7 beste krypto-prediksjonsmarkeder: Spill på Blockchain

Forutsigelsesmarkeder har eksistert i noen tid, men å sette dem på blockchain har gjort dem langt mer pålitelige og nøyaktige.

Noen forskere har faktisk funnet at de er enda mer nøyaktige enn avanserte statistiske verktøy på grunn av avhengighet av kunnskap og tro fra et stort antall brukere fordelt jevnt over hele verden..

Skiftet av prediksjonsmarkeder til blockchain er en som var forutsigbar i seg selv. Den desentraliserte blockchain passer perfekt til prediktive markeder og verktøy. Så perfekt at det er en rekke prosjekter som utforsker blockchain-baserte prediktive markeder.

I dette innlegget vil jeg se på 7 av de beste kryptoprognosemarkedene og hvordan de potensielt kan forstyrre bettingindustrien.

1. Augur

Augur (REP) er et av de første desentraliserte, pålitelige markedene for blockchain-spådommer. Den kombinerer smarte kontrakter og orakler for å tillate spådommer av virkelige hendelser uten noen tredjepart involvert. Augur-markedsmodellen bruker en firetrinns progresjon:

 1. Markedsskaping: – Alle kan lage et spådomsmarked basert på en fremtidig begivenhet i den virkelige verden. Skaperen setter sluttiden og velger også smarte forskere og orakler.
 2. Markedshandel: – Når markedet er opprettet, er deltakerne fritt til å forutsi utfallet av arrangementet ved hjelp av Ethereum (ETH) for å komme med deres spådommer..
 3. Markedsrapportering: – Når arrangementet er fullført, arbeider orakler med å bestemme det virkelige utfallet av arrangementet slik at oppgjørsprosessen kan finne sted. Dette inkluderer markedsreportere som gir det virkelige verdensresultatet. De som ga nøyaktige spådommer blir belønnet.
 4. Bosetting: – Aksjer distribueres til handelsmenn som kan gjøre opp med markedet eller med en annen handelsmann i samme marked. Disse aksjene blir utbetalt i Augur REP-tokens.

Med Augur kan enhver fremtidig begivenhet brukes som en prediktiv modell, inkludert valg, værhendelser, firma- eller aksjeprognoser, geopolitiske hendelser, mulighetene er uendelige.

Augur prediksjonsmarkeder

Noen av live-arrangementene på Augur. Bilde via spådommer.global

Augur-nettet ble først live i midten av 2018. Siden lanseringsspillvolumet har vokst betraktelig og sitter for tiden på litt over $ 2 millioner i penger på spill. Det er også en rekke spill som for øyeblikket er på farten, inkludert begivenheter som om ETH vil overstige $ 300 i juni 2019 eller hvilken klubb som vinner UEFA champions league.

Augur var faktisk et av de aller første prosjektene som fullførte en ICO på Ethereum blockchain. De samlet inn bare $ 5 millioner tilbake i oktober 2015 til en pris på $ 0,6 per REP-token. Dette betyr at symbolet til nåværende priser ligger betydelig over ICO-prisen og har vært en god investering for tidlige støttespillere.

REP-tokens kan kjøpes på børser som Binance og gitt at de er ERC20-tokens, kan de lagres i en kompatibel lommebok som MyEtherWallet eller MyCrypto.

2. Gnose

Gnosis (GNO) er et annet av de eldre prediksjonsmarkedene som har vært under utvikling siden 2015. Gnosis-teamet jobber under forutsetningen om at mens informasjon er lett tilgjengelig, ikke all informasjon er sant, og i de fleste tilfeller mangler den også objektivitet og kontekst. Informasjon iboende er skjevhet og kan til og med være bevisst misvisende. Gnosis planlegger å bekjempe disse tendensene på følgende måte:

 1. Gnosis vil være en åpen plattform tilgjengelig for alle med upartisk og gjennomsiktig tilgang
 2. Gnosis vil fjerne den tradisjonelle metoden for å bruke eksperter til å komme med spådommer og i stedet bruke en effektiv markedsplass som bruker kunnskapen til alle.
 3. Personer med informasjon om et arrangement blir stimulert til å delta og dele informasjonen sin.
 4. Spørsmål og spådommer kan komme av hvem som helst, uansett grunn. Til slutt kan plattformen være som en desentralisert tilpasset versjon av Google som samler brukerkunnskap fra det globale bassenget.

Gnosis har en rekke bruksområder, og med økt brukermedvirkning blir den mer effektiv. Gnosis er bygget på Ethereum blockchain og har for øyeblikket en alfaversjon kalt Gnosis Olympia tilgjengelig der brukere kan teste plattformen ved hjelp av play OLY-tokens..

Gnosis Olympia testing

Brukere som tester Gnosis Olympia med OLY-tokens. Bilde via Gnosis

GNO-tokens handler for tiden med en stor rabatt på ICO-prisen, slik at dette kan gjøre dem litt mer attraktive fra et investeringsperspektiv. Hvis du ønsker å få tak i noe GNT, kan de kjøpes på Kraken eller Bittrex, og de kan lagres i hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok.

3. Stox

Som Gnosis, Stox kjører på Ethereum blockchain. Opprettet av en gruppe veteraner på finansmarkedene, er Stox en markedsplattform for prediksjon som tillater handel i resultatene av enhver hendelse som kan forestilles. Vær, politikk, sport, kjendiser og finansmarkeder er bare noen få av mulighetene.

Ved å bruke en desentralisert, pålitelig plattform håper Stox å fange oppmerksomheten til handelsmenn ved å gi dem et trygt sted å handle på begivenheter i virkeligheten uten inngrep fra regjeringer eller tredjepartsbedrifter og firmaer. I likhet med Augur, vil det tillate deltakerne å tjene på sin kunnskap på alle felt.

Stox ble utviklet av en gruppe bransjeeksperter. Den ble grunnlagt av administrerende direktør og grunnlegger av Invest.com. Det har også blitt støttet av et rådgivende styre på 9 medlemmer og har partnerskap med slike som Sirin labs, Blockchain capital og Cointree. Stox fullførte en ICO tilbake i august 2017 til en pris på $ 1,86 per STX.

Floyd Mayweather Stox

Floyd Mayweather markedsfører Stox ICO på Instagram

Dette er også ganske kjent fordi det var en ICO som ble promotert av Floyd Mayweather. Denne godkjennelsen førte til en flom av interesse for Stox ICO. Imidlertid viste det seg til slutt å være kontroversielt i 2018 da SEC avsluttet betalte kampanjer på sosiale medier.

Stox handler med betydelig rabatt til ICO-prisen og var en av de største ofrene for bjørnemarkedet. Den handles for tiden på børser som HitBTC. Gitt at STX er et ERC20-token, kan du lagre det i hvilken som helst kompatibel lommebok.

4. Delphy

Delphy er et av de nyere markedene for blockchain-spådommer som tillater brukerne å tjene på sine spådommer om hendelser i den virkelige verden. Delphy henvender seg til et globalt marked, men er mest fokusert på det kinesiske markedet, og er en av få prediksjonstjenester tilgjengelig der.

Det fakturerer seg også som en sosial plattform som gjør det mulig for handelsmenn å komme sammen og skape sine egne markeder. Delphy er bygget på Ethereum blockchain, og i likhet med andre spådomsmarkeder lar det brukerne tjene på sine spådommer på et bredt spekter av virkelige hendelser.

Delphy holdt en ICO tilbake i 2017, og de var i stand til å samle inn totalt $ 15 millioner. Det meste av handelsvolumet på Delphy foregår for øyeblikket på CoinMex, men det er også betydelige markeder på Gate.io og OkEX.

5. BlitzPredict

BlitzPredict er et marked for forutsigelse av blockchain, men i motsetning til de andre vi har diskutert, er BlitzPredict ikke ute etter å dekke hver eneste sanntidsbegivenhet. I stedet fokuserer det på sport og spill så vel som politikk. Det er unikt ved at det gir spillere en måte å satse på utfallet av globale kamper av favorittspillene sine. Det dekker også det enormt populære området sportsspill. BlitzPredict er fortsatt i utvikling og bruker tre verktøy:

 1. BlitzPredict Aggregator – Dette sikrer at alle som bruker plattformen har tilgang til de beste oddsene i ethvert prediksjonsmarked på plattformen.
 2. BlitzPredict likviditetsreserve – Dette verktøyet sørger for at brukerne mottar belønningene sine umiddelbart etter avslutningen av en hendelse, og omgår dermed forsinkelsene i andre spådomsmarkeder
 3. BlitzPredict smarte kontrakter – Dette verktøyet gir brukerne tilgang til spådomsmarkedet og sikrer maksimal effektivitet

En ny bruk for BlitzPredict vil være til analyse. Foreløpig bruker hver sportsbook sine egne analyseverktøy, og dette fører til mange forskjellige spådommer for samme arrangement. Dette fører til et fragmentert syn på utfallet av fremtidige hendelser og skaper ineffektivitet i markedene.

BlitzPredict Markets

Kommende arrangementer på Blitzpredict og toppmarkedene. Bilde via BlitzPredict

BlitzPredict vil fjerne denne ineffektiviteten ved å stimulere eksperter til å dele informasjonen sin i stedet for å holde den proprietær. Utenfor kan brukere få tilgang til ekspertkunnskapen ved å bruke XBP-tokens. Eksperter vil bli belønnet for riktige spådommer, og dermed plassere de beste prognosemakerne på toppen mens de sakte blir kvitt plattformen med dårligere prediktorer.

BlitzPredict fullførte en ICO i mars 2018, og de klarte å samle inn totalt $ 4,4 millioner, som bare var 60% av deres totale mål. I likhet med de andre ICO-ene som ble reist i 2018, har XBP-tokens en betydelig rabatt på utstedelsesprisen. De er for øyeblikket bare tilgjengelige på IDEX-sentralen, og du kan lagre dem i hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok.

6. Hivemind

Hivemind, eller Bitcoin Hivemind som det er kjent for noen, ble født fra Truthcoin, og det er et åpen kildekode-peer-to-peer-prediksjonsmarked basert på bruk av orakler. Det er unikt blant prediksjonsmarkedene på denne listen, da det er designet som sidekjede til Bitcoin.

Og i stedet for å være fokusert på finansmarkeder eller sportsspill, er Hivemind fokusert på styringsspørsmål. De mener at styringsproblemer lett kan løses gjennom en beslutningsprosess med flere faktorer som bruker betingede prediksjonsmarkeder.

Det svært ambisiøse prosjektet søker å redusere problemer i beslutningsprosesser med flere faktorer, og har allerede gitt verdifull innsikt i mulighetene til prediktive markeder innen styring. I Hivemind må hendelsene løses av velgerne, og avgjørelsene det blir stemt om er enten boolsk eller skalær. Velgerne blir enige om beslutningene ved hjelp av Hivemind VoteCoins. Det er ikke ulikt prosessen Augur bruker.

I likhet med Augur blir velgerne straffet økonomisk for unøyaktige rapporter, men belønnet for nøyaktige resultater.

7. Bodhi

Samtidig som Bodhi ikke er like kjent som andre prediksjonsmarkeder, var den faktisk den første som ble lansert. Det kan være fordi Bodhis målmarked er Kina.

Bodhi er også unik fordi den er bygget på Qtum-plattformen, og det er den første funksjonelle desentraliserte applikasjonen på Qtum. Bodhi har både et testnett og et mainnet, og begge er funksjonelle. Teamet jobber nå også med å lansere en versjon på Ethereum blockchain.

I likhet med andre prediksjonsmarkeder, kan brukere opprette markeder på alle begivenheter i den virkelige verden. Dette er mulig på grunn av Bodhis desentraliserte natur. Kinesiske myndigheter, som er kjent for å være autoritære, har ennå ikke sagt noe om denne typen desentraliserte marked, og selv om de gjorde at den desentraliserte plattformen ville holde den online.

Alt på plattformen, fra å skape markeder til å sette seg mot hendelsesresultater til å delta i tvisteprosessen, drives av det opprinnelige BOT-tokenet. De fullførte en ICO i november 2017 til en pris på $ 0,37, noe som er litt over gjeldende pris. Hovedtyngden av handelen på BOT foregår på LBank-børsen, og de kan lagres i en QTUM-kompatibel lommebok.

Konklusjon

Prediksjonsmarkeder viser allerede sin nytte i den grad selskaper som Microsoft utnytter mulighetene som tilbys av blockchain-baserte prediktive markeder. Og noen kaller dem et bedre prognoseverktøy enn noen statistisk modell eller datamaskibasert simulering.

Det spekuleres i at de kan brukes til å forutsi aksjemarkedskrasj og mye mer med stor nøyaktighet, og mange i blockchain-samfunnet føler at spådomsmarkeder er fremtiden for spådommer basert på mengden av visdom..

Ved å stole på visdommen til mengden kan økonomiske handelsmenn fjerne tekniske indikatorer, diagrammer og handelssignaler. Menneskelig visdom vil fortelle dem alt de trenger å vite om fremtidige markedsbevegelser. Eksperter hevder at ved å utnytte kunnskapen og erfaringene til en stor utvalggruppe, kan det tas informerte beslutninger og nøyaktige prognoser.

Dette ser ut til å bli bekreftet av det faktum at noen store organisasjoner allerede bruker disse prediksjonsmarkedene for sin egen interne beslutningstaking og styring. Det er ingen som forteller hvor bredt disse markedene vil spre seg i fremtiden.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me