AppCoins Review: Desentralisert betalingsøkosystem i appen

AppCoins (APPC) er et prosjekt som tar sikte på å desentralisere betalingsøkonomien i appen og lage en universell digital annonseringsprotokoll for mobile enheter.

AppCoins vil innlemme blockchain-teknologi i det etablerte mobile internett-transaksjonssystemet. Den ble utviklet av de samme menneskene som står bak Aptoide, en alternativ Android-appbutikk. Appcoins fullførte en suksessfull ICO i 2017 og har vært gjennom høydepunkter og nedturer siden.

Er prosjektet fortsatt levedyktig, og kan de nå sine mål?

I denne Appcoins-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil analysere deres teknologi, utvikling og brukstilfeller. Jeg vil også se på det langsiktige potensialet for APPC token-adopsjon.

Hva er AppCoins?

Som nevnt, AppCoins ble bygget av Aptoide team. Aptoide ble lansert tilbake i 2009 av Alvaro Pinto og Paulo Trezentos. Fra den siste rapporteringen er det mer enn 800 000 apper tilgjengelig i Aptoide-butikken, og butikken brukes av mer enn 200 millioner mennesker over hele verden.

På samme måte som andre mynter og tokens, gir AppCoins token (APPC) brukerne et desentralisert betalingssystem som er knyttet til mobilapplikasjoner og distribusjon av apper.

AppCoins-fordeler

Fordeler for utviklere og innehavere av Appcoins

Prosjektet er ikke interessert i å bygge noen distribuerte apper selv, men søker å legge til en desentralisert løsning og legge til token som betalingsalternativ for kjøp i app. Dens suksess eller fiasko er avhengig av å overbevise brukere og andre appbutikker om at løsningen er den beste for alle involverte.

Når du sammenligner AppCoins-plattformen, ser du raskt at den prøver å redusere tredjeparter og mellommenn som ikke gjør noe mer enn å blåse opp prisen på apper. Det søker også å forbedre appannonsering, kjøp i app og forbedre den nåværende sakte og ineffektive appgodkjenningsprosessen.

AppCoins-teknologi

AppCoins-teamet mener at ved å flytte hele mobilappens økosystem til blockchain vil det bli fullstendig gjennomsiktig og det vil være insentiver for både brukere og utviklere.

Et eksempel på en forbedring er et gjennomsiktig tvistesystem, og et annet er et rangeringssystem for utviklere som fungerer basert på påliteligheten til utvikleren basert på tidligere transaksjoner.

AppCoins-løsninger

AppCoins-løsningen. Kilde: AppCoins Whitepaper

AppCoins APPC-tokens er ERC-20-kompatible tokens som kjører på Ethereum-nettverket. Teamet vil tildele disse tokens basert på noe de kaller “Cost per Attention”, som ligner på systemet som brukes av Basic Attention Token (BAT). Tokens kan gis til brukere i bytte for å se på annonser, eller i noen tilfeller for nedlasting og prøve nye apper. APPC-tokens kan deretter brukes til kjøp i appen.

Hvis AppCoins-teamet er riktig og vellykket, får vi et mobilapp-økosystem som bedre betjener utviklere, brukere og appbutikkene som velger å implementere AppCoins-protokollen. AppCoins fungerer foreløpig bare med Android-apper, men prosjektet hevder å være “app store agnostic” og vil etter hvert også starte for iOS-apper.

AppCoins løser disse problemene

Antall smarttelefoner fortsetter å øke dramatisk, med estimater på at over 6 milliarder smarttelefoner vil være i bruk innen 2020. Dette vil sikre fortsatt vekst for app-økonomien, men det vil også sikre at problemene vil fortsette å vokse også i økosystemet.

AppCoins mener å flytte appbutikken sin til blockchain vil løse tre av de mest påfallende feilene i sentraliserte appbutikker: reklame, kjøp i app og godkjennelse av utviklere / apper.

Reklame

Annonsering av mobilapper i disse dager er fragmentert og dyrt for utviklere. AppCoins vil lage en standard som lar utviklere enkelt annonsere appen sin for nye brukere i 2 minutter av deres oppmerksomhet. Fordi plattformen bruker blockchain-teknologi, er det bevis på oppmerksomhet, og det er ingen bekymringer for falsk identitet, dobbelt attribusjon eller avvisning.

Nedenfor er prosessen som vil finne sted i Appcoins reklamemodell:

 • Utvikler betaler for brukernes oppmerksomhet (CPAt)
 • Bruker vil motta 85% av dette i lommeboken. Dette kan deretter brukes til å betale for kjøp i appen.
 • App store beholder 10% for distribusjon av APK-filene og for å være Oracle
 • Original Equipment Manufacturer (OEM) vil motta 5% av inntektene som kompensasjon for forhåndsinnlasting av appbutikken

AppCoins inntektsstrøm

Flyt av annonseinntekter i Appcoins økosystem

Kjøp i appen

AppCoins vil løse problemer med fakturering og kjøp av digitale gjenstander i apper gjennom plattformbruk av APPC-token. Når denne løsningen er integrert, fungerer den i alle appbutikker ved hjelp av AppCoins-løsningen. Det vil gi brukerne en enkel måte å betale for alt i app som bruker APPC-tokenet som kan kjøpes med fiat-valuta eller tjent gjennom reklame fra AppCoins-plattformen..

Her er en forenklet oversikt over hvordan kjøpene i appen fungerer:

 • Prisen på hvert element i appen er lagret på blockchain. Dette gjøres ved bruk av utviklerens egen private signatur.
 • Brukere vil kjøpe elementene i den appen ved hjelp av AppCoins
 • Utviklerne vil motta 85% av kjøpstransaksjonen i appen
 • Appbutikken får 10% av kjøpesummen for å utføre de samme oppgavene som jeg nevnte ovenfor
 • OEM vil motta de resterende 5% igjen

IAP-strøm av mynter

I app-kjøp flyter mynter

Godkjenning av utvikler og app

Den nåværende godkjenningsprosessen er ineffektiv og for lang. AppCoins vil gi utviklere en ny tillitsmodell der de blir rangert basert på deres tidligere transaksjonshistorikk. Dette lagres på den desentraliserte blockchain på en uforanderlig måte.

Alt dette fungerer på AppCoins “chain of trust”. Det er tre forskjellige omdømme for utviklerne i økosystemet:

 • Klarert: Disse utviklerens apper anses som trygge
 • Kritisk: Ondsinnede apper som er svartelistet
 • Ukjent: Ingen omdømme er etablert ennå. De har ikke lastet opp noen apper ennå, og kan derfor ikke klassifiseres.

Utvikler Tillit Rangering AppCoins

Trust-rangeringen skalerer for utviklere på Appcoins

AppCoins-teamet

Selv om teamet har listet opp informasjonen i sin opprinnelige whitepaper, ser det ut til å ha blitt fjernet fra nettstedet deres. Dette kan la mange i samfunnet gjette seg om hvem som fremdeles styrer prosjektet og hvem som har gått.

Basert på hvitt papir, vi vet at AppCoins-teamet er basert i Portugal. De har et ekstra kontor i Singapore, hvor prosjektet er registrert på grunn av vennligheten til Singapore-regjeringen til blockchain-prosjekter.

De uttalte også den gangen at det var 18 medlemmer på laget. Medstifterne var Paulo Trezentos og Álvaro Pinto, Aptoide-skaperne. Paulo (administrerende direktør) har en bakgrunn fra utvikling og har vært medlem av open source-samfunnet i lang tid. For eksempel var han grunnlegger og vedlikeholder av LinuxCM, en stor Linux-distribusjon.

Appcoins Team

Noen medlemmer av AppCoins-teamet fra Whitepaper

Álvaro tar COO-stillingen og har bakgrunn fra entreprenørskap. Han er tidligere president for den portugisiske foreningen for selskaper med åpen kildekode. I denne forrige rollen talte han for mer adopsjon av åpen kildekode-teknologi i landet.

AppCoins-fellesskap

AppCoins har et anstendig størrelse samfunn på sosiale medier, ikke det største i kryptosfæren, men absolutt ikke det minste heller. Når det gjelder engasjement, faller de også i midten her, med en anstendig mengde engasjement fra brukernes samfunn, men absolutt ingenting.

Twitter, de har 25,6 tusen følgere, og tweets deres får flere til et dusin re-tweets regelmessig, samt et dusin eller to likes. De telegramkanal har over 7000 abonnenter, og prosjektets subreddit har nesten 3400 lesere. Oppdateringer er ikke mye mer enn en gang i uken, og det er bare flere kommentarer til de fleste oppdateringer.

Prosjektet har også over 11 000 følgere på Facebook, og innlegg får omtrent et dusin likes.

APPC-token

AppCoins bruker APPC-token på plattformen. APPC-tokenet er et ERC-20-kompatibelt token som kjører på Ethereum-nettverket. Dette betyr at Ethereum-gass kreves når du sender og mottar APPC, og at gjennomstrømningen vil bli bestemt av Ethereum-nettverket, noe som kan forårsake skalerbarhetsproblemer.

AppCoins holdt ICO tilbake i desember 2017, og samlet inn $ 15,3 millioner og slo den harde hetten for ICO. Tokenprisen den gangen var 0,00033389 ETH eller $ 0,10 per 1 APPC (basert på ETH-prisen til $ 299 den gangen). Foreløpig er den totale tilgangen på APPC på litt over 246 millioner og den sirkulerende forsyningen er i overkant av 100 millioner.

Etter ICO steg mynten raskt til sin heltidshøyde på $ 4,49 den 10. januar 2018. Den ble ikke der lenge siden begynnelsen av 2018-bjørnemarkedet i kryptokurver snart fanget den og trakk den lavere sammen med den bredere marked.

Binance APPC

Registrer deg på Binance og kjøp APPC-tokens

Den falt hele året og nådde et helt lavpunkt på $ 0,033891 den 18. desember 2018. Den klatret av bunnen og nådde ICO-prisen på $ 0,10 for en dag i april 2019, men har falt tilbake siden og fra 15. mai, 2019, handles til $ 0,074043.

APPC-token handler på en håndfull børser, men det meste av volumet foregår enten på Binance Exchange eller på BiteBTC. Det er en ubetydelig mengde volum på Huobi Global. Det totale daglige volumet er mildt, noe som betyr at myntlikviditet kan bli et problem i alle slags markedsstresshendelser.

Siden APPC er et ERC-20-token, kan det oppbevares i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok. AppCoins-teamet anbefaler å bruke AppCoins BDS-lommeboken. BDS gir en fullstendig AppCoins-kompatibel lommebok med forbedrede funksjoner for kjøp i app og annonsebelønning.

AppCoins utvikling

Måling av utviklingsfremdriften kan noen ganger være en vanskelig oppgave, da det ikke er en nøyaktig referanse som du kan bruke på tvers av alle prosjekter. Du kan imidlertid få en ganske god følelse av det ved å se på deres offentlige kode forplikter.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i GitHub for AppCoins-prosjektet. Disse repoene er alle vert i App Store Foundation GitHub. Det er totalt 15 depoter, men nedenfor er forpliktelsene for de to sist aktive.

AppCoins GitHub forplikter

Koden forplikter seg for utvalgte repoer de siste 12 månedene

Så fra ovenstående viser det at utviklerne fortsatt er ganske opptatt med å jobbe med prosjektet. Dette nivået på kode forplikter seg omtrent på linje med de andre prosjektene jeg har vurdert, og som var på et lignende tidspunkt.

Gitt dette vil det være interessant å se hvilke oppdateringer teamet offisielt vil lansere det kommende året. Hvis du ønsket å holde deg oppdatert på disse, kan du følge deres offisiell blogg.

For eksempel legger AppCoins-teamet ut regelmessige AppCoins News Updates (ANUer) hver uke. Dette er ganske omfattende innlegg som går gjennom noen av de viktigste høydepunktene i løpet av den to ukers perioden – flott å se.

Fordeler og ulemper med AppCoins

La oss ta en titt på noen av de mest enkle fordelene og ulempene med AppCoins-teknologien og APPC-token.

Fordelene

 • AppCoins har et utviklet produkt og en enorm brukerbase på 200 millioner brukere å rulle den ut til.
 • Prosjektet har et høyt erfaren utviklingsteam og et markedsføringsteam som er ekstremt kunnskapsrik om appbutikk-nisje.
 • AppCoins vil tillate utviklere å annonsere og tjene penger på appene sine, alt på en plattform.
 • Teamet har lykkes med å nå veikartmålene til dette punktet, noe som gir tillit til prosjektet.

Ulempene

 • AppCoins er egentlig ikke en original ide, og hittil har blockchain-plassen sett begrenset suksess med å knytte kryptovalutaer til apper.
 • Kryptovaluta har fremdeles ikke nådd noe i nærheten av vanlig adopsjon, noe som gjør det vanskelig å tiltrekke brukere som er villige til å handle med APPC-token.
 • AppCoins har fremdeles ikke tiltrukket seg store appbutikkpartnere, og det er fortsatt en veldig reell risiko for at de største appbutikkene rett og slett forblir sentraliserte eller bygger sin egen blockchain-løsning..
 • APPC-token hadde en markedsverdi på nesten $ 250 millioner i januar 2018, men siden da har den falt til litt over $ 7 millioner per 15. mai 2019. Selv om det kan være en mulighet, er det også en risiko for at symbolet aldri kan komme seg fullt ut.

Konklusjon

AppCoins hadde uflaks med å lansere ICO på høyden av oksemarkedet i kryptovaluta, og like før hele markedet krasjet i et helt år. Det kuttet markedsverdi på prosjektets mynt med mer enn 95%, så det er forståelig om investorer kan komme tilbake til prosjektet med litt nøl.

Prosjektet har imidlertid også en plattform med over 200 millioner brukere bak seg, så når kryptovalutaer får større aksept fra den globale brukerbasen, vil AppCoins-prosjektet og APPC-token vokse raskt.

En annen potensiell risiko for plattformen er muligheten for uærlige utviklere, apper og phishing-forsøk som kan føre til at noen brukere mister mynter. Teamet har satt på plass utviklerens omdømmesystem for å løse denne typen misforhold, og så langt har det ikke vært noe problem. Man kan håpe at det fortsatt er tilfelle når plattformen skaleres.

Når vi snakker om skalering, trenger dette prosjektet Ethereum til å vedta noen løsninger som forbedrer skalerbarhet, ellers vil det aldri være i stand til å håndtere alle potensielle transaksjoner som hundrevis av millioner brukere ville generere.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me