Algorand Review: Pure PoS Blockchain Development Platform

Algorand er et prosjekt som har kommet på banen og inn i topp 100. Det har vært intens interesse for prosjektet på tvers av kryptosamfunnet..

Dette har blitt spioneringen som et av de mest spennende prosjektene som det nå arbeides med. Støttet av VC kapital og et team av Phds og professorer, prøver de å forestille seg blockchain-teknologien på nytt og gjøre den uendelig skalerbar.

Er de imidlertid noe du bør vurdere?

I denne Algorand-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også analysere prispotensialet for ALGO-tokens.

Hva er Algorand?

Algorand er en blockchain-plattform som tar sikte på å skape en grenseløs økonomi gjennom sin desentraliserte, tillatelsesløse offentlige blockchain.

Med andre ord ønsker Algorand et blockchain-økosystem som lar alle delta og lykkes. Plattformen bygges med hovedprinsippene enkelhet, øyeblikkelige transaksjoner, direkte bruk og adopsjon og ytelse.

Algorand tar også på seg en av de største utfordringene innen blockchain-teknologi. Slik bygger du en plattform som er både rask og skalerbar, uten å ofre desentralisering.

Algorand-teamet vet at uten en skalerbar løsning vil det ikke være masseadopsjon. Vi har sett det med både Bitcoin og Ethereum, som er populære, men som ikke når masseadopsjon fordi de rett og slett er for sakte for den moderne økonomien.

Likevel kan skalerbarhet ikke gå på bekostning av desentralisering og sikkerhet. Alle tre er avgjørende for den vellykkede blockchain-plattformen, og Algorand ønsker å bringe alle tre til sin plattform, til slutt å løse Blockchain-trilemmaet.

Og Algorand vil også minimere beregningskostnadene ved transaksjoner, noe som gir verden en skalerbar, sikker, desentralisert plattform med lave transaksjonsgebyrer.

Algorand-nettverket

Protokollen som brukes av Algorand er designet for hastighet. I teorien har utviklerne nådd optimal effektivitet ved å fullføre blokker i bare en avstemningsrunde.

Dette sikrer at hver blokk blir sluttført umiddelbart, og vil øke transaksjonene per sekund håndtert av nettverket dramatisk. Mainnet har startet med muligheten til å håndtere 1000 transaksjoner per sekund med en ventetid på mindre enn 5 sekunder.

Algorandavtale om flue

Algorand Fast Agreement on the Fly. Bilde via Algorand-bloggen

Fordi hastighet uten sikkerhet er ubrukelig, har Algorand-nettverket blitt arkitektert for å tåle langstrakte nettverkspartisjoner og komme seg raskt, som adresserer en rekke potensielle virkelige angrepsvektorer. En nettverkspartisjon er et angrep på nettverksnivå som gjør det vanskelig eller til og med umulig for brukere å samhandle på nettverket.

Uansett hvordan en blockchain er designet, er et nettverksangrep alltid en mulighet. Når som helst en angriper er kraftig nok til å opprettholde en nettverkspartisjon på ubestemt tid, kan det ikke produseres blokker som effektivt stenger nettverket. Den eneste måten å bekjempe dette på er å øke angriperen til de ikke kan holde.

Proof-of-Work-blokkjeder har det verste i disse scenariene. En PoW-blokkjede vil danne to separate kjeder, en i hver partisjon. Når partisjonen lukkes, forsvinner den mindre kjeden og tar bort alle transaksjonene fra den siden. Det som er verre er at et nettverksangrep kan gjøres på spesifikke protokollmeldinger, noe som gjør det nesten umulig å oppdage en nettverkspartisjon.

Algorand Consensus Protocol

For Algorand brukes Byzantine Agreement, men den er optimalisert for høy ytelse og massiv skala. Dette fungerer så lenge det er større enn to tredjedeler ærlig flertall, og deltakerne ikke trenger å bli synkronisert.

Når den valgte lederen er ærlig, oppnås konsensus i bare to trinn, og når den valgte lederen er ondsinnet, kan konsensus fortsatt oppnås innen et konstant antall trinn.

Dette holder protokollen elastisk selv i møte med vilkårlige nettverkspartisjoner som er av ukjent lengde. Nettverket gjenoppretter også raskt når partisjonen er løst. Denne nesten øyeblikkelige utvinningen fra partisjoner gjør det dyrt for en angriper å stoppe nettverket siden angriperen ofte må betale kostnadene for å forstyrre nettverket.

Algorand Consensus Mechanism

Oversikt over Algorand-konsensusmekanismen. Bilde via Algorand

Hvis du har en ærlig leder som foreslår en blokk, skjer den første avstemningen umiddelbart når nettverksdeltakere mottar blokken. Dette betyr at når blokken forplanter seg gjennom alle de deltakende nodene, blir den godkjent etter bare en avstemningsrunde.

For å skalere dette til et stort antall nettverksnoder, har Algorand utviklet en unik mekanisme basert på verifiserbare tilfeldige funksjoner. Denne løsningen lar en deltaker sjekke privat og se om de har blitt valgt til å delta i avtale for neste blokkering, og deretter inkludere bevis på valg i sine nettverksmeldinger.

Algorands protokoll krever ikke at brukerne beholder noen annen privatstat enn de private nøklene. Dette betyr at nettverket er i stand til å erstatte deltakere umiddelbart etter at en nettverksmelding er sendt, og unngår angrep som kan være rettet mot enkeltpersoner når identiteten deres er kjent..

Algorand Stemmesertifisering

Stemmesertifisering i Algorand

Selv i tilfeller der en angriper får kontroll over nettverket og kan diktere hvilke meldinger som leveres til hvilke brukere og når Algorand-avtalsprotokollen ikke vil gaffles, noe som vil holde brukerens kontosaldo sikker.

På denne måten er Algorand designet for å jobbe sikkert og effektivt i et tillatelsesfritt miljø bestående av et tilfeldig antall deltakere, som alle kan bli med eller forlate nettverket når som helst, og alt uten godkjenning eller kontrollprosess..

Algorand Team & Partnere

Algorand ble grunnlagt av Silvio Micali, en MIT-professor som har satt sammen et veldig sterkt team. I motsetning til noen prosjekter som hovedsakelig består av gründere i spissen for prosjektet, består Algorand først og fremst av forskere og forskere. På grunn av forbindelsen til MIT ligger det meste av Algorand-teamet i Boston.

I tillegg til kjernen i Algorand, er det også Algorand Foundation, som er styrings- og forskningsorganisasjonen som leder utviklingen av Algorand-plattformen.

Her er de tre medlemmene av Algorand-ledergruppen:

Algorand Team

Noen medlemmer av Algorand-teamet

  • Silvio Micali er grunnleggeren av Algorand. Han er ekspert på kryptografi, sikre protokoller og pseudo-tilfeldig generering, og han fører tilsyn med all forskning og sikkerhet som er involvert i Algorand. Han er medoppfinner av et stort antall protokoller, inkludert verifiserbare tilfeldige funksjoner, nullkunnskapsbevis og sannsynlig kryptering.
  • Steve Kokinos fungerer som konsernsjef i Algorand. Han var tidligere konsernsjef på den globale kommunikasjonsplattformen Fuze, og han bringer et vell av forretnings- og gründererfaring til Algorand.
  • W. Sean Ford er COO i Algorand, og han bringer også et vell av forretningserfaring, etter å ha vært CMO på LogMeIn.

I tillegg til de ovennevnte kjernemedlemmene har du også Keli Callaghan som er leder for markedsføring i Algorand. Hun har lang erfaring innen markedsføring og kundeforhold fra sin tidligere erfaring i Avid, hvor hun var ansvarlig for det samarbeidende markedsføringspartnerskapet med Microsoft, i tillegg til feltmarkedsføringsteamene og globale kundeengasjementsstrategier..

Du har også Sergey Gorbunov som er leder for kryptografi i Algorand. Han er en prisvinnende forsker og skrev sin avhandling om konstruksjon av avanserte kryptografiske protokoller ved hjelp av gitterbasert kryptografi. Han har også interesser i blockchain-protokoller, datanettverk og sikre storskala systemer.

Dette er bare et lite utvalg av menneskene som for tiden jobber med Algorand. Du kan se en grundigere oversikt i deres lagside.

Algorand Partners

Noen av Algorand Partners

Som nevnt har Algorand mottatt en rekke investeringer fra mange venturekapitalfond. Disse spenner fra kryptospesifikke fond til mer generelle teknologifokuserte investorer. Algorand har også investert i sitt eget VC-fond Algocapital. Dette fondet har samlet inn $ 100 millioner og vil støtte prosjekter som tar sikte på å bygge videre på Algorand-protokollen.

Algorand-fellesskapet

Algorand-teamet holder seg ganske bra på forskjellige sosiale medieplattformer, som Twitter, Facebook og Telegram. De har også en blogg på Medium og gir hyppige oppdateringer for samfunnet. De er spesielt flinke til å gi grundig teknisk informasjon for å gi brukerne en dypere forståelse av prosjektet og dets mål.

Twitter, teamet har nesten 12 000 følgere, og Facebook-siden har nærmere 800 følgere. Disse tallene er ok, men teamets Telegram kanal har over 10.000 brukere, som mer nøyaktig viser styrken i Algorand-samfunnet.

Det er også en plattform spesielt for Algorand samfunn, som inkluderer forskjellige utviklerressurser, et forum, SDK-er, informasjon om kommende arrangementer og mer.

ALGO-tegnet

Algorand holdt en nederlandsk auksjons-ICO i juni 2019, og samlet inn over $ 60 millioner, og solgte 25 millioner tokens til $ 2,40 hver. ICO-datoen falt sammen med lanseringen av Algorand-nettet.

Det er bare begynnelsen, ettersom Algorand har sagt at de vil auksjonere bort 600 millioner tokens per år, ved å bruke det samme nederlandske auksjonssystemet hver gang. Den totale tokenforsyningen vil være 10 milliarder ALGO.

ALGO Pris

ALGO-prisytelse. Bilde via CMC

Dessverre for de som deltok i ICO, har ikke token holdt seg bra i løpet av sommeren. Fra og med 1. september 2019 er ALGO priset til $ 0,393337, noe som fortsatt setter token på 47. plass basert på en markedsverdi på $ 113 millioner.

Men hvis prisen hadde holdt seg på ICO-prisen på $ 2,40, ville token ha en markedsverdi på $ 690 millioner, noe som ville plassere den på 18. plass.

Kjøpe & Lagring av ALGO

Selv om ALGO er notert på Binance, kommer de største handelsvolumene langt fra Hotbit, etterfulgt av MXC, CoinEx, Bilaxy og Bit-Z. Token er også oppført på ganske mange andre børser, inkludert Huobi Global, OkEx, Coinbase Pro og BitMax.

På tvers av disse børsene er det sunt volum som er godt spredt og reduserer avhengigheten av en hvilken som helst sentral. På hver av utvekslingsbøkene har du også sterke ordrebøker.

På Binance er ALGO / Bitcoin-markedene for eksempel ganske dype og det er høy omsetning. Dette gjør det mye enklere å utføre store blokkeringsordrer med begrenset glidning.

Binance ALGO

Registrer deg på Binance og kjøp ALGO Tokens

Når du har ALGO-tokens, vil du ønske å ta dem av børsen og lagre dem i en frakoblet lommebok. Vi er altfor klar over risikoen som følger av lagring av store mengder mynter på en sentralbørs.

Algorand har laget mobile lommebøker for både Android- og iOS-enheter, og Coinomi støtter også ALGO-tokens, slik at du kan bruke det til en stasjonær lommebok. Dessverre støttes ALGO ikke av Trezor eller Ledger hardware lommebøker fra datoen denne artikkelen ble skrevet.

ALGO-belønningen

Algorand har kunngjort 200 millioner ALGO satser belønningsprogram, som krevde registrering av en ALGO lommebok som inneholder minimum 25 ALGO etter blokkhøyde 1.618.450.

Bare de første 200 millioner ALGO kunne registreres, og programmet vil betale ut 200 millioner ALGO i løpet av fire 6-måneders perioder. Innsatsbelønningene vil bli utbetalt basert på antall ALGO som er satt av hver registrerte lommebok, og den nødvendige innsatsen vil øke med hver betaling.

Opprinnelig er det beregnet at dette innsatsprogrammet utgjør en årlig avkastning på 14,39%, men det skulle øke når lommebøker diskvalifiseres fra programmet senere, eller de bare faller ut.

Konklusjon

Algorand ble skapt av en høyt respektert kryptografiprofesjonell fra MIT, og støttes av et team i verdensklasse av forskere, forretnings- og markedsføringsfagfolk. Selv om dette åpenbart gir høye forventninger til prosjektet, har teamet så langt levert gode resultater.

Token startet bra med den nederlandske auksjonen i juni 2019, selv om den har falt betydelig fra ICO-prisen. Tiden vil vise hvor godt tokenet holder seg når Algorand-teamet planlegger å auksjonere bort 600 millioner ALGO-tokens per år til hele 10 milliarder tokenforsyningen er utgitt.

Mainnet har startet med imponerende 1000 transaksjoner per sekund, og det har gjort det mulig for teamet å skape noen sterke partnerskap, med andre innen finans- og eiendomsbransjen. Det viser at det er reell etterspørsel etter produkttilbudet i Algorand.

Algorand har allerede forbedret blockchain-landskapet gjennom den teknologiske utviklingen, og det ser nå ut til ytterligere forbedringer gjennom gjenopprettingsmekanismen for nettverkspartisjonsangrep, som er en banebrytende metode for å gjøre det økonomisk umulig for en angriper å forstyrre nettverket for en betydelig mengde tid.

Algorand har vært imponerende i utviklingshastigheten, og i mangelen på betydelige feil. Mainnet ble lansert veldig raskt, og kodebasen, som bare nylig ble utgitt, har blitt ansett for å være godt dokumentert og åpenbart fra et seriøst og profesjonelt utviklingsteam.

På dette punktet ser Algorand ut til å være både teknisk og kommersielt posisjonert for å være en suksess i blockchain-rommet. Selvfølgelig forblir det ganske tidlig i utviklingen av denne bransjen, men dette er et prosjekt som holder øye med fremover.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me