WINk Review: de eerste gaming-blockchain gebouwd op Tron

WINk (WIN) is een op blockchain gebaseerd gedecentraliseerd gaming-ecosysteem. Het heeft de laatste tijd nogal wat interesse gewekt gezien zijn dual-token-benadering.

WINk wordt uitgegeven als zowel een TRC10-token als een BEP2-token. Dit zal respectievelijk op de Tron- en Binance-ketens zijn. Het volgt ook een hele reeks andere projecten die een Initial Exchange Offering (IEO) hebben voltooid op het Binance Launchpad.

Het is het echter echt waard?

In deze WINk-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over het project. Ik zal ook de use-cases op de lange termijn en het acceptatiepotentieel van de WIN-tokens analyseren.

Wat is WINk?

WINk factureert zichzelf als een blockchain-gaming- en sociaal platform waar gebruikers kunnen inzetten in meerdere blockchain-ecosystemen.

Het platform voelt dat het een uniek gaming-ecosysteem heeft, bestaande uit een innovatieve tokeneconomie en gedragsmining, evenals andere stimuleringsmechanismen die bedoeld zijn om van WINk een plakkerig platform te maken.

Het platform biedt gebruikers niet alleen een uitstekende game-ervaring, maar is ook zo gebouwd dat ontwikkelaars gemakkelijk nieuwe dApps kunnen bouwen die de betrokkenheid en acceptatie van gebruikers stimuleren..

Games op WINk

Enkele van de casinospellen op WINk. Afbeelding via wink.org

WINk is het zevende token dat wordt aangeboden op de Binance Launchpad platform als een Initial Exchange Offering (IEO). Het aanbod volgt het loterijformaat en de winnaars worden op 31 juli 2019 bekendgemaakt.

Er zal $ 6 miljoen aan WIN-tokens worden toegewezen, en ze worden uitgegeven als BEP2-tokens op de Binance-keten en als TRC-20-tokens op de Tron-keten, waardoor ze het eerste op Tron gebaseerde platform zijn.

Het WINk-team is van plan zijn marktpositie uit te breiden door consequent nieuwe, hoogwaardige dApps aan te bieden. Door te profiteren van de ervaring van het team in de game-industrie en door het nieuwe ontwikkelaars gemakkelijk te maken om dApps te maken, gelooft het team dat ze marktdominantie en indrukwekkende groei van dit nieuwe gamingplatform kunnen bereiken..

WINk-functies en hoogtepunten

WINk is ontstaan ​​uit de rebranding van TRONbet, de eerste dApp die op Tron werd gelanceerd. Het is sindsdien uitgegroeid tot de grootste dApp in termen van gebruikers en transactievolume. Hoewel talloze concurrenten hebben geprobeerd het te verwijderen, is het aan de top van de blockchain-gamingvoedselketen gebleven.

De strategische samenwerking met Tron zal WINk een aanzienlijk voordeel geven in het gaming-ecosysteem.

Met de rebranding is WINk specifiek gemaakt om het voor nieuwe ontwikkelaars gemakkelijk te maken om projecten op het platform tot leven te brengen. Het is mogelijk om bestaande projecten over te dragen of gloednieuwe projecten te maken met behulp van de API’s en ontwikkelaarstools die zijn gemaakt door het WINk-team. De rebranding is ook bedoeld om WINk in nieuwe richtingen te brengen vanaf de oorsprong in TRONbet.

Games op WINk

Statistieken voor dApp-gebruikers op WINk. Afbeelding via dAppRadar

Het is waar dat sommigen WINk hebben bekritiseerd als niets meer dan een ander gokplatform, maar er zijn plannen voor uitbreiding naar microleningen, stablecoins, beveiligingstokens en nieuwe betalingskanalen. Kortom, WINk is van plan een volwaardige hub te worden voor gedecentraliseerde financiële producten.

Het team is van plan om een ​​aantal prikkels te gebruiken buiten behavioral mining en staking. Er zullen een aantal sociale functies, live operaties en interacties en evenementen zijn, allemaal ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren. Dankzij dit soort toewijding aan de gemeenschap kon TRONbet blijven groeien, en het zal hetzelfde doen voor de nieuw gecreëerde WINk.

Door voort te bouwen op de Tron-blockchain kan WINk profiteren van de schaalbaarheid van maximaal 2.000 transacties per seconde en transacties van 3 seconden om een ​​bijna onmiddellijke game-ervaring te bieden. En WINk heeft zijn eigen schaaloplossing voor games zoals slots en poker, waardoor het platform voorop blijft lopen in blockchain-technologie.

WINk-gebruikersvoordelen

Het WINk-team beschouwt gebruikers als de kern van het platform en elke afzonderlijke dApp die verbinding maakt met het platform, deelt een deel van de winst met gebruikers via het RainDrop-mechanisme.

Het door gebruikers ontvangen bedrag is evenredig met het aantal WINS dat ze willen inzetten. De RainDrop zal elke dag uitbetalen aan gebruikers die inzetten en de uitbetalingen gebeuren in TRX.

Regendruppel WINk

Hoe de WINk Raindrop zal werken. Afbeelding via WINk WhitePaper

Naast uitzetten zijn WIN-tokens ook nodig om deel te nemen aan het beheer van het platform. Op deze manier zijn gebruikers niet alleen spelers, maar ook actieve communityleden. Hierdoor kan het platform groeien als reactie op de behoeften en wensen van de gebruiker, niet alleen op basis van wat een gecentraliseerde machtsstructuur belangrijk acht.

Verwacht wordt dat degenen die WIN inzetten in de toekomst ook extra voordelen zullen ontvangen, afhankelijk van hoe dApps worden gemaakt. Deze voordelen kunnen de vorm aannemen van grotere uitbetalingen, een hoger mijnbouwpercentage of gewoon van een directe korting.

Dit alles stelt gebruikers in staat om de controle over hun activa te behouden, terwijl ze tegelijkertijd lid worden van de gemeenschap en mogelijk regelmatig verdienen op basis van hun ingezette tokens. Dit innovatieve incentiveplan zal naar verwachting een plakkerig platform creëren dat wordt bevolkt door loyale en toegewijde communityleden of fans.

In vergelijking met de traditionele gecentraliseerde spelplatforms kunnen gebruikers de volgende verbeteringen en voordelen verwachten:

  • Games werken met slimme contracten en zijn volledig controleerbaar.
  • Gebruikers hebben altijd het beheer over hun geld. U hoeft geen stortingen te doen of te wachten op de overdracht van winsten.
  • Alle spellen en winsten werken op cryptocurrencies.
  • Exclusieve evenementen en sociale functies zullen gebruikers aanmoedigen om WIN-tokens te houden.
  • Het partnerschap met Tron en BitTorrent zorgt voor een onmiddellijk publiek en gebruikersbestand.

WINk-routekaart

Omdat het platform al TRONbet en ongeveer een dozijn andere games heeft, is de roadmap redelijk agressief. Het team weet duidelijk wat ze willen, waar ze heen moeten, wat gebruikers willen en hoe lang het moet duren om nieuwe functies uit te rollen.

In het derde kwartaal van 2019 zullen we niet alleen de rebranding naar WINk zien, maar ook de lancering van poker (momenteel in alfa) en sportweddenschappen (binnenkort beschikbaar). De andere aandachtspunten van het team zijn om meer blockchain-platforms aan boord te brengen (BTC, ETH, LTC), een gebruikershiërarchiesysteem vrij te geven voor beloningen en incentives, en extra spellicenties te verwerven..

WINk-routekaart

WINk-routekaart. Afbeelding via Wit papier

In het vierde kwartaal van 2019 zullen extra blockchain-platforms aan boord worden gebracht, meer dApps worden toegevoegd, verbeteringen aan het hiërarchiesysteem op basis van gebruikersfeedback en de lancering van het Ecosystem Fund..

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 is het team van plan om stablecoins te integreren, een SDK en API voor het platform uit te brengen en het Open Platform te lanceren. Ze zullen ook op zoek gaan naar grote partnerschappen, en dat zal doorgaan tot in het tweede kwartaal van 2020.

Andere partnerschapsplannen die op dat moment zullen worden gericht, zijn onder meer Europese voetbalclubs. De dApp-gamingwinkel zou tegen die tijd ook klaar moeten zijn om te starten en de gebruikersacquisitie via de Opera-browser en BitTorrent zal beginnen.

Het WINk-team

Omdat WINk een gedecentraliseerd platform is, is het alleen maar logisch dat het team ook gedecentraliseerd is, wat het ook is. Leden bevinden zich over de hele wereld.

Alles bij elkaar genomen heeft het WINk-team decennia aan game-ervaring en ook decennia aan blockchain-ervaring. De verbindende factor voor de teamleden is hun passie voor de combinatie van blockchain en gaming, en hoe dit een revolutie teweeg kan brengen in de game-industrie.

Sinds 2017, toen het potentieel van Bitcoin en andere blockchain-projecten de aandacht trok van de oprichters, is WINk een work in progress. Het begon toen de kernteamleden hun eerdere projecten verlieten en begonnen te onderzoeken hoe blockchain- en gamingtechnologieën konden worden geïntegreerd.

WINk-team

Enkele van de WINk-teamleden. Bron: Binance onderzoeksrapport

TRONbet begon als niets meer dan een bijproject voor de 3 oprichters, maar groeide al snel uit tot een fulltime team van 11 leden. De investering van het Tron Arcade Fund en de rebranding naar WINk is een opwindende nieuwe stap voor het team en voor het project.

Het team is gelijkmatig verdeeld, met vier leden afkomstig uit de blockchain-industrie, terwijl drie anderen veteranen zijn op het gebied van gaming en productbeheer. Verschillende van de ontwikkelaars hebben uitgebreide ervaring met mobiel gamen, en dit kan belangrijk zijn voor de toekomst van het project.

Het uiteindelijke doel van het hele team is om een ​​revolutie teweeg te brengen in gaming zoals we die kennen, en ook om de ruimte te domineren met het beste, meest gebruiksvriendelijke gamingplatform dat beschikbaar is..

WINk-gemeenschap

Om de acceptatie van een cryptocurrency-project te vergroten, moet er eerst bewustzijn zijn in de hele gemeenschap. De beste manier om bewustzijn voor een project te genereren, is via een grote en actieve gemeenschap.

Dus, hoe zit het met WINk??

Welnu, ze hebben nog steeds een redelijk redelijke gemeenschapsgrootte die ze hebben gegenereerd uit de TronBet-dagen. Ze hebben bijvoorbeeld een Twitter account met iets meer dan 11.000 volgers.

Ze hebben ook een Telegram-kanaal die iets meer dan 8.000 leden heeft. Ik sprong in deze Telegram en er was een behoorlijk interessant gesprek aan de gang. Er waren natuurlijk een paar ‘moon boys’, maar die waren in de minderheid.

Een van de grootste troeven die WINk heeft, is misschien wel het feit dat ze voortbouwen op Tron. De oprichter van Tron, Justin Sun, is een productieve marketeer (sommigen zeggen te veel). Hij heeft het WINk-project al via zijn Twitter-account gepusht.

Justin Sun WINk

Justin Sun’s Tweets over WINk. Afbeelding via Twitter

Het was Justin Sun die hielp om een ​​ander op Tron gebaseerd project, BitTorrent, op de markt te brengen. Dit was ook een van de meest succesvolle IEO’s die plaatsvond op het Binance Launchpad.

Het WIN-token

Er zullen 999 miljard WIN-tokens worden gemaakt en deze kunnen alleen worden verkregen via de komende IEO, of via de secundaire markten, airdrops en promotie-evenementen.

Het eerste aanbod is het initial exchange offer (IEO), dat wordt gehouden op het Binance Launchpad-platform. Het is een aanbieding in loterijstijl, en het begon op 24 juli 2019, en loterijwinnaars zullen op 31 juli 2019 op de hoogte worden gebracht. Slechts 5% van het totale WIN-aanbod, of 49.950.000.000 WIN, wordt toegewezen aan de openbare verkoop..

WIN-tokenverdeling

Initiële distributie van WIN-tokens. Bron: whitepaper

Met tokens die worden verkocht voor $ 0,0001201, is de harde limiet voor de verkoop $ 6 miljoen. Er moet ook worden opgemerkt dat de prijs is gebaseerd op een absoluut minimum voor BTC en gelijk is aan ongeveer 1 Satoshi, de kleinste maateenheid van BTC. Dat betekent dat de waarde van WIN alleen maar hoger kan worden in Bitcoin-termen, zodra een beurshandel WIN / BTC is vastgesteld.

Het andere aantrekkelijke kenmerk van deze lage initiële prijs is dat de prijs aanzienlijk kan stijgen na de verkoop. Het is bekend dat Binance IEO’s op korte termijn een aanzienlijke groei zien, en het is niet ongebruikelijk om 10x groei te zien onmiddellijk na de IEO.

WIN-tokenvrijgave

Vrijgaveschema voor WIN Token. Bron: Binance onderzoeksrapport

De andere manier om gemakkelijk WIN-tokens te ontvangen, is via airdrops. Er is nog eens 5% van de totale muntvoorraad toegewezen aan airdrops, die naar verwachting de komende drie jaar zullen toenemen. De eerste airdrop vindt plaats in augustus 2019 en WIN-tokens worden uitgezonden naar houders van TRX-, BTT- en ANTE / WIN-tokens.

Deze eerste airdrop zal 10.989.000.000 WIN verdelen, of 22% van de totale toegewezen airdrop. Verwacht wordt dat de volgende 12 maanden 24% extra, of 11.880.000.000 WIN (999.000.000 per maand) zal worden verdeeld via airdrops.

Gevolgtrekking

Het valt niet te ontkennen dat WINk een sterk team heeft en begint met een sterk, bewezen product in TRONbet. Natuurlijk is blockchain-gaming een nieuwe ruimte, maar online gaming is dat niet, en met de ervaring die de ontwikkelings- en marketingteams aan het project hebben meegebracht, is er weinig reden om te denken dat het project niet extreem succesvol kan worden..

Te beginnen met de reeds 16.000 grote TRONbet-gemeenschap, zal het WINk-platform aanvankelijk ook toegang hebben tot de Tron-gemeenschap en uiteindelijk tot de 300 miljoen sterke BitTorrent-gemeenschap. Wanneer u dat bereik combineert met een bewezen sterk platform, is het waarschijnlijke resultaat marktdominantie.

Natuurlijk is de blockchain-gamingruimte gloednieuw, dus het is bijna onmogelijk om te zeggen welke ontwikkelingen er zouden kunnen komen die WINk als leider zouden kunnen ontslaan. Als het platform een ​​solide voorsprong behoudt, kunnen deze vroege WIN-tokens behoorlijk waardevol worden, vooral als gebruikers ze gewoon inzetten en de dividenden innen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me