Aeternity (AE) Review: Bygg skalerbare smarte kontrakter

Aeternity hevder at de utvikler en helt ny og revolusjonerende blockchain-teknologi.

Denne påstanden har blitt gjort ganske nylig siden mange kryptovaluta-prosjekter fra Cardano til EOS og NEO har sett for seg en helt ny blockchain. Mange lurer også på om det til og med er plass til en annen form for “blockchain-teknologi”.

Likevel er Aeternity blockchain ganske unik og har flere funksjoner som skiller den fra andre. De har også en rekke innovative løsninger på problemer der det for tiden plager en rekke etablerte blokkjeder.

I denne omfattende gjennomgangen vil vi se på den underliggende Aeternity-teknologien og hvorfor den kan transformere måten vi tenker på blokkjeder. Vi vil fordype oss i teamet, veikart, fordeler / ulemper og tokenpotensial.

Når det er sagt, la oss hoppe rett inn.

Hva er Aeternity?

Evighet er et blockchain-prosjekt som ønsker å skape et økosystem som har gjennomsiktig styring med effektivitet og global skalerbarhet for smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner (dApps).

Selskapet gjennomførte et vellykket publikumsalg og ICO i 2017 av deres AE-tokens. De klarte å samle inn totalt $ 24 millioner da ICO ble fullført i juni i fjor. Mot slutten av fjoråret lanserte de på testnet.

Unødige salgspoeng for fødselslivet

Bildekilde: aeternity.com

Hovedproblemet som Aeternity prøver å løse er spørsmålet rundt smart kontrakts skalerbarhet. Dette er spesielt relevant for tiden gitt flaskehalsene vi har opplevd i fjor for mer etablerte smarte kontrakttegn som Ethereum.

Faktisk har Ethereum-utviklerne til og med erkjent dette selv da de har hevdet at skaleringsproblem er “den viktigste viktigste tekniske utfordringen” som blockchains står overfor.

Aeternity har som mål å løse dette ved å kombinere 4 kraftige teknologibiter. Dette er følgende:

  • Statlige kanaler
  • Konsensus
  • Unik styring
  • Blockchain Oracles

Noen av disse begrepene kan virke kjent for deg, mens andre er litt mer kompliserte. Vi vil se litt nærmere på hver av dem.

Statlige kanaler

Dette er hvor smarte kontrakter vil eksistere utenfor hovedblokkjeden. Den eneste gangen disse statlige kanalene vil kommunisere med Aeternity blockchain er i oppgjør eller i tilfelle noen form for uenighet mellom de smarte kontraktsdeltakerne.

Hvorfor er disse relevante?

De betyr at mennesker og bedrifter kan samhandle med hverandre på en privat måte. Det er ikke nødvendig å fortelle en offentlig blockchain om kontrakten. Dette er viktig for forretningskontrakter der data og vilkår holdes bedre private.

Hvis det er uenigheter og kontraktspartene trenger å konsultere Aeternity blockchain for dom, brukes null kunnskapsbevis for å holde dem private. Dessuten, gitt at blockchain-protokollen fungerer på en forutsigbar måte, er det ikke noe incitament for noen kontraherende part å bryte sin side av avtalen..

Bortsett fra å være privat, er disse smarte kontraktoppgjørene ekstremt raske. Dette er fordi de blir utført utenfor kjeden, og disse tilstandskanalene vil ikke bli bremset på grunn av andre kontrakter som blir utført.

I hovedsak, med statlige kanaler, har vi raske og private smarte kontrakter.

Unik konsensus

Aeternity-blockchain bruker en hybrid av Proof of Work (PoW) og Proof of Stake (PoS) konsensusalgoritmer.

Mer spesifikt vil gruvearbeiderne bryte blokker og verifisere transaksjoner på en måte som ligner på Ethereum og Bitcoin. Imidlertid har Aeternity bygget inn en liten variasjon kalt “gjøk-syklusen”, som er en ny grafteoretisk PoW-algoritme..

Dette kombinerer skalerbare minnekrav med øyeblikkelig verifiserbarhet. Dette vil stimulere enheter med dynamisk ram, for eksempel mobile enheter. Dette betyr at deltakerne ikke trenger kraftige gruverigger for å delta i gruvedriften.

Når det kommer til beslutninger om styring og utvikling, vil Aeternity bruke en delegert stemmemekanisme (dPoS). Stemmene blir vektet i henhold til hvor mye AE-brikker deltakerne har.

Styringsstruktur

Styringsstrukturen som understreker evigheten er unik ved at den gir alle deltakerne verktøyene til å styre seg selv. Dette henger sammen med delegert avstemning på protokollnivå.

Imidlertid har Aeternity innebygd funksjonalitet for å håndtere den ikke-tekniske naturen til menneskelig interaksjon eventuelle uenigheter. Styring er ofte et menneskelig problem som ikke kan løses ved en protokoll, men ved kompromiss.

Aeternity-teknologien tillater at det delegerte beviset på stavstemming kan finne sted, men har også rammene på plass for menneskelig interaksjon og konstruktiv diskusjon.

Orakler

Dette er sannsynligvis en av de viktigste delene av Aeternity blockchain. Vi har tidligere dekket orakler, men orakler kobler egentlig blockchain til data fra den virkelige verden. Dette er fordi mange smarte kontrakter er betinget av eksterne data.

I Aeternity-økosystemet vil disse desentraliserte Oracles gi manipulasjonssikker data som deretter vil bli brukt i beregningene av smarte kontrakter. Orakler er nyttige for arrangementer som prediksjonsmarkeder, spill og andre definerte resultater.

For eksempel, hvis det er en smart kontrakt som vil utbetale en part basert på resultatene av en fotballkamp, ​​vil Oracle levere dataene om kampen. Det vil samle poengsummen og mate den informasjonen inn i den smarte kontrakten.

Dessuten er det med Aeternity et ytterligere lag av sikkerhet med oraklene. På grunn av det faktum at data fra en Oracle kan bli tuklet mens de er utenfor kjeden, implementerer Aeternity et eget predikasjonsmarked der deltakerne kan satse på nøyaktigheten av dataene som kommer inn fra Oracle.

Utvikling av smarte kontrakter for eternerskap

Koding av fødselspermisjonskontrakter

Bilde via aeternity.com

Aeternity tillater deltakerne å kode funksjonelle smarte kontrakter. De smarte kontraktsdeltakerne er også ansvarlige for å opprettholde sin egen tilstand, da den ikke støtter stateful programmering. Deltakerne ville bekrefte staten som innspill til smartkontrakten.

Dette er en skarp avvik fra andre smarte kontraktblokkeringer. For eksempel er Ethereum av den oppfatning at stateful programmering er viktig for alle slags desentraliserte applikasjoner. Dette er ganske vanskelig fordi funksjonelle programmer er lettere å skalere.

Mange andre blokkjeder prøver å balansere disse separate kravene. Etheruem prøver å komme opp med et effektivt alternativ mellom de to i form av “state sharding”. Dette vil alle utgjøre en del av de siste oppdateringene som pågår i Ethereum Metropolis-oppgraderingen.

Det smarte kontraktsspråket som Aeternity bruker er Chalang, som er et høyere nivå frem som språket. Den vil samles i bytekode for bruk i Aeternity Virtual Machine. De håper å gi ut en mer utviklervennlig versjon i fremtiden som kan inkludere JavaScript-biblioteker.

Aeternity “Aepps”

Aepps er navnet gitt til dApps på Aeternity-plattformen. Det er allerede flere av disse som er under utvikling av teamet for å demonstrere deres funksjonalitet. De håper å frigjøre dette før lanseringen av mainnet.

Disse appene vil være fokusert på mobilbruk og brukeropplevelse. De håper å også tiltrekke seg eksterne utviklere for mobilapplikasjoner ved å gjøre verktøyene brukbare med rammer som React. De ønsker også å bygge en inkubator som vil hjelpe ved å gi støtte til prosjekter på Aeternity.

Andre funksjoner

Erlang-logo

Bilde via wikipedia.org

Det er noen andre bemerkelsesverdige funksjoner i Aeternity som gjør teknologien mye mer robust. Dette inkluderer blockchain-koden på industrielt nivå. Kjerneblokkjeden er kodet i Erlang, noe som gjør det enkelt å skrive feiltolerant og distribuert kode.

Aeternity har også et brukervennlig Domain Name System (DNS) som er desentralisert og sikkert. Dette kan gjøre det lettere for folk å lese bestemte adresser og redusere effekten av phishing-forsøk, ettersom feil adresser lett kan oppdages.

En annen interessant funksjon som er inkludert i Aeternity blockchain er muligheten til å lage din egen identitet og bruke den online. Identitetsstyring er noe andre blockchain-prosjekter som Civic prøver å implementere.

Brukssaker for fødselslivet

Det er en rekke brukssaker for Aeternity blockchain. Som nevnt ovenfor er personvernet og skalerbarheten som tilbys av statskanalene ideell for mange bedrifter og organisasjoner.

For eksempel kan de brukes i crowdfunding-prosjekter. Deltakerne kunne bruke dominerende forsikringskontrakter. Dette er smarte kontrakter som kan brukes til å samle inn penger samtidig som de beskytter investorene mot manglende lansering osv.

Aeternity-økosystemet kan også brukes til desentral finansiell teknologi. Det er en rekke transaksjoner som er betinget av at spesielle vilkår er oppfylt. Tradisjonelt har sperretjenester blitt brukt. Nå kan en enkel statskontrakt brukes i stedet.

Eller hva med muligheten for en digital aktivautveksling?

Gjennom bruk av pålitelige atombytter på tvers, kan Aetterns økosystem brukes til å utveksle to kryptovalutaer. Dette kan også begrense behovet for store sentraliserte sentraler som ofte blir sett på som et eneste feilpunkt.

Aeon Token

Aeternity-token (AE) ble lansert i 2017 og ble opprinnelig handlet som et ERC20-standardtoken. Dette er fordi den fremdeles var i testnettfase. Når token starter, vil den byttes til de innfødte tokens fra Aeternity.

Aeon vil være verktøyet for smarte kontrakter. Alle kontraktene vil avgjøres i Aeon, og de vil også bli brukt til å betale for transaksjonsgebyrer på nettverket. Derfor fungerer de omtrent som ETH i Ethereum-økosystemet.

Token sitter for øyeblikket på 27 i markedsverdi. AE har gått gjennom noen perioder med intens interesse som har blitt etterfulgt av stagnerende etterspørsel. Når vi nærmer oss lanseringen av mainnet, har vi imidlertid sett et rally i prisen nylig.

AE Token-prisytelse

Bilde via coinmarketcap.com

Det finnes en rekke børser der du kan kjøpe AE-tokens. Disse inkluderer Bittrex.com, Binance.com og HitBtc. Når du har AE-token, gitt at det er en ERC20-standard, kan du lagre den i hvilken som helst Ethereum-lommebok. Selvfølgelig vil de kunngjøre tiltak du bør ta når de går vekk fra ERC20-standarden.

Medlemmer av fødselslagsteamet

Det er noen veldig kraftige navn bak Aeternity. I pilotsetet har vi Yanislav Malahov. Han var en av de første menneskene som hadde sett for seg blockchain-algoritmer tilbake i 2013. Han har også blitt kalt “Godfather of Ethereum” da det var disse ideene som ga drivkraft til prosjektet..

COO er Emin Mahrt som har hjulpet med å finne en rekke oppstart, inkludert Dropshot og Abend. Han er også en tidlig adopterer innen blockchain-rommet. For eksempel er han en tidligere Bitcoin-gruver, samt en av de tidlige investorene i Ethereum.

Medlemmer av fødselslagsteamet

Bilde via aeternity.com

Det er også lang erfaring i utviklerbassenget på Aeternity. For eksempel er det 6 PhD-er på teamet som har bakgrunn fra distribuerte systemer til datavitenskap og sikkerhet. Det er også mange Erlang-utviklere som legger vekt på programmet.

Dette er uten tvil et av de mest avanserte utviklingsteamene på papiret, og det ser ut til at når Aeternity nærmer seg piken, vil vi sannsynligvis se mange flere bli med.

Aeternity Roadmap

Aeternity er ganske langt på deres utviklingskart. De har lansert på testnet og fullført backingkampanjen, samt startet utvikling av flere viktige applikasjoner.

Tidligere versjoner av veikartene hadde fått dem til å fullføre sikkerhetsrevisjonen innen første kvartal 2018, men dette ser ut til å ha blitt presset tilbake til 2. kvartal. Det mye viktigere neste trinnet vil også være utgivelsen av mainnet i 2. kvartal.

En ting som vi syntes var forfriskende var den kontinuerlig oppdaterte evigheten bloggsider. Alle utviklingsoppdateringer blir godt kommunisert til samfunnet gjennom en rekke forskjellige kanaler. Du kan spore arbeidet som utviklerne fullfører ved å ta en titt på prosjektets Github.

Potensiell konkurranse

Fødselskonkurranse

Mens Aeternity blockchain faktisk er en av de mest lovende, er det stor konkurranse de møter når de møter fra andre smarte kontraktblokker og økosystemer. Noen har allerede blitt løslatt, og andre er nært forestående.

For eksempel er et annet smart kontraktsøkosystem som har prestert ganske bra nylig, det fra Neo smart økonomi. Denne blokkjeden bruker også lignende teknologi som Delegated Byzantine Fault Tolerance (DBFT). Prosjektet har allerede en rekke dApps som er bygget på toppen av det.

Du har også et sterkt alternativ i form av EOS. EOS har fått stor oppmerksomhet den siste tiden, og prisoppløpet ser ut til å gjenspeile det. Som Aeternity er EOS opptatt av blockchain-skalerbarhet og har implementert et delegert bevis på konsensusalgoritme.

Et annet veldig interessant blockchain-prosjekt som gir mye oppmerksomhet er Zilliqa (ZIL). Dette prosjektet er også fokusert på smart kontraktskalering og er faktisk det første blockchain-prosjektet som implementerer en skjæringsløsning.

Til slutt kommer Ethereum ingen steder, og den opprinnelige smarte kontraktsblokkjeden implementerer en rekke oppgraderinger til nettverket som vil hjelpe med skalering og overladning. Disse inkluderer å gå til en Proof of Stake konsensusalgoritme kalt Casper, samt blockchain sharding.

Ethereum-utviklerne tester sharding-løsningen på Ethereum testnet og har gitt ut koden for sin hybrid PoS-konsensusalgoritme. Hvis alt går etter planen, håper de å gi ut denne hybridversjonen på mainnet de neste månedene.

Bør du vurdere evighet?

Aeternity-prosjektet er uten tvil ganske ambisiøst. Prosjektet tar sikte på å løse noen av de viktigste problemene som plager blockchain-teknologien for tiden.

Å ha statlige kanal smarte kontrakter og desentraliserte orakler betyr at mange bedrifter kan inngå kontrakter uten bekymring for flaskehalser og personvern.

De ser også ut til å bevege seg fremover i jevnt tempo som de vanlige oppdateringene og forpliktelsene kan vitne om. Man kan også sette pris på de dyktige teammedlemmene som går foran Aeternity-prosjektet. Det ser ut til å være et av de mest kvalifiserte blockchain-prosjektlagene.

Likevel ville det være naivt å anta at evigheten vil være det de smart kontrakt blockchain for å utfordre Ethereum-dominansen. Fra NEO til EOS og Zilliqa er det en rekke ambisiøse prosjekter som gjør fremskritt innen blockchain-skalering.

Så bør du investere i AE Tokens?

Vi kan ikke gi investeringsråd i byrået, men en “smart kontrakt” -portefølje som inkluderer en sunn balanse mellom AE og de sterkeste konkurrerende tokens, kan være verdt å vurdere.

Utvalgt bilde via Fotolia 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me