Aave (LEND) anmeldelse: Desentralisert utlånsplattform

Desentralisert økonomi (DeFi) har vært et brennende hett tema i krypto de siste månedene. Utlånsprotokoller for kryptovaluta som Compound, MakerDAO og Aave har med god grunn vært hovedattraksjonene for dette økonomiske skuespillet..

Mye har endret seg siden vi dekket Aave i april 2019, da det fortsatt var kjent som ETHlend. Sak og poeng: det har steget til å bli en av de mest populære DeFi-appene siden den ble ommerket og redesignet.

Bare de siste månedene har Aave introdusert noen av de mest bemerkelsesverdige funksjonene som for øyeblikket finnes i DeFi, for eksempel Flash Loans og Rentebytte. LEND, dets opprinnelige token, har også sett en utvidelse i brukstilfelle ettersom utviklingsteamet gradvis beveger seg mot å gjøre Aave til en fullverdig desentralisert autonom organisasjon (DAO).

Som du vil se, er Aave ikke “bare en annen plattform for utlån av kryptokurrency”, men er en av de ubestridte lederne i DeFi-verdenen..

Hva er Aave?

Aave (uttales “ah-veh”) er en desentralisert utlånsplattform for kryptovaluta. Faktisk var det den første DeFi-utlånsprotokollen da den lanserte sitt første hovednett som ETHlend i 2017 (dette var før DeFi var en ting!).

Hva er Aave

Aave betyr “spøkelse” på finsk

ETHlend / Aaves grunnlegger Stani Kulechov er lidenskapelig opptatt av å jobbe med ledende utviklere fra andre prosjekter innen DeFi-området og er hyperfokusert på å sikre at plattformen appellerer til institusjonelle og detaljhandelinvestorer både innenfor og utenfor kryptovaluta.

For å kort oppsummere var ETHlend en slags markedsplass der låntakere og långivere kunne forhandle om vilkår uten en tredjepart. Du kan tenke på det som et stillingsutvalg, men med lån i stedet. Plattformen var moderat vellykket, men teamet bestemte seg for at de var “klar til å være seriøse spillere”I DeFi-rommet.

Dette førte til lanseringen av Aave i januar i år da Aave mainnet lanserte og introduserte en helt ny protokoll for brukerne sammen med noen få nye funksjoner som har endret DeFi for alltid.

Hvordan fungerer Aave?

Aave lar brukerne låne ut og låne kryptovalutaer på en desentralisert og pålitelig måte. Enkelt sagt, det er ingen mellommenn involvert, og det er ikke nødvendig med Know Your Customer (KYC) eller Anti Money Laundering (AML) dokumentasjon for å bruke plattformen..

I et nøtteskall setter långivere inn pengene sine i et “basseng” som brukerne deretter kan låne. Hvert basseng setter av en liten prosentandel av eiendelen som reserver for å sikre sikring mot eventuell volatilitet i protokollen. Dette gjør det også enkelt for långivere å ta ut midlene når som helst.

Hvordan Aave fungerer

Hvordan Aave fungerer i et bilde. Bilde via Aave Docs

Aave tilbyr 17 forskjellige eiendeler for utlån og lån, inkludert Dai stablecoin (DAI), USD-mynt (USDC), True USD (TUSD), Tether (USDT), Synthetix USD (sUSD), Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH) , ETHlend (LEND), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), Synthetix Network (SNX), Wrapped Bitcoin (wBTC) og 0x (ZRX).

Selv om dette faktisk er en imponerende liste, kan ikke alle brukes som sikkerhet for et kryptolån.

I likhet med andre utlånsprotokoller i området, tilbyr Aave overkollateraliserte lån, noe som betyr at en bruker må låse et beløp som er større (i USD) enn beløpet som blir trukket. Dette beløpet avhenger av eiendelen og varierer fra 50-75%.

Aave eiendeler

Kryptovalutaer på Aave-utlånsprotokoll

Hvis USD-verdien til en brukers sikkerhet faller under den nødvendige sikkerhetsgrensen, blir deres midler bokført for avvikling og kan kjøpes med rabatt av andre brukere i systemet. Aave bruker Chainlink (LINK) som et orakel for å samle inn prisdata om eiendeler på plattformen. Interessen er påløpt av det andre, og du kan se at det øker i sanntid.

Aave renter

Aave tilbyr to renter: stabil og variabel. Den variable renten bestemmes algoritmisk basert på utnyttelsesgraden til en aktivapool (med andre ord etterspørsel), der en økning i utnyttelsesgraden for en gitt pool resulterer i en økning i renten for både långivere og låntakere (og vice versa).

Den stabile renten er gjennomsnittet av de siste 30 dagene av renten for eiendelen. Denne rentehistorikken kan sees når du låner ut eller låner en eiendel på plattformen. Du kan når som helst veksle mellom stabile og variable priser (du må bare betale et lite ETH-gassgebyr).

Aave aToken

Hver gang penger blir deponert på Aave enten som utlåner eller som sikkerhet ved lån, får brukeren et tilsvarende beløp i aTokens. Hvis du for eksempel satte inn 100 DAI i Aave, vil du få 100 a tokener. Funksjonen til disse tokens er å tillate deg å tjene renter.

Aave aTokens

aTokens on Aave

Hvert sekund tilsettes en liten brøkdel av tilsvarende aTokens i Ethereum-lommeboken din i samsvar med APR-renten for eiendelen din. Disse kan deretter byttes mot det tilsvarende beløpet til den underliggende eiendelen i Aave på uttakstidspunktet.

Aave Flash Loans Explained

Flash-lån er noe som mange anser for å være neste generasjon finans og uten tvil Aaves hittil mest berømte bidrag til DeFi. Denne kontroversielle funksjonen lar brukerne låne store mengder kryptovaluta uten absolutt sikkerhet.

Hvordan dette fungerer på teknisk nivå er ganske komplisert, men det er begrepsmessig lett å forstå. Kryptovalutaen som er lånt, må betales tilbake når neste Ethereum-blokk er utvunnet. Hvis det ikke er betalt tilbake, kanselleres alle transaksjoner som har skjedd i løpet av dette tidsrommet. Det betales et gebyr på 0,3% for hvert flash-lån.

Aave Flash-lån

Et eksempel på hvordan kryptovaluta Flash-lån fungerer. Bilde via Aave

Gitt den utrolig korte tiden eiendelen kan lånes, kan du kanskje lure på hvordan denne funksjonen kan være nyttig. Tro det eller ei, nytten av denne funksjonen har ennå ikke blitt fullstendig realisert, gitt at både den og DeFi er så tidlig i utviklingen.

Foreløpig blitslån har 3 primære brukstilfeller: å handle eiendelen andre steder for å tjene penger (også kjent som arbitrage), for å refinansiere lån i andre utlånsprotokoller eller bytte sikkerheten som for øyeblikket er deponert på dem.

Flash-lån har gjort det mulig for kryptovalutahandlere å gjøre en hel mengde sprø ting, først og fremst gi gård. De er nøkkelen til det nå berømte Sammensatt avling teknikk innen InstaDapp, en DeFi-protokollaggregat.

Hva mer er at Aave har gjort den underliggende koden for å blinke lån offentlig tilgjengelig, noe som åpner for mange andre muligheter siden praktisk talt enhver annen Ethereum-utvikler kan implementere den på plattformen sin. Dette er faktisk grunnen til at InstaDapp også kan tilby funksjonen.

Aave LEND Cryptocurrency

I 2017 da Aave fortsatt var kjent som ETHlend, lanserte den en multirund ICO med sin ERC-20 token LEND til en pris på 1,6 cent USD. Over 1 milliard av den totale forsyningen på 1,3 milliarder ble solgt, og samlet inn over 16 millioner USD. Omtrent 23% av tokens ble oppbevart av grunnleggerne og utviklerne av prosjektet.

Token var og fortsetter å være vant til betale for avgifter på protokollen og blir brent når du gjør det. Dette betyr at LEND-token er et deflatorisk aktivum. Mens Aave også planlegger å bruke sitt LEND-token til styring, har dette ennå ikke blitt noe av i skrivende stund.

Aave veikart

I tråd med temaet gjennomsiktighet definerer Aave tydelig deres veikart på nettstedets Om siden. Problemet er bare at det avsluttes i mai i år og ikke viser noen fremtidige milepæler for prosjektet.

Hver og en av dem ble møtt, og noen av de viktige inkluderte vellykket lansering av protokollen, integrering av Chainlink-oraklet, lagt til støtte for MyEtherWallet og Trust Wallet, og integrering av Uniswap-markedet på Aave, som gjør det mulig for handelsmenn å gjøre all slags magi med Aaves Flash Loans.

Aave veikart

Kjøreplanen for Aave-protokollen. Bilde via Aave Docs

Det meste av praten rundt Aaves utvikling har handlet om innføring av styring i protokollen. Dette vil gjøre det mulig for innehavere av LEND-token å si noe om fremtiden for prosjektet, og gjøre det til en DAO.

Mens den nøyaktige mekanikken til dette ikke er offisielt kunngjort, nylig intervju med Messari, Stani Kulechov uttalte at innehavere av LEND vil være i stand til å satse symbolet for å tjene en brøkdel av renten som blir betalt på lån. Dette bassenget med innsatte LEND-tokens vil også fungere som nødreserver for protokollen, med små mengder som blir avviklet for å opprettholde stabilitet under svarte svane.

Aave vs Compound

Aave og Compound er begge overkollateraliserte utlånsprotokoller for kryptovaluta og fungerer effektivt på samme måte. Begge samler eiendelene til långivere i utlånsbassenger som låntakere kan ta fra, de har begge sitt eget styringsmerke, og de sammen med MakerDAO er de største protokollene i DeFi når det gjelder “eiendeler under forvaltning” (AUM). Når det er sagt, er Compound mye mindre kompleks og tilbyr følgelig ikke nesten like mange funksjoner som Aave.

Aave vs Compound

Dashbordet for Compound Finance-appen. Bilde via Sammensatt dashbord

Aave tilbyr stabile renter, sammensatt ikke. Aave lar deg bytte mellom stabile og variable renter, det gjør ikke Compound. Aave har Flash-lån, Compound ikke. Aave har 17 eiendeler for utlån og lån, Forbindelse har 9. Best av alt, Aave lar brukerne låne en høyere prosentandel av den underliggende sikkerheten (75% mot Compounds 66,6%).

Aave Collateralisation

Aave sikkerhets- og avviklingsterskler. Bilde via YouTube

På papir ser det ut til at Aave er objektivt bedre enn Compound som en utlånsprotokoll for kryptovaluta. Imidlertid er det to store fordeler Compound har fremfor Aave. Den første er at den er mye mer brukervennlig.

Det faktum at det ikke tilbyr så mange funksjoner, gjør det lettere å forstå og navigere etter nye brukere. For det andre gir Compound brukere mye mer insentiv til å delta i protokollen ved å gi både långivere og låntakere en liten brøkdel av COMP-tokens hvert sekund.

Det siste elementet som deler de to prosjektene, er at Compound i det vesentlige er “ferdig”, mens Aave akkurat er i gang. Compound er i sin siste fase med å overlevere protokollen til samfunnet, på hvilket tidspunkt det vil være en fullt operativ DAO uten absolutt inngripen eller innflytelse fra det opprinnelige utviklingsteamet. Aave ble nettopp lansert i år og har ennå ikke implementert samfunnsstyringen som kreves for å være en DAO.

LÅN Prisanalyse

Du kan bli overrasket over å finne at prisen på Aaves LEND-token aldri har steget over 1 $ USD. LEND-token debuterte på kryptomarkedet i november 2017 og ble feid opp i det historiske okseløpet som startet en måned senere. Den nådde sin høyeste tid på over 40 cent USD før den krasjet ned til under 2 cent og til slutt 1 cent der den forble til slutten av 2019.

LÅN Prisytelse

Prishistorikken til LEND-kryptovaluta. Bilde via CoinmarketCap

Som du kanskje har gjettet, har introduksjonen av den nye Aave-protokollen i januar i år sendt LEND-token i bane. Den økte gradvis i pris fra 1 cent USD til over 14 cent USD i juni i år da DeFi virkelig begynte å varme opp.

Dette er noe imponerende gitt tokens begrensede bruk som et valgfritt middel til å betale gebyrer på protokollen. Det vil være interessant å se hvilke effekter innføringen av styresett vil ha på prisen på LÅN når den er rullet ut.

Hvor får man utlån?

Mens LEND-token er oppført på omtrent et dusin børser, er dessverre Binance den eneste anerkjente med noe volum. LEND-tokenet har et relativt 24-timers volum gitt markedsverdi, og det ser ut til at nesten halvparten av dette volumet kan være falskt.

Binance LEND

Registrer deg på Binance og kjøp LEND

Dette lave volumet som er konsentrert om en enkelt børs, kan la det åpne være åpent for alvorlig markedsmanipulasjon, så vær forsiktig når du kjøper eller selger LEND!

LÅN ut kryptovaluta lommebøker

Siden LEND er et ERC-20-token, kan det lagres på omtrent hvilken som helst kryptovaluta-lommebok som støtter Ethereum. Listen er ganske lang, men de mest kjente digitale lommebøkene inkluderer MyEtherWallet (web), MetaMask (web), Exodus (desktop og mobile) og Atomic Wallet (desktop og mobile).

Maskinvarelommebøker inkluderer Trezor, Ledger og KeepKey. Merk at du bare kan samhandle med Aave-protokollen ved hjelp av en håndfull lommebøker, inkludert MetaMask, Ledger og Coinbase lommebok.

Vår mening om Aave

Aave er et ekstremt lovende prosjekt som ser ut til å ha fløyet noe under radaren. Sammenlignet med andre DeFi-utlånsprotokoller, tilbyr den et arsenal av funksjoner, eiendeler og utviklingsverktøy for å la andre implementere de samme funksjonene i sine egne DeFi-prosjekter..

DeFi Lending Aave

De 5 beste utlånsprotokollene i DeFi. Bilde via DeFi Pulse

Viktigst, det faktum at det for øyeblikket opptar 3. plass som en splitter ny og veldig mye uferdig DeFi-utlånsplattform, antyder at dette bare er begynnelsen på dette prosjektet og verdsettelsen av utlånstokenet.

Når det er sagt, lider Aave av det samme problemet som plager Compound og omtrent alle andre DeFi-utlånsprotokoller: hvem vil faktisk bruke den utenfor kryptorommet?

Fordelen med lån som en tjeneste er at den lar deg låne mer enn det du for tiden eier, noen ganger vesentlig mer. Å låne mindre enn det du for tiden eier er nesten helt meningsløst med mindre du planlegger å gjøre noe DeFi magi.

Flash Loan Attack

En av de mange kontroversielle hendelsene som involverer Flash Loans:. Bilde via tillitsnoder

Dette bringer oss til Flash Loans. Hvis det er noe som bør huskes om Aave, er det denne ekstremt unike funksjonen. Tilhengere av Flash Loans hevder (og med rette) at det tillater folk uten absolutt noen eiendeler å prøve seg på å raskt gi et overskudd i DeFi.

Kanskje det mest kjente tilfellet av dette innebærer en “hacker” som brukte et Flash-lån med 10 $ USD for å gi et overskudd på nesten 400 000 $ USD ved hjelp av arbitrage. Å gjøre noe slikt uten å pådra seg en betydelig gjeld eller risiko er umulig i klassisk økonomi og åpner en helt ny verden av potensial.

Videre ser Aaves grunnlegger Stani Kulechov ut til å ha et godt grep om hva som er nødvendig for at DeFi skal nå vanlig adopsjon. I et nylig intervju, han bemerket at alt innebærer å kvantifisere risiko og gjøre den gjennomsiktig for investorer, spesielt institusjonelle investorer.

Aave CEO intervju

Aave CEO forklarer hva som er nødvendig for at DeFi skal oppnå mainstream adopsjon:. Bilde via YouTube

Risiko er i utgangspunktet hvorfor folk vender seg bort fra kryptovaluta, og realiteten er at det er en veldig risikabel og ustabil aktivaklasse. Imidlertid mener Kulechov at hvis denne risikoen kan kommuniseres og forklares tilstrekkelig, vil den endelig bringe inn bølgen av adopsjon hele kryptorommet har ventet på.

Til slutt har Kulechov lagt merke til noe veldig viktig når det gjelder DeFi: hvordan stimulerer og driver du tjenester som kundesupport uten en sentralisert struktur? Disse slags spørsmål kan være hvorfor vi ennå ikke har sett noen solid dokumentasjon eller forklaring på LEND-tokens nye tokenomics.

Aave-utviklingsteamet kan bare lage en styringsprotokoll som er like mye av en spillveksler som Flash Loans. Best av alt, du kan satse på at de skal lage den koden åpen kildekode også!

Feature Image via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me