Vraag netwerkbeoordeling aan: het gedecentraliseerde betalingssysteem

Een project dat de laatste tijd veel ophef heeft gekregen, is dat van het Request Network.

Het Request Network (REQ) ontwikkelt een gedecentraliseerd netwerk voor betalingsverzoeken. Hiermee kunnen gebruikers snel en gemakkelijk onderling veilige en betaalbare verzoeken verzenden. Je kunt het zien als een gedecentraliseerde en goedkopere versie van Venmo of PayPal.

Kan dit project echter uitstijgen boven de steeds meer verzadigde gedecentraliseerde betalingssector?

In deze review van het Request Network gaan we dieper in op het project. We zullen u alles geven wat u erover moet weten, inclusief de technologie, het concurrentielandschap en bredere use-cases. We zullen ook kijken naar het onderliggende potentieel voor acceptatie van het REQ-token op de lange termijn.

Wat is het Request Network?

De Verzoek netwerk is een nieuwer project, waarbij het Ethereum-netwerk wordt gebruikt om een ​​gedecentraliseerd betalingssysteem te creëren voor het snel en gemakkelijk aanvragen, verzenden en ontvangen van geld. Het is bedoeld om de huidige oplossingen van derden te vervangen om consumenten een veiligere betalingsoplossing te bieden die niet duur is en compatibel is met alle wereldwijde valuta’s..

Wat is het Request Network

Overzicht van het aanvraagnetwerk

Het Request Network zal wereldwijd werken door te zorgen voor naleving van de handelswetten van elk land ter wereld. Afgezien van het bieden van alleen een betalingsoplossing, betekent het gebruik van blockchain-technologie dat het Request Network onveranderlijke boekhoud- en auditservices kan bieden.

Als u denkt dat deze use-case bekend in de oren klinkt, komt dat omdat het vrij gelijkaardig is aan het model dat wordt gebruikt door Paypal, ‘s werelds toonaangevende online betalingssysteem. Maar het Request Network denkt nog groter en heeft plannen voor facturering, B2B, gebruik door de overheid, IoT en de eerder genoemde boekhoud- en auditdiensten.

Vraag netwerkbetalingen aan

Het basismodel voor Request Network-betalingen is eenvoudig:

  1. Jack stuurt via de blockchain een factuur naar Jill.
  2. Jill ontvangt de factuur en betaalt met één klik.
  3. Jack krijgt zijn geld.

Dat is het basismodel, maar het kan ook worden uitgebreid. Request Network-betalingen kunnen worden gebruikt voor online aankopen, voor B2B-facturen en uiteindelijk voor slimme contractbetalingen in IoT-systemen.

Voordelen van Request Network

Huidig ​​betalingsecosysteem versus het aanvraagnetwerk. Bron: Vraag een whitepaper aan

Er zijn enkele duidelijke voordelen van de door Request Network push gegenereerde betalingen. Een daarvan is dat het niet nodig is om bankgegevens te delen. En het gebruik van blockchain-technologie maakt transacties veiliger en goedkoper in vergelijking met bestaande betalingsverwerkers van derden.

Verzoek netwerktransparantie

Omdat alles wordt vastgelegd op een openbare blockchain, biedt het Request Network bedrijven en overheden transparantie in hun transacties, eenvoudige boekhouding en de mogelijkheid om facturen snel en gemakkelijk bij te houden..

Elke organisatie die kan profiteren van transparantie in hun budgetten en uitgaven (non-profitorganisaties, overheden en anderen) kan ook profiteren van het gebruik van het Request Network.

Vraag netwerkecosysteem aan

Het Request Network is bovenop het Ethereum-netwerk gebouwd en gebruikt een drieledige architectuur om de nodige flexibiliteit voor het platform te bieden. Hieronder ziet u een visuele weergave van hoe het Request Network samenkomt.

Vraag netwerkecosysteem aan

Het Request Network Ecosystem. Bron: whitepaper

Zoals u in de bovenstaande grafiek kunt zien, zijn er drie afzonderlijke niveaus waaruit het verzoeknetwerk bestaat. Deze drie lagen of lagen zijn de kernlaag, de uitbreidingslaag en de toepassingslaag. Laten we ze allemaal eens nader bekijken.

De kernlaag

Elk goed systeem heeft een solide basis nodig en The Core Layer is de basis van het Request Network. Omdat het bovenop het Ethereum-netwerk is gebouwd, kan het alle op ERC-20 gebaseerde facturen detecteren. Het heeft ook andere soorten facturen geïntegreerd door middel van orakels.

Basisbetalingen worden beheerd in de Core-laag. Eenvoudige facturering gebeurt via slimme contracten en wordt bijgehouden tot betaling. Dit is ook gratis, wat de meeste anderen kan aanmoedigen om het te gebruiken en tegelijkertijd de ontwikkeling van andere betaalde systemen ontmoedigt.

De Extensions-laag

De Extensions Layer voegt meer complexe functionaliteit toe aan het Request Network. Door uitbreidingen toe te voegen aan standaardfacturen vanuit de Core-laag, kan deze laag geavanceerde betalingsvoorwaarden bevatten voor escrow, voorschotten, belastingen en andere geavanceerde boekhoudkundige situaties.

Sommige use-cases kunnen zijn om onconventionele betalingsvoorwaarden te verwerken, zoals huurbetalingen die elke 10 dagen worden gedaan. Het kan worden gebruikt om 15% van een betaling af te leiden voor belastingdoeleinden, of kan worden gebruikt om dagelijkse salarisbetalingen te doen.

Extensions Layer on Request Network

Extensies toevoegen aan een standaardverzoek

Dankzij de uitbreidingslaag is het niet meer nodig om regelmatig eenmalige bedragen te betalen, waardoor gebruikers meer flexibiliteit krijgen. En de mogelijkheid om onconventionele betalingen te verwerken, zorgt ervoor dat u aan de fiscale eisen blijft.

Het is opmerkelijk dat externe ontwikkelaars ook in de Extensions-laag kunnen creëren. Bij gebruik van een extensie wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht in REQ, waarvan een deel wordt verbrand, de rest gaat naar de extensieontwikkelaar.

De toepassingslaag

De applicatielaag is off-chain en laat applicaties van derden toe om te communiceren met facturen of om informatie te bekijken. Er is ook een reputatiesysteem ingebed in de applicatielaag om kwaadwillende aanvallen te stoppen en diegenen te censureren die geaccepteerde facturen niet op tijd betalen.

Applicatieontwikkelaars kunnen profiteren van een fonds van $ 30 miljoen dat is gereserveerd door het Request Network-team om app-ontwikkeling te stimuleren. Om toegang te krijgen tot het fonds, moet u uw projectinformatie indienen en goedkeuring krijgen van het Request Network-team.

Vraag Network Team aan

Het grootste deel van het team van het Request Network waren de makers van Moneytis, een wereldwijd platform voor geldoverdracht. Ze hebben dus uitgebreide ervaring met geldovermakingen. En Moneytis was behoorlijk succesvol, met een groeipercentage van 20%, maar het team wilde profiteren van de voordelen van blockchain-technologie.

Een ding dat ze bij Moneytis opmerkten, was de prevalentie van facturen, dus kozen ze ervoor om zich daar eerst op het Request Network te concentreren. De medeoprichters van het Request Network zijn Christopher Lassuyt en Etienne Tatur, die respectievelijk fungeren als CFO en CTO van het team..

Vraag Network mede-oprichters aan

Vraag Network mede-oprichters aan: Christophe Lassuyt (CFO) en Etienne Tatur (CTO)

Het team is vrij transparant, zelfs in een branche die trots is op transparantie. Ze blijven actief op Reddit en andere sociale kanalen, en tweewekelijkse voortgangsrapporten verstrekken. De lancering van het mainnet in maart 2018 was een belangrijke mijlpaal voor het team.

Het team is door YCombinator geselecteerd als een project dat de moeite waard is om te ondersteunen. YCombinator ondersteunde in het verleden ook Coinbase en heeft een acceptatiegraad van slechts 1-2% van alle projecten. Acceptatie door YCombinator geeft geloofwaardigheid aan het team en het project.

Het team heeft ook verschillende belangrijke partnerschappen opgezet, waaronder een met het Kyber-netwerk om betalingen in verschillende valuta mogelijk te maken. Het heeft ook een opmerkelijke samenwerking met PwC France om blockchain-oplossingen te bieden voor zijn zakelijke klanten.

Wedstrijd

De betalingsruimte is behoorlijk druk, dus het Request Network heeft behoorlijk wat concurrentie.

De traditionele betalingsruimte heeft al enorme bedrijven zoals Paypal, Stripe en Venmo, maar het Request Network hoopt de traditionele bedrijven te overwinnen met zijn efficiëntere, veiligere en goedkopere oplossing..

Blockchain-concurrentie groeit ook, met OmiseGo (OMG) het meest vergelijkbare blockchain-product. Het Request Network-team is van mening dat OmiseGo complementair is met hun productaanbod in plaats van roofzuchtig te zijn.

Vraag netwerkcompetitie aan

Concurrentie en synergieën in de Blockchain-ruimte: REQ, OMG, PPT, MCO

Op het gebied van betalingen zal er concurrentie zijn van Crypto.com (voorheen Monaco) en TenX, terwijl de facturatieruimte zal concurreren met Populous (PPT), ook al benaderen de twee projecten de facturering vanuit een andere richting..

Er zijn ook enkele blockchain-projecten die boekhouding en auditing aanpakken, maar geen van deze omvat het volledige betalings- en factureringspakket zoals het Request Network doet.

Het REQ-token

REQ is het ticker-symbool voor het Request-token, een ERC-20-token. De REQ wordt gebruikt om vergoedingen te betalen op het Request Network, en om geavanceerde facturen te creëren en extensies te gebruiken.

Aanvankelijk waren de vergoedingen voor het netwerk vastgesteld tussen 0,05% en 0,5%, met afname naarmate het netwerk groter wordt. De v2-release van het Request Network zal de tariefstructuur echter wijzigen. De nieuwe vergoedingen worden in rekening gebracht op basis van de grootte van de gegevens in elk verzoek. Die vergoeding is $ 0,10 voor de eerste 10 kB aan gegevens en vervolgens $ 0,03 voor elke extra 10 kB aan gegevens. De verwachte release van v2 is het eerste kwartaal van 2019.

Het is nog niet bevestigd, maar er is gesproken over het Request Network dat een Proof-of-Stake-mechanisme gebruikt, wat betekent dat REQ-houders beloningen kunnen ontvangen voor het houden van REQ-tokens.

Andere doeleinden van het REQ-token zijn onder meer het optreden als tussenpersoon voor valuta-uitwisselingen en het vormen van governance bij het stemmen door de gemeenschap.

Binance REQ

Registreer bij Binance en koop REQ-tokens

Het Request Network hield hun ICO in oktober 2017, haalde $ 33,6 miljoen op en verkocht tokens voor $ 0,0672. De prijs bleef vlak tot december, waar het begon te stijgen met de bredere markt en uiteindelijk omhoogschoot naar een recordhoogte van $ 1,03 op 6 januari 2018. Sindsdien is het gestaag gedaald en vanaf 28 november 2018 is het token begraven op $ 0,027108.

De primaire beurs voor REQ is Binance, maar er wordt ook wat volume verhandeld op Huobi. Het wordt ook aangeboden op ongeveer een dozijn andere beurzen, maar de handelsvolumes zijn op alle beurzen ruim onder de $ 10.000.

Omdat REQ een ERC-20-token is, kan het in elke compatibele portemonnee worden opgeslagen. Populaire keuzes zijn onder meer MetaMask en MyEtherWallet / MyCrypto. Om de veiligheid te garanderen is een hardware wallet de beste keuze.

Gevolgtrekking

In plaats van een eenvoudig betalingsnetwerk te creëren, probeert het Request Network blockchaintechnologie in elk aspect van betalingen, facturering, boekhouding en auditing te brengen. Het platform wordt meer dan een op zichzelf staand product. Het wordt een ecosysteem waar ontwikkelaars hun bestaande aanbiedingen kunnen uitbreiden en indien nodig hun eigen services en apps kunnen creëren.

Hoewel de routekaart die door het team is opgesteld er buitengewoon ambitieus uitziet, verwacht het team met hard werken en toewijding op tijd te leveren.

Dit is een team met jarenlange ervaring in het samenwerken in de betalingssector, wat hen een enorm voordeel geeft. Ze hebben ook de steun van YCombinator, de meest succesvolle start-up accelerator ter wereld. En ondanks de agressieve ambitie van hun roadmap hebben ze tot nu toe elke mijlpaal bereikt.

De waarde van hun token is nu misschien laag, maar als het team zijn doelen en mijlpalen blijft halen, hebben ze zeker een uitstekend platform. En dat geeft hen wat ze nodig hebben om de huidige leiders in de betalingsplatformsector te ontslaan.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me