Aeron (ARN) anmeldelse: Blockchain for luftfartssikkerhet

Aeron er et ganske unikt prosjekt som prøver å bruke blockchain-teknologi på den mest usannsynlige måten. De ønsker å utvikle en løsning som vil forbedre sikkerheten i luftfartsindustrien.

Mer spesifikt utvikler Aeron en protokoll som vil registrere viktige luftfartlogger og data på blockchain. Dette vil holdes oppdatert i sanntid og være lett tilgjengelig for alle parter, fra piloter til ATC-kontrollere og flyselskaper. Det vil også være uforanderlig, noe som ikke betyr noen sjanse for å tukle.

Imidlertid er disse ambisjonene for storslåtte og kan Aeron virkelig gjøre fremskritt?

I denne gjennomgangen av Aeron vil vi se nærmere på prosjektet ved å fordype oss i teammedlemmene, teknologi og utvikling. Vi vil også analysere langvarige brukssaker for ARN-token og om det noen gang kan møte masseadopsjon.

Hva er Aeron-prosjektet

Aeron ble opprettet med mål om å opprette en global luftfartsregistrator på en desentralisert blockchain-plattform, og dermed bringe fordelene med blockchain-teknologi til luftfartsindustrien. Skaperne av Aeron har lagt merke til hvor fragmentert luftfartsindustrien har vært historisk, og de tror at de kan fikse det.

Til nå har det vært en utfordring å finne en god liten flycharter eller en god flyskole. Noen ganger sliter private piloter med å opprettholde lisensen, og flyeiere synes det er vanskelig å finne leietakere som hjelper dem med å låse opp verdien i flyet. Ved å opprette en global registrar vil Aeron gjøre slike oppgaver enkle. Å legge all denne informasjonen på blockchain vil gjøre den fritt tilgjengelig for alle, og vil løse mange problemer i luftfartsindustrien.

I den mest grunnleggende forstand er Aerons plan å lage en blockchain-basert database over flyskoler og småflyutleie. Systemet vil være globalt og desentralisert, og vil ha en online portal for enkel tilgang.

De har også planer om å lage et loggingssystem, og til slutt gjør de den utdaterte metoden for å oppbevare alt i en fysisk papirloggbok. Det vil kvitte piloter for bekymringer om at flyoppføringene deres kan gå tapt, ødelegges eller ødelegges, siden de uforanderlig vil bli lagret i blockchain.

Aeron mener at luftfartsstyringssystemer må bringes inn i moderne tid, ettersom de for tiden er utdaterte. Dette fører til ineffektivitet som Aeron håper å bli kvitt når den globale databasen deres er i bruk i hele luftfartsindustrien.

Ikke bare vil dette forbedre effektiviteten og registreringen, det kan faktisk redde liv ved å føre kritisk flylogg og mekaniske poster i en uforanderlig database som er tilgjengelig for alle når som helst.

Aeron Technology

Kjernesystemet til Aeron er den blockchain-baserte, desentraliserte globale databasen over flyskoler og private småflyutleie. Denne plattformen heter Aeron Register, og den ble bygget på Ethereum blockchain. I tillegg til å lagre informasjon om private småbåtutleie og flyskoler, vil Aeron Register også tillate registrering og lagring av flyvedlikeholdslogger og pilotflylogger. Å drive hele plattformen er token ARN.

Systemet har blitt kalt et “flyselskap i lommen” av utviklerne, og det ble designet med enkel validering, pålitelighet og integritet som primære funksjoner.

Den uforanderlige naturen til blockchain-lagring betyr at når en pilot legger inn logginformasjon, kan den ikke endres. Pilotens flylogg forblir revidert, og alle kan se hele flyloggen for å bekrefte at en pilot har all den flyopplevelsen han eller hun påstår.

Aeronregisteret kan også brukes til å registrere vedlikeholdslogger for fly og spore reservedeler. Dette muliggjør bekreftelse av ektheten til deler, og vedlikehold kan revideres for å sikre at det oppfyller alle nødvendige luftfartsindustri standarder.

Oversikt over Aeron Technology

Aeron blockchain oversikt. Bildekilde: Aeron One Pager

Aeron Register er bygget på et smart kontraktssystem som brukes til å lagre forskjellige loggposter. Smarte kontrakter kan også utføre leiekontrakter og avtaler når som helst eller kostnadsdeling mellom piloter og flyeiere.

La oss ikke glemme ARN-token, som driver hele Aeron Register. Alle som ønsker skrivetilgang til Aeron Register, må bruke disse ARN-tokens for å registrere informasjon. Aeron-teamet ser også for seg å bruke ARN-token i fremtiden som en betaling for små flycharter eller flyskoleundervisning.

Aeron har en live, fungerende portal i gang aerotrips.com hvor det er mulig å begynne å få en ide om hvordan plattformen vil fungere. Denne portalen er allerede integrert med blockchain, og ARN-betalinger aksepteres. Databasen bak portalen er allerede flyttet til blockchain og er helt desentralisert.

Mobilapper er tilgjengelige for piloter på begge Android og iOS som gjør at flylogger uforanderlig kan lagres på blockchain. Dette betyr også slutten på store og tunge papirlogger. Nå kan piloter ha tilgang til flyloggen fra hvilken som helst mobil enhet, når som helst og hvor som helst.

Aeron-teamet

Kjerneteamet til Aeron består av luftfartsingeniører og entusiaster, sertifiserte piloter, forretningseksperter og talentfulle Solidity-utviklere. Ledende teamet er administrerende direktør Artem Orange, som kommer til Aeron med mer enn 15 års erfaring innen finans- og telekommunikasjonssektoren. Orange er en serieentreprenør i teknologirommet, og fungerte tidligere som administrerende direktør for to nasjonale mobiloperatører.

CTO i Aeron er Nadezhda Barkanova, som tidligere var lufttrafikkledelsesingeniør med et dusin års erfaring. Hun har spesialiteter innen datamaskinbasert opplæring og simuleringer, i tillegg til hele syklusen med luftfartsdatabaser.

Aeron-teammedlemmer

Fra venstre: Artem Orange (administrerende direktør), Nadezhda Barkanova (CTO), Konstantin Gertman (CDO)

CDO fra Aeron er Konstantin Gertman, som har vært en sertifisert pilot siden 2013. Enda viktigere, han har mer enn 14 års erfaring innen økonomi, markedsundersøkelser og rådgivning.

Informasjon om andre medlemmer av Aeron kjerneteam finner du på deres nettsted.

Aeron Community

Aeron har bygget en ganske stor base av følgere på Twitter og i Bitcointalk-fora, men samfunnet er absolutt ikke aktivt. Hvis du ser på subreddit, de Twitter feed og Bitcointalk-forumet, vil du se at det meste av aktiviteten bare er Aeron som legger ut nyheter og oppdateringer om fremdriften deres. Selv om det er bra at teamet fortsetter å oppdatere samfunnet, er mangelen på svar, spørsmål eller samhandling noe urovekkende.

Til tross for dette, synes Aeron-teamet å være ganske aktivt med å oppdatere prosjektinformasjon og statistikk på en annen viktig samfunnsplattform. Dette er på Binance informasjonsportal hvor de nylig ble tildelt Gold Label-merke.

Binance-informasjonen gullmerke er en pris som gis til de prosjektgruppene som “holder blockchain-entusiaster informert”. Så fra perspektivet til individene på Binance info, ser Aeron-teamet ut til å gjøre en god jobb med å holde prosjektsiden oppdatert. Binance er også den primære børsen for Aeron, så det er kanskje fornuftig å holde siden oppdatert.

ARN-token

Aeron gjennomførte en ICO i september og oktober 2017, og samlet inn bare 5,7 millioner dollar av en harddeksel på 30 millioner dollar. Det var en pre-ICO fra 1. september til 19. september, etterfulgt av ICO som varte til 31. oktober. Det er 18.000.000 ARN-tokens i omløp og en total forsyning på 20.000.000 ARN-tokens.

Tidlige investorer er sannsynligvis ikke veldig fornøyde da ICO-prisen på ARN var $ 0,50, men per 8. februar 2019 er ARN-token verdt bare $ 0,27 eller nesten halvparten av ICO-prisen. Det er sannsynlig at fallet i det minste kan legges delvis til foten av bjørnemarkedet i krypto, som er over ett år gammel.

Binance ARN

Registrer deg på Binance og kjøp ARN-tokens

ARN-token nådde en heltidshøyde på $ 8,67 5. januar 2018, men falt raskt fra den høyden og avtar jevnt og trutt gjennom hele 2018. Det var en pop høyere i oktober 2018 da mobilpilotens app ble lansert som tok token over $ 0,80 kort, men rallyet varte bare flere uker før det suste ut.

Som et ERC-20-token kan ARN lagres i alle ERC-20-kompatible lommebøker.

De som er interessert i å kjøpe ARN-tokens, kan gjøre det på en rekke børser, men det største handelsvolumet er langt på Binance Exchange. Andre muligheter inkluderer ABCC, BCEX, Bithumb og CoinMex.

Aeron Development

Hvis du ønsker å få en direkte indikasjon på hvor mye arbeid som gjøres i et prosjekt, hjelper det å ta en titt på GitHubs. De fleste prosjekter vil skyve koden til lagringsplassene sine, slik at antall koder forplikter og aktivitet er en nyttig beregning.

Jeg bestemte meg for å ta en titt på GitHub for Aeron å overholde alle kodeforpliktelsene det siste året. Det har egentlig ikke vært noen aktivitet i disse depotene. Den siste av alle aktiviteter relatert til oppdateringer til Aeron-nettstedet.

Aeron GitHub

Antall koder som er forpliktet for alle Aeron Repositories

Den siste kodeoppdateringen til Aeron smart contract code kom i februar 2018. Selvfølgelig er det mulig at teamet ikke har publisert disse oppdateringene, og de har jobbet med det offline. Imidlertid ønsker samfunnet å se offentlig fremgang av kode forplikter.

Dette gjelder spesielt når du tar hensyn til mengden arbeid som teamet ønsker å få gjort som en del av deres 2019-veikart.

Veikart

Aeron-teamet ga nylig en oppdatering om denne veikartet. De listet opp en rekke nye funksjoner som de ønsker å inkludere i Aeron-plattformen. Disse inkluderer følgende:

  • Pilotmodul: Dette vil tillate piloter å analysere en bestemt situasjon i sanntid ved å overvåke flyloggene.
  • Eiermodul for fly: Denne modulen vil tillate eiere og operatører av et bestemt fly å administrere profilen sin. De vil også kunne få tilgang til tidligere flylogger og verifisere om visse piloter kan fly det flyet basert på medisinske journaler og opplæring.
  • Luftfartsmyndighetens modul: Dette vil gi den herskende nasjonale luftfartsmyndigheten tilgang til pilotprofilene og flyvedlikeholdsloggene. Dette vil automatisk sende ut et varsel til det aktuelle byrået dersom pilotens sertifisering er nær utløp
  • Aerotrips Global Flight Club: Dette vil skape et rammeverk for å støtte et verdensomspennende nettverk av flyskoler. Målet med dette initiativet er å tillate den mest effektive utvekslingen av informasjon for flystudenter over hele verden

Aeron-teamet har ikke gitt en spesifikk tidslinje for noen av disse plattformoppgraderingene. Imidlertid har de en mer detaljert oversikt over hva de ønsker å oppnå som et prosjekt de første seks månedene av året.

Aeron veikart 2019

Aeron Roadmpe for 2019 på hjemmesiden

Som du kanskje merker, er vi allerede i februar, og de har ennå ikke gitt ut sin Salesforce-integrasjon. Det vil være interessant å se om teamet kan oppfylle disse tidslinjene de neste månedene.

Konklusjon

Aeron har finpusset på et bestemt problem i luftfartsindustrien og tilbyr en god løsning på de utdaterte og ineffektive metodene for registrering og lagring av informasjon. Med et uforanderlig blockchain-basert registreringssystem ville flyindustrien hoppe inn i det 21. århundre.

Det er litt nedslående å se mangelen på samfunnsengasjement og den deprimerte prisen på ARN-token, men Aeron-teamet ser ut til å fortsette uansett. Mens de har nådd noen av sine tidligere milepæler, må utviklingsarbeidet ta seg betydelig opp hvis de skal oppnå målene i deres 2019-veikart.

ARN-token har for tiden en markedsverdi som setter den i den 370. posisjonen på Coinmarketcap.com, men det kan lett endres med bredere adopsjon fra luftfartsindustrien. Aeron jobber med den adopsjonen, men med luftfart som en forankret næring kan endring ta ganske lang tid.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me