7 påviste måter å beskytte kryptovalutaene dine i 2021

>

Bitcoins pris har steget i været de siste par månedene, og slo $ 19K og tømte nærmere å bryte 2017-rekorden. Selv om denne siste tiden er gode nyheter for de fleste kryptoinvestorer, har du sikkert stoppet for å vurdere sikkerheten til kryptobeholdningene dine på et eller annet tidspunkt.

Uansett hvor mye kryptovalutaene dine er verdt, bør ditt endelige mål være å lagre dem trygt. Nå står vi overfor spørsmålet, "Hvorfor bør du holde kryptovalutaene dine trygge?"

Vel, det åpenbare svaret er at kryptovaluta, akkurat som andre aktivaklasser, fungerer som et medium for utveksling og lagring av verdi. For eksempel er det naturlig at en nettkriminell kan stjele Bitcoin. De såkalte skurkene blir nå mer sofistikerte, stjeler over 100 millioner dollar fra DeFi-prosjekter bare i 2020.

Dessuten er det helt normalt å lure på hvorfor du bør bry deg om å sikre kryptoen din når noen investorer har hevdet at Bitcoin er ment å være verdens sikreste økonomiske løsning.

Mens Bitcoin og andre kryptokurver i seg selv kan være sikre, er den svake lenken i ligningen noe du kanskje ikke forventer: du er den svake lenken.

I motsetning til det tradisjonelle økonomiske landskapet er kryptovalutaområdet stort sett desentralisert. Blockchain, den underliggende teknologien, er egentlig en åpen, distribuert hovedbok som behandler transaksjoner via et peer-to-peer-nettverk av noder.

Hva er Blockchain?

Blockchain er en form for distribuert hovedboksteknologi, kanskje det enkleste og mest populære eksemplet. DLT i seg selv er et sikkert system med poster som bruker en konsensus av replikerte og synkroniserte data som deles over flere forekomster.

Fraværet av en sentral autoritet eller ‘pålitelig’ tredjepart legger byrden på deg. På vanlig engelsk er du din egen bank, og som sådan er du i stor grad ansvarlig for å beskytte dine kryptoaktiva.

Det skummelt er at noen av følgende scenarier vil gi deg potensielt sårbarhet for å miste kryptobeholdningen din:

 • Din byttekonto, mobil lommebok eller epost konto kunne bli hacket.

 • Du kan overføre penger til feil lommebokadresse, uten mulighet til å reversere transaksjonen.

 • Datamaskinen din – eller til og med smarttelefonen – kan være infisert med forskjellige skadelige programmer designet for å stjele myntene dine.

 • Du kan glemme å sikkerhetskopiere frøfrasen, noe som gjør det umulig å gjenopprette lommeboken din i tilfelle tap, skade eller tyveri.

Heldigvis er det forskjellige måter du kan unngå disse truslene. I denne artikkelen vil vi gi deg syv raske tips for å beskytte kryptoen din og beskytte deg mot en potensielt katastrofal situasjon.

Selv om du kanskje har kommet over noen av disse punktene tidligere (sannsynligvis ikke tenkt for mye på det da), nå tar vi det tilbake til deg – sammen med nyvunnet informasjon!

1. Bruk sterke passord

En av de enkleste måtene å beskytte kryptovalutaene dine på er å bruke sterke passord for å beskytte lommeboken og kryptorelaterte kontoer. De fleste hackere bruker forskjellige verktøy for å knekke stjålne passord, så jo lengre og mer komplisert passordet ditt er, jo vanskeligere er det å knekke.

Det er også viktig å huske følgende fremgangsmåter for passord:

 • Et sterkt passord inneholder en lang, kompleks streng med tegn, så det er vanskeligere å knekke. Ideelt sett har et sterkt passord minst 12 tegn med en sunn blanding av tall, symboler (de vanligste er! £ $% ^&# @), store og små bokstaver.

 • Unngå å bruke det samme passordet for forskjellige kontoer på flere plattformer. Dette gjør deg sårbar for et voldsomt angrep, spesielt hvis passordet har blitt lekket i et tidligere databrudd.

 • Logg alltid ut av kontoen din når du er ferdig med en transaksjon. Å gjøre dette vil beskytte deg mot hackere (spesielt på offentlige WiFi-nettverk) som prøver å hacke kontoen din ved å stjele øktcookies.

 • Du kan velge en passordbehandling, slik at du ikke glemmer passordet ditt eller trenger å skrive det ut hver gang. LastPass og Dashlane er to populære løsninger for passordadministrasjon.

2. Konfigurer tofaktorautentisering (2FA)

Tofaktorautentisering (aka to-trinns verifisering) blir vanligvis lagt til forskjellige digitale prosesser som et ekstra sikkerhetslag. I hovedsak, med tofaktorautentisering, får du bare tilgang til et nettsted eller en app etter at du har bestått flere sikkerhetskontroller.

Så bortsett fra ditt vanlige passord, kan plattformen be deg om å legge inn en hemmelig kode sendt til deg enten via e-post, SMS eller push-varsel. Disse bekreftelseskodene utløper vanligvis etter en stund, noe som gjør det umulig for dårlige skuespillere å bruke tidligere (dvs. utløpte) koder for å få tilgang til kontoen din.

Nesten alle kryptovaluta-børser støtter totrinnsverifisering for å sikre kontoen din bedre. Noen sentraler tilbyr enkel e-post- og SMS-bekreftelse, mens andre tar det et skritt videre med 2FA-apper som Google Authenticator.

Når du har konfigurert 2FA, vil du motta et engangspassord hver gang du vil utføre kritiske handlinger som å logge på kontoen din, overføre krypto til andre mennesker, endre kontoinformasjonen og fullføre uttak..

3. Sikre din Crypto-lommebok

Sikkerheten til kryptoen din avhenger også av hvilken type lommebok du bruker. Generelt kan du velge mellom en forvarings- og ikke-forvaringslommebok for lagring av myntene dine.

Depotlommebøker er digitale lommebøker som kontrolleres av tredjeparter (vanligvis kryptomeglerier og børser) som har dine private nøkler og hjelper deg med å sikre dine kryptobeholdninger. Selv om depotlommebøker er et brukervennlig alternativ for å lagre myntene dine (du kan enkelt administrere kryptoen din og nøklene dine er trygge), er de en dårlig ide for å holde kryptovalutaen din på lang sikt. Her er hvorfor:

 • Depotlommebøker er sentraliserte, noe som gjør at de ikke skiller seg fra bankene siden de har kontroll over pengene dine.

 • Du har ikke tilgang til dine private nøkler, noe som betyr at du trenger lommebokleverandøren for å gi deg tilgang til dine egne midler.

 • Med en tredjepart involvert i din ‘virksomhet’ skaper du et smutthull for skyggefulle eiere å stjele pengene dine.

 • Lommeboken kan bli hacket, noe som gir deg muligheten til å miste kryptoen din.

Ikke-frihetsberøvende lommebøker er derimot desentraliserte siden du er den eneste forvalteren av dine private nøkler. De gir deg kontroll over kryptoen din, og ingen kan få tilgang til pengene dine uten din autorisasjon.

I utgangspunktet får du en keystore-fil som inneholder dine private / offentlige nøkkelpar og en mnemonic (eller seed) setning. Mnemonic-setningen er vanligvis en ordnet sekvens på 12 til 24 ord.

Du bør få kopiert og lagret din mnemoniske setning; du bruker den til å gjenopprette lommeboken og pengene dine.

Hold deg som regel borte fra lommebøker når det er mulig.

Bruk alltid kaldt lagring

Kjølelagring er et bredt begrep som brukes for kryptovaluta lommebøker som fungerer uten internettforbindelse. Kalde lommebøker er fysiske elektroniske enheter laget spesielt for å lagre kryptokurver på en sikker måte offline.

Med denne typen lommebok kan du bare behandle en transaksjon når den er koblet til datamaskinen eller smarttelefonen. Kalde lommebøker er dyrere enn varme lommebøker (som vanligvis er gratis), men hvis du har råd til det, vil du sove som en baby og vite at kryptoen din er trygg.

Maskinvarelommebøker er uten tvil den sikreste typen fryselager. De er fysiske enheter som ligner på USB-minnepinner, men designet for å bare lagre lommebokinformasjonen din (les: midler) offline. Som med luftgappede datamaskiner, hackere kan ikke få tilgang til disse lommebøkene eksternt for å stjele kryptoen din.

Det er flere hardware lommebøker, men de populære er Ledger Nano X og Trezor.

Hva er en Crypto Wallet? Hvordan lagre Bitcoin sikkert

I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan eksperter velger sine cryptocurrency-lommebøker og hvilke typer lommebøker som finnes.

Multi-signatur lommebøker

Lommebøker med flere signaturer (eller multisig) er som skjæringspunktet mellom forvaringsplasser og ikke-forvaringslommebøker. Hvert kopispiller har en privat nøkkel for å få tilgang til lommeboken, men trenger andre kopieringsnøkler for å godkjenne transaksjoner fra lommeboken.

I hovedsak krever multisig-lommebøker at det skal leveres to eller flere private nøkler samtidig før du kan laste opp eller få tilgang til midler. Uten det nødvendige antall nøkler (avhengig av typen multisig lommebok), kan ingen utføre transaksjoner ved hjelp av lommeboken.

Multisig legger til et ekstra sikkerhetslag når du vil gjennomføre kryptovaluta-transaksjoner.

4. Mister nøklene dine, mister din krypto

Private nøkler er utvilsomt det viktigste aspektet ved å holde kryptovalutaene dine trygge. En privat nøkkel er en rekke tall som representerer kryptovalutaen i lommeboken din.

Primært viser private nøkler eierskap til kryptoaktiva på en spesifikk blockchain-adresse og gir deg tilgang til pengene dine. Unødvendig å si, hvis det faller i feil hender, kan hackere ha full tilgang til lommeboken din.

Tommelfingerregelen er at du ikke eier kryptoen din hvis din private nøkkel ikke er i din besittelse.

Enkel.

Siden viktigheten av private nøkler er åpenbar, er det viktig at du sikkerhetskopierer dine private nøkler. En enklere måte å holde lommeboken trygg på er å skrive ned mnemonic-setningen og skjule den for nysgjerrige øyne.

Hvis du ikke tok sikkerhetskopi av de private nøklene dine og du mister lommeboken, kan du enkelt gjenopprette den med denne setningen. En mnemonisk setning ser vanligvis slik ut:

pappa billig nord gjenåpne mage stamme bambus tiger vulkan suppe mirakel ovn

(Det er ikke en gyldig mnemonic setning, forresten.)

Selv om en mnemonic-setning gir deg et brukervennlig alternativ for å gjenopprette lommeboken, er det tilfeller der frasen kan være ubrukelig; si

 • Du skrev det ut og nå ble papiret ødelagt eller skadet.

 • Lommebokleverandøren er ute av drift.

 • Du skrev ned ett eller flere ord feil.

I noen av disse scenariene må du kanskje bruke en annen lommebok, og du kan bare gjøre dette hvis de private nøklene ble sikkerhetskopiert.

Kopier verdens beste handelsmenn

Når lederen din handler, handler du. Shrimpy oppdaterer automatisk porteføljen din slik at den alltid samsvarer med lederens. Bla gjennom hundrevis av kryptovalutahandlere for å kopiere.

Sikkerhetskopiering av lommeboken din innebærer å eksportere nøklene fra lommeboken. Du kan eksportere nøklene dine og deretter skrive dem ut for å holde det trygt. Du kan også lagre sikkerhetskopien til din private nøkkel på en USB-stasjon, men husk å kryptere filen.

5. Handel og invester bare på anerkjente Crypto-plattformer

Kryptorommet har eksplodert gjennom årene. Vi har nå mange mynter som strømmer inn i markedet, og nye børser, investeringsordninger etc. dukker like ofte opp nå og da. Med så mange tilgjengelige plattformer blir det stadig vanskeligere å vite helt sikkert hvilke som kan stole på.

For det formål er det tre kryptosvindler du bør være oppmerksom på:

Falske Crypto-plattformer

Det er så mange falske crypto lommebøker og utvekslinger der ute; det er som noe ut av en skummel film.

De utgjør vanligvis som legitime plattformer hvor du kan handle kryptovalutaer eller lagre mynter. De kan til og med tilby deg saftige bonuser og fordeler som null handelsavgifter, ingen KYC, etc. Når du først har gjort et innskudd, vil du finne det vanskelig å ta ut kryptoen din, og de tømmer kryptoen din i lommeboken..

Når du er i tvil, bør du verifisere legitimiteten til en bestemt plattform ved å lese anmeldelser fra andre på nettet. Du kan også bla gjennom kryptovalutafora og samfunn – Reddit hjelper vanligvis – for mer informasjon.

Falske investeringsordninger

Falske crypto-plattformer er, men enda mer, bør du holde øye med crypto-investeringsplattformer som gir deg opprørende avkastning. Disse plattformene vil gi deg muligheten til å gjøre doble eller tredoble investeringer du gjør. Faktisk kan du få avkastning på ditt første innskudd, men det neste er ikke lovet.

Mesteparten av tiden kan du finne disse annonsene på forskjellige sosiale medieplattformer som Facebook og Instagram. Bedragerne bruker ofte bilder av legitime artikler fra falske nyhetspublikasjoner for å lokke intetanende ofre til å skille seg fra pengene sine.

Cryptocurrency Ponzi-ordninger

Ponzi-ordninger har eksistert i flere tiår og eksisterer fortsatt veldig mye i dag. Krypto eller ikke, disse ordningene opererer under forutsetningen om ‘garantert’ avkastning, avhengig av hvor mange mennesker du kan få til å registrere deg. Imidlertid kollapser alle Ponzier til slutt når de blir mettede.

Et perfekt eksempel er OneCoin, et selskap som overbeviste mange om å investere i en ny kryptovaluta som ville være mer verdifull enn Bitcoin. OneCoin-skaper og selvutnevnte ‘Cryptoqueen’ Ruja Ignatova er fortsatt på frifot etter at hun forsvant i oktober 2017, ifølge FBI. BBC rapporterer anslagsvis 4 milliarder euro investert i OneCoin mellom august 2014 og mars 2017, i det som ble kalt “kryptos mest beryktede Ponzi-ordning.

Mange brukere har vært ofre for exit-svindel, og har mistet sine hardt opptjente midler til skyggefulle kryptoprosjekter og plattformer. Her er noen viktige tips å merke når du velger en kryptobørs, lommebok-app eller investeringsplattform:

 • Urealistiske profittkrav: Mange svindlere gir mange løfter som vanligvis ikke er basert på faktiske data eller støttet med forskning; i stedet bytter de på følelsene dine med opprørende påstander. Hvis det du blir tilbudt høres for bra ut til å være sant, er det fordi det mest sannsynlig er (en svindel). Gjør alltid undersøkelser før du tar spranget inn i noe i kryptorommet. Et enkelt Google-søk “[Platform Name] + review” ville gjort.

 • Lite bakgrunnsinformasjon: Et annet vanlig trekk ved ulovlige kryptoplattformer er at det ikke nevnes noe team. Selv om mange utvekslingsplattformer ikke viser hele teamet, kan du finne navnet på direktøren og overordnede. Hvis du ikke finner disse detaljene, bør du være forsiktig. Også, hvis det er navn, må du utføre undersøkelser og finne ut om de er troverdige.

Coinbase vs Uniswap

Så, hva er bedre i Coinbase versus Uniswap exchange matchup? La oss ta en titt på hver børs tilbud, sammen med et par interessante bortsett fra din utdannelse.

Alt i alt må du alltid passe på noe mistenkelig før du sender kryptoen din til en børs eller lommebok. Enda bedre, bruk bare anerkjente børser og plattformer gjennomgått og anbefalt av pålitelige nettsteder.

6. Unngå usikrede nettverk som pesten

Det neste viktige tipset for å beskytte kryptovalutaene dine er å unngå å utføre kryptorelaterte aktiviteter ved hjelp av et offentlig WiFi-nettverk. Forsikre deg alltid om at du utfører kryptovaluta-transaksjoner via et sikkert nettverk du stoler på.

I 2017 en mann i Wien mistet over $ 117 000 dollar i Bitcoin til hackere mens han var logget inn på restaurantens offentlige WiFi-nettverk. Enda verre, han logget inn for å sjekke verdien av kryptovalutaen sin, en beslutning som endte med å koste ham sterkt.

I følge en politierklæring ble Bitcoin overført til en “ukjent, ikke-sporbar konto” i en helt unngåelig situasjon. Selv om det er uklart om kontoen hans allerede var hacket før han koblet seg til nettverket, er det fortsatt en mulighet for at det offentlige nettverket etterlot ham eksponert.

Som du nå vet, er det en stor sikkerhetsrisiko å velge å logge på kryptobørsekontoen eller laste opp midler ved hjelp av en offentlig WiFi. Hackere kan enkelt stjele påloggingsinformasjonen din og moreso, åpne nettverk er et perfekt sted for dem å infisere datamaskinen din med kryptostjeling av skadelig programvare.

“Bedre trygt enn beklager” … du bør motstå trangen til å sjekke kryptoen din hvert minutt – de kommer ingen steder! Ikke få tilgang til lommeboken din når du ikke er på et sikkert sted med mindre det haster.

Utvilsomt er det tider når du må koble til et offentlig Wi-Fi-nettverk. I denne situasjonen må du bare holde på kryptorelaterte saker til du er koblet til et sikkert nettverk.

7. Tips og beste fremgangsmåter for å sikre din krypto (og deg selv)

Her er noen andre punkter vi ikke dekket, men er like viktige som punktene ovenfor.

1. Vær forsiktig med mistenkelige telefonsamtaler, e-post og meldinger fra svindlere som hevder å være fra populære kryptovaluta-plattformer, børser eller nyhetsnettsteder.

Et eksempel på dette er nylig phishing-svindel som involverer falske CoinDesk-e-postmeldinger. I denne ordningen oppretter svindlere falske e-postmeldinger designet for å se ut som nyhetsbrev fra CoinDesk og inkluderer en ondsinnet lenke. Koblingen leder brukerne til en falsk versjon av CoinDesk-nettstedet og ber dem om å betale et beløp i BTC for annonseplass på CoinDesk-nettstedet. Når du har betalt, vil hackerne forsvinne, og du får igjen å slikke sårene dine.

2. Vær smart og bruk sunn fornuft.

Også, det sier seg selvsagt, men ikke skryt av kryptobeholdningen din på nettfora eller sosiale medier. Å gjøre dette vil gjøre deg til et tungt mål for hackere, svindlere og til og med kriminelle i nabolaget ditt.

Tilbake i mai 2018 var Pavel Nyashin, en 23 år gammel russisk kryptoinvestor og blogger funnet død i leiligheten hans. Før sin død ville han skryte på nettet av sin enorme kryptoformue og kort tid etter ble han angrepet av maskerte røvere som gjorde unna med $ 425.000.

Det er fornuftig å være forsiktig med hva du sier på nettet fordi du aldri vet hvem som ser på. Selv om dette var et ekstremt scenario, er det alltid bedre å være trygg enn beklager.

3. Installer et godt antivirusprogram og se etter skadelig programvare regelmessig

Primært vil hackere infisere datamaskinen din med krypto-mining malware, som vil bruke datamaskinens CPU (eller GPU) til å utvide kryptovalutaer. Andre angrepsformer involverer:

 • tasteloggere som overvåker og spiller inn tastaturpressene dine for sensitiv informasjon;

 • løsepenger som krypterer filene dine, og ber deg om løsepenger for å låse opp filene dine; og

 • kapring av utklippstavlen skadelig programvare som erstatter den kopierte lommebokadressen din med hackerens adresse.

For å forhindre dette, sørg for å slette alle mistenkelige filer – spesielt kjørbare filer (dvs. EXE-er) – og foreta en fullstendig malware-skanning av systemet ditt regelmessig.

4. Vær forsiktig med alle som ber om å få tilgang til datamaskinen din eksternt.

Til slutt, gi aldri noen ekstern tilgang til smarttelefonen eller datamaskinen.

En økende trend med angrep som har skjedd gjennom årene er en hacker som tar over offerets datamaskin via programvare for fjerntilgang. Ved hjelp av sofistikerte verktøy kan hackere ta over enheten din når du gir dem tilgang og stjeler kryptoen din.

Dette er vanlig med svindlere som stiller ut som teknisk supportagenter som løser datamaskinrelaterte problemer eksternt. De får deg til å tro datamaskinen din har et alvorlig problem som en beryktet som kan krasje den når som helst, og ber deg om å betale i krypto, slik at de kan ‘hjelpe’ deg med å fikse det.

De kan også be deg om å installere en ekstern skrivebordsprogramvare slik at de kan løse problemet fra PC-en. Når du har installert programvaren og de kobles til datamaskinen din, får de tilgang til lommeboken din. Selvfølgelig er det mer forseggjort, men det er i utgangspunktet hvordan det fungerer.

Unngå krypto-svindel – 24 røde flagg

Evaluering av røde flagg kan ikke bare spare deg for mye penger, men også gi bedre tid til å evaluere eiendeler uten så mange røde flagg. Dette er vanlige røde flagg som i gjennomsnitt representerer problematiske situasjoner for fremtiden for en mynt.

Konklusjon

Kryptovaluta blir utvilsomt en stadig viktigere del av hverdagen vår. Investering i krypto er verdt hver krone på grunn av den økende globale adopsjonen og det enorme inntjeningspotensialet.

Imidlertid, med flere hackere og nettkriminelle som retter aktivitetene sine mot kryptorommet, må du sørge for at myntene dine er trygt gjemt bort. Husk at du er ansvarlig for å holde kryptoen din trygg, og i motsetning til sentraliserte plattformer har ikke blockchain en privat nøkkelgjenopprettingsfunksjon.

Som sådan er det viktig å utvikle en sunn vane med å sikre dine digitale eiendeler riktig og sikkerhetskopiere lommeboken. Heldigvis er denne detaljerte guiden akkurat det du trenger for å komme i gang med å beskytte kryptovalutaene dine.

Ytterligere gode leser

Hvordan lage en Crypto Trading Bot ved hjelp av Python

The Easy Cryptocurrency Arbitrage Trading Strategies

Skript for Bitcoin Price Live Ticker (ved hjelp av nettsteder)

Terskel rebalansering for kryptoporteføljestyring

Crypto Trading 101: Valg av porteføljens aktiva

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptoindustrien. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me