Waarom NEO veel meer is dan een “Chinees Ethereum”

Veel mensen zijn mogelijk NEO (Antshares) tegengekomen tijdens hun cryptocurrency-onderzoek. Misschien bezitten sommigen het als onderdeel van hun cryptocurrency-portfolio. Velen gaan er gewoon van uit dat het een “Chinees Ethereum” is en investeren op basis daarvan.

Inderdaad, het was pas toen ze hun naam veranderden van Antshares in NEO en zich gingen concentreren op de Engelse pers, deden hun prijsstijging. Dit gebeurde halverwege 2017 en mensen maakten kennis met het concept van de ‘slimme economie’.

NEO Rally in 2017

De ongekende rally van NEO in 2017 – Bron: coinmarketcap.com

Gezien het feit dat de NEO op een slimme contractbasis werkte, begonnen mensen het te beschouwen als het Chinese Ethereum. Dit heeft destijds veel bijgedragen aan de marketing van de munt. Mensen verzamelden een van de populairste munten en een van de populairste markten en een droom waarin Altcoin-investeringen tot stand kwamen.

Zou NEO echter veel meer kunnen zijn dan alleen een ‘Chinees Ethereum’?

NEO voordelen ten opzichte van bestaande technologie

NEO bevat enkele van de meest geavanceerde concepten in moderne cryptografie en blockchain-technologie. Hierdoor hebben ze tal van voordelen kunnen bieden en een aantal problemen kunnen oplossen die verband houden met traditionele ecosystemen.

Snellere transacties

Als er vorig jaar één ding een constant thema was, was het de notie van netwerkschaling. Bitcoin werd geplaagd door grote hoeveelheden niet-bevestigde transacties en exorbitante vergoedingen. Dit bracht velen in de gemeenschap ertoe een hardfork voor te stellen genaamd SegWit2X die uiteindelijk mislukte.

Er waren ook schaalproblemen die de Ethereum-blockchain teisterde. Wat was gebouwd als een robuuste blockchain die duizenden dApps (gedecentraliseerde applicaties) aankon, werd uiteindelijk op de knieën gebracht door een dApp genaamd cryptokitties.

Deze applicatie verstopte het netwerk en veroorzaakte nogal wat opschudding in de gemeenschap. Zo erg zelfs dat de Ethereum Foundation publiekelijk een subsidie ​​heeft aangekondigd voor ontwikkelaars om te werken aan het opschalen van het ethereum-netwerk.

Dit is niet iets waar NEO ooit mee te maken heeft gehad. Door gebruik te maken van concepten die concurrency en sharding worden genoemd, kan NEO zelfs ten minste 10.000 transacties per seconde verwerken. Vergelijk dit met de 15 transacties die Ethereum aankan of de schamele 3 transacties die Bitcoin kan verwerken, men kan de onmiddellijke voordelen van NEO zien.

NEO-tokensnelheid

Afbeelding via Fotolia

Unieke consensusmethode

Vorig jaar was ook een jaar met veel forks in populaire blockchains zoals Bitcoin. Je had onder andere de Bitcoin cash, Bitcoin Gold en Bitcoin Diamond. Dit wordt meestal gedaan als er onenigheid is over toekomstige oplossingen.

Als er meningsverschillen zijn, zijn deze vorken meestal de enige oplossing. Dit komt door de manier waarop de transacties worden verwerkt en er consensus wordt bereikt. In het geval van Bitcoin wordt proof of work (PoW) mining gebruikt.

NEO, aan de andere kant, gebruikt iets heel anders. De consensusmethode die door NEO wordt gebruikt, wordt genoemd Gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie. De uitleg van wat het precies is, is behoorlijk ingewikkeld en dat kan lees meer maar het belangrijkste om te begrijpen is dat het codeforks kan voorkomen.

Dit is zonder twijfel positief voor de belanghebbenden van de RVA. Hoewel codeforks resulteren in meer dan één munt en blockchain, zijn ze soms omstreden en kunnen ze de vooruitzichten op lange termijn van beide gevorkte munten beïnvloeden..

Veilig voor Quantum Computers

Als je een technische cryptocurrency-gebruiker vraagt ​​en hen een van de belangrijkste bedreigingen vraagt ​​die ze in de toekomst zien, zullen kwantumcomputers waarschijnlijk worden genoemd. Dergelijke machines met enorme sprongen in rekenkracht zouden een beruchte aanval van 51% kunnen uitvoeren.

Dit is inderdaad iets dat onlangs werd getheoretiseerd door een wetenschapper bij MIT toen hij de impact van quantum computing op Bitcoin bekeek. De theoretische oefening toonde aan dat het een ernstige bedreiging was.

Hoewel kwantumcomputers nog een behoorlijke tijd verwijderd zijn, wil niemand weten dat er ergens in de toekomst munten kunnen worden bedreigd.

Voor de NEO “hodler” kunnen ze ‘s nachts echter gemakkelijker slapen. Het is kwantumcomputerbestendig.

Talrijke taalondersteuning

Een van de andere grote voordelen die NEO heeft, is het aantal langauges dat het ondersteunt. In tegenstelling tot Ethereum dat vertrouwt op zijn eigen taal, Solidity, heeft NEO ondersteuning voor enkele van de meest populaire talen, waaronder C #, C ++, Java en Python en andere..

Dit is natuurlijk heel voordelig vanuit een ontwikkelingsperspectief. Het betekent dat ontwikkelaars die momenteel in deze talen coderen, een dApp kunnen coderen in een taal die ze begrijpen. Het NEO-protocol kan deze talen compileren tot instructies voor de virtuele machines.

In het geval van Ethereum zouden ze aanzienlijke middelen moeten besteden aan het leren van de nieuwe taal, ook al zijn ze al buitengewoon bedreven in een andere taal.

ICO-platform

Net als Ethereum kan NEO worden gebruikt als een ICO om hun eigen tokens van hun blockchain te lanceren. In 2017 waren er een aantal startups die hun eerste geld inzamelden door gebruik te maken van de Ethereum ERC-20-tokens.

NEO maakt gebruik van de NEP 5-tokenstandaard en er zijn al een paar ICO’s die hun geld hebben ingezameld met dit token. Natuurlijk had het verbod door de Chinese regering van ICO-activiteiten een beetje een klap voor de activiteit, maar de verwachting is dat het dit jaar in andere landen zal aantrekken..

Eigendomsbelang in de NEO Blockchain

NEO-tokens vertegenwoordigen een eigendomsbelang in het hele platform. Elke houder van een NEO-token heeft een klein aandeel in de 100 miljoen NEO-munten die in omloop zullen zijn. Dit betekent dat ze ook kunnen stemmen over belangrijke beslissingen die betrekking hebben op het platform.

Deze eigendomsbelangen zullen de houders ook betalen in de vorm van GAS. U kunt GAS zien als dividenden voor het houden van de NEO-tokens. Deze GAS zijn vergelijkbaar met het concept in Ethereum en hierdoor kunnen de applicaties betalen voor verwerkingskracht.

Dit fungeert ook als een unieke stimulans waarbij houders zullen proberen hun NEO-munten een tijdje vast te houden om deel te nemen en ze niet alleen omdraaien voor winst..

Spannend 2018 vooruit?

Gezien al deze voordelen, kan men hopelijk verwachten dat NEO in de loop van het jaar veel meer wordt toegepast. Het NEO-ontwikkelteam is ook erg actief en is meer betrokken geraakt bij de gemeenschap. Ze promoten de munt ook in een aantal andere rechtsgebieden.

NEO is beschikbaar op een aantal beurzen over de hele wereld en heeft veel volume en liquiditeit. U kunt NEO kopen op beurzen zoals Binance of Huobi.

We hebben gezien dat de prijs van NEO dit hernieuwde optimisme weerspiegelt, aangezien het begin februari de $ 160 overschreed. NEO is sindsdien met de rest van de markt gedaald.

Of de prijs zich waarschijnlijk weer op deze niveaus zal herstellen, is moeilijk te zeggen, maar de slimme contracteconomie ziet er inderdaad veelbelovend uit.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me