Waykichain Review: Blockchain-ontwikkelingsplatform voor dApps

Waykichain is een interessant blockchain-ontwikkelingsproject dat het afgelopen jaar onder de radar vliegt.

Net als Etheruem en EOS, stelt de Waykichain-blockchain andere ontwikkelaars in staat om hun eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen. Waykichain lanceerde eigenlijk hun mainnet voorafgaand aan meer bekende projecten zoals Tron en EOS.

Kan Waykichain echter hun relatieve onbekendheid overwinnen?

In deze Waykichain-recensie zal ik proberen die vraag te beantwoorden. Ik zal ook kijken naar het potentieel voor acceptatie van hun WICC-utility-token.

Wat is Waykichain?

Waykichain is een derde generatie blockchain die ontwikkelaars de vrijheid geeft om hun eigen gedecentraliseerde applicaties (dApps) op hun platform te bouwen. Dit wordt allemaal gemakkelijker gemaakt door het gebruik van hun Turing complete slimme contracten.

WICC Telegram-chats

Voordelen van Waykichain

De ontwikkeling van deze dApps is zo veel gemakkelijker gemaakt dankzij de unieke sjablonen die het Waykichain-team heeft gebouwd. Hiermee kunnen ontwikkelaars eenvoudig hun dApps bouwen zonder diepgaande kennis van smart contract-programmeertalen.

Er zijn grote ambities voor het Waykichain-project en die hebben ze in hun Wit papier dat ze ‘blockchain-technologie in het leven van mensen’ willen brengen. Ze zeiden verder:

We hopen een gloednieuw blockchain-ecosysteem op te bouwen dat in de toekomst een optie zal zijn voor het internetwaardeoverdrachtsprotocol

Het project is gevestigd in Hong Kong en is als zodanig veel bekender in Azië dan in sommige westerse markten. De bekendheid begint echter internationaal toe te nemen nu het project aan een internationale expansie begint.

Waykichain-technologie

Centraal in het Waykichain-protocol staat hun consensusmechanisme. Dit is een Delegated Proof of Stake (DPoS) -protocol waardoor het vergelijkbaar is met dat van EOS (vergeleken met Ethereum’s Proof-of-Work).

Met dit dPoS-consensusmechanisme zijn er 11 stemknooppunten die elke 10 seconden een blok genereren. Dit betekent dat transactiesnelheden op het Waykichain-netwerk momenteel meer dan 3.200 tps kunnen bereiken.

De Waykichain dPoS werkt door willekeurig een boekhoudknooppunt te selecteren uit de 11 knooppunten met de meeste stemmen op het netwerk. Dit gebeurt wanneer een nieuw blok wordt gemaakt en het knooppunt de transactie- en administratiekosten ontvangt.

Waykichain Network Stats

WaykiChain Network potentiële TPS. Afbeelding via Waykichain

U kunt uw WICC-tokens (hieronder beschreven) ook “inzetten” om een ​​beloning voor het inzetten te verdienen. Degenen die hun tokens hebben ingezet, kunnen vervolgens stemmen om 11 boekhoudknooppunten voor het Waykichain-netwerk te selecteren.

Deze “inzetbeloning” is ingesteld op 5% voor het eerste jaar, maar zal voor elk van de volgende jaren met 1% afnemen. Dit zal uiteindelijk afvlakken tot 1% rendement en zal in de toekomst vast blijven.

Waykichain implementeert ook sidechain-technologie als onderdeel van hun netwerkinfrastructuur. Hierdoor kunnen bepaalde applicaties in hun eigen zijketen werken zonder het netwerk op de hoofdketen te vertragen (a la Cryptokitties op Ethereum).

Waykichain-toepassingen

Waykichain lanceerde eigenlijk hun mainnet in mei 2018, dat eigenlijk een voorsprong had op andere meer gevestigde slimme contractprojecten.

Waykichain heeft ook een vrij uniek model omdat ze gebruikers geen “gas” in rekening brengen wanneer ze de dApps gebruiken. In dit geval is het de slimme contracteigenaar die het gas betaalt dat nodig is om de dApp uit te voeren.

Sinds de lancering van mainnet zijn er een aantal applicaties op de blockchain gebouwd. Hieronder staan ​​enkele van de meest populaire dApps in het ecosysteem. Deze omvatten WTB, Waykiman, WaykiLegend, Gemrush enz. Je kunt de volledige lijst bekijken van alle dApps die zijn gebouwd op de Waykichain-blockchain hier.

Waykichain dApps

Enkele van de beste Waykichain dApps

Het Waykichain-team stimuleert ook actief de ontwikkeling van dApp via hun financieringsinitiatief (meer hierover hieronder).

Waykichain-team

Het Waykichain-team heeft een behoorlijk diverse achtergrond en er zijn leden die voor verschillende bedrijven hebben gewerkt.

Waykichain is opgericht door Wayki zon (vandaar de naam) die ook de Chief Security Officer is voor het project. Hij is een bekende investeerder in de digitale valutaruimte en heeft een ondernemersachtergrond. Hij heeft eerder Oulu Crowd Funding opgericht en is de president van Hurricane Digital Assets Management Co.

Bij hem aansluiten als mede-oprichter en in de CEO-stoel zitten is Gordon Gao. Hij is afgestudeerd aan Columbia in New York en is een ex-datawetenschapper van zowel Fishbowl als de Alibaba-groep.

Waykichain-teamleden

Enkele van de Waykichain-teamleden

De derde medeoprichter van het project is Tony Chau en hij is ook de COO. Hij heeft een diploma van de Universiteit van Toronto en heeft in financiën gewerkt bij Hongshang Asset Management Co..

In de CTO-positie van Waykichain is Richard Chen. Hij als een M.Sc. in Computer Science van de National University of Singapore. Voorheen was hij drie jaar senior vice president bij Morgan Stanley en acht jaar lang chief architect bij Intel.

Ten slotte heb je Xi Zhang die de Cheif Product Officer is. Hij heeft meer een ondernemersachtergrond en is de afgelopen 14 jaar betrokken geweest bij internetstartups. Hij richtte ook QiuShang APP op, de eerste voorspellingsapp in China.

Waykichain-gemeenschap

Zoals hierboven vermeld, is Waykichain niet zo bekend op de westerse markten als in Azië. Een van de meest effectieve manieren om dat te veranderen, is via een grote en betrokken gemeenschap.

Daarom nemen we graag een duik in de sociale kanalen van projecten om een ​​idee te krijgen van de mate van betrokkenheid en bewustzijn van het project. Daarom hebben we besloten om de kanalen van Waykichain te bekijken.

Waykichain heeft een ambtenaar Twitter account dat meer dan 11.000 volgers heeft. Ze plaatsen hier regelmatig updates voor de gemeenschap, wat een positief teken is van activiteit.

Ze hebben ook tal van Telegram-kanalen. Bijvoorbeeld hun Engels kanaal dat heeft meer dan 6000 leden. Dan hebben ze een Chinees kanaal met meer dan 23.000 leden. Dit was zelfs zo groot dat ze een tweede Chinese zender moesten openen met meer dan 4.000 leden.

WICC Telegram-chats

Screenshot van Waykichain English Telegram

Dan zijn er nog een aantal andere Telegram-kanalen, waaronder die voor nieuws, dApps en fankanalen. Deze telegramkanalen zijn groter dan die we hebben gezien bij projecten van vergelijkbare grootte. Dit sluit ook de aanzienlijke Chinese aanhang uit die ze waarschijnlijk zullen hebben in andere lokale taalapps zoals Weibo, Tencent en WeChat.

Ten slotte heeft het team ook een officiële blog waar ze regelmatig wekelijkse updates posten die de gemeenschap op de hoogte houden van aspecten als technologie, roadmap en zakelijke relaties.

WICC-token & Handel

Centraal in het Waykichain-ecosysteem staat hun native WICC-token. Dit levert de brandstof voor het netwerk en is het middel waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot de applicaties en transacties in het systeem kunnen uitvoeren.

Het WICC-token begon met een ERC20-token zoals het werd uitgegeven op de Ethereum-blockchain. Ze migreerden echter weg van deze standaard toen ze het projectmainnet in juni 2018 lanceerden.

WICC-tokens hebben een behoorlijk vluchtige tijd gehad sinds de handel begon in januari 2018. Ze werden voor het eerst genoteerd en begonnen te handelen tegen een prijs van $ 0,95 en begonnen zich te herstellen in afwachting van de lancering van Mainnet.

WICC-prijsprestaties

WICC-prijsgeschiedenis. Afbeelding via CoinMarketCap

In mei 2018 bereikten ze net voor de lancering hun hoogste punt ooit van $ 2,60. WICC zat echter verstrikt in de daaropvolgende bearmarkt die de rest van de markt omhulde. Ze worden momenteel verhandeld tegen $ 0,27.

WICC-tokens worden op een aantal beurzen genoteerd, hoewel het grootste deel van het volume momenteel plaatsvindt op BCEX, Huobi Global, CoinTiger en een paar andere beurzen. De beste ruil voor een westerse markt zou misschien Huobi zijn.

Er lijkt een redelijk volume te zijn verdeeld over deze beurzen. Dit impliceert een gezonde liquiditeit voor grote blokorders. Het handelen in tokens blijft nog steeds volatiel, dus u moet voorzichtig handelen.

WICC-tokenopslag

Als je eenmaal je WICC hebt gekocht, is de meest voorzichtige zet om je tokens van de beurs te halen. We zijn ons allemaal bewust van de risico’s waarmee we worden geconfronteerd door gecentraliseerde uitwisselingshacks en als zodanig.

Aangezien dit het native token is voor het Waykichain-netwerk, heb je minder selectie van wallet-ondersteuning dan bijvoorbeeld met een ERC20-token. Er zijn momenteel echter 10 portefeuilles van derden die u kunt gebruiken om uw WICC op te slaan.

Ondersteuning voor WICC-tokens

Huidige Wallet-ondersteuning. Afbeelding via Officiële blog

De bovenstaande lijst bevat zowel mobiele als webportefeuilles. Sommigen van hen zijn ook portefeuilles met meerdere valuta’s, wat betekent dat u hier ook uw andere munten kunt opslaan en niet afhankelijk bent van een verzameling portefeuilles..

Als u uw WICC-tokens wilt kunnen inzetten en de opbrengsten wilt verdienen, kunt u het beste de officiële Waykichain-portefeuilles gebruiken. Deze omvatten de portemonnee-functie in de Waykitimes-app die we hierboven noemden, evenals hun kern open source portemonnee.

WaykiChain-ontwikkeling

Het kan soms moeilijk zijn om precies te bepalen hoeveel werk er aan een project wordt gedaan. Hoewel teams altijd kunnen beweren dat ze aan het protocol werken, zit het bewijs vaak in de pudding.

Dat gezegd hebbende, is een van de beste manieren om de ontwikkelingsvoortgang van een project te volgen, door middel van hun openbare code-commits. Daarom hebben we besloten om een ​​kijkje te nemen in het Waykichain GitHub commits over het afgelopen jaar.

GitHub zet Waykichain in

GitHub Commits voor de Core Repository

Zoals je kunt zien, is het team behoorlijk actief geweest met het pushen van code. Dit komt ongeveer overeen met de commit-activiteit die we hebben gezien bij andere projecten in vergelijkbare stadia van hun projectleven. Er zijn ook nog eens 13 repo’s op hun GitHub, hoewel deze veel minder commits hebben ontvangen.

Deze ontwikkeling zou inderdaad logisch zijn gezien de mijlpalen die het team zichzelf heeft gesteld. Hieronder staan ​​enkele van deze netwerkreleases gecombineerd met andere meer algemene projectprestaties.

Waykichain-mijlpalen

Waykichain Project-mijlpalen

We hebben ook iets om naar uit te kijken vanuit een ontwikkelaarsperspectief voor de rest van 2019 en 2020. In Q3 van 2019 zullen ze beginnen met de ontwikkeling van hun gedecentraliseerde handelsapplicatie en in Q3 van 2020 zullen ze overstappen op de gedecentraliseerde forex trading-app..

Iets anders dat in de pijplijn zit voor Waykichain is hun WUSD stablecoin. Dit wordt de eerste stablecoin ter wereld in de onderste laag van een openbare keten. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit zal presteren in vergelijking met die van Makerbao’s DAI.

Dapp-financieringsprogramma

Iets anders dat het Waykichain-team heeft gedaan om de ontwikkeling op hun platform te stimuleren, is het Dapp-financieringsprogramma. Ze hebben in wezen $ 1,5 miljoen opzij gezet om deze ontwikkelaars te stimuleren.

Voor elke gedecentraliseerde applicatie die op de Waykichain-blockchain wordt gebouwd, bieden ze $ 15.000 samen met andere services, waaronder technische ondersteuning, branding en productmarketing..

Waykichain Developer Incentive

Waykichain Developer Incentive Mechanisms

Ze hebben ook degenen in de gemeenschap, de media en het grote publiek aangemoedigd om ontwikkelaars uit te nodigen om op de blockchain te bouwen. Voor degenen die de introducties maken en de juiste ontwikkelteams met elkaar verbinden, ontvangen ook prijzen.

Volgens ons is dit eigenlijk een geweldig initiatief. Een blockchain-ecosysteem kan alleen gedijen als het daadwerkelijk wordt gebruikt zoals bedoeld. Het is een van de redenen dat het blockchain-ecosysteem van Ethereum zo succesvol is. Meer dApps betekent meer use-cases, wat meer gebruikers betekent en vervolgens een groter en robuuster ecosysteem.

Gevolgtrekking

Uit onze Waykichain-beoordeling lijkt het erop dat het project potentieel heeft en ontwikkelaars een aantrekkelijk alternatief zou kunnen bieden voor meer gevestigde blockchains.

Hun Dapp-financieringsprogramma samen met hun unieke ‘gas’-laadfunctie zou een extra stimulans kunnen zijn voor meer ontwikkelaars om op het platform te bouwen.

Een van de grootste uitdagingen voor Waykichain blijft natuurlijk hun relatief onbekende status buiten Azië. Ze moeten in staat zijn om hun naam bekend te maken en hun internationale gemeenschap te laten groeien als ze gebruikers en ontwikkelaars willen aantrekken.

Hoewel het WICC-token enkele volatiele markten heeft doorgemaakt en onder de noteringsprijs ligt, lijkt er een gezonde volume- en uitwisselingsondersteuning te zijn. Er is echter meer portemonnee-ondersteuning nodig om meer acceptatie te laten plaatsvinden.

Dus hoewel de weg die voor ons ligt nog steeds behoorlijk uitdagend is, werkt Waykichain hard om zijn technologie uit te bouwen en de komende mijlpalen te halen..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me