Aion Review: Den interoperable dApp Development Platform

Aion er et prosjekt med ganske ambisiøse mål. De vil være en felles protokoll som vil koble sammen en hel rekke andre blokkeringer.

Aion ble lansert tilbake i hysteriet av Bull Run 2017 og klarte å fullføre en ganske betydelig ICO samme år. Siden den gang har de sakte utviklet teknologien sin og kommet videre på veikartet.

Men har Aion fortsatt potensial?

I denne Aion-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også analysere brukssakene og langsiktig adopsjonspotensial Aion-tokens.

Hva er Aion?

Aion regnes som en tredje generasjons blockchain-plattform, og den prøver å legge til interoperabilitet på tvers av alle blockchains, både offentlige og private. Dette oppnås ved bruk av en “token bridge” som gjør det mulig for tokens fra hver kjede å bevege seg feilfritt over alle kjeder.

Aion Network Oversikt

Multi-tiered Blockchain Network med alle deltakerne. Bilde via Aion Whitepaper

I utgangspunktet er visjonen å skape noe som ligner på internett, men for blokkjeder. Aion fungerer som nettverksbroen som gjør at data og verdi kan overføres sømløst mellom Aion-kompatible blokkjeder.

Plattformen ble designet med høy skalerbarhet, noe som fører til rask behandling av transaksjoner, samt høyere kapasitet for dataoverføring og muligheten til å tilpasse offentlige og private virksomhetsblokkeringer.

Aion teknisk oversikt

Mens Aion-prosjektet i sin kjerne handler om interoperabilitet, jobber utviklingsteamet også bak kulissene for å sikre at rotkjeden til Aion blir utnyttet..

Det betyr at i tillegg til å kjøre dApps over flere kjeder, tjene penger på broer mellom kjeder og skape nye blockchain-plattformer, blir Aion-token drivstoff for å sikre hele nettverket. Aion-plattformen har stort potensial i sin evne til å utføre smarte kontrakter og å kjøre dApps av alle slag.

Plattformen har allerede en overflod av verktøy som er opprettet for utviklere for å lage nye dApps i Aion-kjeden. Disse verktøyene har gitt utviklerne muligheten til å distribuere smarte kontrakter, samt migrere eksisterende Ethereum dApps til Aion-rotkjeden..

Aion Pet Roulette

Bygg en enkel “Pet Roulette” dApp på Aion Network. Bilde via Aion Docs

Denne migrasjonen kan finne sted på bare fem minutter, noe som gjør det ikke bare enkelt, men også raskt å portere en Ethereum dApp til Aion-rotkjeden.

Aion FastVM, som ble utgitt til hovednettverket tidlig i juni 2019, er i utgangspunktet en modifisert versjon av Ethereum Virtual Machine. Forskjellen mellom de to er at Aion FastVM er lett og performant, i tillegg til å utnytte visse attributter til Java Virtual Machine.

Dette betyr at Aion ikke bare støtter applikasjoner skrevet i Solidity, men det støtter også applikasjoner skrevet i Java, noe som åpner utvikling for et stort utvalg av eksisterende Java-utviklere.

Aion-nettverket

Aion ble opprettet som et flernivå nettverk, som er kjent for de fleste fordi det er på samme måte som et grunnleggende datanettverk er konstruert. Aion sender både verdi og logikk gjennom blokkjedene som er Aion-kompatible, og vi får en verdi-blockchain med transaksjoner utført helt on-chain. Aion bruker Proof-of-Work som sin konsensusmekanisme og er basert på Equihash-algoritmen.

Aion Token Bridge

I motsetning til smarte kontrakter som bevarer tokens, ødelegger Aion tokens når de beveger seg fra kjede til kjede, og holder bare ett token aktivt når som helst. Det gjør dette via Aion Token Bridge ved å overføre Aion ERC-20-tokens på Ethereum-nettverket. Broer jobber toveis og bruker en bysantinsk feiltolerantbasert algoritme for å komme til enighet. Transaksjoner blir bare bekreftet når de får to tredjedeler konsensus.

Aion Bridges

Bridge Connecting Relationship on Aion Network

Broer utfører to hovedfunksjoner:

  1. Signere og kringkaste enhver interchain-transaksjon i det øyeblikket den er pakket i en blokk og videresendingsgebyret er betalt;
  2. Å holde tilkoblingsnettverket informert om merkle hash-oppdateringer med hensyn til det bidragsgivende nettverket.

En blokkjede kan ha mer enn en bro hvis flere grupper av verifiserere registrerer seg og bruker forskjellige identifikatorer. Koblingsnettverket ser hver bro som hver sin distinkt, selv om de alle kringkaster og mottar meldinger mot samme nettverk. Dette gjør det til brukerens ansvar å identifisere hvilken bro de vil bruke ved å oppgi en mål-nettverks-ID.

Dette er ment å være gunstig for nettverket og brukerne, siden det vil skape konkurranse mellom de forskjellige bronettverkene når det gjelder stabilitet og priser. Hvert nettverk vil utvikle et rykte, og markedets krav vil sikre optimal prising for bridge-brukere.

Aion Virtual Machine

Aion Virtual Machine er unik, siden den er basert på en lett Java Virtual Machine-implementering som er laget spesielt for at Aion skal utføre kjedelogikk i sitt distribuerte nettverk..

Aion Java VM

Java økosystem (venstre) & Aion Virtual Machine. Bilde via Aion-bloggen

Java ble valgt for å gi ytelse og robusthet til nettverket. Basert på Ethereum Virtual Machine er den 128-bit og er neste skritt mot et mer robust økosystem av interchain dApps.

Aion API

Aion støtter både Java og web3 programmeringsgrensesnitt for utviklere og Java API implementerer JDK8, men bruker også elementer av JDK9 og JDK10. API gir utviklere et grensesnitt for Java-baserte dApps, mens web3-modulen muliggjør smart kontraktutførelse.

Aion-teamet

Grunnleggerne av Aion består av tidligere Deloitte blockchain-teamansatte. Administrerende direktør er Matt snakket, og teknisk sjef er Jinius Tu (eller Jin). Hele teamet spenner over hele verden, med 49 ansatte, hvorav de fleste er lokalisert i Toronto. Ytterligere ansatte er lokalisert i Storbritannia, Shanghai og Barbados.

Grunnleggerne så behovet for en offentlig blockchain med muligheten til å koble sammen forskjellige andre blockchains mens de jobbet sammen i Deloitte.

Opprinnelig ble selskapet dannet som Nuco Global, men det byttet til Aion Foundation i juli 2018. Byttet førte selskapet fra et offentlig selskap til en ideell stiftelse..

Hele teamet bringer sterke utviklings- og markedsføringsevner til Aion-prosjektet, noe som øker sannsynligheten for langsiktig suksess.

Aion-fellesskapet

Fordi Aion er en tillatelsesfri blockchain, er det mulig for alle å kjøre en Aion-node, og det er også mulig for alle å bryte Aion. For tiden er det over 2000 gruvearbeidere som hjelper med å sikre Aion-nettverket, og når nettverket vokser, forventes det også at gruvearbeidene vil vokse.

Samfunnsengasjement og bidrag oppmuntres av Aion-utviklingsteamet, og dette gjør at Aion Telegram og Uenighetskanaler ganske aktiv. Telegram-kanalen er spesielt aktiv med over 32 000 medlemmer, mens Discord-kanalen har nesten 5000 medlemmer.

I tillegg til å dele ideer om Telegram og Discord, er utviklere også i stand til å sende inn Aion Improvement Proposals. Utviklere blir ytterligere stimulert gjennom bruk av dusør og tilskudd.

Aion sosiale nettverk er også ganske populære. Facebook-siden har over 85 000 følgere, og et så stort antall følgere på Facebook er uvanlig for blockchain-prosjekter. De har også over 67.500 Twitter-tilhengere og en blogg som oppdateres ganske regelmessig.

Og på Reddit, som har en tendens til å være den mest populære hangout for sosiale medier for blockchain-entusiaster, Aion har over 72 000 følgere og en aktiv subreddit.

AION Token Performance

Aion var heldig med å holde sin ICO i løpet av de tunge dagene på slutten av 2017, da kryptovalutamarkedene samlet seg så harde innbydere var villige til å betale for noe symbol som fulgte. Ikke at dette gjør Aion til et dårlig tegn, men det hjalp absolutt teamet med å nå deres hardcap på $ 20 millioner.

Faktisk, når du også tar med i det private salget av 10% av de totale tokens som skjedde i oktober 2017, var teamet i stand til å hente inn en rapportert sum på $ 23 millioner i BTC, ETH og fiat-valuta.

Salgsmodellen var interessant, til fordel for de som kjøpte tidlig i ICO. I løpet av de første 10 minuttene ble tokens priset til $ 0,75, med prisen som økte med $ 0,05 hvert 10. minutt til den nådde $ 1,00.

Aion Price Peformance

AION-prisytelse siden lansering. Bilde via CMC

Med kryptovalutamarkedene i full gang i rallymodus i desember 2017, hoppet prisen på Aion helt fra starten, og innen 8. januar 2018 nådde den en heltidshøyde på 11,51. Tre måneder senere handlet token for bare 1,84 dollar.

Det var en gjenoppretting etter fallet, som varte i en måned og tok symbolet tilbake til over $ 4,00 kort tid før det begynte en langsom lysbilde gjennom resten av 2018, som endte med at symbolet endelig traff et helt lavpunkt på $ 0,104253 6. februar , 2019.

Siden da har token kommet seg, men ikke på linje med mange andre kryptovalutaer, da den handles til bare $ 0,128614 8. juli 2018. Det er langt mindre gevinster i 2019 enn vi har sett for de fleste av de beste kryptovalutaene.

Kjøpe & Lagring av AION

De som føler at dette er rimelige priser for tokenet, kan kjøpe det på et stort antall børser, med det største volumet som sees på Binance. Det er også rimelige volumer på LATOKEN med mye mindre antall som DragonEX og KuCoin.

Når det gjelder likviditet, ser det ut til å være rimelige omsetningsnivåer på de beste børsene. For eksempel har du omtrent $ 871k i 24-timers volum som Binance (BTC-parring). Dette betyr at det er lite sannsynlig at de fleste ordrer kommer til å gli.

Binance AION

Registrer deg på Binance og kjøp AION-tokens

Når du har AION-tokens, vil du flytte dem fra børsene. Vi er alle godt klar over risikoen som kommer fra sentraliserte børshacker.

Det er for tiden en rekke alternativer for lagring av Aion-tokens. De Aion Desktop lommebok (Windows, Linux Mac OS) kanskje den mest populære. Mobilbrukere vil kanskje sjekke ut Trust Wallet som har støtte for Aion-tokens, og for sikkerhetsbevisst har Ledger Nano S også støtte for Aion-tokens..

Et siste alternativ er Coinomi-lommeboken som er en tredjeparts lommebok med flere valutaer. Dette støtter både stasjonære og mobile enheter på tvers av en rekke forskjellige operativsystemer.

Aion utvikling

Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som blir gjort med et prosjekt. En av de beste indikasjonene er imidlertid å gå direkte til deres offentlige kodebaserer.

Derfor bestemte jeg meg for å gå videre til Aion GitHub for å få en bedre følelse av nøyaktig hvor mye kode som blir presset av utviklerne. I det følgende har vi koden forpliktet seg til deres tre festede repoer.

Aion GitHub

Kode forplikter seg til å velge repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, er det mye arbeid som er fullført. Det er også verdt å påpeke at Aion har ytterligere 29 andre depoter som har varierende grad av kodingsaktivitet.

Dette er mye mer enn vi har sett på andre prosjekter på lignende utviklingsnivå. Faktisk er Aion på nummer 23 når det gjelder koding forplikter seg til CoinCodeCap. Det sitter like mellom Gnosis og Loopring.

Faktisk vil all denne kodingsaktiviteten være fornuftig når man tar en titt på veikartet deres.

Aion veikart

I løpet av det siste året klarte Aion å oppfylle alle milepælene de hadde lagt ut for sin første “Kilimanjaro” -fase i veikartet deres.

Disse inkluderer noen veldig viktige utgivelser, inkludert deres Fast Virtual Machine og EVM-kildekodeimplementering. De har også bygget tokenbroen som vil migrere ERC20-tokens til AION-mynter.

Teamet er for tiden opptatt i sin andre eller “Denali” fase. Til slutt, for å nå toppen av blockchain-interoperabilitet, vil de gå videre til sin “Everest” -fase.

Aion veikart

Milepæler i Denali- og Everast-faser. Bilde via Aion veikart

Det vil være interessant å se om utviklerne vil være i stand til å oppfylle sine fremtidige milepæler i samme grad som de har for sine tidligere..

Hvis du vil holde deg oppdatert med prosjektet, kan du følge med på alle deres kunngjøringer om utvikling bloggen deres. Jeg syntes disse var ganske informative.

Konklusjon

Utviklingen av blockchain-økosystemet har skjedd i et voldsomt tempo, men en ting som fortsatt mangler er en effektiv måte å skape interoperabilitet mellom blockchains.

Aion mener at den har løsningen på dette og ønsker å gjøre transaksjoner og kommunikasjon på tvers av blokkjeder. Nav-og-snakearkitekturen og broinfrastrukturen som Aion foreslår, er en unik løsning som var enestående da den ble introdusert for første gang..

Det gjør Aion til katalysatoren som startet en helt ny retning for blockchain-teknologi, men det betyr ikke at de vil være leder eller den aksepterte løsningen som til slutt muliggjør blockchain-interoperabilitet..

De står opp mot en rekke godt finansierte og talentfulle konkurrenter som også søker en løsning på interoperabilitet. Nåværende konkurrenter inkluderer Wanchain, Komodo, Ark Ecosystem, Cosmos, POA Network og Polkadot. Alle føler at de har løsningen på interoperabilitet mellom blokkjeder.

Med så mange prosjekter som arbeider med interoperabilitet, er det ganske sikkert en løsning vil komme til slutt, men det kommer kanskje ikke fra noen av de eksisterende prosjektene, eller det kan komme fra et samarbeid av flere.

Om Aion vil være en del av den endelige løsningen, forblir up-in-the-air, men hvis tokenprisen så langt i 2019 er en indikasjon, ser det ut til at markedet ikke ser sjansen for suksess som gunstig.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me