Volledige gids voor het gebruik van het Steemit-platform om Steem te verdienen

Cryptocurrencies komen steeds vaker voor in veel verschillende sectoren van de industrie, vooral waar technologie wordt gebruikt, maar er is één cryptocurrency die zich meer bezighoudt met eenvoudige communicatie. Die cryptocurrency staat bekend als Steem en het communicatieplatform is een Reddit-achtige sociale mediasite die bekend staat als Steemit.

Steemit werd gelanceerd in juli 2016 en is gemaakt door Ned Scott en Dan Larimar (die ook de cryptocurrencies EOS en BitShares hebben gemaakt). Het bedrijf is opgericht in New York en heeft zijn hoofdkantoor in Virginia. De heer Larimar heeft het bedrijf verlaten om nieuwe projecten na te streven, terwijl de heer Scott de CEO van Steemit Inc blijft.

Laten we er zonder verder oponthoud meteen in springen.

Wat is Steemit?

Vorige Steemit-logo

Vorige Steemit-logo. Afbeelding via steemit.com

Steemit is een site voor sociale media, sociale netwerken en blogs die wordt uitgevoerd op de Steem-blockchain. Gebruikers van Steemit (bekend als Steemians) worden beloond met de cryptocurrencies Steem en de Steem Backed Dollar voor het plaatsen van hun geschriften over een aantal onderwerpen.

De beloningen komen van andere gebruikers wanneer ze de oorspronkelijke post ‘upvoten’. Er kunnen ook beloningen komen voor reacties op posts, aangezien deze ook ‘up-gestemd’ kunnen worden. De waarde van de upvote is afhankelijk van de Steem Power van de persoon die stemt.

Een laatste methode voor het verkrijgen van beloningen is via het eigenlijke stemproces, aangezien 25% van de beloningen voor elke post wordt verdeeld onder degenen die de post hebben gestemd. Deze beloningen staan ​​bekend als curatiebeloningen en gebruiken een omgekeerd veilingsysteem om de curatiebeloning van elke upvote te bepalen.

Een attractie van Steemit is de mogelijkheid om iemands Steem en Steem Backed Dollar-holdings te vergroten door simpelweg te schrijven en sociaal te netwerken. Dit type mijnbouw wordt door de oprichters van Steemit Proof of Brain genoemd en is volgens de Steem whitepaper:

een stemsysteem dat gebruikmaakt van de wijsheid van de massa om de waarde van inhoud te beoordelen en er tokens aan te verspreiden.

Wat probeert Steemit te bereiken?

Het doel van Steemit is om nieuwe gebruikers aan te trekken en bestaande gebruikers te behouden door hen te belonen voor bijdragen aan de blockchain. Het probeert ook tokens te distribueren naar een grotere groep gebruikers, waardoor het netwerkeffect van de blockchain wordt vergroot. Dit decentralisatie en toenemende netwerkeffect is een van de doelen die aanvankelijk door de oprichters van Steemit zijn geformuleerd.

Naast het vergroten van het gebruikersbestand van Steemit zelf, maakt de Steem-blockchain de ontwikkeling mogelijk van andere dApps die gebruikmaken van de blockchain-technologie van Steem. Tot nu toe zijn er een handvol, waaronder een YouTube-kloon genaamd dTube, een Twitter-kloon die bekend staat als Zappl en een 9gag-kloon genaamd dMania. Er is ook een alternatieve Steemit-gebruikersinterface op Busy.com. Al deze zijn verbonden met de Steem-blockchain en de beloningen voor het plaatsen van inhoud op deze sites komen uit dezelfde Steem-beloningspool.

De toevoeging van dApps helpt de gebruikersbasis drastisch te laten groeien, en sinds de eerste lancering van Steemit heeft het Steemit Inc-team de creatie van Smart Media Tokens aangekondigd, die bedoeld zijn om “het internet te symboliseren” in de woorden van oprichter Ned Scott..

Introductie van slimme mediatokens

Steem slimme mediatokens

Steem slimme mediatokens. Afbeelding via steemkr.com

Na het zien van het groeiende succes van Steemit en de gerelateerde dApps die zijn gemaakt rond de Steem-blockchain, kwam het Steemit Inc-team op het idee om Slimme mediatokens (SMT’s), en hebben een groot deel van hun ontwikkelingsinspanningen gestoken in het realiseren van deze SMT’s.

Met SMT’s kan iedereen zijn eigen token maken met behulp van de Steem-blockchain en vervolgens hun websitegebruikers stimuleren met betalingen uit de Steem-beloningspool. Een forumeigenaar kan bijvoorbeeld het stemmen en reageren op hun eigen forum koppelen aan een ‘Forum Coin’ -token dat is gebouwd op de Steem-blockchain. Dit zou de forumgebruikers ertoe aanzetten om te stemmen en commentaar te geven, waardoor de waarde van de informatie op het forum toeneemt.

Kortom, het is een nieuwe manier voor makers en uitgevers van inhoud om inkomsten te genereren met hun online inhoud en community’s, zonder afhankelijk te zijn van advertenties. De SMT zal gebruikers een economische stimulans geven om online gemeenschappen te gebruiken en eraan deel te nemen, wat zowel de uitgever van de site als alle gebruikers die een aandeel in de beloningen krijgen, ten goede komt. In plaats van adverteerders te betalen, betalen de uitgevers hun eigen gebruikers.

Hoe werkt Steemit

Zoals hierboven vermeld, is de Steemit-site gebouwd op de Steem-blockchain, die is gemaakt om het online maken van inhoud te stimuleren. In feite stelt de whitepaper dat het beloningssysteem van Steemit is:

een pool van tokens die zijn bedoeld om het maken en beheren van inhoud te stimuleren (de ‘beloningspool’ genoemd).

Mensen raken echter in de war met Steemit-beloningen, omdat de blockchain eigenlijk drie verschillende manieren heeft waarop valuta wordt gepresenteerd.

De basisvaluta is Steem, een vervangbaar, overdraagbaar token vergelijkbaar met het meer bekende Ethereum of Bitcoin. Dit is echter waar de verwarring begint, omdat Steem in twee andere slimme contracten kan worden gestopt, afhankelijk van het hulpprogramma waarnaar de gebruiker op zoek is.

De eerste heet Steem Power, en het is dit slimme contract dat de blockchain aandrijft. Het biedt bandbreedte voor transactieverificatie, evenals het bepalen van het stemrecht en daarmee de invloed van de persoon op Steemit. Steem Power is gemaakt om gebruikers op de lange termijn in Steemit aan te moedigen en kan worden beschouwd als een investering in het platform.

Een ander opvallend kenmerk van Steem Power is dat het 13 weken duurt om het naar Steem te converteren, een proces dat bekend staat als “uitschakelen”. Dit houdt de levering van Steem Power stabiel, aangezien er een verminderde interesse is om uit te schakelen, simpelweg vanwege prijspieken in de waarde van Steem.

Het tweede slimme contract heet Steem Backed Dollars (SBD). Het is een schuldinstrument dat belooft altijd $ 1 aan Steem waard te zijn. Dat wil zeggen dat een gebruiker altijd SBD kan verhandelen voor $ 1 aan Steem. Interessant is dat, ondanks deze koppeling van $ 1, de SBD in december 2017 tot $ 14 handelde en in maart 2018 nog steeds meer dan $ 2 waard is op de open markt..

Hoe worden Steem en SBD’s verdiend?

Stelen van tokens

Steem-tokens Bron: Steemit.com

Er zijn momenteel verschillende manieren waarop Steem en SBD’s kunnen worden verdiend. De meest voorkomende op dit moment is nog steeds het plaatsen van geschreven inhoud op Steemit. Op deze blogposts wordt vervolgens gestemd door andere Steemit-gebruikers, wat resulteert in eventuele betalingen.

Op dit punt moet worden opgemerkt dat het 7 dagen duurt voordat posts op Steemit worden uitbetaald. Ze kunnen worden gestemd en inkomsten genereren voor de havenauteur gedurende deze periode van 7 dagen. Zodra het 7-dagpunt is bereikt, wordt de uitbetaling van de posts bereikt, en verdere upvotes genereren geen inkomsten. De uitbetaling van de post wordt ook 75/25 verdeeld tussen de auteur van de post en degenen die op de post hebben gestemd, ook wel curatoren genoemd.

Dat brengt ons bij de tweede manier om geld te verdienen met Steemit, namelijk door curatie.

Curatiebetalingen worden gedaan op basis van upvotes voor andere posts, waarbij 25% van de postwaarde wordt uitbetaald aan upvoters. De ideale situatie is om een ​​bericht vóór iemand anders te stemmen en vervolgens te zien dat het bericht extreem populair en waardevol wordt. Omdat Steemit groter is geworden, is dit steeds moeilijker geworden.

Nieuwe gebruikers hebben ontdekt dat het vaak het gemakkelijkst is om Steem en SBD te verdienen door simpelweg doordachte of nuttige opmerkingen te schrijven over de berichten van anderen. Reacties kunnen ook worden gestemd en beloningen ontvangen. Goede reacties kunnen worden beloond met waardevolle upvotes, en het is vaak gemakkelijker om op deze manier te verdienen voor degenen die nog geen publiek hebben opgebouwd.

Een laatste manier om Steem en SBD te verdienen, is door deel te nemen aan wedstrijden en uitdagingen. Deze worden steeds populairder als een manier voor degenen die nieuw zijn bij Steemit om een ​​bescheiden hoeveelheid Steem en SBD te krijgen. Over het algemeen zijn de uitbetalingen 15 SBD of minder, waardoor dit het nuttigst is voor degenen die nieuw zijn op het Steemit-platform.

En hoewel schrijven op Steemit nog steeds de meest populaire manier is om geld te verdienen, zijn er nieuwe platforms gebouwd op de Steem-blockchain waarmee makers van inhoud kunnen verdienen aan video (dTube), liedjes (dGeluid), memes (dMania), en Twitter-achtige berichten (Zappl​.

Hoeveel winst is mogelijk?

Als je naar de trending posts op Steemit kijkt, zie je misschien een aantal posts met inkomsten van meer dan $ 1.000. Dus nu weet u welke inkomsten mogelijk zijn, maar dat is niet realistisch. Die inkomsten zijn doorgaans gereserveerd voor degenen die sinds het begin op Steemit zijn geweest, of in sommige gevallen degenen die grote hoeveelheden geld in het platform hebben geïnvesteerd.

Voor de nieuwe gebruiker kunnen de inkomsten gedurende enkele weken $ 0 blijven, hoewel dat extreem is. Als je interactie hebt met de berichten van anderen (reacties en upvotes achterlaat), zul je waarschijnlijk binnen een paar dagen stemmen krijgen voor je eigen berichten. En natuurlijk ontvang je vaak inkomsten uit de reacties die je achterlaat op andere posts.

In werkelijkheid zou ik niet verwachten dat ik gedurende ten minste enkele maanden veel zou verdienen met uw inspanningen op Steemit, en in de meeste gevallen zal het een jaar of langer duren voordat u aanzienlijke vooruitgang en inkomsten ziet. Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon en is afhankelijk van factoren zoals waarover u schrijft, uw vermogen om met anderen te netwerken, uw tijdsbesteding om Steemit te gebruiken, uw investering in het platform en andere factoren die u vaak niet onder controle hebt..

Groei en toekomstperspectieven

Steemit begon in maart 2016, maar de tokens werden pas op 4 juli 2016 officieel gedistribueerd. Dit markeert de lancering van Steemit en sindsdien is het platform met een organisch tempo van ongeveer 20% per maand gegroeid. Dit is bijna uitsluitend mond-tot-mondreclame, en in maart 2018 had het platform bijna 900.000 gebruikers en een Alexa-rangschikking van 963, waarmee het een van de meest bezochte sites ter wereld is..

Door de toevoeging van sites zoals d.tube en Zappl zijn ook meer gebruikers aangemeld voor Steemit, wat aangeeft dat de groei in 2018 zou kunnen toenemen.

Een ding dat Steemit tegenhoudt, is het handmatige goedkeuringsproces voor accounts. Dit heeft ertoe geleid dat sommige gebruikers weken moeten wachten voordat een account is goedgekeurd. Zoals we allemaal weten, is tegen de tijd dat u twee weken wacht, het aanvankelijke enthousiasme voor een project waarschijnlijk afgenomen, en het is vrij waarschijnlijk dat Steemit gebruikers verliest vanwege deze vertragingen. Het ontwikkelingsteam beweert dat automatische aanmeldingen eraan komen, en totdat ze dit doen, zal dit de groei blijven belemmeren.

Wat betreft de tokens, nadat SBD’s half december 2017 een hoogtepunt bereikten boven $ 14,00, zijn ze sindsdien gedaald tot bijna $ 2. Steem heeft een vergelijkbare daling gezien, van meer dan $ 7 medio december tot net boven $ 2 in maart 2018. Dit viel natuurlijk samen met een scherpe daling van alle cryptocurrencies, en het is vermeldenswaard dat Steem op dagen dat de algehele markt herstelde, nog sneller herstellen.

De aankomende Smart Media Tokens zouden de extra boost kunnen geven die Steemit nodig heeft om verder te groeien dan een miljoen gebruikers. Het opent de mogelijkheid voor meerdere portals en soorten websites die de Steem-blockchain gebruiken om gebruikersinteractie te stimuleren. Belangrijker voor Steem is dat al deze nieuwe tokens de Steem-blockchain zullen gebruiken, en Steem Power nodig hebben, die met Steem moet worden gekocht..

Dit zou de vraag naar Steem drastisch kunnen doen toenemen, ervan uitgaande dat de acceptatie van de Smart Media Tokens verloopt zoals gepland. Steemit Inc. heeft laten doorschemeren dat er verschillende grote webportals zijn die al van plan zijn om SMT’s te gebruiken wanneer ze eind 2018 worden gelanceerd.

Steemit-concurrenten

Steemit-concurrenten

De concurrentie is goed. Bron marketingfundamentals.com

Er is momenteel weinig serieuze concurrentie voor Steemit. Het is de enige functionele op blockchain gebaseerde sociale mediasite en met 2 jaar al in gebruik heeft het een zeer goed first-mover-voordeel.

Het senior management van BitShares heeft onlangs aangekondigd dat ze een concurrent aan het ontwikkelen waren genaamd Yoyow.org, maar deze is nog in ontwikkeling en zal zich waarschijnlijk blijven concentreren op Chinese (en mogelijk Aziatische) gebruikers van sociale media. Steemit heeft een kleine Chinese gebruikersbasis, maar het is een klein deel van het totale gebruik.

Twee andere potentiële concurrenten zijn Synereo, die zich in de gesloten bèta bevindt en Akasha, die in alfatest blijft en naar verwachting pas eind 2018 zal worden gelanceerd.

Een andere opmerkelijke potentiële concurrent kan afkomstig zijn van de NEO-blockchain. Steemit mede-oprichter Dan Larimer, het brein achter de oprichting van de Steem-blockchain, verliet onlangs Steemit Inc onder slechte voorwaarden en heeft gezegd dat hij een Steemit-concurrent zal creëren op de NEO-blockchain. Of dit echt is of een vlaag van piqué, valt nog te bezien.

Nadelen van Steemit

Steemit Stembots

Steemit Stembots. Afbeelding via Fotolia

Hoewel Steemit eruitziet als een redelijk goed platform, is alles niet perfect in het Steemland. Er zijn enkele minpunten die moeten worden onderzocht voordat u in dit hulpprogramma-token investeert.

Met de prijsstijging van het Steem- en SBD-token kwamen ook een groot aantal spam-gebruikers. Meestal mensen die vonden dat het oké was om simpelweg weinig waarde geplagieerde inhoud te plaatsen, of dat nu een artikel, een foto of een video was. Dit soort plagiaat is tegen de geest van Steemit en tegen de regels ervan.

Het levert geen toegevoegde waarde op, maar werd weggenomen uit de beloningspool omdat deze mensen soms tientallen accounts zouden hebben aangemaakt om simpelweg op de spam-inhoud te stemmen en beloningen te verzamelen. Sommige hiervan waren zelfs bots … en over bots gesproken.

Momenteel wordt het Steem-ecosysteem overspoeld met stemrobots. Dit zijn accounts die speciaal zijn gemaakt om betaling voor hun stemmen te accepteren … in sommige gevallen enorme stemmen. In slechts 4 maanden tijd is het aantal bid-bots gegroeid van ongeveer 20 naar bijna 100. En deze bots leveren een dienst, maar eigenlijk halen ze ook gewoon uit de beloningspool. Meestal is het rendement van de bot naar de gebruiker negatief en haalt de bot nog steeds de SBD of Steem op. In het tempo dat dingen gaan, zal Steem binnenkort weinig meer zijn dan bots.

Je zou denken dat er met deze negatieven een reactie van bovenaf zou zijn, toch?

Welnu, Steemit Inc. heeft geen stappen ondernomen om dit te stoppen of zelfs maar te veroordelen, maar geeft er de voorkeur aan de gebruikers toe te staan ​​de problemen op te lossen. Dat gebeurt in sommige gevallen – er zijn accounts die specifiek zijn om spam en plagiaat te bestrijden, en er zijn individuele gebruikers die het op zich hebben genomen om het misbruik van de beloningspool te bestrijden.

Soms wordt dit echter een slechte zaak, vanwege de mogelijkheid om een ​​bericht te markeren in plaats van te stemmen. Een vlag haalt de beloningen weg van de post, en enkele van de grootste gebruikers op Steemit zijn vrij flagrant geweest in het markeren van alles en iedereen waarvan ze denken dat het tegen hun doelen ingaat.

En er is het laatste probleem. Hoewel Steemit bedoeld is om gedecentraliseerd te worden, is het een feit dat ongeveer 65% van de stemrechten in handen is van minder dan 100 accounts. In veel gevallen waren dit de early adopters van het platform, die honderden duizenden Steem konden verzamelen voordat het platform populairder werd. En in sommige gevallen zijn dit gebruikers die gewoon hun weg naar de top hebben gekocht toen de prijs van Steem een ​​cent was.

Het probleem is dat veel van deze accounts niet in het beste belang van het Steemit-platform handelen, maar eerder in hun eigen belang, en dit egoïsme zou uiteindelijk de ondergang van het hele ecosysteem kunnen zijn..

Ten slotte

Ik hoop dat deze gids voor de sociale mediasite Steemit nuttig voor je is geweest, of je nu een investeerder in Steem of een maker van inhoud op het platform wilt worden. Zoals je kunt zien, zijn er zowel positieve als negatieve punten op het platform, en degenen die al hebben geïnvesteerd, hopen dat de positieve punten winnen.

Een ding dat kan worden gezegd over de huidige centralisatie is dat deze langzaam verdwijnt naarmate nieuwe gebruikers zich bij het platform aansluiten. Het is alleen te hopen dat er genoeg blijft na het zien van de lelijke vader van Steemit.

Met genoeg nieuwe gebruikers zullen deze problemen vanzelf oplossen, en dit is vrijwel zeker waarom Steemit Inc als het ware aan de zijlijn blijft staan. De whitepaper zelf zegt dat het platform grote aantallen mensen nodig heeft om het gedecentraliseerde proof of brain-concept goed te laten werken, en misschien is 2 jaar niet lang genoeg geweest om de site zijn ware potentieel te laten bereiken.

Het blijft echter groeien, en dit is een goed voorteken voor de toekomst, vooral met weinig concurrentie aan de horizon en de mogelijkheid dat grote bestaande websites de Smart Media Tokens gaan gebruiken zodra de technologie ervoor is voltooid..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me