WePower Review: Green Energy Trading op de Blockchain

WePower (WPR) is een blockchain-project met als doel de acceptatie en het gebruik van groene energie te vergroten. Om dit te bereiken, ontwikkelen ze een handelsplatform voor groene energie.

Op het platform kunnen gebruikers investeren in groene energie en deze verhandelen, of nieuwe groene energieprojecten financieren. Dit zal allemaal worden gedaan door het gebruik van innovatieve slimme contracten en het native WePower-token. Om deze visie te realiseren, voltooide het team in 2018 een ICO waarmee ze recordfinanciering binnenhaalden.

Kunnen ze zijn visie echt uitvoeren en hoe verhoudt deze zich tot andere energiegerichte blockchain-projecten??

In deze WePower-review zal ik proberen daar antwoord op te geven door hun technologie, ontwikkeling, roadmap en use cases te analyseren. Ik zal ook kijken naar het adoptiepotentieel op de lange termijn en de uiteindelijke vraag naar WPR.

WePower uitgelegd

WePower is opgericht om het verhandelen en financieren van groene energieprojecten een eenvoudig proces te maken. Gebruikers kunnen zowel nieuwe projecten financieren als investeren in bestaande projecten. Het is ook mogelijk om het platform te gebruiken om groene energieproducten te verhandelen.

WePower-functies

Voordelen van WePower

WePower heeft zichzelf omschreven als het “nutsbedrijf van de volgende generatie” dat de energiesector zal ontwrichten door iedereen gemakkelijk toegang te geven tot hernieuwbare energiebronnen. Ze zijn van plan dit te doen via een gedecentraliseerd, openbaar, blockchain-gebaseerd platform om het speelveld op de energiemarkten te egaliseren.

Welke problemen worden opgelost door WePower?

Er zijn een aantal problemen en problemen op het gebied van hernieuwbare energie die het WePower-team heeft geïdentificeerd en waarvan ze beweren dat ze het moeilijk maken voor hernieuwbare energiebronnen om een ​​bredere toepassing te vinden. Dit heeft de groei van de groene energiesector belemmerd, de ontwikkeling belemmerd en het moeilijker gemaakt om nieuwe projecten te lanceren. Enkele van de geïdentificeerde problemen die WePower probeert op te lossen, zijn:

  • Beperkte transparantie van energiemarkten;
  • Een tekort aan producenten van groene energie;
  • Vergoedingen van derden;
  • Investeringen beperkt tot lokale projecten;
  • Energiemarkten gesloten voor nieuwe investeerders.

WePower-technologie

WePower is een energiehandelsplatform dat zich richt op groene energiebronnen en is gebouwd op blockchain-technologie.

Het maakt gebruik van slimme contracten en stelt deelnemers in staat om op een efficiënte, veilige en transparante manier nieuwe groene energieprojecten te financieren, te investeren in bestaande groene energieprojecten of groene energie voor eigen gebruik in te kopen. Het is ook een internationale marktplaats waar iedereen duurzame energie kan verhandelen.

Een opwindend potentieel voor WePower is de integratie met IoT-technologieën, waarmee op internet aangesloten apparaten hernieuwbare energie kunnen kopen en verkopen door het gebruik van slimme contracten.

Het WePower-platform zorgt voor een verbinding tussen energieverbruikers, producenten van duurzame energie en investeerders in groene energietechnologieën. Het functioneert juridisch als een onafhankelijke energieleverancier, waardoor het kan aansluiten op de energiebeursmarkten en het energienetwerk.

WePower Platform-functies

WePower Platform-functies. Afbeelding via WePower-whitepaper

WePower kan gegevens over energieproductie en -verbruik beveiligen door de aansluiting op het energienet. Het platform tokeniseert vervolgens de gegevens terwijl producenten van groene energie verbinding maken met het platform. Investeerders en handelaren kunnen deze energie kopen in de vorm van WPR-tokens, die worden gemaakt door middel van slimme contracten.

Momenteel functioneert het platform in Australië en is het alleen beschikbaar voor geverifieerde zakelijke klanten. Uiteindelijk zal het platform openstaan ​​voor individuele gebruikers en een wereldwijd platform worden voor handel en investeringen in groene energie.

WePower-functies

WePower heeft een aantal functies die niet worden aangetroffen op traditionele energiemarkten en die mogelijk zijn gemaakt door blockchain-gebruik en slimme contracten. Deze kenmerken zijn als volgt:

Transparantie

Een van de meest trotse kenmerken van het WePower-team is de transparantie die het platform biedt. Door de stroom van stroom in het energienetwerk te symboliseren, hebben ze een platform gecreëerd dat nauwkeurige productie en consumptie van energie laat zien. Bovendien wordt elke transactie geregistreerd op een openbare blockchain, waardoor het bijhouden van gegevens volledig veilig, transparant en onveranderlijk is.

Groene energie voor iedereen

Het WePower-platform maakt groene energie voor iedereen gemakkelijk toegankelijk. Het is geschikt voor alle onderdelen van de energieketen, van producenten tot consumenten en zelfs investeerders. Slimme contracten worden gebruikt om te laten zien hoeveel energie beschikbaar is en hoeveel elke gebruiker bezit en kan overbrengen of verbruiken.

Omdat het platform op blockchain is gebaseerd, kan het wereldwijd worden gebruikt. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de huidige lokale systemen. In het WePower-platform kan energie die wordt geproduceerd door Australische windparken in heel Europa worden verkocht, en zonne-energie die in de VS wordt verzameld, kan worden gekocht door gebruikers in Canada. WePower maakt het niet relevant waar energie wordt geproduceerd. Alle energie kan overal worden gekocht en gebruikt.

Energie voor consumptie of investering

Door de energieproductie te symboliseren maakt WePower het mogelijk om energie in te kopen voor consumptie of als investering. Bovendien maakt de aankoop van tokens groene energie aantrekkelijker bij elk nieuw verkocht token.

Groene energie uit elke bron

Naarmate het WePower-platform en -netwerk groeien, zou iedereen zijn eigen energiecentrale kunnen opzetten en energie op de markt kunnen verkopen. Dit werkt zelfs voor kleine producenten, en aangezien de verwachte energieproductie wordt getoken door het platform, wordt het een juridisch bindend contract om ervoor te zorgen dat producenten de hoeveelheid energie leveren die ze hebben beloofd..

Met het platform weet een koper altijd precies hoeveel energie hij nu bezit en hoeveel hij in de toekomst zal ontvangen. De slimme contracten kunnen ook worden gekocht, verkocht en verhandeld, waardoor kopers toegang hebben tot extra energie wanneer dat nodig is, of om hun energiebezit te verkopen voor winst..

Volledige details van het WePower-netwerk zijn te vinden in het project wit papier.

WePower-team & Adviseurs

Het team achter het WePower-project heeft jarenlange ervaring in groene energie, financiën en digitale transformatie.

Het team is gevestigd in Litouwen en wordt geleid door CEO en mede-oprichter Nikolaj Martyniuk, die meer dan tien jaar ervaring heeft in de energiesector. Gedurende die tijd was hij niet alleen betrokken bij de bouw van conventionele en zonne-energie-installaties, maar ook bij het verhandelen van groene stroom op de markten.

WePower-teamleden

Medeoprichters van WePower en leden van de adviesraad

Hij wordt bijgestaan ​​door CTO en mede-oprichter Kaspar Kaarlep, die ook meer dan 10 jaar ervaring heeft in de energiesector. Hij werkte die tijd bij Europese nutsbedrijven en heeft de taak om de ambitieuze technologische ambities van WePower waar te maken..

WePower heeft ook een relatief solide adviesraad. Ze hebben bijvoorbeeld Peter Diamandis die een bekende ondernemer is. Hij is de oprichter en voorzitter van de X Prize foundation en tevens de oprichter van de Singularity University.

Je hebt ook Trevor Townsend wie is het hoofd van Startupbootcamp in Australië. Vroeger was hij algemeen directeur bij TIBCO-software die in 2004 genoteerd stond aan de Nasdaq. Hij heeft uitgebreide ervaring in energiehandelssystemen toen hij de eerste groothandelsoftware voor energiehandel in Australië ontwierp..

WePower-partnerschappen

Het WePower-team is behoorlijk actief geweest bij het binnenhalen van partnerschappen met andere bedrijven en projecten. De eerste hiervan was een Memorandum of Understanding dat ze in februari 2018 met Eleon voltooiden. Eleon is een Estlands bedrijf voor windenergie..

WePower-teamleden

Afbeelding via WePower Blog

Hiermee zijn WePower en Eleon overeengekomen om te gaan werken aan een financieringsmodel voor windmoleninstallaties dat het WePower-platform zal gebruiken. Ze zullen ook de bestaande windmolens van Eleon testen in het WePower-platform en manieren onderzoeken om aangepaste windmolens te maken in het WePower-platform..

In juli vorig jaar, WePower ook aangekondigd een samenwerking met Green Enesys. Dit is een bedrijf dat overal ter wereld groene energieprojecten ontwikkelt. Door de samenwerking lanceert Green Enesys hun zonne-energieveilingen op het WePower-platform.

WePower-gemeenschap

Als het gaat om het vergroten van de bekendheid en adoptie van een project, is een enthousiaste community een krachtig pluspunt. Daarom besloot ik me in de WePower-gemeenschap te verdiepen om het potentieel ervan te bepalen.

In termen van hun belangrijkste aanwezigheid op sociale media hebben ze zowel een Twitter als een Facebook. Ze hebben ongeveer 37.000 volgers op hun Twitter en 27k mensen volgen hun Facebook pagina. Het WePower-team is behoorlijk actief via deze kanalen en houdt de community goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates.

Ze hebben ook een behoorlijk omvangrijke Telegram-community met meer dan 23.000 leden. Ik piekte in het kanaal en het leek behoorlijk actief te zijn met regelmatige communicatie van het team. De leden van de gemeenschap in de groep waren ook behoorlijk optimistisch over het project, ondanks de lage prijs.

Eindelijk heeft WePower middelgrote blog die ze het afgelopen jaar sporadisch hebben gebruikt. De meest recente post daar was er een die op 27 februari van dit jaar werd geplaatst.

Het WPR-token

WePower hield in februari 2018 een ICO en verkocht 45% van de totale tokenvoorraad van 745 miljoen WPR-tokens voor $ 0,125 per stuk en haalde $ 40 miljoen op. Na de ICO bleef de prijs stijgen totdat hij op 2 maart 2018 een recordhoogte bereikte van $ 0,218685.

De prijs daalde vanaf dat moment, en na een kort herstel in april dat de prijs gedurende enkele weken terugbracht rond het niveau van $ 0,15, daalde de prijs gestaag totdat hij zich gedurende enkele maanden rond het bereik van $ 0,03 tot $ 0,04 vestigde..

Binance WPR

Registreer bij Binance en koop WPR-tokens

De bearmarkt in cryptovaluta nam het over en de prijs bleef dalen, met een dieptepunt van 0,009935 op 24 februari 2019. Het was de enige dag dat de prijs onder het niveau van $ 0,01 brak, en sindsdien is er een bescheiden herstel geweest waardoor het kijk alsof dat de vloer is voor het WPR-token.

Het WPR-token is een ERC-20-token van de Ethereum-blockchain en kan worden bewaard in elke wallet die ERC-20-tokens ondersteunt. Dit zijn onder meer MetaMask of MyCrypto / MyEtherWallet. Bij de beste praktijk houdt u grote hoeveelheden munten buiten de beurzen.

Als u denkt dat de prijs van WPR aantrekkelijk is en u wat wilt opladen, kunnen ze worden gekocht bij Binance en Huobi Global. Er is ook een heel klein handelsvolume op een paar andere beurzen, maar die twee zijn je beste keuze.

WPR lijkt echter niet zo vloeibaar te zijn en heeft de afgelopen 24 uur slechts $ 87.171 totaalvolume gezien. Bovendien staat meer dan 90% van zijn volume op de Binance Exchange, dus dit is een uitdaging vanuit het perspectief van de diversificatie van het orderboek.

WePower vs. Power Ledger vs. Electrify Asia

Zoals vermeld, zijn er een aantal andere blockchain-projecten die gedecentraliseerde protocollen voor energiehandel ontwikkelen. Twee van de bekendste voorbeelden hiervan zijn Power Ledger en Electrify Asia.

Power Ledger is gevestigd in Australië en is gestart in Australië en probeert de handel in energie te symboliseren. Ze zijn gestart een jaar voordat WePower van de grond kwam, dus ze hebben een klein voordeel voor de first mover.

Power Ledger verschilt enigszins van WePower doordat ze zich niet uitsluitend richten op hernieuwbare energie. Ze richten zich op bestaande energienetten en ontwikkelen technologie die de distributie ervan zal optimaliseren en afval zal verminderen. Ze willen in de nabije toekomst ook overgaan op koolstofhandel.

WePower vs. Power Ledger vs. Electrify Asia

Een ander opmerkelijk verschil tussen Power Ledger en WePower is dat de eerste een Proof-of-Stake-protocol heeft ontwikkeld. Dit betekent dat degenen die hun POWR-tokens hebben, deze niet alleen kunnen gebruiken om te handelen, maar dat ze er ook beloningen mee kunnen verdienen..

Nu, hoe zit het met Electrify Asia?

Het project lijkt veel op Power Ledger omdat ze proberen een gedecentraliseerd protocol voor energiehandel te ontwikkelen. Electrify Asia concentreert zich echter eerst op hun expansie in Azië voordat ze naar andere regio’s gaan.

Electrify Asia en WePower voltooiden hun ICO’s ongeveer tegelijkertijd, dus geen van beide heeft hier een voordeel. Een van de voordelen die Electrify Asia ten opzichte van WePower heeft, is echter dat ze gebruik maken van hun gevestigde netwerk en bedrijf in Electrify.sg. Hiermee wordt in Singapore al geruime tijd energie verhandeld.

WePower-ontwikkeling & Routekaart

Hoewel het WePower-team hun gemeenschap op de hoogte heeft gehouden van de voortgang van het project, is het moeilijk in te schatten hoeveel werk er wordt verzet. Dit komt omdat ze hun publiek niet hebben bijgewerkt GitHub-opslagplaats.

WePower GitHub-opslagplaatsen

Er zijn hier slechts twee repo’s en de laatste commit vond plaats in oktober 2018. Natuurlijk zou het team voorlopig privé kunnen ontwikkelen, maar het is jammer dat de community dit niet kan verifiëren.

Ze hebben een mooie ambitieuze roadmap voor het resterende deel van 2019, dus het zal interessant zijn om te zien wat er wordt vrijgegeven terwijl ze naar deze doelen werken.

Gevolgtrekking

Het uiteindelijke doel van WePower is om alle spelers in de energieruimte, van consumenten en producenten tot investeerders van alle niveaus, met elkaar te verbinden en deze verbinding te gebruiken om de groene energie-industrie vooruit te helpen. Het team van WePower ziet veel inefficiënties in de huidige duurzame energiesector die een wijdverbreide acceptatie van groene energie hebben verhinderd. Ze willen dit oplossen.

Over het algemeen lijkt het project veel potentieel te hebben.

Het project heeft zeker een filantropisch doel om de koolstofemissies te verminderen, en dit op zichzelf maakt het project het overwegen waard. Ze proberen een echt probleem op te lossen en de aarde te helpen.

Een punt van zorg is dat er op dit moment beperkte belangstelling is voor investeringen in groene energie, en dat dit de vraag naar en acceptatie van het WePower-platform en WPR-token zou kunnen verminderen. Dat is zeker een risico voor WPR-investeerders en zij zullen moeten beslissen of het risico dat het project mislukt de potentiële winsten waard is.

Als het vergroten van het bewustzijn en het gebruik van groene energie uw doel is, dan is het WePower-project misschien precies wat u zocht.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me