Wat is DeFi? Gids voor gedecentraliseerde financiering

>

Gedecentraliseerde financiering is iets waar crypto-insiders jarenlang hartstochtelijk over hebben gepest uitleggen het concept.

Dus we gaan door en doen dat voor u in deze eenvoudige gids voor gedecentraliseerde financiering.

U heeft de vraag gehad wat is gedecentraliseerde financiering? elke keer dat je ernaar kijkt vast in je hoofd Compound (COMP) en Celsius (CEL) mooning dag in dag uit.

Laten we deze gids beginnen met een oneliner – gedecentraliseerde financiering is peer-to-peer financiële dienstverlening.

Nu, hoe gemakkelijk een snelle uitleg ook is, ze vertellen niet het hele verhaal.

Daarom moet u hieronder verder lezen om te begrijpen waarom gedecentraliseerde financiering waardevol en revolutionair is en iets dat u niet kunt negeren.

Wat is ETH?

Ethereum kan worden samengevat als een schaalbaar blockchain-platform met slimme contracten.

Gedecentraliseerde financiering is open, wereldwijde financiering voor Iedereen

Het huidige financiële systeem is vrij exclusief, wat inhoudt; er is bijvoorbeeld veel administratieve rompslomp tussen u en het ontvangen van een lening.

Om te beginnen heeft u een bankrekening, een gunstige kredietgeschiedenis en een hele reeks persoonlijke gegevens nodig, waaronder werkgelegenheidscontroles, het doel van een lening – de lijst gaat maar door.

Als u deze vereisten een voor een doorneemt en ze vergelijkt met een steekproef van willekeurig gekozen populatie van over de hele wereld, krijgt u heel weinig die in aanmerking komen voor financiële basisdiensten.

Tegenwoordig zijn er bijna 2 miljard volwassenen zonder bankrekening wereldwijd.

Dat is een kwart van de wereldbevolking zonder toegang tot een basisbankrekening.

Als er een statistiek is die goed kan illustreren hoe gebroken het gecentraliseerde financiële systeem is, dan zijn dat 2 miljard volwassenen zonder bank.

Daarentegen zegt het gedecentraliseerde financiële systeem dat iedereen aan boord moet klimmen, elkaar diensten moet verlenen en opgenomen moet worden in de wereldeconomie..

Het internet heeft een lange weg afgelegd bij het opbouwen van het raamwerk voor een echt wereldeconomie, maar de financiële laag ontbrak totdat blockchain-ingenieurs het gingen bouwen (bedankt, Satoshi Nakamoto).

Wat maakt gedecentraliseerde financiering zo anders?

Geen kredietcontroles. Geen werkgelegenheidscontroles. Geen persoonlijke gegevens vereist. Met niets meer dan een smartphone en een internetverbinding kan iedereen op blockchain gebaseerde financiële dienstverleningstoepassingen gebruiken om:

 • direct geld verzenden + ontvangen tegen lage of geen kosten

 • open hoogrentende spaarrekeningen

 • ontvang direct geldleningen

 • ruil alles

Bovendien is de # DeFi-beweging nog maar net begonnen.

Voordelen van gedecentraliseerde financiering

U zult waarschijnlijk niets doen tenzij u er baat bij heeft, toch?

We zijn op dezelfde manier. Waarom zou je tenslotte veranderen als er geen duidelijk voordeel is??

Maar als het gaat om gedecentraliseerde financiering, is er zeker een voordeel.

Transparantie – Traditionele financiële voorwaarden, condities en operaties gebeuren op een need-to-know-basis, maar tenzij u aan de kant van de bank staat, hoeft u het niet te weten. DeFi deelt het gordijn met behulp van op blockchain gebaseerde slimme contracten, waardoor beide partijen een financiële overeenkomst op gelijke voet krijgen.

Veiligheid – Er ligt veel waarde op tafel bij het gebruik van financiële diensten. Uw persoonlijke gegevens – om nog maar te zwijgen van geld – worden in handen gegeven van gecentraliseerde organisaties die kunnen worden gehackt, beroofd of misleid door goedgeplaatste insiders die kwaadwillig handelen. Deze dingen zullen geleidelijk minder mogelijk worden in de wereld van DeFi omdat alles werkt met zeer veilige, mensvrije slimme contracten.

Direct – Waarom zijn leningen zo duur voor leners en zijn spaarrekeningen zo laag? Overheadkosten en hebzucht zijn twee belangrijke componenten voor elke intermediaire financiële instelling die tussen tegenpartijen staat. Gedecentraliseerde financiering schakelt de derde partij uit door een directe, peer-to-peer-overeenkomst tussen partijen te organiseren die is beveiligd met behulp van op blockchain gebaseerde slimme contracten.

Gedecentraliseerde financiering Use Case # 1 – Cryptocurrency-leningen

Wat kunnen gedecentraliseerde financiële diensten u hier en nu bieden??

Een onmiddellijke contante lening die ter plaatse wordt goedgekeurd zonder enige vorm van cheque.

Als dat raar en onverwacht klinkt (wat heeft een geldlening te maken met cryptocurrency?), Is dat omdat het zo is, en daarin schuilt het genie.

Kortom, het krijgen van een geldlening met cryptocurrency werkt als volgt.

 1. Eigen cryptocurrency (belangrijke digitale activa zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn het beste).

 2. Ga naar een gedecentraliseerd financieringsplatform zoals Compound.

 3. Maak als lener een leningaanbieding met daarin uw gewenste leenvoorwaarden en contant bedrag.

 4. Wacht tot een geldschieter of een groep geldschieters bijt.

 5. Zet de lening onderpand met uw cryptocurrency uit stap 1.

 6. Voila, lening goedgekeurd!

Er zijn ook semi-gedecentraliseerde crypto-leningplatforms zoals Celsius Network, Nexo en BlockFi die blockchains gebruiken voor transparantie, geen controles vereisen, maar wel bepaalde processen centraliseren.

Met behulp van een van deze semi-gecentraliseerde crypto-leningplatforms is het proces om een ​​contante lening te krijgen die wordt ondersteund door uw cryptocurrency-bezit nog sneller..

 1. Maak een account aan op Nexo, Celsius, BlockFi, of het gedecentraliseerde financieringsplatform van uw keuze.

 2. Stort cryptocurrency in uw platformgebaseerde veilige crypto-portemonnee.

 3. Vraag een lening aan bij een LTV-verhouding die bij u past (de meeste platforms hebben een maximale LTV-ratio van 50%).

 4. Directe goedkeuring en contant geld binnen enkele minuten op uw bankrekening of pinpas gestort.

De naadloosheid van het ontvangen van een cryptolening is een grote reden achter niet alleen het succes van DeFi-platforms, maar ook universele lof voor hen.

Gedecentraliseerde financiering Gebruikscasus # 2 – Spaarrekeningen voor cryptocurrency

Wat betekenen de woorden hoogrentende spaarrekening voor u??

Volgens traditionele financiële goeroe Nerdwallet, een hoogrentende spaarrekening betekent 1% APY max. hoogte. Wacht even, 1%?

Veegt glazen af

Ja, een magere 1% aan de hoge kant.

Gedecentraliseerde financieringsplatforms blazen traditionele spaarrekeningen uit het water door cryptocurrency-spaarrekeningen aan te bieden met APY-rendementen tussen 5% en 11%, afhankelijk van:

 1. Type gedeponeerd digitaal activum

 2. Aantal gestorte digitale activa

Over het algemeen geven DeFi-platforms een betere APY wanneer u stablecoins stort.

Even terzijde, een stablecoin is een cryptocurrency die 1: 1 wordt ondersteund door een ander activum – meestal een fiatvaluta zoals USD.

Stortingen van Stablecoin op cryptospaarrekeningen leveren meestal ongeveer 10% APY op voor een echt hoogrentende ervaring die u daadwerkelijk beloont voor het op één plek houden van uw beleggingen.

Bitcoin-spaarrekeningen verdienen iets minder dan stablecoins, maar met een gemiddelde APY van 8% om niets anders te doen dan BTC te parkeren die je toch aanhoudt, is 8% zeker genereus.

Voor een diepere kijk op hoe u rente op uw crypto kunt verdienen, samen met de beste DeFi-platforms om dit te doen, bekijk deze handige gids.

Gedecentraliseerde financiering Use case # 3 – Word een geldschieter

Wat als u geen contant geld hoeft te lenen en cryptospaarrekeningen niet de juiste plek zijn met one-size-fits-all spaaropties?

Dat is wanneer u volledig op maat gaat en rente op uw cryptocurrency verdient door zelf geldschieter te worden.

Kijk, in de traditionele financiële sector zijn geldschieters banken en grote instellingen. Met de lichte opkomst van microkredieten aan het begin van de jaren 2000, hadden we een voorproefje van hoe iets dat in de buurt komt van p2p-leningen eruit zou kunnen zien, maar de sector kwam niet echt van de grond.

Het was echter pas met de uitvinding van blockchain dat echt veilige p2p-leningen mogelijk waren.

Slimme contracten zijn lichtgewicht programma’s die op blockchains draaien met een reeks uitvoerbare instructies. Eenmaal live voeren slimme contracten hun taak uit op een als / dan-basis volgens hun protocolinstructies en nieuwe gegevens die binnenkomen.

Het gebruik van een DeFi-platform zoals Compound om een ​​cryptolening aan te bieden op uw eigen voorwaarden, wordt dan een kwestie van het slimme contract de technische aspecten van de lening laten afhandelen.

Wanneer en als een lener niet op tijd betaalt, of wanneer zijn onderpand waarde verliest als gevolg van marktvolatiliteit, komt het slimme contract in actie. Het kan de lener waarschuwen om meer onderpand te storten, een margin call te initiëren om uw geld veilig te stellen of een boete voor te late betaling op te leggen.

Dit zijn natuurlijk allemaal dingen die mensen in kantoren met gecentraliseerde systemen vroeger deden, maar met de komst van Ethereum slimme contracten, Met tussenpersonen kunnen mensen elkaar veilig financiële diensten verlenen.

Gedecentraliseerde financiële praktijk #? – Tokenize en alles ruilen

De meest diepgaande impact van de DeFi-beweging is de mogelijkheid dat via blockchain-gebaseerde platforms en applicaties alles wat kan worden weergegeven, wordt getokeniseerd en verhandeld.

We hebben het over wereldwijde liquiditeit op een schaal die vandaag onmogelijk lijkt, maar over een paar jaar onvermijdelijk zal zijn.

Dat is waar de huidige cryptocurrency-uitwisselingen leidend zijn – momenteel maken ze handel mogelijk voor duizenden cryptocurrency-activa die eigen zijn aan blockchain-systemen.

Wat gebeurt er als blockchain wordt gestandaardiseerd, niet alleen over grensverleggende technologie, maar over elke sector, inclusief segmenten die zo uiteenlopend zijn als onroerend goed en biologische landbouw?

Op dat moment zullen we erfstukken van zwarte rijstkorrel-futures zien die worden uitgewisseld naast de collectieve S&P 500 digitale activa – dit alles gebeurt zonder dat derden bezuinigen of beveiligingsrisico’s opleveren.

De mogelijkheden voor de # DeFi-industrie zijn eindeloos, waardoor het essentieel is om op de hoogte te blijven van deze zich snel ontwikkelende en essentiële blockchain-bijdrage..

Extra goede resultaten

Hoe maak je een crypto-handelsbot met Python

Hoe Cryptocurrency Candlestick-gegevens van uitwisselingen te downloaden

Arbitragescripts voor cryptohandelbots

Script voor Bitcoin Price Live Ticker (met behulp van websockets)

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om meer te weten te komen over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

In minder dan een paar minuten kunt u verbinding maken met de toonaangevende handelaren ter wereld. Door meerdere leiders tegelijk te volgen, kan elke gebruiker een gevarieerd portfolio van strategieën en cryptocurrencies beheren.

Shrimpy ondersteunt 16 van de toonaangevende crypto-uitwisselingen, geautomatiseerde portfoliostrategieën en tools voor het volgen van markten. Lees meer over alles wat Shrimpy te bieden heeft door deze links te volgen:

Kenmerken

Studies

Tutorials

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me