Ampleforth (AMPL) Review: The Adaptive Stable Crypto

De afgelopen maanden waren alle ogen in de cryptocurrency-ruimte gericht op projecten die te maken hebben met gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Protocollen zoals Compound, Aave en MakerDAO hebben een nieuwe dimensie van financiële mogelijkheden geïntroduceerd met respectievelijk op vraag gebaseerde rentetarieven, flitsleningen en crypto-collateralized stablecoins. Onder deze gamechangers bevindt zich een project genaamd Ampleforth dat onlangs in de schijnwerpers is gekomen, en niet voor niets.

Overzicht Ampleforth

Ampleforth: het elastische leveringsprotocol. Afbeelding via Ampleforth

Ampleforth is een DeFi-protocol dat probeert de manier waarop geld zowel binnen als buiten cryptocurrency wordt ontworpen, volledig te heroverwegen. Het pakt tegelijkertijd de problemen van klassieke financiën en gedecentraliseerde financiering aan door een stabiele maar flexibele munteenheid te creëren die zowel inflatie als deflatie aankan.

Ampleforth is notoir moeilijk te begrijpen geweest, en sommigen beweren dat het 2 tot 4 weken studie vereist om het volledig te begrijpen. Het Coin Bureau is hier om het u in ongeveer 15 minuten van boven naar beneden in gewoon Engels uit te leggen.

De geschiedenis van Ampleforth

Ampleforth is het geesteskind van Evan Kuo, afgestudeerd aan UC Berkley (werktuigbouwkunde en informatica) en de voormalige CEO van Pythagoras Pizza. Zijn pizzeria haalde het nieuws toen het aankondigde dat het zijn franchise zou symboliseren in een poging om ‘dezelfde economische mobiliteit te bieden’ als werknemers in de dienstensector als startende technische werknemers.

Kortom, het zou interne medewerkers, externe bezorgers, klanten en zelfs aangesloten marketeers in staat stellen tokens te verdienen die een aandeel in Pythagoras Pizza en de winst vertegenwoordigen voor het voltooien van eenvoudige taken.

Evan Kuo Pythagoras Pizza

Een promotiefoto voor Pythagoras Pizza met Evan Kuo: Image Bron

Dit project trok de aandacht van investeerders bij Pantera Capital die Kuo benaderden en hem voorstelden Brandon Iles, een voormalig medewerker van Google en Uber die gespecialiseerd was in SEO en machine learning.

Kuo zei in een interview dat zijn primaire persoonlijke motivatie voor het creëren van Ampleforth de dood van zijn vader was. Dit maakte hem vastbesloten om iets te creëren dat lang na zijn overlijden zou blijven bestaan, en zijn passie voor financiën en technologie maakte duidelijk dat dit cryptocurrency zou omvatten..

Ampleforth Foundation

Een beschrijving van de Stichting Ampleforth. Afbeelding via Ampleforth

Het idee van Ampleforth zelf kwam voort uit het onderzoeken van de twee dingen die cryptocurrency probeert te herontwerpen: geld en bankieren. Kuo redeneerde dat van deze twee het herontwerpen van geld gemakkelijker zou zijn dan het opnieuw uitvinden van het banksysteem.

In de maanden die volgden, werd de Ampleforth-stichting opgericht met financiering van onder meer Huobi, CEO van Coinbase Brian Armstrong (die met Iles naar de universiteit ging), en natuurlijk Pantera Capital. Stichting Ampleforth bestaat uit “ingenieurs, academici, investeerders en enthousiastelingen” van instellingen zoals Harvard, MIT, Stanford en Yale.

Kuo en Iles creëerden de Ampleforth-cryptocurrency met de hulp van de beroemde denktank van het Hoover Institute, die hielp bij het schrijven van de Ampleforth whitepaper. De Ampleforth-cryptocurrency is gemodelleerd naar een theoretische valuta die wordt genoemd de dukaat voorgesteld door de beroemde econoom en filosoof Fredrich Hayek. Deze valuta zou zijn totale aanbod zien groeien en krimpen om zijn koopkracht te behouden ten opzichte van grondstoffen zoals voedsel, olie, huizen en edele metalen.

Wat is Ampleforth?

Ampleforth is een cryptocurrency die past zijn aanbod aan gebaseerd op de vraag. Ampleforth is gebouwd op de Ethereum-blockchain als een ERC-20-token en elk AMPL-token wordt een Ample genoemd. Wanneer de vraag stijgt, neemt het totale aanbod van AMPL toe en wanneer de vraag daalt, neemt het totale aanbod af.

Veel adaptief geld

Ampleforth in een zin

Dit wordt gedaan om de koopkracht te behouden ongeacht de economische druk (dezelfde “dollarwaarde”). Deze voorraadaanpassingen worden rechtstreeks doorgevoerd in alle AMPL-portefeuillesaldi die hetzelfde percentage van de totale AMPL-voorraad behouden, ongeacht de ruwe numerieke wijziging.

Ampleforth wordt vaak verkeerd begrepen als een stablecoin. Hoewel het doel van Ampleforth fundamenteel is om dezelfde functie te bieden als een stablecoin, wordt het niet ondersteund door Amerikaanse dollars zoals USDC of geblokkeerde Ethereum-activa zoals MakerDAO’s DAI stablecoin..

Dit kan een echte hersenkraker lijken totdat u de grootschalige (macro-economische) problemen begrijpt die worden aangetroffen in commodity-geld (goud, zilver, enz.) En fiatgeld (USD, EUR, enz.), Die het Ampleforth-protocol fundamenteel probeert aan te pakken..

De economie van Ampleforth

Aan de ene kant zijn grondstofgelden, zoals goud, uitstekende waardevoorraden, maar ze hebben geen flexibel aanbod en lopen het risico van op hol geslagen deflatie. Voor degenen die niet vertrouwd waren, Amerikaanse dollars werden ooit gedekt door goud en vertegenwoordigden letterlijk een denominatie van goud die je bij elke bank kon inwisselen voor fysiek goud (vandaar de vorige naam: bankbiljet). De Verenigde Staten gingen van de ‘gouden standaard’ af in 1971 en dit wordt vaak verweten dat de koopkracht van de Amerikaanse dollar sinds die tijd is gedaald.

Ampleforth-prijsdynamiek

Een overzicht van de economie van Ampleforth. Afbeelding via Ampleforth

Waar wordt zelden over gesproken (en wat Kuo heeft gemarkeerd vaak) is dat de Verenigde Staten van de gouden standaard moesten afwijken vanwege de dreiging van deflatie. Na de Tweede Wereldoorlog was er internationaal veel vraag naar Amerikaanse dollars. Aangezien het aanbod van goud op aarde (en vooral in de Verenigde Staten) vaststaat en slechts langzaam via mijnbouw op de markt wordt gebracht, kon de Amerikaanse overheid niet simpelweg meer geld drukken om aan de vraag te voldoen, omdat ze niet het goud zou hebben dat nodig is om achter het.

Als er niet genoeg geld wordt gedrukt om aan de vraag te voldoen, zou de internationale handel stagneren en de wereldeconomie leeglopen. Als en wanneer de andere landen erachter zouden komen dat de Verenigde Staten niet genoeg goud in hun kluizen hadden om de valuta te ondersteunen, zou het vertrouwen in de valuta zelf zowel binnen als buiten de Verenigde Staten afnemen. Als zodanig werd fiat-valuta gecreëerd als middel om te voldoen aan de internationale vraag naar Amerikaanse dollars zonder het risico van deflatie.

Brrr geld

Een beroemde weergave van het huidige monetaire beleid van Amerika: Image Bron

Dit brengt ons bij het andere uiterste. De waarde van Fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar is gekoppeld aan de vraag van die valuta. Het drukken van fiat-valuta’s maakt het mogelijk om het aanbod aan te passen aan de internationale vraag, maar er zijn twee problemen: het aanbod van geld kan alleen realistisch groeien (gedrukt worden), niet krimpen (vernietigd worden), en er zijn corrupte mensen met hun vingers op het geld printer. Met andere woorden, fiat-valuta zou werken als het niet niet in staat was het aanbod te verminderen en op verantwoorde wijze te vergroten.

Ampleforth vergeleken

Ampleforth vergeleken met vergelijkbare cryptocurrencies

Ampleforth presenteert zichzelf als de oplossing voor dit dilemma, aangezien het zijn waarde kan behouden terwijl het zijn aanbod aanpast aan de vraag. Dit kan het beste worden uitgelegd aan de hand van het voorbeeld in de Ampleforth-whitepaper dat als volgt luidt: Alice heeft 1 AMPL in haar portemonnee ter waarde van 1 $ USD. De vraag naar AMPL stijgt plotseling en de marktprijs voor AMPL springt naar 2 $ USD.

Het Ampleforth-protocol past het aanbod aan en nu heeft Alice 2 AMPL’s ter waarde van 1 $ USD per stuk. Het opmerkelijke aan Ampleforth is dat het niet-verwaterend is, wat betekent dat Alice nog steeds hetzelfde percentage van Ampleforths totale voorraad in haar portemonnee heeft als het verandert.

Waar wordt Ampleforth voor gebruikt?

Hoewel het is ontworpen als de ultieme vorm van geld en uiteindelijk probeert te concurreren om de valuta van de wereld te zijn, wordt Ampleforth (nog) niet bepaald als wettig betaalmiddel geaccepteerd bij uw plaatselijke supermarkt. Voorlopig, Ampleforth’s gevallen van primair gebruik zijn binnen cryptocurrency.

De eerste is als een cryptocurrency die echt niet gecorreleerd is met Bitcoin en de tweede is als een stabiele waardeopslag binnen DeFi-applicaties. Ampleforth wordt door niets ondersteund, waardoor het een meer haalbaar langetermijnalternatief is voor door crypto ondersteunde stablecoins zoals DAI en mogelijk zelfs door fiat ondersteunde stablecoins zoals Tether.

Veel gebruiksvoorbeelden

Veel use cases zoals beschreven op hun website

De laatste use-case van Ampleforth is arbitrage. Simpel gezegd, cryptocurrency-handelaren die snel reageren, hebben de kans om serieuze winsten te maken in de korte tijd voordat het aanbod wordt verminderd wanneer de prijs stijgt, en hebben de kans om de toewijzing van AMPL-tokens te vergroten (als een percentage van het totale aanbod) voordat het aanbod wordt verhoogd als de prijs daalt.

Het winstpotentieel van AMPL-handel is behoorlijk immens als je je realiseert dat doorgewinterde handelaren een stabiel rendement kunnen behalen, onafhankelijk van de rest van de cryptomarkt sinds de prijs van AMPL is niet afhankelijk op Bitcoin.

De Ampleforth ICO

Ampleforth verhoogd bijna 10 miljoen USD verdeeld over 2 initial coin offerings (ICO) en 1 initial exchange offer (IEO). De 2 ICO’s vonden plaats aan het begin en het einde van 2018 en brachten respectievelijk 3 miljoen en 1,75 miljoen USD op. De IEO vond plaats op de Bitfinex-beurs in juni 2019 en zag dat alle AMPL-tokens in 11 seconden uitverkocht waren voor een flinke 4,9 miljoen USD. KYC was vereist om deel te nemen aan de IEO.

Ampleforth Investeerders

De grootste investeerders van Ampleforth

Het totale aantal verkochte AMPL-tokens voor alle 3 aanbiedingen was iets minder dan 16 miljoen, waarbij de eerste ICO 9,25 miljoen AMPL-tokens verkocht tegen een prijs van $ 0,32 USD, de tweede met een verkoop van 1,65 miljoen AMPL-tokens tegen een prijs van $ 1,06 $ USD, en de IEO verkoopt 5 miljoen AMPL-tokens tegen een prijs van .98 $ USD.

Vreemd genoeg het totale aanbod van AMPL toen het werd gemaakt was 50 miljoen. Deze tokens werden als volgt toegewezen: Ecosysteem (23,2%), Seed Investors (18,5%), Series A Investors (3,3%), IEO (10%), Team en adviseurs (25%) en de Ampleforth Treasury (20%).

Ampleforth ICO-fondsen

AMPL-token-distributie. Afbeelding via Medium

Het Ecosysteem is een fonds dat is ontworpen om partnerschappen te ontwikkelen en de groei van de gemeenschap te bevorderen. Seed Investors zijn onder meer Pantera Capital en Brian Armstrong. Serie A-investeerders omvatten mensen als Huobi Capital.

Team en adviseurs omvat bestaande en toekomstige Ampleforth-medewerkers en adviseurs. De Ampleforth Treasury “zal worden gebruikt om de stichting op een verantwoorde manier in stand te houden, met als uiteindelijk doel om op een verstandige manier te verspreiden onder zoveel mogelijk gebruikers binnen het ecosysteem.”

Hoe werkt Ampleforth?

Vreemd genoeg is Ampleforth een van de weinige DeFi-projecten die op technisch niveau veel gemakkelijker te begrijpen is dan op conceptueel niveau. Kortom, het aanbod van Ampleforth is aangepast dagelijks (om 13.00 uur EST om precies te zijn) om aan de vraag te voldoen met behulp van een slim contract (rebase).

Dit slimme contract gebruikt het Chainlink-prijsorakel samen met zijn eigen Ampleforth-orakel (dat Chainlink heeft helpen bouwen) om prijsgegevens van KuCoin en Bitfinex te verzamelen om te controleren of de marktprijs per AMPL binnen het bereik van 0,96-1,06 $ USD ligt. Dit staat bekend als het evenwichtsbereik en ligt binnen 5% van 1 $ USD.

Ampleforth Fundamentals

De basisprincipes van het Ampleforth-protocol

Het is vermeldenswaard dat het Ampleforth-protocol verwijst naar aanpassingen aan de prijs van een Amerikaanse dollar uit 2019. Dit betekent dat in tegenstelling tot andere stablecoins die aan de Amerikaanse dollar zijn gekoppeld, de prijs van elk AMPL-token in de toekomst in USD-waarde zal stijgen, aangezien de Amerikaanse dollar een jaarlijkse inflatie van ongeveer 2-3% heeft..

Als het Ampleforth-protocol zijn symbolische prijs zou verwijzen naar ‘huidige’ Amerikaanse dollars, zou het hetzelfde jaarlijkse verlies aan koopkracht van 2-3% ervaren als de Amerikaanse dollar. Kortom, het zou zijn doel verslaan.

Ampleforth-uitbreiding

Grafieken die de uitbreidingsperiode tonen wanneer de vraag naar AMPL toeneemt

Als de prijs van AMPL hoger is dan 1,06 $ USD, zal het aanbod toenemen en als deze lager is dan 0,96 $ USD, zal het aanbod afnemen. Deze twee staten worden aangeduid als uitzetting en samentrekking, respectievelijk. Uitbreiding of inkrimping gaat door totdat de marktprijs per AMPL-token binnen het evenwichtsbereik valt.

Deze aanbodwijziging vindt geleidelijk plaats en wordt geïnitieerd alsof deze gedurende een periode van 10 dagen zou plaatsvinden om “onnodige correctie te vermijden”. Zoals vermeld aan het begin van deze paragraaf, wordt de geschatte verandering van het aanbod elke dag opnieuw berekend.

Ampleforth Redbook

De Ampleforth rood boek cursus leert u over het Ampleforth-protocol

Een laatste belangrijke opmerking is dat het Ampleforth-protocol, hoewel autonoom, niet gedecentraliseerd is. Stichting Ampleforth heeft nog steeds de sleutels van het koninkrijk – ze zijn in staat om zowel wijzigingen in tokenvoorraad te onderbreken als zelfs alle AMPL-tokens in omloop te bevriezen.

Als je zo ver in het artikel bent gekomen en nog steeds het gevoel hebt dat je Ampleforth moeilijk kunt begrijpen, kijk dan eens onze YouTube-video erover en overweeg om de online “cursus” van Ampleforth’s Red Book te bekijken. Het duurt slechts ongeveer 30 minuten om te voltooien en geeft u een uitleg van boven naar beneden van het protocol.

De Ampleforth-geiser

De Ampleforth Geiser is een samenwerking met Uniswap om gebruikers te stimuleren om liquiditeit op het platform te verstrekken. Dit wordt gedaan door gebruikers in AMPL-tokens te belonen voor het storten van hun AMPL-tokens in het Uniswap-protocol. Hoe meer AMPL-tokens u stort en hoe langer u ze in Uniswap bewaart, hoe groter het rendement van AMPL-tokens dat u ontvangt.

Ampleforth Geiser

Statistieken over ingezette en uitgegeven fondsen in de Ampleforth-geiser

Om de Ampleforth Geyser te gebruiken, moet u een equivalent USD-bedrag aan Ethereum storten als de AMPL-tokens die u stort. Je ontvangt een langzame druppel UNI-V2 LP-tokens (Uniswap V2-tokens), die dan in de Ampleforth-geiser moeten worden ingezet om je AMPL-tokenbeloningen te ontvangen.

Jij kunt lezen Dit artikel voor meer informatie over het gebruik van de Ampleforth Geyser en raadpleeg deze video voor opheldering over de statistieken die u in de Geiser ziet.

AMPL-prijsanalyse

Ampleforth heeft een prijsgeschiedenis die anders is dan alle andere cryptocurrency. Sinds de introductie op cryptomarkten in juni 2019, lijkt de prijs van AMPL op die van een stablecoin en schommelt tussen 0,50 $ USD en 1,50 $ USD.

Door de recente piek in de vraag naar AMPL is de prijs gestegen tot meer dan 4 $ USD per token en al meer dan een maand meer dan 1,50 $ USD. Dit lijkt misschien ongelooflijk bizar, aangezien AMPL is ontworpen om tussen 0,96 $ USD en 1,06 $ USD te blijven.

AMPL-prijsprestaties

AMPL-prijsprestaties. Afbeelding via CMC

De reden waarom de prijs van AMPL zo hoog is gebleven, is omdat de vraag naar het token groter is dan de snelheid waarmee het protocol zijn aanbod kan aanpassen.

Dit komt doordat het protocol het totale aanbod van AMPL wijzigt alsof het dit zou doen gedurende een periode van 10 dagen, die elke dag constant wordt “gereset” (ervan uitgaande dat de vraag in hoog tempo blijft toenemen of afnemen). Daarom is het belangrijk om de marktkapitalisatiecurve van AMPL mee te nemen bij het onderzoeken van de prijs.

Zoals u kunt zien, is de marktkapitalisatie van AMPL de afgelopen maand aanzienlijk gestegen. Dit komt door het toegenomen aanbod om aan de vraag te voldoen.

AMPL Prijs Maand

AMPL Prijsprestaties afgelopen maand.

Dit heeft ertoe bijgedragen dat het protocol langzaam maar zeker zijn marktprijs corrigeerde en het weer binnen het evenwichtsbereik bracht. Het eindresultaat is een hoger algemeen aanbod en een hogere marktkapitalisatie met dezelfde prijs per AMPL-token als vóór de sterke stijging van vraag en aanbod.

Bedenk dat hoewel het saldo van AMPL-tokens in alle wallets wordt aangepast in overeenstemming met het aanbod, de houders van het token hetzelfde percentage van het totale aanbod behouden.

Dit betekent dat slimme handelaren in staat waren om serieuze winsten te boeken als ze tegen de prijs van 4 $ USD verkochten, aangezien het token niet alleen waardevoller was geworden, maar ook het aanbod was toegenomen, wat betekent dat het werkelijke aantal AMPL-tokens in hun portemonnee was ook toegenomen.

Hoe AMPL te kopen

Als u AMPL-tokens wilt bemachtigen, kunt u dit alleen doen door ze te kopen op een cryptocurrency-exchange. Helaas is er vrij beperkte uitwisselingsondersteuning voor de AMPL-cryptocurrency.

Uw opties zijn in wezen beperkt tot KuCoin en Bitfinex. Zoals u kunt zien, lijkt bijna 100% van het volume op die beurzen plaats te vinden. Er lijkt echter een aanzienlijke hoeveelheid volume plaats te vinden op de Uniswap gedecentraliseerd exchange, bijna 3x meer dan op KuCoin.

AMPL-markten

Exchange-vermeldingen & Volume van AMPL-tokens

Terwijl we in alle andere gevallen een dikke wenkbrauw zouden optrekken bij de gecentraliseerde concentratie van handelsvolume op een enkele beurs (of twee), maakt het ontwerp van Ampleforth het aanzienlijk minder vatbaar voor prijsmanipulatie.

Dit komt simpelweg omdat elke poging daartoe ertoe zal leiden dat het protocol zijn aanbod aanpast aan de vraag. Misschien zou een handelaar die groot genoeg is een aardig klein beetje winst kunnen maken met de arbitrage, maar zowel de prijs als het aanbod zouden zich uiteindelijk vanzelf stabiliseren, waardoor de markt als geheel ongedeerd blijft..

AMPL-volume & amp; Marktkapitalisatie

Ampleforth’s 24-uurs volume versus marktkapitalisatie. Afbeelding via CMC

Het is ook even niets waard dat er niet veel AMPL-tokens in omloop zijn in vergelijking met het totale aanbod, noch is het 24-uursvolume significant in vergelijking met de marktkapitalisatie. De eerste wordt verklaard door de toewijzing van de eerste 50 miljoen tokens, waarvan de ontvangers een groot percentage van het fluctuerende aanbod van AMPL blijven houden.

De tweede wordt verklaard door het feit dat veel mensen profiteren van de Geyser-beloningen en hun AMPL inzetten op Uniswap – uitzetbare crypto’s hebben vaak een laag 24-uursvolume.

Ampleforth Cryptocurreny-portefeuilles

Omdat Ampleforth een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen op elke portemonnee die op Ethereum gebaseerde activa ondersteunt. Voor hardware wallets omvat dit Ledger, Trezor en Keepkey. Er is ook geen tekort aan softwareportefeuilles die AMPL ondersteunen.

Enkele van de meest gerenommeerde zijn MyEtherWallet (web), Exodus Wallet (desktop / mobiel), Coinomi (mobiel), Atomic Wallet (desktop / mobiel), Vertrouw op Wallet (mobiel), en de Coinbase portemonnee (mobiel). Onthoud dat u niet in paniek raakt als u uw AMPL-saldi ziet veranderen!

De Ampleforth Roadmap

Ampleforth heeft geen duidelijk omschreven roadmap. Hoewel Ampleforth’s profiel op ICOdrops bevat een afbeelding van een roadmap, deze afbeelding lijkt nergens op de website van Ampleforth te staan, Ampleforth’s Medium, noch op Ampltalk, het economische webforum.

Roadmap van Ampleforth

Ampleforth Roadmap zoals weergegeven op ICO Drops. Afbeelding via ICO Drops

De laatste mijlpalen van de Ampleforth-roadmap over ICOdrops suggereren een overgang naar community-governance van het protocol. Evan Kuo noch Brandon Iles, die beiden nog steeds het project leiden, is hierover echter niet besproken of op het evenement gesuggereerd..

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar belangrijke dingen om te benadrukken. De eerste is dat de Ampleforth-geiser, die op 24 juni van dit jaar werd gelanceerd, slechts 90 dagen zal duren. Kuo heeft opgemerkt dat deze periode kan worden verlengd als er vraag blijft en het Ampleforth-team moet nog beslissen of het initiatief doorgaat en voor hoelang. Zowel Kuo als Iles hebben benadrukt dat Ampleforth voorlopig in feite een economisch experiment is – ze willen gewoon zien wat er zal gebeuren.

Het tweede ding om op te merken over Ampleforth is dat hoewel het is gebouwd op de Ethereum-blockchain, het zo is ontworpen dat het kan worden geïntegreerd in andere blockchains zoals EOS.

Ampleforth AMA-oprichters

Ampleforth AMA met Brandon Iles (links) en Evan Kuo (rechts):. Afbeelding via YouTube

In een AMA van september 2019 merkten Kuo en Iles op dat het op de lange termijn roadmap van Ampleforth staat om het protocol te zien bestaan ​​op andere blockchains naast Ethereum. Het laatste en misschien wel belangrijkste om op te merken is dat Ampleforth de gedistribueerde tokens vergrendelt. De details hiervoor zijn te zien in de onderstaande grafiek.

Zoals u kunt zien, zijn de AMPL-tokens die zijn toegewezen aan het ecosysteem, seed-investeerders, serie A-investeerders, het team en de adviseurs en de Ampleforth Treasury gedeeltelijk of volledig vergrendeld voor een bepaalde periode. Dit werd gedaan om de integriteit van het netwerk te behouden. Bij elke toewijzingscategorie worden hun fondsen tegen een ander tarief ontgrendeld, waarbij alle fondsen tegen maart 2024 worden ontgrendeld.

Onze kijk op Ampleforth

Het lijdt geen twijfel dat Ampleforth erin is geslaagd geld opnieuw uit te vinden. Het zou legitiem het meest veelbelovende project in de cryptocurrency-ruimte zijn, ware het niet om twee dingen: het feit dat het in theorie kan worden gekopieerd en het overweldigende aantal AMPL-tokens dat is toegewezen aan de Ampleforth Foundation en haar investeerders.

Ampleforth Dashboard

Het Ampleforth-dashboard geeft details over wijzigingen in prijs en aanbod:. Afbeelding via Ampleforth Dashboard

Het langetermijndoel van Ampleforth is om te concurreren met nationale valuta’s en zichzelf te profileren als de gedenationaliseerde valuta van de wereld. De laatste sectie in Ampleforth’s Red Book-cursus merkt op dat het denationaliseren van valuta bestaande valuta’s zou dwingen met elkaar te concurreren en de kwaliteit van valuta zou verhogen, aangezien burgers vrij zouden kunnen kiezen uit tientallen voorheen ontoegankelijke valuta’s.

Het enige probleem is dat Ampleforth niet immuun is voor deze concurrentie en net zo goed een andere valuta vergelijkbaar met Ampleforth zou kunnen zien ontstaan ​​en deze van binnen of van buiten de crypto-ruimte zou kunnen onttronen. Dit brengt ons gemakshalve bij het grootste probleem met het Ampleforth-protocol: de toewijzing van AMPL-tokens.

Distributie van AMPL-tokens

De grootste AMPL-wallets volgens Etherscan.io Afbeelding via Etherscan

Hoewel het niet helemaal duidelijk is of een van de AMPL-tokens in de eerste twee ICO-ronden in handen is gekomen van gewone individuen (en zelfs een deel van de IEO was blijkbaar gereserveerd voor institutionele beleggers), zelfs als we uitgaan van alle ~ 16 miljoen tokens belandde in handen van gewone particuliere investeerders, dat is nog maar een derde van het totale aanvankelijke aanbod van 50 miljoen.

Dit is een probleem omdat het totale procentuele aandeel van het aanbod van Ampleforth hetzelfde blijft, ongeacht wat dat aanbod werkelijk is. Dit betekent dat zelfs als het aanbod van AMPL 400 miljoen is (wat ongeveer is wat het is op het moment van schrijven), 66% van dat totale aanbod nog steeds onder de hoede is van de verschillende entiteiten die direct of indirect verband houden met de Ampleforth-stichting..

Combineer dit nu met het feit dat Ampleforth-ontwikkelaars aanpassingen kunnen onderbreken om alle tokens in omloop te leveren en zelfs te bevriezen en je hebt een recept voor een ramp. Hoewel het Ampleforth-team niet in staat is om het aanbod te manipuleren zoals een centrale bank met fiat-valuta, hebben ze toch toegang tot de opties op hun eigen gelddrukmachine.

AMPL-prijscorrelatie

De correlatie van AMPL-prijs met andere belangrijke cryptocurrencies. Beeld Bron

Een valuta die kan worden gemanipuleerd en waarvan twee derde van het aanbod in handen is van de makers, is geen haalbare kandidaat als wereldwijde valuta.

Feit is dat je in bijna elk cryptocurrency-project altijd wel iets te bekritiseren kunt vinden, vooral in de projecten die bij DeFi betrokken zijn (we hebben niet eens besproken hoe veranderingen in de vraag naar AMPL het gebruik ervan als stabiel onderpand binnen DeFi-applicaties kunnen verstoren).

Uiteindelijk zijn projecten zoals Ampleforth de bètaversies van de volgende generatie protocollen en de mogelijkheden die ze bieden. Daartoe heeft Ampleforth een concept geïntroduceerd dat zo uniek en veelbelovend is dat het de financiële wereld voor altijd kan veranderen.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me