Zclassic blijft crashen terwijl Bitcoin Private Fork opdoemt

De Bitcoin Private-hardfork staat voor de deur. Binnen een paar uur verwachten we de airdrop te zien die zal worden gegeven aan degenen die zowel Bitcoin als Zclassic bezitten.

Het was niet allemaal eenvoudig, want Zclassic had te maken met opnameproblemen bij de Cryptopia-uitwisseling. Cryptopia zou de airdrop niet eren, zodat gebruikers niet veel baat zouden hebben bij het hebben van de munten op uitwisseling.

Nu lijkt het alsof er een ander probleem is dat de houders van Zclassic teistert: de prijs. ZCL valt nog steeds naarmate we dichter bij de vork komen. Dit is inderdaad verrassend, aangezien het meestal bekend is dat pre-hardfork-munten worden verzameld.

We zagen dit onlangs met de prijsstijging van Litecoin en de Litecoin-cash fork, evenals de rally in Bitcoin afgelopen november op de SegWit2X-rally.

Er zijn nu veel ZCL-houders die zich afvragen wat precies geeft.

ZCL-pomp vervolgens dumpen

ZClassic heeft onlangs een behoorlijk indrukwekkende prijsstijging gehad. Sinds de aankondiging van de rebranding is de prijs van ZCL per keer gestegen van slechts $ 4 naar meer dan $ 180. Hieronder hebben we de prijsbeweging van Coinmarketcap over de afgelopen 3 maanden.

Zclassic prijsprestaties

Prijs van ZCL in 3 maanden. Bron: Coinmarketcap.com

Dit had kunnen worden bestendigd door twee factoren. Een daarvan zou degenen kunnen zijn die proberen de munt in handen te krijgen in afwachting van de airdrop. De enige manier waarop iemand een munt kan claimen, is door de munt in kwestie vast te houden.

Er kan echter ook een andere reden zijn waarom de prijs zo sterk is gestegen. Dit zou het gevolg kunnen zijn van andere opportunisten die de munt wilden verhandelen terwijl deze zich verzamelde naar de verwachte hardfork-datum.

Het zijn deze handelaren die waarschijnlijk zijn getroffen door de recente daling van de prijs van ZCL. Ze zouden geen interesse hebben gehad in het claimen van de Bitcoin-privémunt en hadden alleen de Zclassic in handen. Er waren enkele schattingen dat Zclassic meer dan $ 500 zou kunnen verzamelen.

Nu lijkt het erop dat de prijs van Zlcassic zal blijven dalen naarmate we de daadwerkelijke airdrop-datum naderen. Degenen die de munten bezitten, claimen hun Bitcoin privé en zullen dan waarschijnlijk hun Zclassic verkopen. De meeste ontwikkelaars zullen aan de nieuwe munt werken en Zclassic zal waarschijnlijk worden verlaten.

Bovendien lijkt er enige verkoopdruk te zijn die ook van die handelaren is gekomen. Toen ze zich realiseerden dat hun verheven ambities voor de ZCL-prijs onrealistisch waren, begonnen ze hun munten te verkopen.

Bitcoin privévermeldingen

Tot nu toe is HitBTC de enige beurs die heeft verklaard Bitcoin Private op de lijst te zetten. Het privéproject van Bitcoin heeft ook verklaard dat ze hun eigen gedecentraliseerde beurs willen openen om de handel te vergemakkelijken.

Velen vinden dit niet echt een prestatie en zouden graag meer steun zien. Sommigen hebben al om een ​​beursnotering van Binance gevraagd, het is onwaarschijnlijk dat hierover veel aanwijzingen zullen zijn, aangezien Binance de notering vooraf niet openbaar maakt.

Een andere uitwisseling die de privé-airdrop van Bitcoin niet zal eren, is Bittrex. Ze hebben beweerd dat ze geen momentopname van de Bitcoin-portefeuilles kunnen maken voorafgaand aan de vork, omdat dit zou leiden tot verliezen voor de uitwisseling.

Uitsplitsing van de Zclassic-markten

Topmarkten voor Zclassic Trading. Bron: Coinmarketcap.com

Dit is echt jammer, aangezien meer dan 93% van al het handelsvolume voor Zclassic op Bittrex stond. Het voegt ook meer gewicht toe aan het argument dat de meeste kopers die de prijs van Zclassic opdreven, handelaren waren die hoopten op de hardfork-golf te rijden..

Hebben we echt Bitcoin Private nodig??

Velen in de cryptogemeenschap twijfelen aan de behoefte aan een andere privacybewuste cryptocurrency. Er zijn momenteel zoveel munten dat ze allemaal hun eigen unieke voordelen voor privacy lijken te bieden.

Dit werd ook opgemerkt door Vitalik Buterin toen hij reageerde op de tweet van iemand anders over Bticoin privé.

Zcash is de privacymunt waar Zclassic oorspronkelijk vanaf is gevorkt. De nulkennisbewijzen die in het Zcash-protocol worden gebruikt, worden door veel cryptografen gezien als de meest geavanceerde in de branche.

Je hebt ook andere nieuwere munten zoals Verge (XVG) en Deeponion die proberen in te breken op de markt voor privacymunten. Bitcoin Private zal daarom een ​​echt verzadigde markt betreden.

Hopelijk hebben degenen die hun Bitcoin-privémunten wilden claimen hun ZCL en BTC veilig buiten de beurs bewaard. Er is nog steeds de mogelijkheid dat Bitcoin Private van de grond komt en de houder goed van dienst is. Toch is het, zoals de meeste Bitcoin-vorken, niet soepel verlopen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me