Wat is Bakkt? De crypto-oplossing voor instellingen

Sinds de crytocurrency-markten begin dit jaar begonnen te dalen, zeiden mensen dat er ‘institutioneel geld’ eraan kwam.

Ze hebben gebeden, gehoopt en gewenst op een ster dat grote financiële instellingen op het punt stonden in de cryptocurrency-markten te springen en de verliezen te voorkomen.

Hoewel deze gebeden de afgelopen 8 maanden aan dovemansoren gericht zijn, kunnen er dingen veranderen met de komst van een bedrijf genaamd “Bakkt”. Ja, we hebben momenteel “institutioneel geld” -moeheid en sommigen zijn onmiddellijk sceptisch.

Hoor ons echter uit …

Wat is Bakkt?

Bakkt wordt een open en volledig gereguleerd digitaal valuta-aanbod dat wordt aangedreven door de cloudoplossing van Microsoft Azure. Dit veilige open source-platform zal een hele reeks cryptocurrency-gebruikers verbinden, van investeerders tot handelaren en consumenten. Zoals vermeld in hun origineel persbericht

Bakkt is ontworpen om te dienen als een schaalbare opstapplaats voor institutionele, handelaars- en consumentenparticipatie in digitale activa door grotere efficiëntie, veiligheid en bruikbaarheid te bevorderen

Bakkt is een initiatief van de Intercontinental Exchange (ICE), een toonaangevende operator van wereldwijde beurzen en verrekenkantoren. Dit voegt direct veel legitimiteit toe aan het nieuwe aanbod.

Ze vermeldden ook in het persbericht dat ze zouden samenwerken met een aantal andere ondernemingen die hen zullen helpen dit ecosysteem te creëren. Naast Microsoft werken ze ook samen met Starbucks en BCG.

Ja, dat klopt, je zou uiteindelijk je Starbucks Latte kunnen kopen met cryptocurrency.

Het ecosysteem omvat ook een federaal gereguleerde markt en opslagopties. Dit betekent dat gebruikers van het Bakkt-platform via Bakkt een of andere vorm van door de overheid gereguleerde bewaarneming krijgen.


Bakkt springt ook recht op de Bitcoin-futuresmarkt. In tegenstelling tot het huidige aanbod van futures, worden deze echter fysiek afgewikkeld en niet in contanten. De fysieke Bitcoin wordt opgeslagen in hun veilige en verzekerde opslagoplossing.

De technologie van Bakkt is ook in de loop van een aanzienlijke periode ontwikkeld. Volgens Kelly Loeffler, de CEO, hebben ze de afgelopen 18 maanden “de fabriek gebouwd”. In de hetzelfde interview, ze verklaarde dat het onder grote geheimhouding was gebouwd en dat de naam pas onlangs werd bepaald.

Nu u een idee heeft van wat Bakkt is, laten we eens nader bekijken waarom dit het wondermiddel zou kunnen zijn voor institutionele beleggers.

Bakkt-voordelen voor instellingen

De reden dat zoveel mensen optimistisch zijn over het Bakkt-ecosysteem, is omdat het een aantal belangrijke toetredingsdrempels wegneemt. Deze belemmeringen zijn hardnekkig blijven bestaan, ook al hebben andere bedrijven geprobeerd ze aan te pakken.

Bakkt-voordelen voor instellingen

Enkele voordelen voor instellingen van Bakkt

De belemmeringen hebben voornamelijk betrekking op de veiligheid van fondsen, het gebrek aan beschikbare afgeleide instrumenten en het gebrek aan grootschalige acceptatie door consumenten van cryptocurrencies..

Beveiliging van fondsen

Dit is misschien wel de belangrijkste overweging voor elke institutionele belegger.

Het is voor een geldbeheerder gemakkelijk genoeg om traditionele activa aan te houden, zoals aandelen, obligaties en grondstoffen. Het is echt moeilijk om deze activa te stelen of ze daadwerkelijk te verliezen.

We weten echter allemaal hoe gemakkelijk het voor hackers is om digitale valuta over te hevelen. Evenzo kunnen cryptocurrencies door verkeerd beheer van privésleutels en verlies van wachtwoorden ook voor altijd worden vernietigd of verloren.

U hoeft alleen maar na te denken over de stress waar u naar toe gaat om uw cryptocurrency-bezit van een paar duizend dollar te beschermen. Stel je nu het scenario voor waarin je de $ 100 miljoen aan cryptovaluta van duizenden investeerders vasthoudt.

Stel u de gevolgen voor van een catastrofaal verlies of hack die leidt tot schending van de fiduciaire plicht. Stelt u zich de dreigementen van rechtszaken voor en de vernietiging van uw anders zo geweldige investeringsreputatie.

Enge gedachten inderdaad.

Het is niet zo dat er momenteel geen cryptocurrency bewaaroplossingen op de markt zijn. Je hebt oplossingen van Coinbase en Gemini, beide grote en gevestigde namen in de cryptocurrency-industrie.

Xapo koude opslagbunker

Toegang tot het datacenter van Deltalis en de koelbunker. Afbeeldingsbron: QZ

Als dat niet veilig genoeg klinkt voor de institutionele beleggers, bewaart Xapo-kluis uw crypto in een echte fysieke kluis. Verborgen in Zwitserse bunkers, worden uw privésleutels bewaakt door menselijke en digitale bewakers.

Deze oplossingen zijn echter niet federaal gereguleerd. Dat betekent dat ondanks de gepercipieerde veiligheid van deze aanbiedingen, er altijd een kleine kans is dat er een verlies kan optreden. Bij dit verlies zijn er geen backstops.

Nu Bakkt het vooruitzicht van “federaal gereguleerde” warehousing introduceert. Dit zou een iets smakelijkere oplossing kunnen zijn voor de institutionele beleggers dan het opslaan van hun privésleutels in een bergwand in Zwitserland.

Bovendien zou de Bakkt-oplossing de verkoop en overdracht van fysieke Bitcoin aanzienlijk kunnen verbeteren. Als ze deze effecten willen verhandelen, moeten ze normaal gesproken een OTC-transactie uitvoeren of vertrouwen op niet-gereguleerde crypto-uitwisselingen.

Beide zijn niet optimaal.

Als beide institutionele beleggers hun Bitcoin echter bij Bakkt hadden opgeslagen, is het proces aanzienlijk vereenvoudigd. Ze zouden binnen enkele seconden kunnen handelen op het ICE-platform en de Bitcoin vervolgens onmiddellijk kunnen laten overzetten tussen hun bewaarderaccounts bij Bakkt.

Afgeleide instrumenten

Als het gaat om het beheersen van risico’s op de financiële markten, zullen institutionele beleggers en bedrijven meestal gebruikmaken van afgeleide instrumenten.

Dit zijn instrumenten zoals futures en opties waarmee een groot deel van het marktrisico kan worden afgedekt. Ze bestaan ​​al honderden jaren en worden gebruikt door boeren, bedrijven, hedgefondsen en geldbeheerders.

Cryptocurrecy-opties en futures zijn pas net vrijgegeven op de Bitcoin-markten. Hoewel ze al een paar jaar in ongereguleerde vorm bestaan, zagen we pas vorig jaar onze eerste beursgenoteerde futures-contracten op de CBOE.

CBOE Bitcoin-contracten

CBOE XBT Bitcoin Futures-contracten. Afbeeldingsbron: CBOE

Velen in de gemeenschap zagen dit als het moment waarop institutionele beleggers op het punt stonden de markt op te springen. Dit is echter niet echt het geval geweest. Een van de belangrijkste redenen voor dit gebrek aan adoptie is dat deze futures contant werden afgewikkeld.

Dit betekent dat er geen daadwerkelijke Bitcoin was die werd uitgewisseld bij de afwikkeling van deze futures. Dus als u een grote exploitant van mijnbouw bent en u wilt uw Bitcoin op termijn verkopen, dan zou u moeten vertrouwen op contant geld als betaling voor de toekomst. U zou uw fysieke Bitcoin nog steeds op de spotmarkt moeten verkopen.

Gezien het feit dat er een gebrek aan fysieke levering is op de Bitcoin-futuresmarkten, betekent dit bovendien dat er sprake is van inefficiënte prijzen. Dit heeft een situatie gecreëerd waarin talloze mogelijkheden voor crypto-arbitrage zijn ontstaan.

Bakkt zou dat helemaal kunnen veranderen.

Bakkt introduceert dagelijks geleverde Bitcoin-futurescontracten. Deze worden volledig gedekt of voorgefinancierd. Maar het belangrijkste is dat ze fysiek worden afgeleverd. Dit betekent dat tegenpartijen bij transacties bij het verstrijken in daadwerkelijke Bitcoin transacties zullen uitvoeren.

Dit zou de ideale oplossing kunnen zijn voor een aantal bedrijven die afhankelijk zijn van cryptocurrency-betalingen en fiat-conversies. Het zou bijvoorbeeld de ideale oplossing zijn voor Bitcoin-mijnwerkers die hun munten vooruit moeten verkopen. Het kan worden gebruikt door online verkopers die hun Bitcoin in fiat moeten omzetten.

Het opent eenvoudig een hele reeks use cases voor deze contracten en helpt bij het proces van prijsvorming. Volgens de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler

Dit ondersteunt de marktintegriteit en onderscheidt onze inspanningen van bestaande futures en crypto-uitwisselingen die marge mogelijk maken

Hoewel het concept van “prijsontdekking” nogal amorf klinkt, is het erg belangrijk op de financiële markten. Het helpt de onnodige volatiliteit te verminderen die vaak wordt geassocieerd met de Bitcoin-markten.

Dit levert ook een positieve feedbacklus voor adoptie.

Hoe stabieler de Bitcoin-prijzen worden, hoe meer vertrouwen consumenten en bedrijven hebben in het gebruik ervan en hoe meer institutionele geldmanagers bereid zijn om het in hun portefeuilles op te nemen..

Adoptie door de consument

Hoewel we misschien allemaal willen dat bedrijven en institutionele beleggers Bitcoin in hun portefeuilles opnemen, is er nog steeds een gebrek aan stimulans van hun werkelijke consumenten en klanten. Er is ook een gebrek aan een bredere infrastructuur om cryptobetalingen te ondersteunen.

Deze bedrijven en bedrijven zijn er om hun eindgebruikers te bedienen en zullen er pas over nadenken als ze een behoefte zien. Dit is de reden waarom een ​​bredere acceptatie van cryptocurrencies door de detailhandel nodig is.

Hoewel veel mensen actief in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, is er niet zo veel gebruik van gemaakt in de handel. Er is nog steeds een groot deel van de bevolking dat de use-cases voor digitale valuta’s niet begrijpt en ze daarom niet zal houden.

Bakkt wil dat veranderen met hun talrijke partnerschappen.

Ten eerste is er hun samenwerking met Starbucks. Hierdoor kunnen hun klanten hun cryptocurrency omzetten in USD en deze in hun winkels uitgeven. Je hebt meteen een duidelijk en actueel voorbeeld van een zeer tastbare use case voor je digitale geld.

Volgens Starbucks VP, Maria Smith, in een recent, het originele persbericht:

Als leider op het gebied van mobiel betalen voor onze meer dan 15 miljoen Starbucks Rewards-leden, zet Starbucks zich in voor innovatie om betalingsopties voor onze klanten uit te breiden

Hoewel het betalen voor koffie met crypto geweldig is, is het de onderliggende infrastructuur waarvoor dit wordt ontwikkeld het meest opwindend. Een sterke en robuuste fiat / crypto-betalingsinfrastructuur is een van de dingen die ontbraken.

Starbucks heeft al een behoorlijk robuuste betalingsinfrastructuur en moedigt hun consumenten altijd aan om met hun telefoon te betalen in plaats van met kaarten. Combineer dit met het immense bereik van het Microsoft Azure netwerk en je hebt een behoorlijk solide oplossing.

Meer grote ideeën ondersteund door Bakkt

Er zijn ook een aantal andere innovaties die Bakkt naar de institutionele Bitcoin-markten brengt die de acceptatie kunnen stimuleren.

Ze zullen bijvoorbeeld veel meer connectiviteit bieden met cryptocurrency-markten en -informatie. Dit is iets wat in de huidige omgeving vooral ontbreekt omdat de eisen van grote technologische instellingen verschillen van die van detailhandelaren.

Bakkt Teamleden

CEO van ICE Exchange (Jeff Sprecher> met vrouw en oprichter van Bakkt (Kelly Loeffler). Afbeeldingsbron: Fortuin

De Bakkt-oplossing omvat toegang tot FIX API’s, geconsolideerde ticker-feeds en regelgevende rapportagefuncties en participatieovereenkomsten.

In wezen zal Bakkt deze instellingen toestaan ​​om het bestaande futures-ecosysteem te gebruiken als een “tweede laag” bovenop de blockchain. Dit betekent dat de klanten toegang hebben tot een breed scala aan handels- en risicobeheertoepassingen die momenteel beschikbaar zijn in het ecosysteem.

Ergens naar uitkijken

Gezien de belofte die Bakkt heeft gedaan, is het geen wonder waarom de cryptogemeenschap zo opgewonden is. Dit is niet zoals veel van de andere cryptocurrency-projecten die lang op beloften staan ​​en weinig rendement opleveren.

Het wordt ontwikkeld door een van de meest vooraanstaande internationale beursoperatoren ter wereld. Het wordt ook ondersteund door een lange lijst van gerenommeerde bedrijven, waaronder de Fortress Investment Group, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard, Pantera Capital en Protocol Ventures.

Dit is een goed teken, aangezien de enige groep beleggers die de behoefte aan een institutionele crypto-oplossing volledig zal begrijpen, zelf institutionele beleggers zijn. Ze zien duidelijk de belofte van Bakkt.

We kunnen dus alleen maar met reikhalzend verlangen wachten om te zien of Bakkt inderdaad zal dienen als een opstap voor institutionele beleggers op de cryptocurrency supersnelweg..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Bakkt

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me