Wat is Bytom? De brug tussen de fysieke en digitale wereld

Ik herinner me bijna 30 jaar geleden, toen ik voor het eerst op internet kwam, hoe volledig gedecentraliseerd het was. Hoeveel is dat veranderd in die drie decennia.

Tegenwoordig wordt ons internet gecontroleerd door een kleine groep bedrijven in technologie en media, die manipuleert hoe informatie en nieuws wordt verspreid en geconsumeerd.

Maar het is niet alleen internet. Onze fysieke wereld leek erg op elkaar, met een handvol bedrijven die controleerden wat we zien, lezen, consumeren en vrijwel elk aspect van ons leven.

Met de opkomst van blockchain-technologie is ook de opkomst van een nieuwe groep technologen gekomen. Deze vrijdenkende groep wil de controle over de mensen terugnemen, met behulp van een gedecentraliseerd model dat het gemakkelijker maakt om informatie te delen en te consumeren, zonder tussenkomst van een gecentraliseerde tussenpersoon..

IQ Option Handel met creditcard

Een van die groepen heeft het Chinese blockchain-bedrijf Bytom gevormd, en belooft een toekomst waarin real-world atomaire activa kunnen worden opgeslagen en verhandeld op de digitale blockchain..

Bytom Team

De oprichter van Bytom is Chang Jia, die ook 8BTC.com heeft opgericht. Hij is lange tijd een voorstander van blockchain geweest en heeft campagne gevoerd om het bewustzijn en begrip van blockchain-technologie in China te vergroten. Hij is een bekroonde sciencefictionauteur en was co-auteur van het allereerste Chinese boek over Bitcoin, genaamd Bitcoin: A Real. Toch Virtual Financial World (2014).

De mede-oprichter van Bytom is Duan Xinxing, momenteel de Executive President van 8BTC.com en voorheen de Vice-president van OKCoin, ooit ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange. Hij is ook de auteur van twee blockchain-gerichte boeken in China.

Bytom Overzicht

Bytom Coin-logo

Afbeelding via Fotolia

Bytom is een blockchain-protocol dat wordt ontwikkeld als een tussenliggende link die gegeneraliseerde blockchains koppelt aan gespecialiseerde blockchains. Het is het eerste project in zijn soort, waardoor het behoorlijk baanbrekend is omdat het de uitwisseling van een diverse reeks digitale en atomaire activa mogelijk wil maken.

In het bijzonder wordt Bytom opgericht om problemen aan te pakken die verband houden met activabeheer, zowel digitale als reële activa, en de kloof tussen de virtuele wereld en de fysieke wereld te overbruggen..

Bytom wordt ontworpen om enkele kritieke problemen te beantwoorden die ook de sleutel kunnen zijn voor toekomstige blockchain-ontwikkelingen. Onder de vragen die Bytom probeert op te lossen, zijn:

  • Welk type blockchain is nodig om digitale activa op te slaan?
  • Hoe brengen we een kaartrelatie tot stand tussen fysieke en digitale activa
  • Probleemoplossing voor naleving
  • Hoe gaan we de kloof tussen digitaal en fysiek overbruggen om een ​​efficiënte en effectieve stroom van activa mogelijk te maken, zowel on-chain als off-chain? De kernfunctie van het Bytom-platform is bedoeld als een ‘brug’ die de digitale en de fysieke werelden. Theoretisch zal dit worden bereikt door een gedecentraliseerd grootboek te creëren waarin zowel fysieke als digitale activa kunnen worden geregistreerd en later kunnen worden gekocht, verkocht en uitgewisseld. In de woorden van het Bytom-team:

“Bytom is een interactief protocol van assets met meerdere bytes. Heterogene byte-activa (inheemse digitale valuta, digitale activa) die in verschillende vormen werken op de Bytom Blockchain en atomaire activa (warrants, effecten, dividenden, obligaties, inlichtingeninformatie, prognose-informatie en andere informatie die in de fysieke wereld bestaat) kunnen geregistreerd, uitgewisseld, gegokt en betrokken bij andere, meer gecompliceerde en contractgebaseerde interoperaties via Bytom. “

Door zo’n brug te creëren, is Bytom van plan om ‘s werelds grootste openbare blockchain te creëren. Door zowel digitale als fysieke activa met elkaar te verbinden, verbetert de blockchain ook de veiligheid, liquiditeit en uiteindelijk de waarde van de activa die op de Bytom-blockchain worden opgeslagen..

Bytom-functies

Bytom is duidelijk een van de meer technologische en ingrijpende grootschalige projecten die momenteel worden ontwikkeld. Het platform wordt ontwikkeld met goede compatibiliteitsfuncties en werkt samen met het UTXO-model (unspent transaction output) dat al door Bitcoin wordt gebruikt.

Dit maakt parallelle transactieverificatie mogelijk, wat ervoor zorgt dat niet-bestede output slechts door één transactie tegelijk kan worden geciteerd. Dit lost het probleem van dubbele uitgaven op waarmee altijd moet worden geconfronteerd in elk blockchain-project.

Het Bytom-protocol maakt ook drie afzonderlijke lagen mogelijk:

  • Een applicatielaag die vriendelijk is voor mobiele en andere terminals, maar ook handig is voor ontwikkelaars bij het maken van applicaties voor activabeheer.
  • Een contractlaag die het genesiscontract en controlecontracten gebruikt om activa uit te geven en te beheren, terwijl het ook mogelijk is om transacties te schalen en een impasse in Turing complete te voorkomen.
  • Een datatransmissielaag om te gaan met de uitgifte van activa, uitgaven, overdrachten en andere transactiegegevens.

Door het gebruik van een “algemeen adresformaat” kan de native wallet die aan klanten wordt aangeboden, ondersteuning bieden voor een breed scala aan valuta’s. Het ondersteunt ook een enkele privésleutel om toegang te krijgen tot en transacties uit te voeren met alle ondersteunde valuta’s in de portemonnee.

Consensus wordt bereikt met behulp van een Proof of Work (PoW) -protocolmechanisme en de Bytom-munt zal ASIC-compatibel zijn, zodat mijnwerkers gemakkelijk transacties kunnen minen en verifiëren. Activa die zijn uitgegeven en gedigitaliseerd op de blockchain van Bytom, scheiden ook de transactiehandtekeningen van de rest van de gegevens in een bepaalde transactie. Dit klinkt vergelijkbaar met hoe Segregated Witness werkt voor Bitcoin, hoewel het onduidelijk is of het team de Bitcoin SegWit-code gebruikt of dat ze hun eigen code hebben ontwikkeld..

Ten slotte is er de kwestie van cross-chain asset sharing. Bytom wordt ontwikkeld om de creatie van kleinere zijketens mogelijk te maken die zijn verbonden met de hoofdketen. Deze zijketens krijgen het volledige voordeel van de beveiliging van de hoofdketen, maar kunnen nog steeds worden ontwikkeld om de volledige controle te houden over de uitgifte van hun eigen munten of tokens.

Er zijn verschillende projecten die aan vergelijkbare oplossingen werken, waaronder de zijketenoplossing van Bitcoin zelf, het Lightning Network. Het is duidelijk dat ontwikkelaars vinden dat dit een noodzakelijke functie is, maar bedrijven hebben hun goedkeuring van het zijketenconcept nog niet uitgesproken.

Bytom Token Details

De native Bytom Coin (BTM) is nodig om transacties op het netwerk uit te voeren. Het werd uitgegeven in een ICO in juni / juli 2017. 67% van de totale voorraad werd uitgegeven tijdens de ICO-fase, met de resterende 33% ingehouden als mijnbeloningen. Momenteel zijn er 1,407 miljard munten van een geplande totale voorraad van 2,1 miljard. Er zijn plannen om in de eerste vier jaar 86,625 miljoen munten beschikbaar te stellen voor mijnwerkers. Daarna zullen de mijnbeloningen elke vier jaar halveren totdat de volledige voorraad van 2,1 miljard munten is uitgegeven.

Bytom heeft zeer goed gepresteerd tijdens de neergang van december 2017 tot en met april 2018 in cryptocurrencies. Van 18 maart 2018 tot en met 31 maart 2018 is de prijs van de munt zelfs bijna verdubbeld.

Het is sindsdien op of boven het niveau van eind maart gebleven, dus het lijkt geen pump and dump-schema te zijn geweest. Helaas is de meeste informatie die voor het project wordt vrijgegeven in het Chinees, dus ik heb niet kunnen vaststellen of er een fundamentele reden is voor de prijsstijging.

Ten slotte

Bytom is een zeer interessant en ambitieus project. Het is er ook een die nodig lijkt, maar is het haalbaar met de huidige technologie?

Dat is de vraag die de Bytom-ontwikkelaars zullen moeten beantwoorden. De Bytom wit papier speculeert dat in het komende blockchain-tijdperk alles wat waarde heeft, zal worden gedigitaliseerd en gemigreerd naar de blockchain, waar het kan worden opgeslagen, verhandeld, geruild, gekocht, verkocht, gegokt en gemanipuleerd op talloze andere manieren, meestal door het gebruik van slimme contracten.

Hoewel ik het ermee eens ben dat uiteindelijk alles digitaal beschikbaar zal zijn zoals Bytom beschrijft, weet ik niet zeker of de wereld hier nu klaar voor is. Als de prijsstijging echter een indicatie is, is iemand een groot voorstander van het Bytom-project.

Uiteindelijk zult u uw eigen beslissing nemen over de levensvatbaarheid van dit project. Ik denk dat de enorme omvang en reikwijdte van het project meer risico’s toevoegt aan wat al een risicovolle arena is. Ik zou voorzichtig zijn, hoewel een kleine inzet misschien niet onverstandig is als het Bytom-team hun beloften nakomt.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me