Zou gelegaliseerde Amerikaanse sportweddenschappen de acceptatie van blockchain kunnen stimuleren?

Op 14 mei schrapte het Hooggerechtshof een federale wet die staten verplichtte om gokken op de resultaat van sportevenementen.

Eerder stelde de Wet ter bescherming van professionele en amateursporten dat gokken in de sport legaal was op federaal niveau, maar niet was toegestaan ​​door de afzonderlijke staten.

De staat New Jersey betwistte het federale verbod en voerde aan dat het in strijd was met het tiende amendement, waarvan het Hooggerechtshof heeft gezegd dat het federale wetten verbiedt die staten dwingen federale dictaten uit te voeren.

Fans, gokkers, sportteams en speculanten waren allemaal verheugd bij het horen van dit langverwachte nieuws. De sluizen zijn nu opengegaan voor alle partijen om te profiteren van de mogelijkheid om wat geld te verdienen in deze ruimte.

Dit geldt inderdaad niet meer voor de op blockchain gebaseerde gokprojecten.

Wedden op Blockchain

Er is een grote opkomst van Blockchain-bedrijven die zich richten op het ontwrichten van deze industrie door het gebruik van gedecentraliseerde, onveranderlijke databases die vertrouwen wekken en de efficiëntie van transacties tussen fans en bookmakers verbeteren..

Naast het verbeteren van het gokspel zelf, heeft Blockchain-technologie het potentieel om zelfsturende controlesystemen te implementeren die de resultaten meer transparantie geven. De uitbetalingen van het spel worden bepaald door het protocol en niets meer.

Er zijn een aantal verschillen tussen traditionele weddenschappen en weddenschappen op basis van blockchain. Deze omvatten de manier waarop games worden gefinancierd en de hoeveelheid informatie die aan de spelers wordt verstrekt.

Financiering en uitbetalingen

Bitcoin accepteerde gokken

Banken en niet-Blockchain digitale portemonnees zijn altijd moe geweest om zich te hechten aan online sportweddenschappen. Zo erg zelfs dat populaire goksites zoals Bovada het label van hun stortingen vaak registreerden onder ‘Gym-lidmaatschap’ of ‘Tijdschriftabonnement’ om niet te verschijnen op uw bankafschriften van Bank Of America..

Zonder de betrouwbaarheid van traditionele betalingsgateways om accounts voor sportweddenschappen te financieren, hebben velen vertrouwd op langzamere, minder veilige gateways zoals Money Global of Net seller. Deze ondermaatse services maken het winnende opnameproces alleen maar moeilijker.


Met behulp van Blockchain-technologie kunnen betalingen eenvoudig worden gedaan door geld te verzenden via uw digitale portemonnee, uw weddenschappen in Bitcoin te plaatsen (of welke tokens het platform ook gebruikt) en vervolgens op te nemen door het geld terug te sturen naar uw portemonnee.

Gebrek aan transparantie: “Huis wint altijd”

De zinsnede ‘het huis wint altijd’ is een indicatie van de beruchte reputatie van sportweddenschappen voor het opstellen van obscure regels die hen het voordeel geven, ongeacht de uitkomst van het spel..

Bookmakers hebben meerdere jaren aan statistische analyse om te gebruiken om te bepalen wat de kansen moeten worden ingesteld voor een bepaalde weddenschap.

De kansen van een evenement zijn altijd zo opgesteld dat er winst voor het huis wordt gegarandeerd, ongeacht welk team wint. Elke poging om slimme strategieën te gebruiken om uw weddenschappen af ​​te dekken, wordt meestal vernietigd als u betrapt wordt op het winnen van “te veel”.

Dergelijke omstandigheden kunnen alleen het gevolg zijn van een gebrek aan transparantie namens deze gecentraliseerde instellingen.

Gedecentraliseerde alternatieven

Logo van Augur

Afbeelding via Fotolia

Platforms zoals Blitzpredict verzamel gegevens van meerdere sportboeken en voorspellingsmarkten, zorg ervoor dat u de best beschikbare kansen kunt zien voordat u uw weddenschappen plaatst, evenals de snelste vorm van uitbetaling.

Evenzo gebruikt Augur (REP) de ‘wisdom of the crowd’ om een ​​gedecentraliseerd platform voor voorspellingsmarkten te creëren. Gebruikers kopen en verkopen aandelen op basis van de uitkomst van toekomstige evenementen, waarbij de prijsstelling wordt bepaald door de waarschijnlijkheid dat het evenement zich voordoet via crowdsourcing.

Betheruem biedt een gedecentraliseerd gokplatform dat niet afhankelijk is van gecentraliseerde bookmakers die als tussenpersoon optreden. Met behulp van hun Bether-token kunnen mensen lonen rechtstreeks bij elkaar plaatsen op basis van de uitkomst van een evenement, en de slimme contracttechnologie van Ethereum zal de overdracht van geld van de ene partij naar de andere vergemakkelijken op basis van wie er wint. Spelers bepalen de kansen en alle transacties zijn zichtbaar op de Blockchain.

Wat volgt?

De uitspraak om sportweddenschappen in alle staten te legaliseren is slechts het begin van een lang proces waarin belanghebbenden (goksites, staten, sportteams, enz.) Nu fel zullen onderhandelen over welk deel van de Taart voor sportweddenschappen van $ 150 miljard behoort tot hen.

Momenteel onderhandelen de NBA, MLB en de NFL met een handvol staten over “integriteitsvergoedingen”. Integriteitsvergoedingen zijn een belasting op legale sportweddenschappen die bedoeld zijn om de kosten van het toezicht op de instelling te dekken.

Sportweddenhal Nevada

Hal voor sportweddenschappen. Stock Afbeelding

Sportcompetities onderhandelen veel liever over de vergoeding met het Congres, dat dan van de Verenigde Staten zou eisen dat ze over de hele linie dezelfde vergoeding betalen. Diezelfde uitspraak zou echter in tegenspraak zijn met het mandaat dat toeliet dat sportweddenschappen in de eerste plaats werden gelegaliseerd.

Als het aan de verschillende staten wordt overgelaten, is er geen garantie dat er consensus zal zijn. Wat het meest waarschijnlijk zal gebeuren, is dat bepaalde staten een eerlijke prijs zullen bieden, terwijl andere dat niet zullen doen, en sommige (zoals New Jersey) willen misschien helemaal niet onderhandelen.

De meest recente rapporten zijn dat de vergoedingsvereisten voor sportcompetities zijn verlaagd van 1% naar 0,25%, en er wordt momenteel onderhandeld met Kansas, Connecticut, Indiana en New York..

Er is ook een discussie over hoe intellectuele eigendomsrechten passen in het onderhandelingsproces. De mogelijkheid voor sites voor sportweddenschappen om teamnamen, logo’s en afbeeldingen te gebruiken bij het promoten van hun site is cruciaal voor hun succes en zou daarom een ​​sterkere onderhandelingspositie kunnen creëren voor de competities.

De staten hebben ook de macht om te bepalen hoe sportweddenschappen in hun gebied worden georganiseerd. Sommige kunnen bijvoorbeeld vereisen dat alle weddenschappen op een paar fysieke locaties worden gedaan in plaats van online. Sommigen kunnen ervoor kiezen om geïsoleerd van andere staten te opereren, waardoor ze haaienpools van weddenschappen creëren.

Bekwaam versus “Just for Fun”

Een groot deel van de aantrekkingskracht van sportweddenschappen is het plezier dat vrienden met zich meebrengen die wedden op hun favoriete team en hopen dat de sportgoden hen geluk brengen. De andere kant hiervan zijn de bekwame gamers, die geavanceerde algoritmen en wiskunde gebruiken om de kans op verschillende uitkomsten te berekenen.

De Staten zullen moeten beslissen of deze mensen mogen spelen tegen de gemiddelde Joes die gewoon in een opwelling gokt. Moeten bekwame spelers worden gekoppeld aan bekwame spelers? Hoe zouden deze categorieën worden bepaald?

De juridische complexiteit wordt alleen maar groter naarmate er meer vragen worden gesteld. Zelfs in de Blockchain-ruimte lijkt het er niet op dat dit probleem wordt aangepakt.

Toezicht houden op nieuwkomers

De opkomst van nieuwe Blockchain-bedrijven in deze ruimte verhoogt ook de complexiteit van onderhandelingen. Welke regels moet een gedecentraliseerde autonome organisatie volgen? Moeten peer-to-peer sportweddenschappen echt een integriteitsvergoeding betalen? En als ze ervoor kozen om dat niet te doen, hoe zouden dergelijke wetten dan ooit kunnen worden gehandhaafd??

De SEC probeert nog steeds hun hoofd te wikkelen rond wat Blockchain is en of bepaalde munten een beveiliging of een hulpprogramma zijn. Dus op de korte termijn lijkt het er niet op dat er veel moeite zal worden gedaan om te onderhandelen met Blockchain-sportweddenschappen..

Traditionele gokinstellingen zijn het huidige gezicht van sportweddenschappen, dus ik denk dat ze de dupe zullen worden van alle vergoedingen en beperkingen die op hun pad komen, voordat de competitie en uiteindelijk de Verenigde Staten hun sites beginnen te plaatsen op Blockchain-gebaseerde bedrijven..

Gevolgtrekking

Uiteindelijk lijkt het erop dat de fans van sportweddenschappen de grootste winnaars zullen zijn van deze nieuwe uitspraak van het Hooggerechtshof.

Het legaliseren van sportweddenschappen in 2018 geeft hen niet alleen de vrijheid om bestaande diensten boven boord te gebruiken, maar opent ook de deuren voor hen om een ​​verscheidenheid aan nieuwe gedecentraliseerde applicaties uit te proberen die meer vertrouwen, veiligheid en efficiëntie bieden in het wedproces..

Traditionele spelers in de ruimte zullen ook de sprong gaan maken naar een meer gedecentraliseerd raamwerk om de kosten en tijd voor het verwerken van betalingen / het doen van opnames te verminderen.

Voorafgaand aan de uitspraken van het Hooggerechtshof accepteerden veel sites voor sportweddenschappen, zoals Bovada en Intertops, Bitcoin als een alternatieve vorm van betaling. Hierdoor zijn ze al bekend met de technologie en de voordelen ervan.

Het valt nog te bezien hoe de verschillende stakeholders elkaar in de ruimte zullen ondersteunen. Als één ding echter duidelijk is, is het dat de Blockchain de perfecte technologie zou zijn om een ​​transparant open grootboek te bieden voor regeringen om te reguleren, sportcompetities om geld mee te verdienen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me