Waarom deze AI Blockchain ICO zoveel aandacht krijgt

Het concept van een eerste muntenaanbieding is tot stand gekomen als gevolg van de toegenomen populariteit van cryptocurrency. Tegenwoordig maakt een startup op basis van kunstmatige intelligentie gebruik van de ICO-financieringstactiek als een manier om de fondsen te verzamelen die nodig zijn om officieel te beginnen met de voortgang van hun onderneming, SingularityNET. Deze onderneming trekt veel aandacht, maar waarom? Er zijn eigenlijk verschillende redenen.

Het plan is om een AI-platform op de blockchain, waarbij het platform beschikbaar is voor distributie. Elk blockchain-knooppunt in het platform zou een server zijn als back-up van een AI-algoritme. AI-experts of programmeurs zouden de mogelijkheid hebben om hun AI-producten toegankelijk te maken voor SingularityNET-eindgebruikers, die de diensten zouden kopen met behulp van specifieke soorten netwerkcrypto-tokens.

Gedecentraliseerde AI

SingularityNET streeft ernaar om geavanceerde AI niet te laten controleren door geïnteresseerde partijen in Silicon Valley. Als alternatief zal het AI-blockchaintechnologieën gebruiken om de toegang tot een breed scala aan AI-algoritmen te verspreiden, waardoor ze zelfs manieren kunnen leren om samen te werken. Zowel bedrijven als individuele programmeurs zullen de mogelijkheid hebben om hun algoritmen rechtstreeks op het netwerk te hosten, en individuen kunnen vervolgens SingularityNET-specifieke fondsen gebruiken om ze te gebruiken, dankzij slimme contracten.

Om te beginnen is het doel om een ​​systeem te creëren dat zichtbaarheid en een betalingsoplossing biedt aan externe ontwikkelaars van AI-producten. Als koper verkrijgt u de AI van vrijwel iedereen, of dat nu een groot technologiebedrijf is of een enkele programmeur. De verwachting is dat SingularityNET redelijk eenvoudige AI-algoritmen zal bieden, zoals computer vision-systemen en vertaaloplossingen.

Voor velen is er de hoop dat deze stijl van platform het mogelijk zou maken dat deze mogelijkheden met elkaar verbonden worden. Als een klant bijvoorbeeld een document wil vertalen dat afbeeldingen bevat, zou SingularityNET het voor het vertaalalgoritme mogelijk kunnen maken om de diensten van het computer vision-protocol te gebruiken, de foto te beoordelen en een bijschrift te geven, zonder enige menselijke tussenkomst..

AI-codesamenwerking

SingularityNET AI ICOBen Goertzel, een AI-onderzoeker gevestigd in Hong Kong, is op weg naar de AI-push. Goertzel is momenteel de Chief Scientist van Hanson Robotics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van humanoïde robots. De afgelopen jaren is Goertzel ontgoocheld geraakt door het niveau van AI-kracht dat in handen is gevallen van een aantal Silicon Valley-titanen.

De mening van Goertzel is gebaseerd op de mogelijkheid dat die bedrijven hun AI’s mogelijk kunnen leren nieuwe manieren te ontdekken om meer geld voor hun makers te genereren. Ze zouden bijvoorbeeld kunnen werken aan het verfijnen van gerichte reclame en marketing, in plaats van hun vermogen te gebruiken om serieuzere problemen zoals klimaatverandering aan te pakken. AI-onderzoek dat wordt gefinancierd door de overheid kan ook problemen opleveren, aangezien de AI kan worden gecontroleerd door krachtige lobbyisten of bureaucraten die het eigenbelang dienen..

Het probleem zit hem in het feit dat AI-agenten dankzij het slimme contractproces met elkaar kunnen communiceren en zelfs kunnen samenwerken wanneer dat nodig is. Een vertaalprogramma dat bijvoorbeeld een foto ziet tijdens het vertalen van een document, zou onmiddellijk een computer vision-programma kunnen vragen en compenseren om een ​​bijschrift aan de foto toe te voegen. Goertzel hoopt dat deze terugkerende synergieën in de loop van de tijd zullen uitgroeien tot iets nog geavanceerder.

Nog een hoogwaardige ICO

ICO’s zijn een populaire onderneming geworden voor fondsenwerving onder startups, vooral vanwege het feit dat ongereguleerd werken werkt om een ​​groot aantal beginnende investeerders aan te trekken. Dit resulteert in wat een vormende bel lijkt te zijn. Dit type beschrijving wordt tot op zekere hoogte gerationaliseerd door de eenvoud en snelheid waarmee grote bedragen zijn opgehaald. Het cloud-sharingplatform Filecoin heeft bijvoorbeeld de afgelopen maand $ 232 miljoen aan cryptocurrency verzameld tijdens hun ICO.


Deze inspanningen om geld in te zamelen bereiken de mainstream, deels dankzij de steun van grote beroemdheden. Een aantal regeringen, zoals China en Zuid-Korea, hebben ze echter verboden. In de Verenigde Staten heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een waarschuwing afgegeven waarin wordt gesteld dat sommige ICO’s in feite de effectenwetten van het land zouden kunnen overtreden. Toch zijn er geen meldingen dat dergelijke wetten worden gehandhaafd en er zijn momenteel geen ICO-verboden in de VS..

ICO-toewijzing

SingularityNET heeft plannen om 50 procent van zijn volledige token-schat te verkopen en de resterende helft vervolgens te verspreiden onder zijn werknemers en een liefdadigheidsinstelling die hen opnieuw zal investeren in andere AI-initiatieven. De verkoop kan zelfs grote technologiebedrijven aanspreken, maar dat valt nog te bezien. Het project gaat in 2018 van start, terwijl de ICO volgende maand plaatsvindt.

In de kern is het doel om de doorbraak van kunstmatige intelligentie op menselijk niveau te bevorderen door middel van een gedecentraliseerd platform. Als dit doel wordt bereikt, zou het regeringen en technologiegiganten blokkeren die proberen algemene AI te creëren in hun discrete datacenters. Dat gezegd hebbende, is het belangrijk op te merken dat de huidige AI-plannen echt ontworpen zijn voor de lange termijn, aangezien het enige tijd zal duren voordat het systeem dat niveau van complexiteit bereikt..

Afbeeldingen via Fotolia en SingularityNET

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me