. Dat alleen al zou het voortbestaan ​​van Vertcoin moeten garanderen en ervoor moeten zorgen dat het een sterke mijnbouwgemeenschap handhaaft.

Hoewel de reguliere vooruitzichten voor Vertcoin er op dit moment misschien niet geweldig uitzien, kan de consistente en gestage groei het uiteindelijk achterlaten als een van de overgebleven cryptocurrency nadat de meeste andere in de mist van de geschiedenis verdwijnen..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me