ARK Coin Review: Blockchain-løsningen for alle

Økt bruk av blockchain er en god ting, ikke sant? ARK er et ganske nytt prosjekt som blant annet tar sikte på å øke bruken av blockchain-teknologi.

Men et av nøkkelbegrepene i ARK-papiret er at de vil bringe blockchain-teknologi til massene. De planlegger å gjøre dette ved å tilby “Praktiske tjenester for virkelige mennesker” samt Fast Secure Core Technology “.

En måte ARK gjør dette på er å skape et økosystem som vil tillate enhver enkeltperson eller bedrift å lage sin egen frittstående blockchain i løpet av få minutter. For å få dette til å spre seg så raskt og bredt som mulig, har ARK-teamet lagt vekt på å innlemme så mange kodingspråk og blokkjeder som mulig, og gi best mulig brukeropplevelse..

I denne ARK Coin-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet samt teknologien og utsiktene for selve ARK-mynten..

ARK Historie

De ARK blockchain ble lansert i februar 2017 av en gruppe på 27 medlemmer spredt over hele kloden, noe som gir et virkelig desentralisert team. Foreløpig består kjerneteamet også av 27 medlemmer.

En av de viktigste grunnleggerne, og den nåværende CTO for ARK, er FX (Francois-Xavier) Thoorens, som også var en kjerneutvikler i Lisk før han jobbet med ARK-prosjektet.

ARK ble modellert tungt på Bitshares, Lisk og Crypti, tre eldre prosjekter som alle brukte Delegated Proof of Stake (dPoS) konsensusalgoritme. Dette er en variant av tradisjonelle Proof-of-Stake (PoS) konsensusalgoritmer.

Hvordan fungerer ARK?

Det er flere kjernefunksjoner som er innebygd i ARK-økosystemet, som vil hjelpe prosjektet med å nå målet om å gjøre blockchain-teknologien mer tilgjengelig. Disse viktige funksjonene inkluderer:

 • SmartBridges
 • Alternative programmeringsspråk
 • Trykkløpbare blokkeringer

Smarte broer

Smart Bridge-konseptet vil bli brukt av ARK til å lage “broer” mellom forskjellige inkompatible blokkeringer. I hovedsak vil ARK bli et mellomledd mellom blokkjedene, noe som muliggjør kommunikasjon mellom forskjellige kjeder, og muligheten til å utløse hendelser på andre kjeder. Mens andre prosjekter har jobbet med en lignende funksjon, er dette fortsatt noe som for øyeblikket ikke er mulig.

Ark Smart Bridge

Oversikt over ARK Smart Bridges. Kilde: ark.io

Den virkelig gode tingen er at SmartBridges kan aktiveres med ingenting mer enn et kodebit levert av ARK.

Én brukssak for SmartBridges vil være gjennom sentraler, som kan bruke kodede lyttere til å avgjøre når en transaksjon er en byttetransaksjon, og deretter behandle disse transaksjonene automatisk mens de fortsatt tar sine vanlige gebyrer.

For eksempel kan en bruker sende 100 ARK til Coinbase-lommeboken, og Coinbase vil gjenkjenne overføringen som en byttetransaksjon og automatisk konvertere ARK til ETH før den deponeres i brukerens lommebok..

Alternative programmeringsspråk

ARK-utviklerne var veldig tydelige i sin intensjon om å tillate utvikling på så mange kodningsspråk som mulig, og dermed inkludere så mange programvareutviklere som mulig..

I tillegg til å støtte over et dusin forskjellige programmeringsspråk, har utviklere tilgang til SDK-er på følgende språk (påskynde utviklingen):

 • C++
 • .NETT
 • Eliksir
 • Java
 • JavaScript
 • Laravel
 • PHP
 • Python
 • RPC
 • Rubin
 • Rust
 • Fort
 • Symfony
 • Wolfram

ARK-teamet lover også støtte for R, C, Advanced PowerShell, Rust og C ++ vil snart være tilgjengelig.

Trykkløpbare blokkeringer

Dette vil tillate hvem som helst å danne ARK blockchain og lage sitt eget blockchain-prosjekt. Ja, det ligner på Ethereum, men uten kostnad. Og disse nylig distribuerte kjedene kommer med SmartBridges som allerede er fullt funksjonelle.

Delegert bevis på innsats

I stedet for å bruke den kontroversielle konsensusmekanismen for arbeidsprøve, kjører ARK med en delegert Proof of Stake-konsensusalgoritme. Dette betyr at ingen kostbar maskinvare og enorm strømforbruk er nødvendig, siden ARK-nettverket er sikret av delegater. Alle kan være delegater, men for øyeblikket blir bare 51 personer delegater, og disse velges av ARK-tokenholdere gjennom et stemmesystem.

Hver delegat mottar 2 ARK for hver blokk de smi, og siden blokker smides hvert 8. sekund kan disse delegatene tjene oppover 200 ARK per dag.

ARK-tokenholdere får hver sin stemme for delegat, som koster 1 ARK. Det er også mulig å avstemme delegaten din og stemme på en annen delegat, og kostnaden er 1 ARK hver gang du stemmer eller ikke stemmer. Jo flere ARK-tokens som blir holdt, jo kraftigere er det enkeltpersoner som stemmer.

Delegert bevis på stav

Eksempel på delegert bevis på innsats. Bilde Kilde.

Du vil oppdage at delegatkandidater har skrevet forslag som beskriver hvordan de vil arbeide for å sikre nettverket og gjøre ARK bedre for alle. En populær måte å oppnå stemmer på er fortjenestedeling. Siden hver av de 51 delegatene mottar en belønning for å skape nye blokker, er det mulig for dem å dele disse belønningene med de som stemmer på dem i et slags utbyttesystem..

Et annet populært kurs for potensielle delegater er å kjøre et utviklingsprosjekt som bygger på eller forbedrer ARK-økosystemet, og i mange tilfeller tilbyr disse delegatene en egenkapitalandel i det nye prosjektet, eller tilbyr tjenester gratis.

ARK-teamet

ARK-teamet har vært drivkraften som fortsetter å flytte prosjektet fremover.

De er en sterk gruppe individer, ledet av grunnlegger, administrerende direktør og president Francois-Xavier (FX) Thoorens. Før han grunnla ARK, var han en kjerneutvikler for Lisk, samt grunnlegger av donasjonsplattformen Donatio.fr. Hans bakgrunn er innen 3D programvareutvikling.

Ark Coin Team Members

Ark grunnlegger medlemmer. Bilde via Ark.io

Visepresident og grunnlegger av ARK er Rok Cernec. Mye av samfunnsoppsøket håndteres av Rok, og du finner navnet hans på nesten alle prosjektoppdateringene som er lagt ut på Ark-bloggen..

Chief Technology Officer for ARK er Kristjan Kosic som er doktorgrad. i informatikk og i tillegg til å jobbe direkte som programmerer har også erfaring på forretningsområdet som administrerende direktør i helsevesenet ADORA.

ARK-fellesskapet

Som du kanskje forventer av et prosjekt som startet i 2016, har ARK et ganske stort fellesskap av brukere. Den mest åpenbare indikasjonen på dette er i deres sub-Reddit, som har nesten 22 000 lesere, og deres Twitter-konto, som har 63 500 følgere. Underredditen er også ganske aktiv, med flere innlegg per dag og et stort antall kommentarer og diskusjoner.

I tillegg til de åpenbare sosiale kontoene, har ARK også nærmere 9000 følgere av Facebook-siden deres, noe som er ganske stort for et blockchain-prosjekt. YouTube-kanalen er ikke like imponerende, med bare 3000 abonnenter, men teamet fortsetter å legge ut videoer – omtrent 1 per måned.

Det er også en Telegram-kanal, og den har litt over 2500 abonnenter. Da jeg sjekket en fredag ​​ettermiddag i USA, var det omtrent 150 personer online.

ARK-teamet har også tilstedeværelse på Discord, Medium, Slack, Steemit og Bitcoin Talk-forumene. Alle har et anstendig antall følgere og holdes oppdatert og aktive.

ARK Token

ARK ble lansert i begynnelsen av 2017 med 100 millioner tokens, og med den nåværende 8 sekunders blokkeringstiden blir det opprettet 10 800 nye ARK hver dag. I løpet av et år opprettes 7884000 nye ARK, forutsatt at det ikke er noen savnede blokkeringer på grunn av at en delegat er frakoblet når det er deres tur til å smi en ny blokk..

Forutsatt at dette ikke endres, har ARK en fallende inflasjon, som er 6,31% det første året, men vil reduseres til 4,02% innen det tiende året. Dette fallet er langt mindre dramatisk enn det som er sett med Ethereum eller Lisk.

Arkinflasjon

Inflasjonshastigheten til Ark vs Ethereum & Lisk. Bilde via Reddit.

8 sekunders blokkeringstid er en av de raskeste blant kryptovalutaer. Ethereum er nært med en 14 sekunders blokkeringstid, men Bitcoin har en 10 minutters blokkeringstid.

I tillegg til å ha raske sperretider kan hver blokk behandle 25 transaksjoner. Selv om dette er bra, har ARK-teamet allerede uttalt i whitepaper at de vil gjøre dette skalerbart ved å øke antall transaksjoner behandlet av hver blokk, samt redusere blokkeringstiden.

Tokengebyrer

Fra og med v2 har ARK gått over til en dynamisk gebyrstruktur der delegatene setter sitt minimum akseptable gebyr for hver transaksjon, og brukere setter også gebyret de er villige til å betale for en transaksjon. Det er også maksimalt tillatte gebyrer for hver transaksjonstype, som er de samme som de statiske gebyrene som ble brukt i v1 av ARK.

Disse dynamiske avgiftene gjelder ikke bare for å sende / motta transaksjoner, det gjelder også å stemme på delegater og registrere seg som en delegat.

Gjeldende stasjonære og mobile lommebøker gir en forhåndsinnstilt transaksjonsverdi, som er gjeldende nettverksavgift. Avanserte alternativer tillater også en bruker å velge mellom 30-dagers gjennomsnittlig transaksjon, eller et minimums- og maksimumsvalg, som er minimums- og maksimumsverdi fra de siste 30 dagene.

Jo høyere gebyr jo raskere blir transaksjonen behandlet. I tillegg er maksimumsavgiften begrenset til gjeldende statiske avgifter. I tillegg har delegater muligheten til å deaktivere dynamiske avgifter, noe som betyr at de bare vil fortsette å inkludere blokker med v1-gebyrmodellen (0,1 ARK-overføring, 1 ARK-stemmegivning, 5 ARK 2. signatur, 25 ARK-delegatregistrering).

ARK Ytelse

Som med de fleste kryptovalutaer, har prisen på ARK blitt sterkt påvirket av sine egne utviklingsmiljøer, men også av prisen på Bitcoin, som har hatt en enorm innvirkning på de samlede kryptovalutamarkedene..

Dette betyr at vi har sett topper og daler i prisen på ARK siden den hadde sin ICO i 2016. Den første spissen skjedde i juni 2017, da token slo $ 1.09 etter at utviklerne ga ut et bibliotek for Java-støtte på plattformen.

Med Java som et av de mest populære programmeringsspråkene, var samfunnet forståelig nok begeistret for nyhetene og sendte prisen høyere tilsvarende. Vi kan forestille oss at en fin pigg kan oppstå når språk som C ++ blir lagt til.

ARK myntytelse

ARK myntytelse. Kilde: Coin Market Cap

Neste spike skjedde i september 2017, med prisen på $ 3,96 etter at ARK-teamet ga ut en stasjonær lommebok som fikset mange rapporterte feil i den forrige versjonen av skrivebordslommeboken. Oppdateringen inkluderte også støtte for Ledger, en av de mest populære maskinvarelommebøkene.

Den største spissen kom i januar 2018 da hele kryptovalutamarkedet samlet seg. Prisen slo $ 10,91 9. januar 2018, men den falt da gjennom hele 2018 da hele kryptovalutamarkedet gikk inn i en bjørnefase.

Nye nedturer rundt $ 0,30 ble nådd i desember 2018. Siden den gang har prisen økt, og handlet i en rekkevidde på omtrent $ 0,50 til $ 0,70 gjennom store deler av 2019. Senere har den trukket seg tilbake, og fra og med 26. juli 2019 handler den til bare over $ 0,40.

Når du vurderer at ICO-prisen på ARK var $ 0,10 tilbake i november / desember 2016, kan du se at ARK primært har vært en god investering, spesielt for de som er i stand til å opprettholde en delegatknute.

Kjøpe & Lagring av ARK

De største handelsmarkedene for ARK er Binance, UpBit og Bittrex. På Binance er både BTC og ETH populære handelspar, mens Bittrex primært ser BTC-handler.

UpBit har den koreanske vant som den mest populære børsen, selv om BTC-handler også er godt representert. ARK ser også handel på OKEx og det største handelsvolumet det er mot USDT. Det er noen mindre børser som tilbyr ARK, men volumene er ganske små.

Når det gjelder ARK-omsetning på Binance, ser det ut til å være ganske rimelig. Dette betyr at det er anstendige nivåer av likviditet som gjør det lettere å utføre store blokkordrer med relativt liten glidning.

Binance ARK

Registrer deg på Binance og kjøp ARK-tokens

Det enkleste stedet å lagre ARK er i en av lommebøkene som tilbys på nettstedet deres. Du har tre alternativer:

 1. Desktop Wallet
 2. Papir lommebok
 3. Web Lite lommebok

Desktop-lommeboken er et veldig godt valg, da designet er ganske bra og brukervennligheten er utmerket. Du kan også bruke Ledger hardware wallet hvis du er ute etter mer sikkerhet.

Eller for de som er på farten, er det mobile versjoner av ARK-lommeboken for begge Android og iOS. Begge versjonene er rangert med 5 stjerner, men for å være sikre på at de ikke har hatt mange anmeldelser hittil.

ARK Delegert Stemmegivning

Hvis du planlegger å kjøpe og holde ARK, vil du sannsynligvis stemme på en delegat så snart du får ARK av børsen og i din egen lommebok. Det er bare 1 ARK å gjøre det, og du kan bruke avstemningen på en delegat som betaler utbytte, noe som i utgangspunktet skal tillate deg å få tilbake kostnadene ved å stemme. Eller hvis du foretrekker det, kan du finne en delegat som jobber med et kult prosjekt du vil støtte.

Det er enkelt å stemme. Når du har minst 1 ARK i lommeboken, navigerer du bare til fanen “Stemmer”. Når du er der, klikker du på “Legg til delegat” og du får en popup der du kan stemme på en av de 51 eksisterende delegatene, eller hvis du vil, kan du skrive inn navnet på en annen bruker du vil stemme på . Velg en delegat og sørg for at avkrysningsruten ved siden av den valgte delegaten er merket av, og klikk deretter på “Stem”.

Til slutt må du oppgi passordfrasen for å bekrefte stemmen din. Du kan når som helst endre delegatstemmen din, men du må betale 1 ARK hver gang du gjør det.

Arkutvikling & Veikart

Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som er gjort på prosjektet. Det er ofte et tilfelle av at utviklingsteamet overoppblåser fremdriften som er gjort.

For meg er beviset ofte i puddingen.

Derfor er en av de beste måtene å observere fremgang gjennom kodingsaktiviteten i deres offentlige kodelager. Jeg bestemte meg for å hoppe inn i Ark Ecosysem GitHub for å få en nøyaktig følelse av dette. Nedenfor er koden forpliktet til de tre beste festede arkivene.

GitHub ArkEcosystem

Forplikter seg til utvalgte repoer de siste 12 månedene Kilde: GitHub

Som du kan se, har det vært omfattende aktivitet i disse depotene det siste året. Det er også verdt å påpeke at det er ytterligere 72 andre depoter med varierende grad av aktivitet.

Hvis vi skulle sammenligne dette med andre prosjekter i rommet, er ARK rangert ganske høyt. Faktisk, ifølge CoinCodeCap, de kommer på nummer 24 og plasserer dem bare mellom Kyber Network og Nexus.

Dette er egentlig ganske imponerende og lover bra for Ark-utviklerne og medlemmene i samfunnet. Hvis du ønsket å få mer perspektiv på denne utviklingsaktiviteten, har de en nyttig side som beskriver alle GitHub-oppdateringene & statistikk.

All denne aktiviteten er fornuftig når den ses sammen med deres bredere veikart. I løpet av det siste året har de fullført ARK Core V2, utviklergrensesnittet, en annen Whitepaper og et nytt nettsted (blant mange andre).

De er for tiden også i ferd med å bygge ut ARK Core v2.6 med fullført 68%. Dette forventes å være fullstendig innen utgangen av 3. kvartal 2019.

Og så, i fjerde kvartal, kan vi forvente å se videre arbeid på Core når de begynner utviklingen på v3.0. Legg til det arbeidet med den nye mobile lommeboken, samt oppdateringer til nettstedet.

Hvis du ønsket å holde deg oppdatert med fremdriften på dette så vel som milepælene, har de et omfattende veikart side. Det vil også bryte ned fremdriften på individuelle oppgaver innenfor disse milepælene.

Konklusjon

ARK-teamet ser ut til å bygge en nyttig ressurs for blockchain-økosystemet som helhet. De er kanskje ikke det eneste prosjektet som prøver å koble sammen forskjellige blokkjeder, men det gjør ikke arbeidet deres mindre verdifullt, spesielt hvis de ender med å lykkes der andre mislykkes.

Kjøreplanen som følges av teamet er ganske ambisiøs, men det betyr ganske enkelt at hvis teamet lykkes, bør de lykkes veldig. Den nyeste Core v3 skal lanseres innen utgangen av 2019, som inkluderer et nytt GUI-dashbord for nodehåndtering, samt oppdatert konsensus- og stemmelogikk. Enda mer spennende er Q1 2020-utgivelsen av fase 1 på ARK Marketplace.

ARK Marketplace vil være en helt ny eiendom bygget fra grunnen av for å gi hele Bridgechain Community en sentral beliggenhet for å bygge, oppdage og lære om hele ARK-økosystemet. Den første fase 1-lanseringen vil omfatte noen av de viktigste aspektene ved ARK-økosystemet, inkludert delegater, bedrifter, bridgains og plugins..

Personlig liker jeg denne typen prosjekter som tar sikte på å skape et nyttig brukergrensesnitt og gjøre blockchain-teknologi tilgjengelig for massene. Jeg kunne se ARK bli en av de langsiktige overlevende i blockchain-revolusjonen.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me