Wat is een Crypto-creditcard? Hoe u de beste creditcard kiest

>

Cryptocurrencies zijn populair geworden als opkomende activaklasse, maar wist u dat u ze ook als valuta kunt gebruiken? We hebben nu meer opties dan ooit als het gaat om het betalen voor producten en diensten met Bitcoin, wat we kunnen doen met cryptocreditcards en betaalpassen.

Lang geleden was het aantal fiat-gateways voor cryptocurrencies zeer beperkt. Gebruikers waren meestal beperkt tot bankoverschrijvingen en Bitcoin-geldautomaten. Maar de omgeving is de afgelopen jaren drastisch veranderd toen financiële reuzen zoals Visa en MasterCard Bitcoin en andere digitale activa begonnen te ‘adopteren’..

Maar wat zijn cryptocreditcards en betaalpassen en hoe werken ze??

Wat is een crypto-creditcard / betaalpas?

Crypto-creditcards en -betaalkaarten zijn helemaal niet verwarrend, ze werken in feite hetzelfde als gewone betaalkaarten. Het enige verschil is dat u cryptocurrencies gebruikt om voor producten en diensten te betalen.

U moet echter begrijpen dat u niet rechtstreeks met Bitcoin, Ethereum of andere crypto-activa betaalt. Wanneer u deze kaarten gebruikt, worden uw digitale activa geconverteerd naar de lokale fiatvaluta en vervolgens naar de handelaar gestuurd.

Crypto-creditcards worden ondersteund door de hulp van Visa en MasterCard, twee wereldwijde financiële netwerken. Na ontvangst van een licentie van de bedrijven, zal een cryptobedrijf u een cryptokaart uitgeven die wordt ondersteund door elke winkel die Visa- of MasterCard-betalingen accepteert.

Voor wie zijn deze kaarten??

Heeft u de wereld van digitale activa volledig geaccepteerd en bent u van mening dat fiatgeld waardeloos is? Dan zijn cryptocreditcards de perfecte keuze voor jou! U bent niet langer gebonden aan dollars, yens en euro’s, omdat u te allen tijde de vrijheid heeft om cryptocurrencies uit te geven.

Crypto-creditcards en -betaalpassen maken uw bezittingen aanzienlijk draagbaarder, omdat u ze in principe altijd bij u hebt. Dineren in een leuk restaurant of koffie drinken bij Starbucks? Zolang ze Visa accepteren, kunt u met cryptocurrencies betalen en de transacties in slechts enkele minuten voltooien.

Voorheen was het bijna onmogelijk om cryptocurrencies in winkels te gebruiken, aangezien de transacties tot 30 minuten zouden duren. Maar met op Visa gebaseerde cryptobetaalkaarten heb je dit probleem helemaal niet.

Bescherm uw crypto

Het ontbreken van een centrale autoriteit of ‘vertrouwde’ derde partij legt de last op u. In gewoon Engels, u bent uw eigen bank en als zodanig bent u grotendeels verantwoordelijk voor het beschermen van uw crypto-activa.

Hoe werkt een cryptokaart?

Cryptocurrency-kaarten verschillen in hun bedrijfsmodel en de manier waarop u digitale activa uitgeeft en opslaat. Sommige geven u misschien geen beloningen, sommige hebben een krappe maandelijkse opnamelimiet en sommige dwingen u zelfs om uw bewaarderprivileges te verliezen.

Als we het hebben over bewaring, categoriseren we platforms in platforms waarvoor u een speciale portemonnee moet maken en platforms die uw persoonlijke portemonnee kunnen gebruiken.

In het eerste geval moet u uw activa overzetten naar een nieuwe portemonnee of naar de portemonnee van het platform.

Anders kunt u uw cryptocreditcard koppelen aan de portemonnee die u al gebruikt. Door dit te doen, blijft u de enige eigenaar en exploitant van uw digitale activa.

Nadat u cryptogeld met de kaart heeft verbonden, kunt u beginnen met het doen van aankopen en betalingen. Zoals eerder vermeld, worden alle cryptocurrencies bij gebruik van de kaart omgezet in fiat. Bij sommige platforms moet u echter uw cryptovaluta in fiat omzetten voordat u de kaart met geld laadt.

Aangezien alle kaarten zijn gelicentieerd door Visa of Mastercard, hebben ze dezelfde beperkingen en voorschriften als gewone creditcards. U hebt bijvoorbeeld maximale saldi, maximale dagelijkse betalingen, maandelijkse opnamelimieten, enzovoort.

Bepaalde platforms gebruiken een loyaliteitssysteem waarbij verschillende groepen gebruikers toegang hebben tot verschillende functies. Cashback-beloningen zijn in deze context de meest voorkomende functie. Er kunnen zelfs niveaus zijn waardoor u toegang krijgt tot betere kaartlimieten, die u kunt ontgrendelen door cryptocurrencies uit te zetten.

Top 5 crypto-debet- en creditcards

In 2020 zijn er meer crypto-gebaseerde betaalkaarten dan ooit. Omdat het moeilijk is om de platforms te ontdekken die het beste werken, hebben we een lijst gemaakt met de vijf beste cryptocreditcards en betaalpassen.

Crypto.com MCO Visa-kaart

Beter dan elk ander platform in deze respectieve niche, Crypto.com biedt de meest populaire cryptokaartoplossing met de MCO Visa-kaart. Het in Hongkong gevestigde bedrijf is zelfs een pionier in deze marktsector en verwerkt nu elke dag miljoenen dollars.

De MCO Visa-kaart is gewoon een betaalpas waarmee gebruikers hun cryptocurrencies kunnen uitgeven. Maar wat het zo uniek maakt in vergelijking met andere oplossingen, is dat het kaarthouders niet dwingt hun tegoeden in te wisselen voor fiat bij het financieren van de kaart..

De kaart is ook populair vanwege het efficiënte cashback-beloningssysteem. Crypto.com beloont kaarthouders met maximaal 5% van hun totale transactie, die wordt gedistribueerd via de native MCO-cryptocurrency.

Het bedrijf biedt tal van niveaus waartoe gebruikers toegang hebben, waarbij elke kaartlaag aan bepaalde behoeften voldoet. Hier begint de magie, want voor hogere niveaus moet je MCO-tokens inzetten om de betere kaarten te ontgrendelen. Als zodanig hebben we een positieve feedbacklus die een aanzienlijke invloed heeft op de prijs van MCO-tokens, die u verdient door de kaart consequent te gebruiken.

Een andere positieve kant is dat Crypto.com zijn kaarten in bijna alle rechtsgebieden ter wereld aanbiedt. Op het moment van schrijven kunnen gebruikers uit het VK, EU, VS, Singapore, Hongkong, Zuid-Korea, Thailand, Vietnam, Australië, de Filippijnen en Nieuw-Zeeland zich registreren voor een kaart. Uiteraard is het bedrijf van plan om ook uit te breiden naar andere regio’s.

Wat de MCO Visa-kaart wenselijk maakt, is het ecosysteem van Crypto.com zelf. Daarbinnen hebben gebruikers toegang tot een smartphone-app, een crypto-uitwisseling, een portemonnee, uitzetdiensten, leningen en zelfs geautomatiseerde handel.

Voor de meesten lijkt dit de beste crypto-betaalpas op de markt te zijn.

Wirex Visa-kaart

In bedrijf sinds 2014, Wirex is een andere veilige optie voor liefhebbers van cryptocurrency. Wirex, gevestigd in het VK, is een van de oudste bedrijven die crypto-betaalpassen aanbieden.

Bij het uitvoeren van een betaling, converteert de Wirex Visa-kaart uw digitale activa onmiddellijk naar de lokale valuta tegen de beste interbancaire en OTC-tarieven zonder dat u enige wisselkosten hoeft te betalen. De kaart ondersteunt 18 individuele cryptocurrencies en traditionele valuta’s.

Het bedrijf brengt zijn product op de markt als de beste oplossing voor reizen naar het buitenland. Alle betalingen die in een lokale valuta worden gedaan, besparen u 3% per transactie. Net zoals u de kaart in uw eigen land gebruikt, rekent Wirex u ook geen wisselkosten en hoge wisselkoersen in het buitenland aan.

Hoewel de kaart van Wirex uitzonderlijk goede diensten biedt, zijn de functies veel slechter in vergelijking met de MCO-visakaart. Deze crypto-betaalpas dwingt bijvoorbeeld een maandelijkse limiet af van maximaal $ 400 voor opnames aan geldautomaten. Bovendien zijn de cashback-beloningen veel lager, met slechts 1,5% per transactie.

Ter vergelijking: de kaart van Crypto.com biedt 5% cashback en meer dan $ 2.000 maandelijkse opnames. Bovendien rekent de Wirex-kaart hogere kosten aan in vergelijking met zijn concurrenten.

Toch is Wirex nog steeds een prima oplossing als u op zoek bent naar zekerheid. Als een gereguleerd bedrijf gevestigd in het VK dat succesvol opereert sinds 2014, zult u geen merk vinden met een betere reputatie dan Wirex.

Coinbase-kaart

De cryptokaart van Coinbase is een buitengewone optie die gelanceerd voor het eerst in Europa in 2019. Liefhebbers beschouwen de kaart als de op één na beste na de MCO-kaart van Crypto.com. Op basis van het Visa-betalingssysteem biedt het tot negen verschillende crypto-activa, waaronder:

Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), Bitcoin Cash, Basic Attention Token, Augur, 0x, Stellar Lumens en Litecoin.

Om de kaart te financieren, kunnen Coinbase-klanten rechtstreeks cryptocurrencies overboeken vanuit de portemonnee van de beurs. Maar hoewel de kaart eenvoudig te gebruiken is, zijn er aanzienlijk hogere kosten aan verbonden – wat in lijn is met alle andere Coinbase-producten en -diensten.

Coinbase heeft nog lagere limieten voor geldopnames dan Wirex, met slechts $ 200 per maand. Bij het opnemen van contant geld moeten gebruikers in het buitenland 1% kosten en 2% kosten betalen. In dit geval zijn buitenlandse opnames veel duurder omdat elke transactie in totaal 3% in rekening brengt.

Waarom is de Coinbase Card zo’n geweldige optie? Omdat het afkomstig is van een gereguleerde en vertrouwde beurs die al jaren probleemloos werkt. Het biedt ook verschillende geweldige functies en is verbonden met de rest van Coinbase en alles wat het platform biedt.

Wil je een cryptokaart gebruiken maar tegelijkertijd ook handelen met het geld? Gebruik gewoon de Coinbase-kaart en maak naadloos geld over tussen uw wisselrekening en de portemonnee van de kaart.

We moeten echter opmerken dat het aantal ondersteunde crypto-activa ernstig beperkt is. Aangezien een exchange de Visa-betaalpas aanbiedt, is het zorgwekkend dat deze slechts negen activa herbergt.

Nexo Crypto-creditcard

De volgende op de lijst is Nexo. Waarom is het bijzonder? Omdat u buitengewone leningen kunt aangaan die een bank normaal niet zou geven. Het platform geeft zogenaamd leningen ter waarde van maximaal $ 2 miljoen, iets dat we nergens anders kunnen vinden.

Voor leningen moet een gebruiker een account aanmaken en een standaard KYC-proces (Know-Your-Customer) voltooien. Nadat u zich met succes heeft geïdentificeerd, kunt u maak een lening zodra u uw crypto-activa stort.

De cryptocreditcard is toegankelijk via de Nexo Wallet-app, waar u fondsen en leningen kunt beheren. Volgens het platform ondersteunen meer dan 40 miljoen verkopers in de wereld Nexo. De kaart zelf bevat alleen cryptocurrencies, wat betekent dat u uw tegoeden niet van tevoren hoeft te converteren.

Het leuke van Nexo is dat je je kaart op elk moment kunt bevriezen. Mocht je ooit je kaart verliezen of door iemand laten stelen, dan kun je de kaart direct vanuit de mobiele app vergrendelen. Evenzo kunt u de kaart vrijgeven als u deze vindt. Met dat in gedachten heeft u nooit te maken met klantenondersteuning. Alles wordt door uzelf beheerd, zoals het hoort!

Nexo kent 2% cashback-beloningen toe op alle transacties, die worden verdeeld via het NEXO-token of Bitcoin. Bovendien brengt het platform geen stortings- of opnamekosten in rekening, waardoor het een van de meest kosteneffectieve cryptokaarten is.

TenX Crypto-betaalpas

Last but not least hebben we de beroemde TenX crypto-betaalpas. Het is een populaire optie die vooral wordt gebruikt door crypto-gebruikers die in Azië wonen. Het bedrijf begon zijn eerste stappen in 2017 na het verzamelen van $ 80 miljoen tijdens een ICO-tokenverkoop. Daarna heeft het team zijn revolutionaire TenX Visa-kaart gelanceerd.

Onlangs besloot het bedrijf om bijna alle vergoedingen te schrappen. Sinds oktober brengt TenX geen wisselkoerskosten, aanbetalingskosten of opnamekosten in rekening. U moet echter betalen voor in-app-wisselkoersen die naar verluidt hoog zijn in vergelijking met andere platforms.

Bovendien rekent het platform $ 15 uitgiftekosten aan voor fysieke kaarten of $ 5 voor virtuele cryptocreditcards. Na een jaar begint TenX ook een jaarlijkse vergoeding in rekening te brengen die slechts $ 10 kost.

Op het moment van schrijven ondersteunt de TenX Visa Card zowel de APAC-regio als bepaalde landen binnen Europa. Uiteraard wil het bedrijf in de toekomst uitbreiden in andere rechtsgebieden.

Waarom is TenX een interessante optie? De cryptokaart is vooral wenselijk vanwege het ontbreken van kosten voor opnames, stortingen en wisselkoerskosten. Een ander groot voordeel van TenX is dat je ook toegang hebt tot virtuele kaarten, die niemand anders aanbiedt.

Gevolgtrekking

Het assortiment producten voor cryptocreditcards en betaalpassen is echt ongelooflijk. Er zijn misschien veel platforms die kaarten aanbieden, maar tegelijkertijd zijn er maar een paar die de moeite waard zijn. In dit artikel hebben we enkele van de meest populaire opties kort toegelicht.

Maar hoe kies je de crypto-betaalpas die het beste bij je past? Zoals u kunt zien, zijn vergoedingen het belangrijkste verkoopargument, aangezien ze per platform verschillen. Als vergoedingen uw grootste zorg zijn, moet u een optie selecteren die het minst in rekening brengt.

Maar nogmaals, beveiliging is misschien een nog grotere zorg voor u. In dat geval zou het beter zijn om een ​​echt gerenommeerde en gereguleerde uitgevende instelling te gebruiken. Wat raden we aan? Absoluut de MCO van Crypto.com en de Visa-kaart van Coinbase. Met een levendig ecosysteem vol met veel functies en tools, kun je echt niet fout gaan.

Geschiedenis van Bitcoin

Bitcoin had een geweldig jaar. De toonaangevende cryptocurrency stuiterde bijna 400% ten opzichte van zijn jaarlijkse dieptepunten, bereikte een marktkapitalisatie groter dan JPMorgan en bereikte een acceptatieniveau dat we nog niet eerder hebben gezien.

Extra goede resultaten

Wat is backtesting? Hoe een cryptohandelstrategie te backtesten

De beste Ethereum 2.0-poules in 2021

Passieve crypto-investeringsstrategieën voor beginners

Drempelherbalancering voor Crypto Portfolio Management

Coinbase versus Uniswap – welke uitwisseling is beter?

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me