Ardor Platform Review: Neste nivå Blockchain-as-a-Service

Blockchain as a service (BaaS) er et stadig mer populært område, og en av pionerene er Ardor. De jobber for å gi virksomheter blockchain-infrastrukturen som er nødvendig for å utnytte fordelene med blockchain-teknologi, uten å bære tid og kostnad for å utvikle sine egne tilpassede blockchain-løsninger..

Ardor oppnår dette ved å gi virksomheter en hovedkjede som håndterer sikkerhet og desentralisering, kombinert med barnekjeder som kan brukes til en rekke forretningsapplikasjoner.

Ardor ble opprettet av det samme teamet som utviklet Nxt blockchain, og er kjent i noen kretser som Nxt 2.0. Ardor løser noen av de kritiske problemene som Nxt led av, inkludert problemer med skalerbarhet, oppblåsthet i blokkeringen og tilpasning.

Resten av denne artikkelen tar en dypere titt på Ardor, begynnelsen i Nxt, og det første barnekjedeprosjektet kalt Ignis. Det er stort håp om at Ardor-prosjektet vil skape et nytt nivå av brukervennlighet for blockchain som en tjeneste.

Likevel kan suksessen til Ardor avhenge sterkt av hvor mye trekkraft utviklingsteamet kan generere for prosjektet. Nxt og Ardor har begge ikke klart å generere mye lyd, selv om Nxt var i stand til å sikre betydelige partnerskap med Accenture og BNP Paribas.

Først var det Nxt

Før du takler Ardor, det er viktig å forstå hvordan Nxt bidro til etableringen av Ardor. Som jeg nevnte ovenfor, har Ardor blitt kalt Nxt 2.0, først og fremst fordi den er sterkt avhengig av Nxt-kjerneprogrammeringen. Ardor ble utviklet med alle funksjonene som er inkludert i Nxt, pluss nye avanserte funksjoner.

NXT plattform oversikt

Oversikt over NXT-plattformen. Kilde: NXT-plattform

Nxt ble startet helt tilbake i 2013 og var en av de aller første ICO-ene. Det ville blitt ansett som en ganske dårlig ICO etter dagens standard, etter å ha samlet inn bare $ 6000, men det avskrekket ikke Nxt-utviklerne fra å fortsette med visjonen..

Nxt var ganske banebrytende på den tiden, og var en av de første som bygget sin egen blockchain fra bunnen av i stedet for å basere programmeringen på Bitcoin-kjernen. Nxt er et open source-prosjekt, er skrevet i Javam og var den første blockchain som brukte Proof-of-Stake (PoS) som sin konsensusmekanisme..

En av de viktigste grunnene til Nxt var å oppmuntre til eksperimentering. Det tillot selskaper å bruke sin API for å implementere sine egne blockchain-løsninger på toppen av Nxt blockchain. Det var forskjellige funksjoner innebygd og tilgjengelige så snart et nytt token ble opprettet. Disse inkluderer blockchain-stemmegivning, handel, oppretting av aktiva og markedsplassopprettelse. Nxt ønsker å gjøre det enkelt for bedrifter å lage nye tokens som har verktøy rett ut av esken.

Nxt-problemer

Med en lang historie med utvikling har Nxt blitt et høyt respektert og etablert blockchain-prosjekt. Imidlertid innser utviklerne at når blockchain-bruken øker, vil Nxt og andre blockchains møte noen kritiske problemer med skalerbarhet, tilpasning og betalinger. La oss se nærmere på disse grunnleggende problemene.

Native Token Krav

Det enkleste problemet er bruken av innfødte tokens for å betale transaksjonsgebyrer. Fordi Nxt bruker en smiende Proof-of-Stake-protokoll, blir det ikke opprettet nye tokens. I stedet mottar forfalskerne som bekrefter blokker en del av nettverksavgiftene.

For at dette skal fungere, må transaksjonsgebyrene betales i Nxt. Dette gjelder selv om det er opprettet en ny valuta som er uavhengig av Nxt. Den nye blockchain-eieren må fortsatt eie Nxt for å betale transaksjonsgebyrer, og dette utvanner verdien av sin egen valuta. Dette gjelder også for Ethereums ERC-20-protokoll, med avgifter på det nettverket som betales i Ether.

Den oppblåste blokkjeden

NTX Oppblåst Blockchain

Oppblåste blokkjeder. Bilde via Fotolia

Etter hvert som blokkjeder blir lengre og mer tungt brukt, opplever nesten alle, inkludert Nxt, en viss grad av blokkering. Opprinnelsen til denne oppblåstheten er behovet for å laste ned og lagre hele blockchain for å kjøre en nettverksnode. Etter hvert som blokkjeden øker, blir dette stadig vanskeligere.

Snart kan en nodeoperatør trenge å laste ned og lagre terabyte med transaksjonsdata. Åpenbart skaper dette et enormt avskrekkende virkning for oppretting av ny node. Nxt har implementert noen beskjæringstiltak for informasjon, men selv med det er det nåværende systemet for nedlasting av hele blockchain ikke bærekraftig langsiktig.

Problemer med tilpasning

Når du har en blockchain som en tjenesteløsning som oppfordrer bedrifter til å opprette nye eiendeler og tilpasse sin versjon av blockchain, skaper det problemer med vedlikehold av alle disse tilpassede systemene. Det er lett nok å lukke Nxt-blockchain, men det vil også kreve nye servere og løpende vedlikehold for å holde den tilpassede blockchain i gang.

Og selv med en tett fane som holdes på de klonede systemene, vil de fremdeles ligge etter i sikkerhets- og programvareoppdateringer. Det ville rett og slett være altfor ressurskrevende for Nxt å fortsette å støtte tilpassede løsninger.

Hvordan Ardor løser Nxt-problemer

Hver funksjon som Nxt støtter, ble også inkludert i Ardor, men det ble gjort en nøkkelendring med måten Ardor implementerer nye blokkeringer på. Ardor oppretter flere kjeder, kalt barnekjeder, som gjør det mulig å skille funksjonalitet fra sikkerhet. Det betyr at hovedkjeden til Ardor kan slankes og bygges utelukkende for sikkerhet og hastighet.

Hvert nye prosjekt implementert på Ardor oppretter en egen barnekjede. Disse barnekjedene inneholder all funksjonaliteten og tilpasningen som ble støttet av Nxt, men den får sin sikkerhet og desentralisering fra Ardor-hovedkjeden.

Denne arkitekturen gjør det mulig å implementere nye kjeder veldig raskt, i løpet av timer eller til og med minutter. Fordi Ardor-hovedkjeden allerede har infrastruktur for sikkerhet og desentralisering, blir barnekjedene raskt utviklet for å håndtere tilpassede brukssaker. Fordi de fremdeles er på samme plattform, kan de bruke sikkerhet, hastighet og desentralisering av hovedkjeden.

HitBTC ARDR

Registrer deg på HitBTC og kjøp ARDR-tokens

Blockchain oppblåsthet har også blitt adressert av Ardor. Den bruker et nytt transaksjonsbeskjæringssystem som til slutt vil bety at hver node ikke lenger trenger å beholde en komplett kopi av blockchain-transaksjonene. I stedet vil nodene bare kunne opprettholde den nylige transaksjonshistorikken. Dette vil bli gjort mulig ved bruk av arkivnoder som vil opprettholde den komplette transaksjonshistorikken som bare trekkes på om nødvendig.

Til slutt har Ardor taklet det opprinnelige tokenproblemet ved å lage et system med bundlere. Dette vil være nettverksnoder som aksepterer betalinger i barnekjedetokenene, og deretter konverterer betalingene til ARDR for å betale Ardor-forfalskerne. I hovedsak vil de være en on-chain exchange. Dette vil tillate hver barnekjede å betale i sin egen valuta.

Det er faktisk ikke noe behov for brukere å engang være klar over eksistensen av Ardor, siden funksjonene alle fungerer i bakgrunnen. Det er bare dette, den unsexy virksomheten innen infrastrukturutvikling, som hindrer Ardor i å generere mye sus. Bortsett fra dette, kunne Ardor gi grunnlaget for et uendelig utvalg av blockchain-applikasjoner, forutsatt at det kan få litt trekkraft.

The First Child Chain: Ignis

De avanserte funksjonene og funksjonaliteten som er tilgjengelig på den tidstestede Nxt-blockchain ble implementert på den offentlige og tillatelsesløse Ignis barnekjeden 1. januar 2018. Ignis tilbyr over 250 APIer som konkurrerer med markedsledere som Ethereum og Stellar, slik at alle kan lansere dApps, KYC / AML-kompatible STO-er og blockchain-tjenester.

Ignis Sidekjede Ardor

Ignis barnekjede. Bilde via Ardor

Ignis-kjeden inkluderer funksjoner som utstedelse og handel med digitale eiendeler på den innebygde desentraliserte sentralen, lansering av stemmesystemer, appoppretting gjennom vilkårlig meldingstjeneste, sending av private transaksjoner og distribuert skylagring. De potensielle brukssakene til disse funksjonene utvides ytterligere med revolusjonerende tilbud som lette kontrakter, konto- og aktivakontroller og sammensatte trinnvise transaksjoner.

Ignis-transaksjoner blir “samlet” og validert av Ardor-foreldrekjedens bevis på stavskonsensus. Bundlere kan drives av hvem som helst, og de er noder som samler inn transaksjonsgebyrer i det opprinnelige barnekjedetokenet, IGNIS, mens de betaler med ARDR-tokens for å sende underkjedetransaksjoner for validering i foreldrekjeden..

Fem tilpassede bundler-maler er innebygd i plattformen for å gjøre det mulig for app- og tjenesteeiere å sponsere transaksjonsgebyrene for bare de tiltenkte sluttbrukerne, noe som eliminerer behovet for brukere å direkte grensesnitt med blockchain.

Ignis ICO samlet inn 15 millioner dollar i 2017 for å finansiere prosjektets utvikling. For bedrifter som ønsker å tilpasse disse funksjonene, for eksempel å eliminere private transaksjoner, kan en tilpasset barnekjede lanseres som utnytter Ardor-moderkjedens desentraliserte sikkerhet.

Fremtidige barnekjeder på Ardor kan utføre mange forskjellige funksjoner. Faktisk kan noen av tjenestene som blir utviklet av andre blokkjeder alle være samlet i Ardor-blockchain som barnekjeder. Ardor barnekjeder kan brukes til å lage aksjehandelplattformer, digitale filoverføringstjenester, private blockchain-applikasjoner og mange flere brukssaker.

Ardor tilbyr enorme tilpasningsalternativer og raskt oppsett, noe som gjør det ideelt for selskaper som ønsker å utnytte blockchain-teknologi uten å bruke for mye tid og penger på å utvikle en egen blockchain..

Ardor-teamet

Ardor, Nxt og Ignis er alle prosjekter som eies av det private selskapet Jelurida. Med sin begynnelse i etableringen av Nxt i 2013, er Jelurida-teamet en av de mest erfarne blockchain-utviklerne i verden. Teamet har mange programvareingeniører som nå har mer enn fem år på å jobbe med Nxt-, Ardor- og Ignis-plattformene.

Jelurida teammedlemmer

Jelurida teammedlemmer. Kilde: Jelurida

Det er også en juridisk ekspert på teamet som håndterer alle juridiske implikasjoner av blockchain og open source-applikasjoner. En slik langsiktig forpliktelse fra Jelurida-teamet er et godt tegn for fremtiden.

Konklusjon

Selv om de ikke får mye oppmerksomhet, gjør Ardor-teamet et veldig viktig arbeid for å skape nye måter å utnytte blockchain-infrastruktur for å løse problemer med sikkerhet, hastighet, skalerbarhet og oppblåsthet. Hvis planene deres fungerer som forventet, kan Ardor-plattformen resultere i en løsning som gjør at enhver størrelsesvirksomhet kan dra nytte av blockchain-teknologien.

Å akseptere nettverkstransaksjonsgebyrer i underordnede tokens kan virke som om ARDR-tokens blir litt mer enn operasjonelle tokens, men husk at bundlerne vil fungere som børser, noe som skal gi ARDR likviditet og støtte prisen på token.

Nylig hoppet prisen på ARDR etter at Binance noterte mynten 18. juli. Det viser litt støtte bak prosjektet, men teamet bak Ardor trenger virkelig å generere mer sus og spenning rundt prosjektet hvis de forventer å få adopsjon og partnerskap..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me