VibeHub Review: VR & AR-technologie op de Blockchain

Virtual Reality, Augmented Reality en blockchain zijn enkele van de meest interessante technologieën die er tegenwoordig zijn. VibeHub (VIBE) is een project dat ze probeert te verenigen.

Hoewel Vibehub misschien niet het eerste bedrijf is dat blockchain- en VR-technologie integreert, zijn ze een van de eersten die een volledige marktplaats hebben ontwikkeld. Met behulp van de VIBE-utility-tokens kunnen gebruikers toegang kopen tot evenementen zoals concerten en educatieve seminars, maar ook digitale activa kopen.

Is er echter echt behoefte aan een project als de VibeHub en zullen de VIBE-tokens ooit worden gebruikt?

In deze VibeHub-review gaan we dieper in op het project, inclusief factoren als de use cases, technologie en teamleden. We zullen ook het potentieel analyseren voor acceptatie op lange termijn van het VIBE-token in het huidige cryptocurrency-landschap.

Wat is VibeHub?

VibeHub is een van de eerste op blockchain gebaseerde virtuele en augmented reality-marktplatforms. Het sluit zich aan bij andere blockchain-gebaseerde projecten zoals Ceek VR en Decentraland die hun eigen oplossingen ontwikkelen in de snelgroeiende virtual reality-industrie.

Sommige analisten hebben voorspeld dat de VR-industrie tegen 2020 zal groeien tot wel $ 100 miljard, en als een van de eerste blockchains die deze technologie verkent, zou VibeHub een gigant in de industrie kunnen worden. Er zijn natuurlijk een aantal dingen die moeten gebeuren voordat we deze adoptie realistisch kunnen zien.

Wat doet VibeHub?

VibeHub is erop gericht om interactieve VR mogelijk te maken. Door middel van hun volumetrische videotechnologie creëren ze hologrammen van docenten, artiesten, muzikanten, komieken en meer en streamen die hologrammen vervolgens in een virtual reality-omgeving. Hiermee kunnen miljoenen mensen via één stream voorstellingen en educatie krijgen.

Wat is VibeHub

VIBE-tokens en VibeHub-ecosysteem

Gebruikers kunnen gamen, concerten bijwonen, lezingen beluisteren en andere voorstellingen bekijken via VR. De VibeHub-servers worden geoptimaliseerd om alles te ondersteunen, van individuele streams tot streams met een groot publiek en bezoekers. VibeHub is het eerste bedrijf dat een dergelijk idee probeert te implementeren, waardoor ze niet alleen uniek zijn in de VR-ruimte, maar ook in de blockchain-ruimte.

Het platform lanceerde zijn hoofdnet in september 2018, maar het VIBE-token blijft op de Ethereum-blockchain. De hybride oplossing ontwikkeld door VibeHub maakt gebruik van de Ethereum-blockchain, maar maakt het ook mogelijk om microtransacties buiten de keten uit te voeren zonder gaskosten.

Hoe VibeHub werkt

Met een focus op zowel virtual reality als het groeiende gebied van augmented reality, werkt VibeHub door de acties van videostreamers vast te leggen met behulp van volumetrische video’s.

Deze volumetrische video’s worden gebruikt om een ​​hologram van de persoon te maken in een op maat gemaakte VibeHub VR-omgeving. Ze hebben al meer dan 100 volumetrische opnames gemaakt en de bijbehorende hologramavatars.

Fotorealistische hologrammen

Fotorealistische hologrammen op VibeHub

Dit creëert een meer meeslepende omgeving dan voorheen mogelijk was. En zelfs degenen zonder VR- en AR-hardware kunnen genieten van de VibeHub-ervaring via WebGL / WebVR op compatibele moderne browsers op desktop of mobiele apparaten.

VibeHub werkt samen met VR-hardware- en softwareontwikkelaars zoals Unity, Samsung Gear, Sony Playstation, Microsoft Hololens, HTC Vive, Oculus Rift en Daydream by Google. Andere hardware- en softwareleveranciers komen eraan en binnenkort zal niemand meer de VibeHub ervaren.

Wat VibeHub biedt

Terwijl het VibeHub-team vooruitgaat op nieuw en opwindend terrein, blijft het potentieel voor het platform groeien. Het platform is al volwassen aan het worden en kan zijn gebruikers veel functies bieden.

  • Inkomsten genereren: Natuurlijk zijn mensen geïnteresseerd in het kunnen genereren van inkomsten met digitale activa, en VibeHub maakt dit mogelijk door het gebruik van zijn volumetrische video en andere virtuele activa op zijn platform.
  • Online blootstelling: YouTube was het oorspronkelijke videoplatform voor het creëren van online exposure, maar VibeHub tilt online exposure naar een nieuw niveau en belooft gebruikers “een stem onder de massa” te geven. Gebruikers zullen hun ideeën en boodschap op een nieuwe, unieke manier breed en ver kunnen verspreiden. De toevoeging van een VR / AR-marktplaats op VibeHub stelt gebruikers ook in staat om hun producten sneller dan ooit te promoten en een op laser gericht publiek te bereiken.
  • Snelle, gemakkelijke betalingen: Door een hybride oplossing van blockchain- en offchain-oplossingen te gebruiken, maakt VibeHub alles, van microtransacties tot grote transacties, snel en gemakkelijk. Het verzenden en ontvangen van betalingen op het platform gebeurt in slechts enkele minuten en microtransacties worden onmiddellijk buiten de keten verwerkt. Door de toenemende acceptatie en het begrip van cryptocurrencies zal het platform nog sneller groeien zodra gebruikers begrijpen hoe soepel en wrijvingsloos transacties kunnen zijn..
  • Online winkelen: E-commerce is enorm geworden, en tegenwoordig kan bijna alles online worden gekocht. VibeHub zal zich ook bij deze revolutie aansluiten door een marktplaats te bieden waar gebruikers educatieve diensten, muziek, gamingdiensten en meer kunnen kopen. VibeHub kan zelfs fungeren als een datingplatform door het gebruik van avatars en de mogelijkheid om online met anderen in contact te komen. Dit alles wordt op één platform en met één uniforme valuta opgenomen.
  • Veiligheid: Beveiliging is een topprioriteit in elke cryptocurrency, en de leidinggevenden bij VibeHub hebben consequent benadrukt dat de VibeHub-software continu wordt gecontroleerd op problemen of problemen. De combinatie van een enorm gebruikersbestand en een cryptocurrency betekent dat het platform te allen tijde veilig moet blijven. Beveiliging heeft de hoogste prioriteit bij VibeHub.
  • Meeslepende ervaring: Er is niets online dat meeslepender is dan de virtual reality die wordt geboden door de hologramavatars van VibeHub. Gebruikers kunnen hun eigen creativiteit uiten in deze virtuele wereld en deze delen met miljoenen anderen over de hele wereld. Het is net als videostreaming, maar dan veel meeslepender.
  • Contentmakers beloond: Er zijn veel problemen geweest met de manier waarop gecentraliseerde websites de makers van inhoud op hun platforms belonen, maar VibeHub is ontworpen om ervoor te zorgen dat makers van inhoud correct worden beloond voor hun inhoud. Bij VibeHub gaan alle opbrengsten van inhoud rechtstreeks naar de maker. Niemand anders neemt een snee. Er zullen ook mogelijkheden zijn om gezamenlijke inhoud te produceren en inkomsten te delen.

VibeHub-teamleden

VibeHub heeft een behoorlijk interessante mix van teamleden met een even diverse reeks achtergronden. Bijvoorbeeld, Allessio Mack (Mede-oprichter) heeft zichzelf omschreven als een “autodidactische techgoeroe” die gespecialiseerd is in AR- en VR-technologie. Voordat hij VibeHub oprichtte, werkte hij als CTO van Konvict Entertainment (het muzieklabel van Akon).

VibeHub-teamleden

Enkele van de VibeHub-teamleden

Hij wordt als oprichter vergezeld door Matthew Myers die sinds 2015 in Blockchain-consulting werkt. Daarvoor werkte hij in de olie- en gasindustrie in Calgary, Canada. De senior ontwikkelaar van het project is Fred Bender die lijkt te hebben gewerkt als ontwikkelaar in een eerder bedrijf genaamd VRITALL.

Er zijn minstens 10 andere teamleden in het VibeHub-team en je kunt meer over hen lezen in het VibeHub-team bladzijde. Het lijkt erop dat VibeHub in Los Angeles is gevestigd, gezien de locatie van de meeste teamleden.

VibeHub-routekaart

Met de lancering van het hoofdnet in september en de opname van 100 volumetrische video’s heeft VibeHub al zijn doelstellingen voor 2018 bereikt. In 2019 heeft het bedrijf plannen om de eerste sociale videogame op het VibeHub-platform uit te brengen. Het werkt ook aan het vrijgeven van een SDK voor off-chain integratie.

VibeHub zal ook zijn eigen VR-headset en opnamehardware maken, zodat gebruikers volumetrische video’s en hologrammen kunnen maken. Ten slotte lanceren ze de allereerste winkellocatie voor VibeHub VR-ervaringen.

Ze zijn van plan om tegen 2020 meerdere opnamefaciliteiten te bouwen en beginnen met de integratie van kunstmatige intelligentie in het platform. Er zijn ook plannen voor een volumetrische, complete film en realtime hologramcommunicatie op het platform, waarmee het ultieme potentieel van VibeHub zal worden gerealiseerd..

Het VIBE-token

Zoals ik eerder al zei, wordt er een cryptocurrency gebruikt op het platform en deze staat bekend onder het ticker-symbool VIBE. Het is een utility-token dat wordt gebruikt om goederen en diensten aan te schaffen binnen het VibeHub-ecosysteem. Het zal ook worden gebruikt om op het platform te stemmen en om virtuele concerten en dergelijke bij te wonen.

VibeHub hield een ICO in augustus / september 2017 en verkocht 160 miljoen VIBE tegen een prijs van $ 0,014 per stuk. Dit volgde op een privéverkoop van 100 miljoen VIBE-tokens tegen een niet bekendgemaakte prijs. Dit betekent dat het project minimaal $ 2,24 miljoen heeft opgehaald.

Binance VIBE

Registreer bij Binance en koop VIBE-tokens

Het token bereikte op 10 januari een hoogste punt ooit van $ 2,28, maar is sindsdien drastisch gedaald en handelt vanaf 22 november 2018 net onder $ 0,03. Hoewel dat nog steeds het dubbele is van de ICO-prijs, vertoont het token op dit moment niet veel teken van leven, aangezien het gedurende het grootste deel van 2018 gestaag is gedaald, hoewel er een korte pop hoger was toen het hoofdnet werd vrijgegeven.

U kunt VIBE kopen bij de Binance Exchange, die bijna het volledige handelsvolume heeft, hoewel VIBE ook wordt vermeld op HitBTC, IDEX en LATOKEN.

Als ERC-20-token kunt u VIBE opslaan in elk van de ERC-20-compatibele portefeuilles.

Gevolgtrekking

Hoewel er andere platforms zijn die de uitdaging van virtual reality op blockchain-technologie aangaan, heeft VibeHub een unieke draai aan de technologie en zou het een belangrijke kracht kunnen worden in de VR-ruimtes voor entertainment, gaming en onderwijs..

Ze boeken heel goede vooruitgang, en als ze zich aan hun routekaart kunnen houden en hun geplande doelen kunnen halen, zou het project succes moeten zien. Ze hebben bewezen dat ze hun momentum tot nu toe kunnen behouden en werken samen met veel van de grote hardware- en softwarebedrijven in de VR-ruimte.

Dit is allemaal veelbelovend voor de toekomst van VibeHub, hoewel de dalende prijs van het VIBE-token enigszins teleurstellend is.

Uitgelichte afbeelding via VibeHub.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me