Wat is GoChain (GO)? Alles wat u moet weten

Het schaalbaarheidsprobleem voor blockchains is de laatste tijd het grote gevecht geweest en de winnaar zou een voorsprong kunnen nemen op alle andere cryptocurrencies.

Een van de laatste in de strijd is GoChain, dat belooft 100 keer de snelheid van het Ethereum-netwerk te leveren, en een beter alternatief voor slimme contracten door Proof-of-Reputation als consensusmechanisme te gebruiken in plaats van Proof-of-Work of Proof van autoriteit.

Behalve dat het 100 keer sneller is dan Ethereum, streeft het er ook naar om 10 keer meer gedecentraliseerd te worden en 1000 keer minder stroomverbruik te leveren in vergelijking met Bitcoin..

In deze GoChain-review zullen we het project diepgaand bekijken om te beoordelen of deze claims gerechtvaardigd zijn of slechts hete lucht.

GoChain Overzicht

GoChain’s overstappen op het bewijs van reputatie consensusmodel houdt rekening met de reputatie van alle netwerkdeelnemers, om een ​​netwerk te verzekeren dat volledig veilig is en vrij van interne of externe problemen. In de GoChain-blockchain moeten alle deelnemers een reputatie hebben, en het systeem proberen te bedriegen in financiële of merktermen zal ernstige gevolgen hebben.

GoChain Overzicht

Afbeelding via GoChain.io

In wezen heeft GoChain ook het Proof of Authority-model verbeterd door het voor de meeste netwerkdeelnemers om te zetten in Proof of Reputation. Proof of Authority kan nog steeds worden gebruikt, maar alleen voor knooppunten die een extreem hoge reputatie hebben genoten en een grote waarde toevoegen aan het netwerk. Bovendien is de blockchain gemaakt om Ethereum-compatibel te zijn, wat betekent dat huidige op Ethereum gebaseerde ketens gemakkelijk kunnen overschakelen naar GoChain.

GoChain wil de centralisatie, schaalbaarheid en energieverbruiksproblemen oplossen van blockchains die Proof of Work gebruiken als een consensusmechanisme. Hoewel Proof of Work een goed algoritme is voor blockchains, heeft het zijn doel gediend door de revolutie te starten. Dit is het moment om iets sneller, schaalbaarder, minder gecentraliseerd en minder energie-intensief te maken. Bovendien gaat het verder dan slimme Ethereum-contracten om iets stabielers en nuttiger te maken.

Hoe GoChain Ethereum verbetert

Omdat het slimme contracten ondersteunt, is Ethereum een ​​van de meest gebruikte blockchain-protocollen geworden. Slimme contracten zijn nodig in veel verschillende industrieën en use-cases, en GoChain wil de huidige slimme contracten verbeteren om ze gebruiksvriendelijker en ongevoeliger voor fouten te maken. Ethereum is tegenwoordig het beste slimme contractnetwerk, maar het is niet perfect. Enkele van de problemen waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, zijn:

  • Ethereum verbruikt 3 keer meer energie dan Google;
  • De decentralisatie is niet zo groot als was beloofd;
  • Ethereum kan slechts ~ 13 transacties per seconde aan;
  • Slimme contracten zijn niet hack- / diefstalbestendig.

Het team van GoChain is van plan deze problemen op te lossen door een blockchain te maken die 10 keer meer gedecentraliseerd is, 100 keer het aantal transacties en 1.000 keer minder energie verbruikt. In feite verwerkt het netwerk al 1.300 transacties per seconde, dus het heeft al een van de drie doelstellingen bereikt.

Waarom GoChain Proof of Reputation (PvE) gebruikt

Laten we eerlijk zijn, bij alle zakelijke transacties is reputatie van het allergrootste belang. Dat is waar als u het over een persoon of een organisatie heeft. Zodra een persoon of bedrijf zich oneerlijk of onethisch begint te gedragen, zullen de verkopen doorgaans wegglijden, klanten ergens anders heen gaan en hun bedrijf in het algemeen langzaam achteruitgaan. Het creëren van een succesvol bedrijf is afhankelijk van het wekken van vertrouwen. En dat was de basis van het Proof of Reputation-systeem voor GoChain.

Bewijs van reputatie uitgelegd

Proof-of-Work vs. Proof-of-Stake vs. Proof-of-Reputation. Afbeelding via Steemit

Naast het basis-PvE staat het model ook stemknooppunten in het netwerk toe als autoriteitsknooppunten, wat werkt als een bewijs van autoriteit-consensus. Met behulp van dit hybride model mogen alleen gezaghebbende knooppunten blokken ondertekenen en valideren.

Het bedrijfsleven zal het volledige vertrouwen dat zij kunnen hebben in een HbR-netwerk waarderen. Het risico is beperkt en aangezien autoriteitsknooppunten zullen worden gestemd door de meest vertrouwde en gerenommeerde, is er geen reden tot bezorgdheid. Iedereen zal precies weten wie ze vertrouwen met hun gegevens.

Als het gaat om het daadwerkelijk bepalen van de reputatie van een bedrijf op het netwerk, zal er met veel factoren rekening worden gehouden, waaronder of een bedrijf openbaar wordt verhandeld, wat hun marktkapitalisatie is en welke merkbelang het kan hebben. Deze metingen worden gebruikt omdat de waarde van de autoriteitsknooppunten gelijk moet zijn aan de waarde van het netwerk om valsspelen te ontmoedigen. Bovendien krijgen bedrijven die openbare merken nodig hebben een hogere prioriteit.

Geautoriseerde ondertekenaars van GoChain

Geautoriseerde ondertekenaars van GoChain

Geautoriseerde ondertekenaars van GoChain. Bron: GoChain-whitepaper

De geautoriseerde ondertekenaars op het GoChain-netwerk zullen degenen zijn die blokken maken, ondertekenen en valideren voordat ze naar andere netwerkknooppunten worden gedistribueerd. Dit lijkt enigszins op mijnwerkers in een Proof of Work-systeem, maar zonder de concurrentie of mijnvergoedingen.

De GoChain blockchain is zo gemaakt dat er een lijst van geautoriseerde ondertekenaars op de blockchain komt. Alleen geautoriseerde knooppunten hebben de mogelijkheid om blokken te ondertekenen en elk blok doorloopt een verificatieproces om ervoor te zorgen dat het knooppunt dat tekent in de lijst met geautoriseerde ondertekenaars staat. Dit algoritme dat voor ondertekening wordt gebruikt, is vergelijkbaar met het Proof of Work-algoritme, maar met een andere set kopteksten.

De PoW-headers zijn inbegrepen, en dan zijn er extra headers toegevoegd die stemmen mogelijk maken. Het netwerk handhaaft de beveiliging door ervoor te zorgen dat, gegeven N geautoriseerde ondertekenaars, een ondertekenaar gewoon elke (N / 2) + 1 een blok kan ondertekenen. Dit stelt vast dat als iemand een kwaadwillende bijlage probeert uit te voeren, hij / zij 50 procent van de ondertekenaars moet controleren.

Incentives en beloningen

Hoewel er geen mijnbouwkosten zijn op het GoChain-netwerk, ontvangen geautoriseerde knooppunten een beloning van 1 GO-token voor elk blok dat ze ondertekenen. Dit tarief blijft van kracht totdat 5% van het totale aantal tokens is verdeeld. Daarna zal de beloning in de loop van de tijd gestaag afnemen totdat alle 50.000.000 tokens zijn verdeeld.

Bovendien is het bedrag per blok afhankelijk van de definitieve bloktijden. Bijvoorbeeld: als er 10 seconden zijn ingesteld voor bepaalde bloktijden, krijgt de node gemiddeld 15,9 tokens per ondertekend blok in het eerste jaar. Het knooppunt moet echter de vooraf gedefinieerde transactiekosten betalen die worden vastgehouden door het gezaghebbende knooppunt dat het blok ondertekent.

Wat is GoChain (GO) Token?

Distributie van GoChain-tokens

Token-distributie via GoChain Wit papier

GO is het ticker-symbool voor het GoChain-token, dat in juni 2018 werd verspreid na een succesvolle ICO die 20.000 ETH of $ 13,7 miljoen ophaalde. Het GO-token is een op Ethereum gebaseerd ERC-20-token en kan als “gas” worden gebruikt om toegang te krijgen tot alle GoChain-platformservices.

Er zijn plannen om in totaal 1.000.000.000 tokens te maken, en het huidige circulerende aanbod is 498.943.652 GO. De resterende tokens worden verdeeld als tekenbeloningen, waarbij 5% of 50.000.000 GO-tokens worden verdeeld binnen het eerste jaar van de hoofdnetwerking. Daarna zal de distributiesnelheid dalen totdat alle 500.000.000 GO-tokens zijn verdeeld.

De GO-tokenverkoop vond plaats in mei 2018, waarbij het project de harde limiet van 20.000 ETH of $ 13,7 miljoen bereikte. Elk token werd verkocht voor 0.00005 ETH en is al meer dan 3 keer gewaardeerd in ETH-termen, momenteel 0.0001620574 ETH waard, wat laat zien hoeveel optimisme er is rond het project, aangezien deze winsten werden gemaakt terwijl de meeste cryptocurrencies ofwel vlak of dalend waren.

GoChain-routekaart

De ontwikkelingsroadmap voor het project is grotendeels op schema gebleven, hoewel het ongeveer 1 maand achterloopt op schema voor de ICO en de lancering van het openbare netwerk. Dat is niet zo erg in vergelijking met veel andere blockchain-projecten. De rest van de roadmap ziet er als volgt uit:

  1. Q4 2018 – Smart Contracts van de volgende generatie – eenvoudige, toegankelijke, upgradebare slimme contracten
  2. Q1 2019 – Apache 2.0 licentie herschrijven – Om de acceptatie van GoChain door ondernemingen te vergroten.
  3. Q2 2019 – 13.000 Tx / seconde – 10x toename in prestaties en volume ten opzichte van de eerste lancering.

Het GoChain-team

Het GoChain-team bestaat uit bedrijfsleiders, technologieondernemers en software-ingenieurs, wat een goede basis voor succes vormt. Veel van de oprichtende leden waren betrokken bij de cloud computing-sfeer voordat ze overstapten naar de blockchain-niche. De ervaringen met het creëren van gedistribueerde cloudapplicaties hebben hen de perfecte achtergrond gegeven voor een gedecentraliseerd gedistribueerd blockchain-netwerk.

GoChain-team

Van links: Jason Dekker (CEO), Travis Reeder (Chief Software Architect), Ben Johnson (Software Engineer), Guilherme Rezende

Bovendien hebben de oprichters in het verleden deel uitgemaakt van succesvolle start-ups in Silicon Valley, en zij brengen deze ervaring met zich mee naar het GoChain-project. Enkele van de belangrijkste teamleden en hun ervaringen zijn:

  • Jason Dekker – CEO – uitgebreid C-level ervaring in financiën, biotech, technologie en voedsel & drankenindustrieën.
  • Chad Arimura – VP Cloud bij Oracle
  • Morgan Mackles – VP Sales bij X.ai

Gevolgtrekking

GoChain heeft uitgebreid optimisme gezien over zijn project en dat heeft zich in zeer korte tijd vertaald in goede winsten voor het projecttoken. Met het doel om Ethereum aanzienlijk te verbeteren, kunnen we zien dat GoChain al in staat is geweest om op te schalen naar 100 keer het aantal transacties dat Ethereum kan verwerken, en tegen het tweede kwartaal van 2019 beloven ze dat dat aantal 1000 keer zal zijn. De transactiemogelijkheden van Ethereum.

Het is gemakkelijk in te zien dat het project zichzelf al positioneert om Ethereum uit te dagen. De volgende stap zal zijn om te zien hoe GoChain omgaat met slimme contracten en of het echt waar is aan de belofte van 10 keer de decentralisatie. Dat aspect is momenteel verontrustend aangezien de eerste 50 autoriteitsknooppunten werden gekozen door het GoChain-team. Dat is nauwelijks gedecentraliseerd, maar het team heeft gezegd dat dit aantal snel zal toenemen door te stemmen naarmate de acceptatie van het netwerk toeneemt.

Over het algemeen is het een goed project en kan het een geweldig project worden als het zijn beloften nakomt om een ​​beter product te leveren dan Ethereum.

Afbeelding via GoChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me