Wings Platform Review: Crowdsourcing ICO-evaluaties

Alles lijkt crowdsourcing en het Wings-platform brengt dat idee naar de blockchain, vooral als het gaat om Initial Coin Offerings (ICO’s).

Met Wings kan een project de hele Wings-gemeenschap de haalbaarheid van hun aanbod laten beoordelen. En de Wings-gebruikers kunnen zelfs specifieke aspecten voorspellen, zoals hoeveel een ICO zou kunnen opbrengen voor het project. Gebruikers krijgen een vergoeding voor deelname aan het voorspellingsaspect van Wings.

Gezien de recente daling van de ICO-uitgifte, is er echter nog steeds behoefte aan het platform?

In deze Wings review gaan we dieper in op het platform, inclusief de technologie, teamleden, ontwikkeling en roadmap. We zullen ook de use-cases op lange termijn voor de WINGS-munt analyseren en of deze ooit op lange termijn kan worden aangenomen.

Wings Overzicht

Vleugels is ontwikkeld met een visie voor het creëren van een platform van deskundige voorspellers die externe projecten waardevolle feedback kunnen geven over onder meer de haalbaarheid van hun ideeën en de kans op succes. De Wings Foundation die het Wings-project leidt, is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) en wordt bestuurd zonder een centrale hiërarchische organisatie. In plaats daarvan wordt het bestuur gecontroleerd via blockchain-technologie en slimme contracten.

Wings Platform Overzicht

Wings Platform overzicht. Afbeelding via Wings Foundation

Zoals je kunt leren in de Vleugels whitepaper, het platform functioneert door een raamwerk te creëren waarmee externe projecten hun gegevens kunnen indienen, die vervolgens worden geëvalueerd door platformvoorspellers. Dit maakt Wings eigenlijk een DAO die in staat is om andere DAO’s te maken.

In de praktijk functioneert het platform als voorspellingsmarkt om verschillende aspecten van de bij Wings ingediende projecten te evalueren. In veel gevallen zijn de projecten die worden geëvalueerd ICO’s, en de teams van deze projecten bieden een bepaald bedrag van hun token of munt aan om de Wings-voorspellers te belonen. Dit is vergelijkbaar met het aanbieden van een premie in ruil voor inzicht in het potentieel van het project.

Wings ICO Forecasting

Er zijn enkele duidelijke thema’s in de vragen die door de projecten worden gesteld, die draaien om hoe succesvol het project kan zijn, hoeveel het zou kunnen opbrengen in een ICO en de kans dat het team de mijlpalen van hun roadmap haalt..

Dit zijn allemaal zeer belangrijke vragen voor nieuwe projecten, en als je een idee krijgt van mogelijke antwoorden van professionele voorspellers, is het voor de meeste projecten de moeite waard om een ​​deel van hun tokens toe te wijzen in ruil voor de informatie..

Wings ICO Forecasting

Voorbeeld van prognose van de muntprijs. Afbeelding via Wings Blog

Om voorspeller te worden en deel te nemen aan het Wings-platform, moeten gebruikers houder zijn van het Wings-token. In feite zijn er verschillende functies die door Wings-houders kunnen worden uitgevoerd.

De meest zichtbare hiervan is wanneer een gebruiker tokens ontvangt van een vermeld project in ruil voor een nauwkeurige voorspelling. Dit omvat het voorspellen van potentiële ICO-totalen of het succes van nieuwe projecten en DAO’s. Wings-houders hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het bestuur van Wings door te stemmen over DAO-voorstellen. Ten slotte kunnen alle houders worden toegevoegd aan het Wings-reputatiesysteem, waar ze anderen kunnen beoordelen en zelf beoordelingen kunnen ontvangen.

Wings is zeker gericht op ICO’s en die projecten die hun eigen DAO willen lanceren. U kunt dit zien aan enkele van de functies die op het Wings-platform worden aangeboden:

  • Creëer en beheer eenvoudig een DAO, zonder voorafgaande kennis;
  • Communiceer met supporters via het Wings-platform;
  • DAO-activa veilig opslaan;
  • Feedback krijgen over het project en de kansen op succes;
  • Krijg crowdsourced prognoses over elk aspect van een project of bedrijfsplan;
  • Toegang krijgen tot en gebruik maken van de Ethereum Virtual Machine en RSK;
  • Toegang tot het juridische kader van Wings en het netwerk van juridische adviseurs voor een concurrentievoordeel.

Het Wings-team

Er was lange tijd niet veel bekend over het Wings-team, maar uiteindelijk werd vernomen dat Wings werd ontwikkeld en gelanceerd door een kleine groep succesvolle ingenieurs, wetenschappers en zakenmensen. De leider van dat team is Stas Oskin, die decennia aan engineering- en managementervaring heeft, met specialisaties in cloudinfrastructuur en schaalbaarheid..

Wings Foundation Oprichters

De oprichters van Wings Foundation

Naast Oskin is de blockchain-ontwikkelaar en Wings R&D-leider Boris Popov. Popov adviseert ook voor het blockchain-project Lisk en is daarnaast adviseur voor zowel Economix als Cartesi.

Er zijn drie extra oprichters bij het Wings-project; Serguei Popov, Anton Bilyk en Artem Gorbachev. Samen runnen de vijf met succes het Wings-project en de Wings Foundation, met het hoofdkantoor in Zug, Zwitserland.

Ontwikkeling & Routekaart

Om een ​​idee te krijgen van hoeveel werk er momenteel wordt gedaan op het Wings-platform, is het handig om een ​​kijkje te nemen in de GitHub-repository van het project. Het aantal codecommits is handig om de activiteit aan de ontwikkelingskant te beoordelen.

Ik heb een kijkje genomen in de Wings DAO GitHub en trok de commits van de meest actieve repository. Tot dusverre is het meeste werk dat onlangs is gedaan, op de Wings Light Bridge. Dit is de functie waarmee ontwikkelaars hun projecten op het Wings Platform kunnen integreren.

Wings Foundation GitHub

Het aantal code wordt vastgelegd in de Wings Light Bridge Repo

Zoals u kunt zien, is er de afgelopen maanden licht onderhoud gepleegd aan deze repository. Voor de rest van de repositories van Wings Foundation is er niet veel nieuw ontwikkeld. Sterker nog, als we eens kijken naar de Wings commits in relatie tot andere projecten, zij rang op 362.

Dit lage niveau van coderingsactiviteit zou waarschijnlijk logisch kunnen zijn als men de routekaart van Wing zou bekijken. Het Wings-team heeft sinds januari 2017 geen roadmap meer uitgebracht, waarbij die roadmap alleen de geplande features tot en met het voorjaar van 2018 omvat. We zijn nu veel verder dan dat en er zijn geen duidelijke richtlijnen voor de toekomstige richting van het Wings-platform..

Misschien kan de ontwikkeling weer op gang komen als het team verdere richtlijnen voor hun roadmap vrijgeeft. Men moet hun in de gaten houden officiële blog aangezien ze hier waarschijnlijk updates zullen vrijgeven.

Het VLEUGELS-teken

Het WINGS-token is een ERC-20-compatibel utility-token dat wordt gebruikt om nieuwe lijsten te maken die moeten worden geëvalueerd, en door de voorspellers om hun voorspelling te plaatsen.

Wings hield zijn ICO lang voordat de ICO in de mode raakte. Ze begonnen met de ICO in november 2016 en deze werd in januari 2017 afgerond, waarbij slechts $ 1,7 miljoen werd opgehaald. Munten waren geprijsd op $ 0,0288 per stuk en er werden 60 miljoen tokens verkocht. Het maximale aanbod van Vleugels is vastgesteld op 100.000.000 en er is een circulerend aanbod van 93.976.210 VLEUGELS, wat betekent dat bijna alle VLEUGELS in omloop zijn.

Na de ICO begon het token gestaag te stijgen, met enkele grote sprongen in april & Mei 2017. Nog een push hoger bracht het token op 7 juni naar $ 1,04, wat de ICO-investeerders een rendement van meer dan 35x opleverde. Maar de bijeenkomst was nog niet voorbij. Het token viel terug en bracht het grootste deel van de rest van 2017 door met handelen tussen $ 0,25 en $ 0,50. Toen begon het in december mee te doen met de bredere markt en bereikte het zijn hoogste punt ooit van $ 2,58 op 7 januari 2018.

Binance VLEUGELS

Registreer u bij Binance en koop WINGS-tokens

Sinds die tijd verliest het token vooral waarde omdat het vastzit in de bearmarkt die alle cryptocurrencies heeft beïnvloed. Vanaf eind januari 2019 zijn WINGS-tokens elk iets meer dan $ 0,10 waard. Op 19 januari 2019 was er een prijsstijging waarbij WINGS met bijna 80% steeg, maar er was geen nieuws over de piek die als katalysator had kunnen fungeren.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van WINGS-tokens, kunt u dit het gemakkelijkst doen op Binance of Bittrex. Er is ook een acceptabel handelsvolume op UPbit en enkele kleine volumes op kleinere beurzen.

Omdat WINGS een ERC-20-token is, kunt u deze in elke ERC-20-compatibele portemonnee opslaan.

Wings Gemeenschap

De Wings-gemeenschap lijkt een beetje klein gezien de tijd dat het project bestaat. De Twitter @wingsplatform account heeft 37.600 volgers en weinig interactie. Op Reddit het / r / WingsDAO pagina zijn er meer dan 1.200 lezers, maar niet meer dan een paar posts per maand en ook daar is geen echte interactie mee. Hun Medium-blog ziet ook niet meer dan een paar posts per maand en op Telegram heeft hun groep iets minder dan 4300 volgers.

Over het algemeen is er niet veel communicatie van het Wings-team en is er nog minder interactie van de kleine Wings-gemeenschap. Dit is absoluut geen munt om op te pikken als je een gesprek en veel informatie wilt.

Gevolgtrekking

Wings is een innovatief idee, dat ICO’s, DAO’s en andere door crowdfunding gefinancierde projecten de kans geeft om hun ideeën te presenteren aan een ervaren prognosegemeenschap en vroegtijdig feedback te krijgen over het potentiële succes van het project. Er is geen ander project, al dan niet gebaseerd op blockchain, dat een dergelijke brede interactie tussen een startende onderneming en consumenten of investeerders mogelijk maakt.

Het project is ook een uitstekende manier voor investerende professionals om vroegtijdig een blik te werpen op een verscheidenheid aan nieuwe projecten en om te investeren in de vroege stadia van projecten die zij veelbelovend vinden..

Gebruikers van het platform, en vooral de projecten die op zoek zijn naar feedback, vinden communicatie moeiteloos dankzij de opname van chatbots die kunnen communiceren met een verscheidenheid aan berichten-apps, zoals WeChat, Slack, Facebook Chat en Telegram. Toekomstige versies van Wings zullen kunstmatige intelligentie bevatten om interacties te verbeteren en om veel verschillende talen op te nemen.

De zorg is dat het team geen openbare roadmap heeft en niet vaak communiceert, waardoor de gebruikersgemeenschap in het duister tast. Van hun kant lijkt de gebruikersgemeenschap weg te migreren van Wings en het gebrek aan inclusie door het team te voelen. Zoals we in deze ruimte talloze keren hebben gezien, is een actieve gemeenschap uitermate belangrijk voor blockchain-projecten, zelfs als ze een geschiedenis van meerdere jaren achter de rug hebben.

Het is dus zorgwekkend dat een platform dat is gebouwd op het idee van crowdfunding en het faciliteren van communicatie een team heeft dat zo slecht is in communicatie en het opbouwen van een actieve gemeenschap..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me