AdEx Network Review: Det blokkeringsbaserte annonsenettverket

AdEx (ADX) blir med på en lang liste over blockchain-prosjekter som prøver å endre økosystemet for annonsering på nettet og gjøre det mer ærlig og sikkert.

AdEx fullførte en ICO i 2017 og høstet stor interesse i løpet av 2017 bull run. Men gitt det generelle fallet i kryptovalutamarkedene og tilstrømningen av desentraliserte konkurrenter, står prosjektet overfor et tøffere miljø inn i 2019..

Så kan AdEx gå over konkurransen og levere den visjonen de hadde lagt ut?

I denne AdEx-nettverksgjennomgangen vil vi gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Vi vil se på de underliggende sakene for teknologi, utviklingskart og plattformbruk. Vi vil også berøre potensialet for ADX-token-adopsjon og den resulterende prisytelsen.

Hva er AdEx-nettverket?

AdEx er en desentralisert plattform som bygges for å tilby en online annonseringsløsning som kobler annonsører og utgivere direkte til å forhandle om annonseringspriser uten inngrep og bekostning av en tredjepartsformidler.

Prosjektet ønsker også å lage løsninger for internettbrukere ved å bygge en plattform som lar dem spesifisere hvilke typer annonser de vil se, samt gi administrasjon for deres personlige data og personvern..

AdEx Network Oversikt

Oversikt over AdEx-nettverket

AdEx går inn i et overfylt rom, med en rekke nye blockchain-prosjekter rettet mot reklamebørsindustrien. Noen andre plattformer som jobber i rommet inkluderer Basic Attention Token, Bitclave, adChain og qChain. AdEx takler bransjen fra den unike vinkelen med ubegrenset tilgang, gjennomsiktighet og uten gebyrer.

Det overordnede oppdraget til AdEx er å forstyrre annonsering på nettet ved å løse problemer knyttet til personvern, overdreven bruk av annonseblokkering og annonsesvindel. Og selvfølgelig tenker de på brukere ved å implementere et samtykkebasert system for å melde seg på sponsede meldinger.

AdEx ble opprinnelig bygget på Ethereum blockchain, men har planer om å overføre til NEO blockchain. Dette ble kunngjort i august 2017, men det er ingen angitt tidsramme for flyttingen, og AdEx forblir og Ethereum-basert plattform.

Slik forklarer teamet målet med AdEx på nettstedet deres:

Vi tror vi kan gi annonsører og utgivere en plattform som er sikker, gjennomsiktig og gunstig for alle parter som er involvert i prosessen, inkludert forbrukere..

AdEx var i stand til å samarbeide med store navn som Stremio, Fintech Blockchain Group og Bitmain fra begynnelsen, noe som ga det en oppfølging av konkurransen.

Funksjonene til AdEx

Brukere, utgivere og annonsører drar alle nytte av kjernefunksjonssettet til AdEx, som inkluderer alle følgende:

  • Detaljert rapportering;
  • Tilgjengelig for alle nettlesere;
  • Brukers personvern er topprioritet;
  • Styring av sluttbrukere
  • Stort fokus på media, underholdning og spillindustri.

Generelt vil alle funksjonene i AdEx erstatte de tradisjonelle annonseringsplattformene og modellene som er i bruk.

AdEx i bruk

Kjernen i AdEx er brukerprofilen. Dette er en personlig portal som lar hver bruker forstå og kontrollere hvilke annonser som blir levert til dem. Dette er en nøkkel til plattformen, fordi AdEx-teamet mener at det å gi brukeren kontroll over reklameopplevelsen vil være til nytte for alle involverte.

Annonsører drar nytte av at de får tilgang til mer detaljert brukerinformasjon, inkludert kjøpsinnstillinger, shoppingvaner og merkevareinnstillinger. Alt dette blir frivillig levert av brukerne.

AdEx Network Oversikt

Se først på AdEx-plattformen for annonsører. Kilde: AdEx-blogg

Fordi annonseringsplattformen er bygget på NEO-blockchain, drar den fordel av gjennomsiktig rapportering og en uforanderlig oversikt over alle detaljer i en reklamekampanje og dens ytelse.

Vi kan få et bedre inntrykk av fordelene som plattformen gir ved å se på problemene den lover å løse.

Problemene som AdEx kan løse

Det er en rekke problemer som har blitt skapt av online annonsering, og AdEx fokuserer på å løse de som er nevnt nedenfor:

Ingen forbrukersamtykke

Moderne elektroniske annonseringsnettverk (Facebook, Google osv.) Gir brukerne litt kontroll over hvilke annonser de ser, men det er en veldig begrenset mengde kontroll. AdEx begynner å fikse dette ved å gi alle sin egen personlige brukerprofil for å blokkere annonser eller annonsører de ikke er interessert i å se.

Dette er også gode nyheter for annonsører, siden de har bedre målretting og høyere konverteringsfrekvenser.

Datamisbruk og personvernproblemer

Vi har alle sett påstandene om misbruk av data fra store annonseringsnettverk. Mye av dette skjer fordi disse tradisjonelle nettverkene holder store mengder sentralisert data som kan bli stjålet og knyttet til brukerens identitet. Kanskje verre er at brukerne ikke aner hvordan deres egne data blir brukt, og introduserer alvorlige personvernproblemer.

AdEx Network Oversikt

Risiko forbundet med store annonsenettverk. Bilde via Reuters

Fordi AdEx bruker blockchain-teknologi, vil de kunne anonymisere brukerdata. Dette betyr at dataene ikke lenger er knyttet til et enkelt individ, men kan fortsatt brukes til statistisk analyse. Annonsører får de verdifulle dataene de trenger om kampanjer uten å få personlig identifiserbar informasjon som truer brukernes personvern.

Mangel på åpenhet i budgivning

Det er litt overraskende, men sanntidsbudplattformer gir annonsører svært lite informasjon om hva de byr på. Annonsører blir fortalt hvilken eiendom de byr på, og hva det maksimale nødvendige budet er, men de har ingen måte å verifisere noe av dette på en gjennomsiktig måte.

Nok en gang hjelper det faktum at AdEx er bygget på en blockchain å løse dette problemet, fordi alt forblir helt gjennomsiktig. Hver komponent i en kampanje kan spores, og hvert klikk og inntrykk kan verifiseres. Annonsører kan bekrefte annonseplasseringer og deltakelse i annonsekampanjer. Og fordi informasjonen er lagret i en uforanderlig blockchain, er det ingen måte for noen tredjepart å manipulere eller endre dataene på noen måte.

Annonsesvindel

Den elektroniske annonseringsverdenen er full av svindel. Noen rapporter sier at opptil 15 milliarder dollar av svindel med annonsering på nettet skjer hvert år. Selv om AdEx ikke går inn i detaljene for hvordan det fungerer, har de et teknisk middel for å forhindre svindel og ugyldig svindelaktig annonseringstrafikk. Hvor godt det fungerer vil nesten helt sikkert ha noen innvirkning på adopsjonen av plattformen av annonsører.

Annonseblokkering og annonseblindhet

Annonseblokkere brukes i økende grad av forbrukere, med estimater på over 600 millioner enheter over hele verden som har en slags annonseblokkering installert. Forbrukerne kan ikke klandres for å ha installert annonseblokkere, ettersom de er oppbrukt ved å se irrelevante og påtrengende annonser kontinuerlig.

Adblockers AdEx Network

Veksten av adblockers online. Kilde: Sidemessig

AdEx planlegger å løse annonseblokkeringsproblemet ved å holde annonser relevante og nyttige for forbrukerne, og fjerne annonsene de ikke vil eller trenger å se.

AdEx-konkurranse

Som nevnt ovenfor er det konkurrenter i utvekslingsområdet for blockchain-reklame. Basic Attention Token og deres modige nettleser har fått mye oppmerksomhet, og det er også Bitclave, adChain, NYIAX og qChain å vurdere.

AdEx adresserer spesifikt hvordan deres produkt vil skille seg fra konkurrentene i whitepaper:

Mens alle disse annonseutvekslingene kommer fra sterke lag, er sannheten at vi alle seiler i ukjent vann her. Dette er grunnen til at det er ekstremt viktig å ha eksepsjonell forståelse av både kryptografi og ad tech, samt å være så åpen som mulig når det gjelder plattform og enhetstilgjengelighet..

Forskjellen i AdEx er at den prøver å fjerne restriksjoner. BAT har begrenset seg til Brave-nettleseren. Adchain er begrenset til å fungere som et register. Og NYIAX er begrenset til finansnæringen.

Men AdEx retter seg mot alle deler av den elektroniske annonseringsindustrien, og vil fungere i alle nettlesere eller operativsystemer. Når det er sagt, er de ikke klar over konkurransen de møter:

Vi er glade for det faktum at vi har konkurranse, da dette vil presse oss til å levere en tjeneste bedre enn de andre. Konkurransen er sunn og vil være til fordel for hele reklameøkosystemet.

ADX-token

AdEx holdt sin ICO i juni 2017 og samlet inn 12 millioner dollar på under 8 timer. ADX-tokens ble priset til $ 0,2399 i ICO. ADX-tokens er ERC-20-kompatible verktøy-tokens som skal brukes på AdEx-plattformen for å kjøpe og selge reklameplass eller tid.

Som med andre reklamebørser, vil annonsører kunne by på spesifikke eiendommer for et gitt antall visninger, klikk eller konverteringer. Når en forlegger godtar et bud, holdes ADX-tokens i en sperrelignende tilstand til utgiveren fullfører målet som er angitt i budet. Når det skjer, låses tokens opp og sendes til forlagets lommebok.

Binance ADX

Registrer deg på Binance og kjøp ADX-tokens

Det er en total forsyning på $ 100 millioner ADX og den sirkulerende forsyningen er for tiden 73.430.701. Per 5. desember 2018 er tokenprisen $ 0,11222, noe som er litt skuffende gitt ICO-prisen var nesten tredoblet det beløpet. Som nesten alle andre symboler har ADX sett en jevn nedgang i bjørnemarkedet i 2018.

Token er oppført på noen av de største børsene, og det største handelsvolumet er fra Upbit, etterfulgt av Binance. Bittrex og Huobi ser også en liten mengde handelsvolum.

Som et ERC-20-token kan ADX lagres i hvilken som helst kompatibel lommebok, som MetaMask eller MyEtherWallet / MyCrypto.

AdEx-teamet

AdEx startet som et sideprosjekt av Stremio, da selskapet ikke klarte å finne en reklameløsning som passet deres behov. I stedet bestemte de seg for å lage sin egen reklameutveksling, og AdEx ble født.

Medstifterne av AdEx er Ivo Georgiev og Dimo ​​Stoyanov, og sammen bringer de omfattende erfaring innen programvareutvikling, elektronisk annonsering og blockchain til bordet.

AdEx-teammedlemmer og rådgiver

Fra venstre: Ivo Georgiev, Dimo ​​Stoyanov og strategisk rådgiver Jihan Wu. Bilder via Linkedin og Twitter

I tillegg til det åpenbare partnerskapet med Stremio, har de også inngått et samarbeid med Bitmain og Wings for å hjelpe til med å øke veksten til AdEx. Bitmain har tidligere vært investor i Stremio og Jihan Wu of Bitmain er en strategirådgiver for AdEx.

AdEx ble lansert i juni 2016 og klarte å levere den første fungerende prototypen på plattformen i februar 2018. Prototypen har et grunnleggende budsystem og frontgrensesnitt for både utgivere og annonsører. Teamet er nå mest fokusert på å finjustere sin grunnleggende plattform og på forretningsutvikling for å øke brukerbasen.

Konklusjon

AdEx tar sikte på å forstyrre den elektroniske annonseringsindustrien med en løsning som er gjennomsiktig og mer effektiv for både annonsører og utgivere. De tar også hensyn til brukeren og håper å utvikle et brukerprofilsystem som lar brukerne kontrollere hvilke annonser de gjør, og ikke, se.

Ved å bruke smarte kontrakter på Ethereum blockchain gir de annonsører og utgivere åpenhet og uforanderlighet, samtidig som de hjelper med å unngå falske transaksjoner..

Mens prisfallet i token har vært uheldig, fortsetter teamet hardt og har møtt eventuelle utviklingsfrister som er satt for seg selv. Dette er et oppmuntrende tegn, og nå må vi bare vente og se om de kan få nok trekkraft til å øke adopsjonen av plattformen betydelig..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me