Wat zijn cryptohandelbots? Hoe u begint met het automatiseren van uw portfolio

>

Kan een handelaar tegenwoordig succesvol blijven zonder een cryptohandelbot te gebruiken? Statistieken suggereren dat algoritmische handel ongeveer goed is 60% van alle Amerikaanse aandelenhandel. Hoe hoog is het aantal dan voor een online markt die 24/7 werkt?

Cryptocurrencies slapen nooit. De markt voor digitale activa biedt continu niet alleen gloednieuwe kansen, maar ook risico’s. In zo’n omgeving is het moeilijk om ontspannen te blijven met een open positie, aangezien een golf van plotselinge vluchtigheid alle hoop en dromen in slechts enkele minuten kan verpletteren..

Fulltime-handelaren kunnen een hele handelssessie meemaken, of zelfs twee als ze toegewijd zijn. De menselijke geest kan echter maar zo lang wakker blijven, en het is een kwestie van tijd voordat de productiviteit zijn tol eist.

Als zodanig zijn er maar twee keuzes over voor de gemiddelde handelaar: neem een ​​sprong in het diepe en geloof in je inzet of bescherm jezelf door een cryptohandelbot op te zetten. Online blijven is beslist een keuze die voor u openstaat, zolang u de juiste tools gebruikt.

Wat is een crypto-handelsbot?

Een cryptohandelbot is in wezen een bundel code die automatisch vooraf bepaalde commando’s uitvoert op basis van de marktomstandigheden en uw persoonlijke voorkeuren. Handelaren gebruiken deze vorm van geautomatiseerde handelssoftware om ofwel beter te handelen of om handelsstrategieën in te schakelen zodra ze offline zijn.

Het programma dat u downloadt of online gebruikt, heeft controle over uw gehele handelservaring. Dankzij zijn brede scala aan mogelijkheden kan het orders razendsnel uitvoeren en allerlei soorten handelsalgoritmen verwerken, zelfs die worden gebruikt bij technische analyse.

Het opsommen van alle acties die een handelsbot kan ondernemen, zou resulteren in een eindeloze lijst. Om het in de best mogelijke woorden te zeggen: een bot kan alles doen wat je kunt (en meer).

Computers maakten lang geleden deel uit van de financiële wereld, maar handelsbots werden pas het laatste decennium populair. Gezien het duidelijke voordeel dat men heeft met behulp van algoritmische handel, werd het duidelijk dat handelaren zich moeten aanpassen of ‘sterven’ als gevolg van deze evolutionaire druk.

De speculatieve omgeving is nu compleet anders op de traditionele aandelenmarkt en cryptocurrencies bevinden zich niet in een betere positie. Moreso zijn sommige enthousiaste deelnemers van mening dat de komst van cryptocurrencies handelsrobots naar de voorgrond van de meeste handelsschermen heeft geduwd.

Is er een bepaalde reden waarom dit is gebeurd? Het idee om uw transacties te automatiseren terwijl u op een hete zomerdag in de zon baadt, klinkt zeker goed. Maar de vraag is, op welke manier is een crypto-handelsbot goed en is hij beter dan een mens??

Hoe het werkt

Bron

Crypto-handelsbots werken met behulp van een API (Interface voor applicatieprogrammering) om te communiceren met beurzen en namens de handelaar orders te creëren of uit te voeren. De bot is persoonlijk verbonden met de uitwisseling op een account met een set API-sleutels.

Is het gebruik van een handelsbot veilig? Hoewel het gevaarlijk klinkt om een ​​applicatie van een derde partij controle te geven over uw handelsaccount, zijn er bepaalde kanttekeningen die u beschermen. De bot is bijvoorbeeld in meerdere opzichten beperkt en je kunt zelfs zelf regels toevoegen of verwijderen. Standaard kunnen de meeste tools de tegoeden op uw account niet opnemen. Daarom ben je volkomen veilig.

Ben je bang dat de handelsbot je account zal vernietigen? Maak je niet druk! U kunt ook bepaalde beperkingen toevoegen. U kunt bijvoorbeeld instellen hoeveel risico u kunt nemen en wat voor verliezen u bereid bent te lijden.

Concreet is vertrouwen het enige dat telt in deze niche. Zolang het bedrijf dat de software ontwikkelt een goede reputatie heeft en er geen (openbare) exploits zijn, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Vanuit de technische kant werken cryptohandelrobots door marktgegevens te verwerken om onder bepaalde omstandigheden opdrachten uit te voeren. Bepaalde bots gebruiken bijvoorbeeld technische analyse om de markt te onderzoeken en te bepalen in welke richting deze kan gaan.

Handelsbots kunnen complexe traditionele handelsstrategieën of zelfs aangepaste indicatoren toepassen. Een korte lijst met populaire strategieën en indicatoren omvat: Ichimoku-wolken, Bollinger-banden, voortschrijdende gemiddelden, Fibonacci-retracements, sociaal sentiment en orderstroomhandel.

Meestal biedt een platform ofwel vooraf ingestelde instellingen of handelsstrategieën die door andere gebruikers worden gedeeld. Het is echter ook mogelijk om aangepaste strategieën te maken en de handelsbot zelf te coderen.

Drie redenen om crypto-handelsbots te gebruiken

Wat zijn de belangrijkste redenen waarom handelaren kiezen voor cryptohandelbots? Is het gewoon oude futuristische automatisering, of zit er iets meer achter?

Uit gegevens blijkt dat de algoritmische handelsmarkt een waardering van $ 11,1 miljard bereikte. In 2025 zou het cijfer moeten zijn bereikt $ 18,8 miljard volgens de schattingen van experts. In de onderstaande lijst vindt u drie redenen waarom de markt deze kant op gaat.

# 1 Handel zonder emoties

Angst is de mind-killer, een onderbewuste emotie die allerlei beslissingen en mogelijke toekomsten decimeert. Met skin in the game is het moeilijk om niet te handelen zonder je constant zorgen te maken over een slecht resultaat.

Emoties spelen een cruciale rol in het leven van een handelaar. In feite kunnen ze net zo goed het belangrijkste onderdeel van het hele handelsproces zijn. Het is waar dat alleen een gedisciplineerde en kalme geest kan slagen op markten. Maar wat gebeurt er als een persoon zijn koele persoonlijkheid niet altijd kan behouden??

FOMO en andere impulsieve denkpatronen treffen zowel beginnende als ervaren handelaren. Niet vallen voor deze drang is essentieel om succesvol te blijven.

In plaats van een strijd is impulsieve handel een oorlog die gestaag wordt uitgevochten. Voor degenen die een meer uitdagende tijd hebben om te winnen, komen crypto-handelsbots een lange weg. Kouder dan het universum, er is niets dat het gedrag van een machine kan beïnvloeden. Welke instructies u ook aan een handelsbot geeft, de automatisering zal de opdrachten zonder aarzelen uitvoeren.

Kortom, crypto-handelsbots zijn handig in situaties waarin angst en andere emoties uw handelsbeslissingen beïnvloeden. Ze zullen een bestelling uitvoeren of sluiten uitsluitend op basis van technische informatie. Ze zullen niet nadenken over wat een goed idee is of niet, en ze zullen ook niet blijven hangen bij een beslissing tot het te laat is.

# 2 Bespaar tijd

Heb je ooit gemerkt dat je te veel tijd besteedt aan het kijken naar je scherm? Het verhandelen van cryptocurrencies kan een hobby of een baan zijn. Desalniettemin zou het helpen als u de tijd die u in beide gevallen besteedt, beheerst. Als u, of een familielid, vindt dat u te veel tijd besteedt aan het monitoren van prijzen of een specifieke functie, is het misschien tijd om eindelijk een pauze te nemen.

Crypto-handelsbots kunnen u helpen een pauze te nemen door de markt te volgen en automatisch beslissingen te nemen als dat nodig is. Ondertussen kunt u achterover leunen en ontspannen.

Terwijl u weg bent, zal de handelsbot uw positie veilig beschermen of een nieuwe openen. Door automatiseringssoftware te gebruiken, kunt u effectief tijd besparen en een virtuele assistent hebben die in uw plaats handelt wanneer u niet kunt handelen.

Handelsbots zijn vooral ‘s nachts handig en voordelig. Afhankelijk van uw tijdzone kan de nacht het moment zijn waarop handelaren uit Azië, Noord-Amerika of Europa wakker worden.

Is het u opgevallen dat de volatiliteit en handelsactiviteit tijdens een specifieke handelssessie pieken? Was u er niet om een ​​belangrijke beslissing te nemen? Als dit het geval is, heeft u een voor de hand liggende reden om geautomatiseerde handelssoftware te gebruiken.

# 3 Word efficiënter

Er zijn onmenselijke kwaliteiten en capaciteiten voor nodig om de markt constant te volgen en op de hoogte te blijven van alle verschillende mogelijkheden die gedurende meerdere tijdsbestekken beschikbaar zijn. Met een dergelijk machtsniveau zou men alle mogelijke instap-, uitstap-, winsten en verliezen in gedachten kunnen houden die mogelijk zijn.

Omdat de hersenen niet zo intelligent zijn, is er niet veel ruimte voor multitasking. Maar wat als we een machine gebruiken die continu marktgegevens verwerkt??

We kunnen onze mogelijkheden aanzienlijk uitbreiden met behulp van cryptohandelbots. Ze kunnen prijsonevenwichtigheden ontdekken die het gemiddelde oog niet kan zien. Ze kunnen tonnen informatie doorzoeken om die ene truc te vinden die uw kansen vergroot, ook al is het maar voor een paar percentages.

Bepaalde platforms richten zich ook op sociale handel, waarbij handelaren hun strategieën en algoritmen delen. Heeft u iemand gevonden die het geweldig heeft gedaan? U kunt de handelsbot van de gebruiker kopiëren en de instellingen ervan op uw eigen bot gebruiken!

Voors en tegens

Crypto-handelsbots hebben veel voordelen. Evenzo hebben ze ook een paar nadelen die u ervan kunnen weerhouden er een te gebruiken. Lees de volgende lijst met voor- en nadelen om de winstgevendheid van handelsrobots en hun potentiële risico’s beter te begrijpen.

Voordelen:

  • Bespaart tijd. U hoeft uw portefeuille en posities niet de hele dag bij te houden.

  • Gedisciplineerd handelen. Robots zijn niet trigger-happy, FOMO kan ze niet beïnvloeden en resulteren in impulsieve bewegingen.

  • Beginnersvriendelijk. Ontwikkelaars creëren gebruiksvriendelijke handelsinterfaces die het gemakkelijk maken om te leren hoe een handelsbot werkt en hoe deze te gebruiken.

  • Werkt 24/7. Niemand zegt dat je koffie kunt drinken en ruilen zonder zelfs maar te slapen. Maar hoe lang ga je mee? Laten we eerlijk zijn; niets is beter dan een robot die 24/7 werkt.

  • Snellere uitvoering van transacties. Het reactievermogen en de reactietijd van een cryptohandelbot is ongelooflijk snel in vergelijking met de gemiddelde handelaar. Wanneer de tijd beperkt is en beslissingen in een fractie van een seconde moeten worden genomen, zullen bots hun nut bewijzen.

Nadelen:

  • Slechte beveiliging leidt tot exploits. Als het softwarebedrijf dat uw handelsbot produceert slecht is in programmeren, kunnen ze een paar exploit achterlaten. Deze potentiële zwakke punten in de beveiliging kunnen resulteren in een verlies aan middelen.

  • Bothandel is niet 100% geautomatiseerd. Als iedereen algoritmische handel zou gebruiken en succesvol zou zijn, zou het geld dat u verdient helemaal niets waard zijn. U moet nog steeds handelsrobots volgen, ermee communiceren en regelmatig instellingen wijzigen of strategieën verbeteren om winstgevend te blijven.

  • Duur. Zelfs als een crypto-handelsbot de prijs waard is, kunt u het zich dan veroorloven? Maandelijkse en jaarlijkse pakketten kunnen voor de gemiddelde gebruiker vrij duur zijn. Tenzij u bereid bent om in uw toekomst te investeren, moet u twee keer nadenken voordat u voor een duur abonnement betaalt.

De juiste handelsbot kiezen

Er zijn een aantal functies waarmee u rekening moet houden voordat u een cryptohandelbot-abonnement aanschaft. Hoewel iedereen persoonlijke voorkeuren heeft, zijn er vier fundamentele kenmerken die moeten worden onderzocht bij het beoordelen van een algoritmisch handelsplatform.

Gebruikerservaring

Waarom moeite doen met een handelsbot als deze te ingewikkeld is om te gebruiken? Het primaire doel van deze tool is om uw leven gemakkelijker te maken, niet moeilijker. Als het gaat om het automatiseren van transacties, is er simpelweg geen functie belangrijker dan gebruikerservaring.

De meeste services moeten een eenvoudig te gebruiken interface hebben met een minimalistisch ontwerp. Het zou ook veel configuraties en instellingen moeten bieden die de handelsbot aanpassen. Het zou deze geavanceerde opties echter niet moeten afdwingen. In plaats daarvan zouden beginners de bot ook met minimale technische expertise moeten kunnen gebruiken.

Technische hulp

Deelnemen aan de markt met een handelsbot is extreem gevoelig. Op een gegeven moment zullen er zeker bugs optreden, en zelfs als het platform perfect is, zou je nog steeds de mogelijkheid moeten hebben om contact op te nemen met een teamlid en erachter te komen hoe de bot werkt.

Met dat in gedachten, moet u zich altijd concentreren op die platforms met uitstekende technische ondersteuning. Als ze reageren en al uw vragen tijdig beantwoorden, zult u merken dat hun handelsrobots waarschijnlijk van hoge kwaliteit zijn. Het beste scenario is dat het team een ​​toegewijd ondersteuningsteam heeft, maar het zou geen kwaad kunnen om ook sociale kanalen zoals Telegram te hebben.

Strategieën

Eerder hebben we enkele van de handelsstrategieën genoemd die behoorlijk populair zijn. Begrijp dat een handelsbot net als elke andere marktdeelnemer is en dat deze ook de mogelijkheid heeft om verschillende tools en vaardigheden te gebruiken.

Heeft u al een strategie in gedachten om uw portfolio te verbeteren, dan is het verstandig om specifiek te zoeken naar platforms die de betreffende strategie ondersteunen. We raden je ook aan om uit te zoeken in welke mate het proces is geautomatiseerd en hoeveel betrokkenheid de bot van je vraagt.

Kosten

Bijna alle diensten en producten in de blockchain-industrie hebben een hoge prijs, en handelsbots zijn niet anders. Hoewel er bedrijven zijn die voordelige en goed gebudgetteerde prijspakketten aanbieden, zijn er nog steeds opties die wel duizenden dollars kosten.

Houd bij het kiezen van een platform rekening met uw budget. Overweeg tools voor cryptohandelbots die u kunnen helpen en niet tools die uw leven op zijn kop kunnen zetten. Als u net bent toegetreden tot de cryptomarkt, is het verstandiger om uw geld te besteden aan het verbeteren van uw portefeuille in plaats van dure handelsdiensten te kopen.

Een gerenommeerde crypto-handelsbot nodig?

Gebruik wat je in dit artikel hebt geleerd om er meer over te leren Garnaal, een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency met geautomatiseerde handel.

Redelijke verwachtingen stellen

Na het bekijken van het doel, het ontwerp en de gebruiksscenario’s van een cryptohandelbot, is het tijd om dieper in te gaan op onze verwachtingen. De hele cryptomarkt is gevuld met loze beloftes en het is altijd aan de gemeenschap om de zaken recht te zetten.

Dus, zullen handelsrobots je leven voor altijd veranderen en je van de ene op de andere dag in een rijke man veranderen? Waarschijnlijk weet u het antwoord al. Staat het u toe al uw tijd op het strand door te brengen terwijl een AI-geldmachine al het harde werk alleen doet? Dat is ook twijfelachtig.

Handelsrobots zijn geen superwapens. Als dat zo was, zouden de meesten van ons zo’n tool een maand lang gebruiken en in de vergetelheid raken, om nooit meer terug te keren.

De harde realiteit is dat deze tools alleen onze handelsreis verbeteren, niet vervangen. Het is nog steeds aan de handelaar om altijd te werken aan het ontwikkelen van de beste strategie en om zijn bot efficiënter te maken. Het kost veel werk, tijd en ervaring om succesvol met bots te handelen. Verwacht daarom een ​​virtuele assistent en geen geldprinter.

Laatste woord

Technologische vooruitgang heeft gevolgen voor alle aspecten van het leven, inclusief de financiële markten. Steeds meer handelaren schakelen over op geautomatiseerde handel en statistieken suggereren dat de hele wereldwijde algoritmische handelsmarkt tegen 2025 een waardering van $ 18,8 miljard zal bereiken. Hoeveel gebruikers uit onze eigen branche zullen tegen die datum een ​​cryptohandelbot gebruiken?

De toekomst is gedecentraliseerd, digitaal en misschien zelfs geautomatiseerd. Als de gegevens correct zijn, zal een groot deel van de handelaren handelsrobots mainstream maken. Hoewel ze nuttig zijn, vertegenwoordigen bots geen gouden gans die al onze zorgen kan wegnemen.

In dit artikel hebben we onderzocht wat een cryptohandelbot is en hoe deze ons kan helpen. Hoewel het centrale uitgangspunt ligt in het besparen van tijd, is hun belangrijkste kenmerk misschien wel het creëren van tijd. Je dagelijkse energieniveau is beperkt, en er is geen ander hulpmiddel dat in plaats van jou kan werken terwijl je slaapt.

Garnaal is een sociaal handelsplatform voor cryptocurrency. Het is ontworpen voor zowel professionele als beginnende handelaren om te komen leren over de groeiende crypto-industrie. Op Shrimpy kunnen gebruikers de portefeuilles en handelsstrategieën van andere handelaren kopiëren.

Volg ons op Twitter en Facebook voor updates en stel eventuele vragen aan onze geweldige, actieve gemeenschappen op Telegram & Onenigheid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me