Wat is oogstlandbouw? DeFi Basics uitgelegd

>

Als je vraagt ​​wat opbrengst landbouw is, zullen de meeste handelaren geloven dat je het afgelopen jaar onder een rots hebt geleefd. Opbrengstlandbouw is de belangrijkste levenskracht van DeFi die het naar nieuwe en ongelooflijke hoogtepunten dreef in 2020.Het is een essentiële functie die iedereen zou moeten kennen, en daarom hebben we een beginnershandleiding geschreven waarin de basisprincipes van yield farming worden uitgelegd..

Gedecentraliseerde financiering, of DeFi, heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen van zowel grote als kleine investeerders. Vorige week, Mark Cuban, de beroemde miljardair-eigenaar van de Dallas Mavericks, tweette zijn steun voor DeFi en aangehaald opbrengst landbouw als alternatief voor traditionele financiering.

Met zoveel geroezemoes rond DeFi, en oogstlandbouw wordt aangeprezen als de toekomst van financiën, wil je misschien graag weten wat oogstlandbouw in de eerste plaats is.

Deze gids voor yield farming leert je de basisprincipes van het verdienen van royale opbrengsten met je cryptocurrency-activa zoals Bitcoin, Ethereum, stablecoins en meer..

Terwijl u met deze zelfstudie leert hoe u een boerderij kunt opleveren, moet u onze DeFi-woordenlijst open houden op een ander tabblad voor het geval u onbekende termen en zinsdelen tegenkomt.

Wat is opbrengstlandbouw??

Simpel gezegd, yield farming is een manier om je crypto te gebruiken om meer crypto te verdienen. Soms aangeduid als liquiditeitsmining, opbrengstboeren gebruiken hun crypto-activa om beloningen te verdienen.

Meestal denken mensen dat de sleutel om crypto als investering te behouden, is om het in de koude opslag te laten. Yield farming heeft die manier van denken veranderd.

Dankzij DeFi is dat nu duidelijk uw cryptocurrency moet aan het werk worden gezet naar meer waarde genereren. Dat is de essentie van yield farming.

Hoe kun je meer crypto creëren met de digitale middelen die je al bij de hand hebt? Door ze uit te lenen! Dat is echter waar verschillende DeFi-platforms en protocollen binnenkomen.

DeFi-platforms zoals Compound, Curve Finance, Aave en Badger DAO werken door gebruikers cryptocurrency te laten storten, deze uit te lenen aan leners met rente via slimme contracten en vervolgens opbrengsten die zijn afgeleid van de rente terug te betalen aan kredietverstrekkers.

Wanneer u als geldschieter stort in de liquiditeitspool van een DeFi-protocol, verdient u doorgaans meer van het token dat u hebt gestort en een beloningstoken (meestal de native asset van het platform dat u gebruikt). Dus als u via Compound leent, verdient u COMP, of als u een storting doet in een SushiSwap-pool, verdient u SUSHI – u snapt het wel.

Als u al bekend bent met het concept van uitzetten en beloningen verdienen, dan zult u blij zijn te weten dat yield farming min of meer hetzelfde is. Het enige wezenlijke verschil hier is dat alle opbrengstboeren gebonden zijn aan het verstrekken en lenen van liquiditeit.

Waar het echt interessant wordt, is wanneer u zich realiseert dat u ingewikkelde landbouwstrategieën kunt toepassen om uw rendement te maximaliseren. Dit omvat meestal het storten, lenen en exploiteren van uw vermogen in verschillende DeFi-pools, maar we zullen in een later stadium op dit onderwerp ingaan..

Hoe opbrengstlandbouw werkt

Om uit te leggen hoe yield farming werkt, is het handig om te gebruiken Uniswap, een DeFi-uitwisselingsprotocol, als voorbeeld.

Hoewel Uniswap gewoonlijk een gedecentraliseerde beurs wordt genoemd, is het in feite een geautomatiseerde marktmaker (AMM). Een AMM is gewoon een mooie manier om een ​​uitwisseling te beschrijven crowdsources zijn liquiditeit.

Waarom zou iemand Uniswap van liquiditeit willen voorzien? Het antwoord is vrij simpel – natuurlijk om incentives te verdienen! Uniswap stimuleert liquiditeitsverschaffers om in haar pools te storten door beloningen te betalen van transacties die gebruik maken van die pools.

Dus, terwijl een gecentraliseerde uitwisseling zoals Coinbase geld verdient door wisselvergoedingen voor zichzelf te houden als winst, betalen Uniswap en andere DeFi-protocollen die vergoedingen aan gebruikers als beloningen..

Nu je begrijpt hoe dit werkt voor een gedecentraliseerde uitwisseling zoals Uniswap, begrijp je ook hoe yield farming in het algemeen werkt in andere DeFi-protocollen. Laten we deze nieuwe kennis gebruiken door na te denken over yield farming met Compound Finance.

Compound is geen uitwisseling zoals Uniswap is. In plaats daarvan is het een gedecentraliseerd uitleenplatform voor het lenen van cryptocurrency-activa met crypto als onderpand.

Wat Compound en Uniswap gemeen hebben, is dit: beide vertrouwen op liquiditeitspools als financieringsbron voor hun respectieve protocollen. Uniswap heeft liquiditeitsverschaffers nodig om de activa te deponeren die door gebruikers worden uitgewisseld, en Compound heeft liquiditeitsverschaffers nodig om activa te deponeren die door gebruikers worden geleend.

Uniswap stimuleert liquiditeitsverschaffers door transactiekosten te delen tussen LP’s, terwijl Compound liquiditeitsverschaffers stimuleert door kredietverstrekkers een variabel jaarlijks percentage opbrengstpercentage (APY) te betalen.

Echter, hier is waar ze verschillen: kredietverstrekkers en leners verdienen beide COMP-tokens wanneer ze Compound gebruiken. Als samengestelde geldschieter verdien je zowel APY- als Farming COMP-tokens door niets anders te doen dan het protocol te leveren met je cryptocurrency-activa.

Er zijn nu talloze DeFi-protocollen beschikbaar, en veel daarvan (zo niet de meeste) bieden een vorm van beloningen voor opbrengstlandbouw. Bovendien werken veel van deze protocollen op elkaar, een kwaliteit die in DeFi bekend staat als composability. Door gebruik te maken van de compatibiliteit tussen protocollen, kunt u uw opbrengsten stapelen en vermenigvuldigen met behulp van inventieve landbouwstrategieën.

Hoe te beginnen met opbrengstlandbouw

Laten we de twee belangrijkste punten tot dusver op het gebied van opbrengstlandbouw samenvatten:

 • Opbrengst landbouw = uw crypto aan het werk zetten om rente en beloningen te verdienen

 • Opbrengst boeren = iedereen die liquiditeit verschaft aan rente- / beloningsgenererende liquiditeitspools

Om een ​​opbrengstboer te worden, hoeft u alleen maar rente of beloningsgenererende cryptocurrency-activa te storten op een DeFi-protocol. Klinkt makkelijk, toch? Het is als je weet wat je doet.

Allereerst moet u in de eerste plaats wat cryptocurrency aanschaffen – maar niet zomaar een soort. Sommige cryptocurrencies worden breder geaccepteerd dan andere, en niet alle activa genereren dezelfde hoge opbrengsten als andere.

KOPIEER ‘S WERELDS BESTE HANDELAARS

Om het eenvoudig te maken, is hier een stapsgewijze handleiding om op de juiste manier te beginnen met yield farming.

 1. Koop BTC, ETH, USDT, USDC of DAI. Dit zijn de meest universeel geaccepteerde cryptocurrencies voor het genereren van rendement op de meeste DeFi-protocollen. Merk op dat u wat ETH moet kopen, ongeacht wat u als gas wilt gebruiken, wat we later zullen uitleggen.

 2. Download de MetaMask Wallet browserextensie. Maak na de installatie een portemonnee en maak een veilige back-up van uw sleutels en seed phrase.

 3. MetaMask-portefeuilles bevatten ERC-20-tokens – tokens die zijn uitgegeven op de Ethereum-blockchain. Toevallig zijn de meeste DeFi-platforms ook op Ethereum gebouwd. Het zou dus geen probleem moeten zijn om de valuta’s van stap één naar uw MetaMask te sturen, met uitzondering van Bitcoin. Als je Bitcoin op de Ethereum-blockchain wilt gebruiken en in je MetaMask wilt houden, moet je het eerst inpakken met de Ren Bridge om wBTC te creëren, of wBTC te kopen op een beurs.

 4. Zodra uw ERC-20-tokens zich veilig in uw MetaMask-portemonnee bevinden, bent u klaar om te gaan communiceren met DeFi-platforms en te beginnen met het oneindige plezier van yield farming.

 5. Om het eenvoudig te houden, raden we aan om te leren met oogstlandbouw Samengestelde financiering. Compound begon de rage van de yield farming en is in veel opzichten het meest beginnersvriendelijke DeFi-platform. Ga naar Compound en klik vervolgens op de App-knop in de rechterbovenhoek.

 6. Nadat u op App heeft geklikt, wordt u gevraagd om uw portemonnee te koppelen. Klik op de optie MetaMask en meld u aan bij uw MetaMask.

 7. Selecteer het activum dat u wilt leveren aan de aanbodzijde van de bestemmingspagina. Kies het bedrag dat u wilt verstrekken en klik op aanbod. Merk op dat er twee APY-cijfers worden weergegeven: lever APY en distributie APY. Het eerste wordt betaald in natura (hetzelfde als het gedeponeerde actief), het laatste wordt betaald in COMP. Dit betekent dat u twee vormen van APY verdient voor één storting.

 8. MetaMask zal verschijnen en u vragen om twee transacties te bevestigen. De eerste is om te communiceren met het samengestelde slimme contract, de tweede is om de transactie te bevestigen. Beide kosten gas betaald in ETH, daarom hebben we in stap één opgemerkt om ETH in uw portemonnee te houden, ongeacht het door u gekozen leveringsmiddel.

 9. Nadat de transacties zijn bevestigd, laat de samengestelde app u weten dat alles in orde is en ziet u dat uw saldo-kolom wordt gevuld met het door u opgegeven bedrag. Links van het saldo staat de kolom APY / Earned, die zowel uw APY-tarief weergeeft als hoeveel u heeft verdiend.

 10. Bovenaan de samengestelde pagina staat een Net APY-meter om u te helpen bij het bijhouden van uw totale APY verdiend tussen de APY-tarieven en de APY-tarieven voor distributie.

 11. Om uw opbrengstpotentieel te vergroten, kunt u nu lenen tegen uw geleverde activa om nog meer distributie-APY te verdienen (betaald in COMP) terwijl u die activa terug leent aan Compound of een ander platform DeFi-platform zoals Aave, Yearn Finance of Curve Finance.

Als je nieuw bent bij DeFi en meer wilt weten over yield farming, dan is Compound een veilige beginnersvriendelijke optie. Nadat je de dingen onder de knie hebt met de Compound-app, kun je beginnen met vertakken naar andere DeFi-protocollen.

DeFi-platforms voor opbrengstlandbouw gerangschikt op moeilijkheidsgraad

Er zijn tegenwoordig zoveel DeFi-platforms met opties voor oogstboeren dat het moeilijk kan zijn om te kiezen. Wat meer is, niet alle DeFi-platforms zijn gelijk gemaakt in termen van gebruiksgemak.

Hieronder hebben we een spiekbriefje gemaakt om de moeilijkheidsgraad van het gebruik van de verschillende grote DeFi-platforms te begrijpen.

Gemakkelijke modus

 • Samengestelde financiering

 • Maker DAO

 • Aave

Gemiddeld

 • Uniswap

 • SushiSwap

 • Synthetix

 • Curve Finance

 • Verlang naar financiën

 • Das DAO

 • Cream Finance

 • Oogstfinanciering

 • Balancer

Expert modus

 • Alpha Homora

 • Spiegelprotocol

 • Metastabiel

 • Loopring

 • dYdX

DeFi levert landbouwtools en middelen op

Als je eenmaal bent begonnen met yield farming, kun je niet meer terug. Je zult merken dat naarmate je meer en meer tokens verzamelt, je betere tools nodig hebt om ze bij te houden en te ordenen.

Naarmate de DeFi-industrie groeit en oogstteelt steeds gewoner wordt, zijn dat ook geweldige tools voor portfoliobeheer en het ontdekken van nieuwe oogstboerderijen. Bovendien zullen minder mensen zich afvragen wat opbrengstlandbouw is.

Hier zijn een paar tools die het waard zijn om te gebruiken om het boerenleven te vereenvoudigen.

DeFi Pulse is als CoinMarketCap voor DeFi. Alle relevante marktkapitalisatie-, TVL- en rangschikkingsgegevens die u ooit zou willen of nodig hebben, zijn gemakkelijk te vinden bij DeFi Pulse.

Zapper is een handig DeFi-dashboard dat al uw investeringen, boerderijen en opbrengsten op één plek overzichtelijk houdt. U kunt Zapper ook gebruiken om up-to-date APY-informatie over opbrengsten op verschillende platforms te vinden.

Instadapp is een DeFi-manager die u helpt bij het beheren van liquiditeit via protocollen zoals Uniswap en Aave. Smart Account-functie helpt u uw opbrengsten automatisch te optimaliseren.

Debank is een one-stop DeFi-krachtpatser met een portfoliomanager, token swap, DeFi Market, DeFi-lijst met projecten en een rankingpagina met DeFi TVL.

Zerion helpt u te investeren in DeFi-projecten en de boerderij te oogsten vanuit de eenvoud van één plek. De Zerion-app houdt ook onderweg uw DeFi-portfolio bij.

Garnaal is een sociaal handelsplatform waarmee u handelsstrategieën kunt creëren rond uw DeFi-activa. Vermenigvuldig uw inkomsten door cryptotransacties te automatiseren.

Met deze tools, het cheatsheet en onze eenvoudige gids voor oogstlandbouw zou je klaar moeten zijn om te gaan. Ga nu naar buiten en oogst de sappige opbrengsten die DeFi te bieden heeft!

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me