Administrere kryptovalutarisiko i porteføljen din: Topp tips

Selv om det er mange historier florerer av mennesker som har gitt enorm avkastning på investeringene sine fra å investere i bestemte kryptovalutaer, er det også viktig å forstå at det er mye risiko i disse markedene.

Folk pleier alltid å være her om den personen som tjente millioner på en tidlig investering i Bitcoin. Eller de har kanskje hørt om den ene fyren som drepte en investering i en ICO. Imidlertid har de ikke en tendens til å høre om de massive feilene eller folk som mistet en formue på en dårlig anbefalt kryptovaluta-investering.

Som med alle investeringer og handel, er de vellykkede investorene som er i stand til konsekvent å gi sterk avkastning de som har effektive risikostyringsstrategier. De tar også investeringsbeslutninger basert på kaldberegnet analyse snarere enn enkle “hunches”.

I innlegget nedenfor prøver vi å se på noen effektive måter å håndtere kryptokurrencyrisiko på, samt noen tips som vil hjelpe deg med å ta de riktige beslutningene når du handler.

Don’t Let Hype Drive You

ICO Hype med kryptovalutaerEn av de største fiendene til vellykket investering er muligens dine egne menneskelige impulser. Du må unngå noen av de rå impulsene som vi kan føle, for eksempel “FOMO” (Fear of Missing Out). Når noen tar avgjørelser basert på om de kan være “for sent til festen”, har de en tendens til å investere i et kryptovaluta-aktivum som de kanskje ikke vet mye om, eller en som kan være på topp.

Dette skjedde ganske nylig med noen jeg kjenner som investerte nærmere $ 10.000 i NEO (Antshares) da den hadde sin meteoriske stigning i august. Selv om NEO er en bevist teknologi, kom investeringen hans like før kunngjøringen fra Kina om at de ville forby ICO.

Dette hadde åpenbart stor innvirkning på NEO da det var basert i Kina og skulle brukes som den viktigste blockchain der utstedere ville samle inn midler. Han mistet nesten 50% av investeringen. Selv om NEO kan komme seg, var det et helt annet utfall enn 100% + avkastningen som skjedde uken før investeringen hans.

Denne advarselshistorien viser at du ikke automatisk bør forvente at tidligere trender vil fortsette for alltid. Vær alltid forsiktig med forestående korreksjoner i prisen som kan komme tilfeldig.

Dette kan også skje i ICO-rommet hvis du investerer på en overhypet ICO. Selv om analysen din sier at prosjektet ikke virkelig garanterer en investering, kan du fremdeles bli fristet til å investere basert på mengden press som har blitt kastet rundt med hensyn til ICO.

Diversifisering er nøkkelen

Det har vært en av de mest kjente investeringstroene i nesten et århundre. Å ha alle eggene dine i en kurv, legger stor tro på bare den kurven. Dette gjelder like mye for kryptovaluta som for andre eiendeler. Hvis du legger alle investeringene dine i ett token, tar du mye “egenartet risiko”.

Idiosynkratisk risiko er et begrep som har blitt brukt i tradisjonell finans for å beskrive risikoer som ikke er systematiske i en aktivaklasse eller sektor. De er begrenset til bare en bestemt ressurs og er svært vanskelig å forutsi. For eksempel er en systematisk risiko i kryptovaluta regulering, risikoaversjon osv. Dette er noe som driver alle eiendelene til en viss grad.

På den annen side kan en idiosynkratisk risiko for Iota for eksempel være en kunngjøring om at en cryptocoins hashing-algoritme ble brutt. Denne risikoen var unik for IOTA, og ingen kunne virkelig forutsi den. Det reduserte verdien av IOTA bare når resten av markedet var relativt bullish.

Når du er investert i mer enn en kryptovaluta-eiendel, avtar den egenartede risikoen i porteføljen din. Når du fortsetter å legge til flere mynter, vil denne unike risikoen falle. Teoretisk sett skulle man tro at en investering i nesten alle kryptoaktiva ville være et godt trekk.

Imidlertid er idiosynkratisk risiko noe som også kan hjelpe på oppsiden. Jo flere eiendeler du har, jo mer ødelegger du sjansene dine for å delta i et møte i prisen på token. Derfor er det lurt å finne en balanse. I tradisjonell investeringsteori vil dette være å finne det optimale stedet i grafen “effektiv grense”. Vi har dette i bildet nedenfor.

effektiv grenseinvestering med kryptovalutaer

Uten å gå for mye inn i det tekniske aspektet av hvordan Effektiv grense fungerer, er det hovedsakelig en balanse mellom risiko og avkastning. Investoren må prøve å finne det søte stedet mellom hva de ønsker å oppnå og risikoen de er villige til å ta.

Hvis investoren har investert alt i en mynt, er risikoen øverst på kurven. På samme måte, hvis investoren har investert i alle mynter som er tilgjengelig for ham / henne, vil de være nederst i kurven, og dette vil ha lav risiko, men også lav belønning. Det optimale stedet er et sted imellom på grafen.

Fokuser på ideer, ikke poletter

Investeringsideer for kryptovalutaNoen ganger kan folk la seg rive med og investere i en mynt eller et token bare basert på ytelse eller rykter / surrer rundt mynten. Dette er spesielt utbredt når folk vurderer investeringer i ICO og relativt nye mynter. Dette er imidlertid ikke den beste måten å gjøre due diligence på.

Det er viktig at du fokuserer på ideen i stedet for bare symbolet eller oppstarten. Det er mange mynter som opererer i et bestemt felt som du kan spre risikoen ut. For eksempel har du Ethereum og NEO som begge er tokens som er fokusert på smart kontraktsteknologi.

Du kan også satse på Internet of Things blockchain-teknologi gjennom en kryptovaluta som IOTA. Det er muligheter for skylagring blockchain-løsninger som Filecoin eller Sia Coin. Du må se på tallene og ta avgjørelsen om du er enig i den underliggende ideen.

Når du har tro på en bestemt ide, kan du begynne å spre investeringen din blant alle de spesielle myntene i den ideen for å få den diversifiseringen du er komfortabel med..

Sikring med andre eiendeler

Selv om du kan være ganske bullish på kryptokurver, blir det vanskeligere å håndtere kryptokurrencyrisiko når du har en stor prosentandel av porteføljen din i disse eiendelene. Det er her andre aktivaklasser kan komme til nytte.

Hvis du vil sikre noen av den systematiske kryptokurrencyrisikoen i porteføljen din, kan du se på eiendeler som har en høy negativ korrelasjon med kryptovalutaer. Dette vil vanligvis være eiendeler som aksjer, ettersom de blir sett på som “risikovillige” eiendeler.

Den andre fordelen med å bruke tradisjonelle eiendeler til å sikre kryptorisikoen er at du kan bruke en rekke derivater som opsjoner og futures. Disse derivatinvesteringene er relativt rimeligere fordi de ikke er finansierte. De krever bare minimal sikkerhet for å holde dem.

Etter hvert som kryptovalutaderivatmarkedet utvides, er det selvfølgelig håp om at instrumenter som opsjoner vil gi investorer muligheten til å sikre den direktedelta”Eksponering for deres kryptovaluta-investeringer gjennom disse alternativene.

De skjulte farene ved illikviditet

Risiko for illikviditet med kryptovalutaerDet er mange mennesker som vil investere i en rekke forskjellige og sjeldent handlede kryptokurver uten å ta hensyn til virkningene av illikviditet. Likviditet vil avgjøre hvor enkelt det er for deg å avslutte stillinger du har.

Hvis du har kjøpt en stor mengde mynter og vil avslutte posisjonen din, kan et ilquid marked virke mot deg. I hovedsak, selv om den siste prisen eiendelen som handles til kan være “høy”, er det kanskje ikke kjøperne som er villige til å kjøpe eiendelen fra deg på den høye.

Videre, i illikvide markeder, kan handlingene du tar for å handle myntene føre til uønskede reaksjoner i prisen. For eksempel, hvis markedet mener at noen med “kunnskap om innsiden” prøver å lukke posisjonene sine, kan de bli spooked og dumpe sin eierandel også.

Dette er den verste av begge verdener, for nå kan du ikke bare selge myntene dine, men prisen har falt som et resultat av handlingene du tok.

Derfor er moralen i historien at du bør prøve å investere i mynter som er relativt mer flytende. Dette vil spare deg for mye bry når det gjelder å stenge posisjonen din til en pris du trodde var gunstig for en utgangsposisjon.

Mulighet for gruvedrift mynter

De fleste av disse metodene for å håndtere kryptovalutarisiko er rettet mot å redusere risikoen fra svingninger i pris. Imidlertid, i motsetning til utbyttebetalende aksjer eller rentebetalende obligasjoner, vil de fleste cryptocoins ikke betale deg inntekt for å ha dem

Dette er fordi de stoler på Proof of Work-gruvedrift. Dette er når en gruvearbeider vil sette opp en gruvedrift og løse kryptografiske hashfunksjoner for å produsere flere mynter. Disse er nå så dyre og konkurransedyktige at man ikke bare kan sette opp en hjemme-PC og gruve myntene som de pleide å gjøre.

Imidlertid utvinnes noe krypotvaluta gjennom en prosess som kalles Proof-of-Stake (POS) mining. Dette er hvor mynter vil bli utvunnet basert på mengden kryptovaluta som bestemte mennesker har. Derfor, hvis du har en bestemt mengde kryptovaluta, kan du bli belønnet med ekstra mynter for “gruvedrift”. Dette vil vanligvis bare medføre at du bare lar klienten være tilkoblet mens myntene ble utvunnet basert på din innsats.

Selv om listen over POS-mynter er ganske begrenset for øyeblikket, tar Ethereum sikte på å implementere POS-gruvedrift med en forbedringsprotokoll kalt Casper. Dette vil forhåpentligvis rulles ut neste år, slik at store Ethereum-holdere kan utvinne den nest mest verdifulle kryptovalutaen.

Bli rik sakte

Det ser ut til å være mye vekt på å bli rik raskt i kryptovalutaer. Det er denne troen på at du kan finne en mynt å investere i, og du vil tredoble investeringen din om 3 uker. Imidlertid er denne typen investorer egentlig ikke de som har gitt god avkastning.

De tidlige investorene i Bitcoin som kjøpte i 2010 og 2011, trodde på idé og egentlig ikke hvor mye penger de kunne tjene. De var av den oppfatning at Bitcoin ville revolusjonere finansverdenen og dermed hadde en egenverdi mange multipler av den opprinnelige prisen..

De holdt sine posisjoner gjennom den massive stigningen og høsten etter Mt Gox-krasjet. De hadde et mål som var mer enn bare penger, avkastning og “Til månen”. Derfor er dette investorene som sitter i dag med enorm formue. De var langsiktige grådige.

Som investor bør du ha et lignende tankesett. Tro på ideene, tro på investeringene dine, administrer kryptokurrencyrisikoen din og fokuser på fremtiden.

Bilder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me