Wat is een crypto-portemonnee? Bitcoin veilig opslaan

>

Kopieer ‘s werelds beste cryptohandelaren door aanmelden voor Shrimpy. Het is de gemakkelijkste manier om als een professional te handelen, een portefeuille te beheren en meer te weten te komen over cryptocurrencies.

Beleggers praten vaak over verschillende strategieën voor risicobeheer. Ze zien echter vaker wel dan niet het belang over het hoofd van cryptocurrency-portefeuilles als de basis voor elk risicobeheersysteem. Ze bevatten immers al uw bezittingen en zonder een veilige portemonnee bent u zeker uw geld kwijt.

Portefeuilles met cryptocurrency zijn er in meerdere formaten, prijzen en zelfs formaten. Hoewel deze variëteit gebruikers een scala aan producten biedt om uit te kiezen, kan het vinden van de beste portemonnee vaak een lastige taak zijn. Maar het veiligstellen van uw vermogen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. We hebben zelfs besloten om een ​​uitgebreide gids over cryptocurrency-portefeuilles te maken om u bij deze taak te helpen.

In dit artikel zullen we bespreken hoe experts hun cryptocurrency wallets kiezen en welke soorten wallets er bestaan. Bovendien zullen we twee van de beste hardwareportefeuilles aanbieden die zijn ontworpen om de beveiliging te maximaliseren.

Hoe Bitcoin Blockchain gebruikt

Blockchain is een vorm van gedistribueerde grootboektechnologie, misschien wel het eenvoudigste en meest populaire voorbeeld. DLT zelf is een beveiligd recordsysteem.

Waarom zijn portefeuilles met cryptocurrency belangrijk??

Vanuit het perspectief van een hacker is een cryptocurrency-portemonnee de eerste aanvalsvector als het gaat om het stelen van digitale activa. In de huidige tijd hebben hackers een scherpere voorsprong in vergelijking met cyberbeveiligingsexperts, waardoor het buitengewoon moeilijk is om gebruikers te beschermen tegen kwaadwillende handelingen.

Softwareontwikkelaars moeten hun producten constant up-to-date houden en ervoor zorgen dat er mazen in de wet worden ontdekt om te voorkomen dat hackers toegang krijgen.

In dit opzicht moeten beleggers in cryptocurrency zich constant bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met het hacken van hun account of portemonnee. Tegenwoordig hebben noch uitwisselingen noch persoonlijke portemonnees aangetoond dat ze aanvallen kunnen ontwijken. In 2020 hebben crypto-uitwisselingen talloze hacks ondergaan, waaronder een evenement waarbij een individu heeft gestolen meer dan $ 200 miljoen van Kucoin.

Bovendien is een nieuw rapport van CipherTrace onthulde dat hackers hun activiteit dit jaar enorm hebben verhoogd door de opkomst van DeFi. CipherTrace merkt op dat gedecentraliseerde financiën goed zijn voor 50% van al het gehackte volume in 2020, waarbij protocollen bijna elke week worden gehackt.

Hoewel het onmogelijk is om de hele branche als individu te beschermen, volstaat het dat u uw eigen vermogen beschermt door strenge veiligheidsmaatregelen op te leggen. U kunt dit doen door een cryptocurrency-portemonnee te selecteren die het beste bij uw behoeften en situatie past. Hoewel het moeilijk is om de juiste beslissing te nemen, kunnen gidsen zoals deze u drastisch helpen bij het kiezen van de perfecte cryptocurrency-portemonnee.

Het komt misschien zelden voor dat een hacker zich op uw specifieke portemonnee richt, maar dat betekent niet dat dit nooit kan gebeuren. In feite hebben gebruikers in de afgelopen jaren situaties gemeld waarin hackers toegang kregen tot zowel software- als hardwareportefeuilles. Daarom is het belangrijk om uw vermogen zo snel mogelijk veilig te stellen door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hoe worden portefeuilles gecategoriseerd?

Voordat we uitleggen hoe u de beste crypto-portemonnee voor uw behoeften kunt kiezen, moeten we eerst alle soorten cryptocurrency-wallets laten zien die er zijn. Immers, hoe kunt u kiezen tussen een papieren, software of hardware wallet als u niet weet hoe ze werken?

Alle portefeuilles met cryptocurrency worden eerst gecategoriseerd als hot wallets of cold wallets. Dit is misschien wel het belangrijkste onderscheid als het gaat om methoden voor het opslaan van digitale activa. Maar wat is het verschil?

Hot portemonnees vertegenwoordigen een portemonnee die de meeste investeerders gebruiken. Ze zijn uniek omdat ze altijd verbonden zijn met internet, waardoor het voor een hacker gemakkelijker wordt om toegang te krijgen. Hot wallets zijn echter eenvoudig in te stellen en altijd toegankelijk met minimale moeilijkheidsgraad. Wat ze aan veiligheid missen, winnen ze aan gemak. Zoals je waarschijnlijk al kunt raden, omvatten hot wallets software wallets, web wallets en exchange account wallets.

Koude portemonnees aan de andere kant zijn niet verbonden met internet. Ze hebben vaak een fysieke vorm en bieden u maximale bescherming. Omdat ze offline zijn, bieden cold wallets een beter alternatief voor het opslaan van cryptocurrencies, vooral als u ze niet regelmatig verhandelt.

Soorten hot (software) wallets

Hot wallets worden vaak software wallets genoemd omdat ze in de vorm van een applicatie komen. Zoals we eerder hebben onthuld, zijn deze wallets bijna altijd verbonden met internet. Populaire typen zijn onder meer webportefeuilles, desktopportefeuilles en mobiele portefeuilles.

Als u een DeFi-handelaar bent, heeft u waarschijnlijk contact gehad met ten minste één webportemonnee. MetaMask is een zeer populaire optie voor het opslaan van cryptocurrencies. Het kan in de meeste webbrowsers als extensie worden gedownload en op dezelfde manier worden geconfigureerd als een gewone portemonnee.

In het geval van Metamask ontvangt u een seed-zin van 12 woorden voor back-updoeleinden en een wachtwoord dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de portemonnee. Deze vorm van hot wallet is echter de minst veilige optie, aangezien een eenvoudig virus de wallet-extensie in uw browser kan beschadigen en toegang tot uw account kan krijgen..

Desktopportefeuilles bevatten populaire opties zoals Electrum, Exodus, Bitcoin Core, en de Atomic portemonnee. Dit zijn programma’s die u moet downloaden en op uw pc moet installeren. De informatie van een desktopportemonnee wordt lokaal opgeslagen in een ‘wallet.dat’ -bestand dat uw privésleutels bevat.

Hoewel ze veiliger zijn in vergelijking met webportefeuilles, zijn ze nog steeds vatbaar voor aanvallen. We merken echter op dat desktopportefeuilles gemakkelijk te gebruiken zijn. Mobiele wallets lijken sterk op desktop wallets, met het enige verschil dat ze op uw smartphone zijn geïnstalleerd.

Soorten koude (hardware) wallets

Hardware cryptocurrency wallets komen in de vorm van een fysiek elektronisch apparaat dat uw publieke en private sleutels genereert. Deze sleutels worden opgeslagen in de portemonnee zelf, die offline is. Beveiligingsexperts beschouwen hardwareportefeuilles als de meest veilige optie voor het opslaan van cryptocurrencies.

Het probleem met hardware wallets is echter dat ze niet gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien lopen gebruikers het risico hun activa te verliezen als ze hun firmware niet correct updaten. Zelfs in het geval van hardwareportefeuilles zijn er meldingen van hacks. Houd er echter rekening mee dat een hacker fysieke toegang tot uw portemonnee moet hebben om deze te hacken.

Grootboek en Trezor zijn de meest populaire hardware wallets. Ze worden vaak gekocht door investeerders die digitale activa voor de lange termijn willen opslaan en zelden verplaatsen. Als je puur naar beveiliging kijkt, zijn hardwareportefeuilles de meest aantrekkelijke optie als het gaat om het afweren van hackers.

De basisprincipes van het kiezen van een crypto-portemonnee

Het kiezen van een cryptocurrency-portemonnee is helemaal niet moeilijk. Het enige dat u hoeft te doen, is uw positie analyseren en ontdekken wat voor soort portemonnee past bij uw situatie en behoeften. Hoewel een serieuzere belegger misschien naar hardware wallets kijkt, kan een beginner zeker zijn van het gebruik van een software wallet op zijn desktop

U kunt zelfs meerdere soorten portemonnees combineren om het beste van twee werelden te ervaren en te genieten van zowel toegankelijkheid als veiligheid.

Als u bijvoorbeeld nieuw bent op de markt en deze alleen haalt door de basisbegrippen en termen te begrijpen, kan het verstandig zijn om een ​​softwareportefeuille op uw desktop of smartphone te kiezen. In dit geval zult u communiceren met een eenvoudige gebruikersinterface die u praktisch door het hele proces leidt. Zolang u een gerenommeerd bedrijf selecteert, blijft uw geld waarschijnlijk veilig.

Aan de andere kant heeft u misschien een aanzienlijk bedrag geïnvesteerd en wilt u uw investeringen beschermen. In dit geval is het verstandig om een ​​hardware wallet aan te schaffen, zoals Trezor of Ledger. Als u ook actief wilt handelen, kunt u een softwareportefeuille gebruiken om tijdelijk een deel van uw geld op te slaan dat u wilt gebruiken voor het creëren van handelsposities. Walvissen gebruiken deze techniek vaak om constant activa binnen en buiten beurzen over te dragen, terwijl ze het grootste deel van hun geld in een opslagsysteem voor koude portemonnees houden.

De beste portefeuilles met cryptocurrency

We hebben beveiliging en hackers uitgelegd als de belangrijkste redenen om cryptocurrency wallets serieuzer te nemen. Om die reden hebben we besloten twee belangrijke hardwareportefeuilles te herzien die het hoogste beveiligingsniveau bieden: Trezor en Ledger.

Trezor

Trezor is een in Europa gevestigde producent van hardwareportefeuilles voor cryptovaluta die hoogwaardige producten aanbiedt. Deze producten omvatten twee modellen: Trezor One en Trezor Model T. Beide portefeuilles zijn bijna onmogelijk te hacken en bieden een beginnersvriendelijke interface. Het belangrijkste verschil tussen de twee is het type toegang.

De Trezor One is toegankelijk via een desktop-pc of een smartphone. Het invoeren van pincodes, het invoeren van een wachtwoordzin en het herstellen van apparaten wordt uitsluitend geopend en beheerd via desktops en smartphones.

Aan de andere kant is de Trezor Model T in zijn geheel toegankelijk via een kleurentouchscreen. Dit maakt het model volledig offline en vereist geen toegang tot een extern apparaat.

Beide modellen bieden ondersteuning voor duizenden cryptocurrencies en zijn compatibel met een breed scala aan applicaties, waaronder desktop wallets en exchanges. De hardware wallets zijn intuïtief en kunnen in slechts 10 minuten worden ingesteld. Trezor is een van de oudste producenten van hardwareportefeuilles, wiens producten worden gebruikt door een enorme gemeenschap van eigenaren van hardwareportefeuilles.

De hardwareportefeuilles van Trezor zijn misschien extreem veilig, maar aan beveiliging zijn kosten verbonden. De Trezor One heeft een prijs van $ 59, terwijl de Trezor T $ 159 kost.

Grootboek

Grootboek is een andere Europese portemonnee-producent die premium cryptocurrency-hardwareportefeuilles ontwerpt. Hun portemonnees zijn voorzien van een gecertificeerde beveiligde chip die een aangepast besturingssysteem host, ontworpen om maximale veiligheid en bescherming tegen hacks te garanderen. De portemonnee ondersteunt meer dan 1500 cryptocurrencies, die eenvoudig kunnen worden beheerd met de native Ledger Live-applicatie of een externe portemonnee.

Volgens het bedrijf heeft Ledger wereldwijd meer dan 1,5 miljoen portemonnees verkocht. Bovendien worden hun portemonnees hoog aangeschreven als de beste optie voor het opslaan van cryptocurrencies op een koude portemonnee.

In vergelijking met Trezor zijn de producten van Ledger aanzienlijk kleiner. Het bedrijf biedt twee soorten wallets aan, de Ledger Nano S en de Nano X. Het belangrijkste verschil is dat Nano X Bluetooth ondersteunt, waardoor gebruikers ze snel kunnen verbinden met slimme apparaten. Anders zijn deze portemonnees bijna hetzelfde en hebben ze de grootte van een standaard USB-stick.

De Ledger Nano S kost $ 59, terwijl de door Bluetooth ondersteunde Ledger Nano X $ 119 kost. Als u op zoek bent naar een budgetgerichte optie die kleiner is, dan is Ledger wellicht de betere keuze voor u. Anders wilt u misschien een Trezor-portemonnee kopen als u een koude portemonnee wilt gebruiken die niet hoeft te worden verbonden met een extern apparaat.

KOPIEER ‘S WERELDS BESTE HANDELAARS

Er zijn momenteel duizenden actieve handelaren die hun portefeuille beheren op Binance. Deze handelaren behoren tot de meest geavanceerde handelaren in de branche.

Extra goede resultaten

Passieve crypto-investeringsstrategieën voor beginners

De eenvoudige handelsstrategieën voor cryptocurrency-arbitrage

Script voor Bitcoin Price Live Ticker (met behulp van websockets)

Drempelherbalancering voor Crypto Portfolio Management

Hoe een crypto-indexfonds te bouwen

Ons sociale handelsplatform

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Bedankt voor het langskomen!

Het Shrimpy-team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me