Barry Silbert: Leder for den nye verdensordenen for krypto

Enhver ny i krypto vil, når de går i gang med den hellige prosessen med å gjøre sin egen forskning, komme over de samme navnene igjen og igjen. I et felt som ikke akkurat er fullpakket med utadvendte, dukker det opp en håndfull tegn.

Mange oppfatter krypto som et skyggefullt rike som opererer i de mørkere, støvete hjørnene på internett. Flyr under radaren til de fleste, bar en kabal av geeks og rare. Denne visningen forsterkes av mysteriet med det mest berømte navnet i rommet: Satoshi Nakamoto, den gåtefulle grunnleggeren av bitcoin. Hvem er han? Hvor er han? Er han en han? Er han flere mennesker? Og hvor mange bitcoins har han fortsatt?

Barry Silbert Talk

Mannen, legenden. Bilde via Coindesk

Men krypto blir stadig mer mainstream, og noen få av de mest innflytelsesrike figurene kommer lenger inn i rampelyset. De er ikke husnavn ennå. De soler seg ikke i samme blending som Mark Zuckerbergs eller Elon Musks i denne verden. Men de trenger kanskje sterkere solkrem snart nok.

Figurer som Ethereum creator Vitalik Buterin, Ripple CEO Brad Garlinghouse og milliardærinvestor Mike Novogratz er kjent for alle med mer enn en interesse for krypto. Deres meninger blir søkt (eller ivrig tilbudt) om enhver stor historie. Folk lytter til dem, og vi ser navnene deres sitert konstant i kryptonyheter.

Så er det grunnleggerne av Gemini-utvekslingen, den beryktede Winklevii, Cameron og Tyler Winklevoss. De er kanskje mest kjent for sitt ulykkelige bekjentskap med Zuck og Facebook, men disse to har brakt sin stjernekraft til krypto og er nå to av de mest ivrige mestrene..

Vitalik Buterin

Barry blant Crypto Legends som Vitalik Buterin. Bilde via CNBC

Sammen danner disse karene kryptos uoffisielle PR-avdeling. De er blant de mest synlige og vokalfigurene, og de har alle tjent massevis av penger på det. Men de er ikke alene. Det er andre som stille og rolig også har blitt krypto-store bilder, men hvis navn kanskje ikke er så kjent. Og en av de mest interessante og innflytelsesrike av dem alle er en Barry E Silbert.

Who the Heck is Barry Silbert?

Hvis du ikke har hørt om Barry Silbert, er du ikke alene. Selv om han er en aktiv tilstedeværelse på Twitter med over 220 000 tilhengere, kommer ikke navnet hans opp med samme regelmessighet som de som er nevnt ovenfor. Dette er rart fordi han står bak noen av de mest innflytelsesrike enhetene i kryptorommet og har investert i noen av sine mest kjente prosjekter. Det er på tide at vi blir bedre kjent.

Silbert er grunnlegger og administrerende direktør i risikokapitalfirmaet Digital Valutagruppe (DCG), som beskriver seg selv som ‘episenteret for bitcoin- og blockchainindustrien.’ Selskapet har investert i mange krypto- og blockchain-prosjekter, hvorav mange er blant de mest kjente og berømte navnene i bransjen. På et øyeblikk inkluderer disse Brave Software, Coinbase, Ledger, Ripple, Zcash og mange, mange flere. Det er rettferdig å si at Silbert har et øye for en vinner.

DCG har også en rekke datterselskaper som selv er store aktører i bransjen. Disse inkluderer kapitalforvaltningsselskap Gråtone, i tillegg til blockchain nyheter og infoplattform CoinDesk. Vi vil se nærmere på begge disse enhetene – og noen andre – senere. Før vi gjør det, la oss se på opprinnelsen til Silberts vekst til toppen av kryptotreet.

Før DCG

Født i 1976 vokste Barry Silbert opp i Gaithersburg, Maryland, hvor hans første forretningsforetak var å selge baseballkort. Mens han fortsatt var på videregående, satt han og besto General Securities Representative Exam, og kvalifiserte seg dermed som aksjemegler. Han besto deretter serie 7-aksjemeglereksamen og ble bare 17 år gammel den yngste personen som noensinne har gjort det.

Etter eksamen fra videregående skole flyttet han til Atlanta for å studere ved Emory University’s Goizueta Business School, hvorfra han fikk sin bachelorgrad i finans i 1998. Etter endt utdannelse ble han med Houlihan Lokey som investeringsbanker og bodde hos firmaet til 2004.

Goizueta Barry Silbert

Goizueta Business School. Bilde via emorybusiness.com

Etter å ha forlatt Houlihan Lokey, grunnla Silbert Restricted Stock Partners, et firma som lot private selskaper og investeringsfond bedre skaffe kapital ved å handle illikvide eiendeler som konkurskrav, oppstartsaksjer og begrensede aksjer. I 2008 endret selskapet navn til SecondMarket, ‘for bedre å gjenspeile retningen for virksomheten.’

SecondMarket gikk behørig fra styrke til styrke og ble kåret til en teknologipioner av World Economic Forum på sin 2010-konferanse i Davos. Året etter kalt magasinet Fortune Silbert som et av sine 40 under 40 år, mens han også var en Ernst & Årets unge entreprenør i 2009 og med i Treasury & Risk’s liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i finans.

SecondMarket Silbert

Bilde via Crunchbase

Midt i alle disse anerkjennelsene hørte Silbert for første gang om en ny teknologi som heter bitcoin. Han begynte å kjøpe den selv, samtidig som han anerkjente potensialet som en aktivaklasse. I 2013 gikk han av som administrerende direktør i SecondMarket for å fokusere på bitcoin og den nye kryptovalutaindustrien som dukket opp i kjølvannet. Han solgte til slutt SecondMarket i 2015 til NASDAQ, som fremdeles driver selskapet som NASDAQ privatmarked.

BIT mellom hans tenner

Silberts fokus på bitcoin manifesterte seg som Grayscale Investments, som han grunnla i 2013 etter å ha trukket seg fra å kjøre SecondMarket. Grayscales flaggskip var – og forblir – Bitcoin Investment Trust (BIT), en privat, åpen tillit som var en av de første investeringsmidlene av sin type hvor som helst i verden. Tilliten (med sitt ticker GBTC) tillater investorer å bli eksponert for bitcoin som en eiendel, uten å måtte kjøpe og lagre den selv.

Bitcoin Investment Trust

Bilde via Cointelegraph.com

En investering på 2 millioner dollar fra SecondMarket bidro til å få tilliten i gang, mens den for tiden har rundt 4,7 milliarder dollar eiendeler under forvaltning (AUM). Dette betyr at BIT har rundt 450 000 bitcoins, noe som representerer litt over 2% av den totale tilførselen på 21 millioner.

Konsolidering av stillingen

Mindre enn tre år etter å ha hørt om bitcoin for første gang, var Silbert en av sine største mestere og en nøkkelfigur i dens fremvekst fra skyggene til offentlig bevissthet. BIT tiltok investorer som ellers kanskje ikke hadde gått i nærheten av en kryptobørs eller digital lommebok. Og likevel var han akkurat i gang.

Salget av SecondMarket til NASDAQ for en ukjent sum gjorde det mulig for Silbert å etablere DCG i 2015. Firmanavnet gjenspeiler Silberts tro på kraften og potensialet i blockchain og digitale valutaer som helhet og ikke bare bitcoin.

Digital Valutagruppe

Bilde via DCG

Som vi har sett, er investeringsporteføljen enorm, med over 130 prosjekter støttet, inkludert noen av de mest gjenkjennelige navnene i krypto. Dette gjør DCG uten tvil det største krypto hedgefondet, til og med overgår andre giganter som Pantera Capital, Andreesen Horowitz og Mike Novogratz’s Galaxy Digital.

DCGs datterselskaper

Det er ikke bare DCGs størrelse og omfang som gjør det og Silbert til så sterke figurer i kryptoverdenen. Den imponerende oversikten over datterselskaper bidrar også til å styrke DCGs posisjon som markedsleder ytterligere.

Vi har allerede berørt gråtoner, som fortsetter å være i forkant av institusjonelle investeringer i bitcoin og andre kryptoer gjennom sine investeringsprodukter. Mens BIT forblir langt unna flaggskipet, tilbyr tilliten investorer også eksponering for andre kryptoer som ethereum, litecoin, XRP og Zcash gjennom lignende strukturerte produkter. Disse bringer Grayscales totale AUM til $ 5,9 milliarder dollar ved utgangen av september 2020, med den New York-baserte tilliten som nyter rekordnivå av investeringer i løpet av første kvartal av året..

Gråtone-kryptovaluta

Bilde via Gråtone

Som min kollega Guy på Coin Bureau YouTube-kanal har påpekt, begynner finansinstitusjoner og hedgefond å akkumulere stille store stash av BTC, drevet delvis av frykt, usikkerhet og tvil som for tiden henger over hele verden. Mange store aktører innen finans går lenge på bitcoin og ser det som en sikring mot post-Covid inflasjon, med gråtoner som leder an..

CoinDesk

DCGs andre store datterselskap er nyhetssiden CoinDesk, som opprinnelig ble lansert helt tilbake i mai 2013 av Spotify-rådgiver og engelinvestor Shakil Khan. Khan unnfanget og lanserte nettstedet i løpet av en måned som et svar på ‘mangelen på gjennomsiktig informasjon’ rundt bitcoin de første dagene. Nettstedet sier at dets “mandat er å informere, utdanne og koble det globale investeringssamfunnet gjennom nyheter, data, arrangementer og utdanning.”

Coindesk brukergrensesnitt

Bilde via Coindesk

Senere det året utviklet CoinDesk bitcoin-prisindeksen (BPI), den opprinnelige prisreferansesatsen for eiendelen, som fremdeles brukes av mange medier til i dag. Året etter publiserte den sin innflytelsesrike State of Bitcoin rapport før lansering, i september 2015, den første konsensuskonferansen, en samling av det store og gode fra hele blockchain-sfæren, som fortsatt er en viktig dato i kryptokalenderen.

Denne aktiviteten vekket interessen til Silbert og resten av styret i DCG, og resulterte i et oppkjøp av CoinDesk i begynnelsen av 2016. Som med så mange av Silberts investeringer, ga det raskt resultat da offentlig interesse for krypto behørig eksploderte rundt samme tid. CoinDesk har vokst i popularitet og omfang siden den gang og bruker nå den største gruppen av uavhengige journalister dedikert til å dekke blockchain-økosystemet.

Genesis

Tre andre selskaper utgjør listen over DCGs datterselskaper. Genesis er en digital valutafokusert handelsdisk, som

Gir institusjonelle investorer en alt-i-ett-løsning for å sette betydelige mengder kapital i arbeid. Tjenestene inkluderer sikkert, diskret kjøp og salg, lån og utlån i store størrelser over faste betingelser, forvaringstjenester for å sikre eiendeler, og screening for å sikre at KYC- og AML-kravene blir oppfylt.

Selskapet har eksistert siden 2013, da det opprinnelig var SecondMarkets handelsdivisjon. Den er regulert av SEC og FINRA og hevder å ha håndtert over $ 750 millioner i handelsvolum for institusjoner og enkeltpersoner med høy nettoverdi.

Støperi

Støperi er et av DCGs nyere datterselskaper, etter å ha blitt lansert uten mye fanfare i fjor. Det er rettet mot bitcoin-gruveindustrien og ‘gir gruvearbeidere verktøyene de trenger for å bygge morgendagens desentraliserte infrastruktur.’ Dette innebærer finansiering og anskaffelse av gruveutstyr, rådgivning og rådgivning til gruvearbeidere og faktisk gruvedrift og innsats: Støperiet selv er en av Nord-Amerikas største bitcoin-gruvearbeidere.

Støperi Blockchain

Støperieteamet. Bilde Kilde

Etter å ha forpliktet seg til å investere over 100 millioner dollar i støperi det neste året, ser DCG det tydeligvis som en viktig del av sin fremtidige strategi. Silbert har bekreftet dette og sa at:

Digital aktivedrift og innsats gir ryggraden i blockchain-teknologien som vil drive den fremgangen. Støperi bringer kritiske ressurser og veiledning til et viktig hjørne av bransjen

Luno

Crypto exchange Luno avrunder DCGs liste over datterselskaper. Ingen selvrespekterende kryptoproblemer er fullstendig uten en børs for å ringe sine egne, og Luno markerer DCGs første store razzia bort fra institusjonelle investorer.

Luno er både en detaljhandel og en lommebok, med over 5 millioner kunder. Den har hittil behandlet over 14 milliarder dollar mens den opererte i over 40 land, med særlig fokus på Afrika og Sørøst-Asia. Den har eksistert siden 2013 og er tilgjengelig som en app på Android og iOS, med en nettversjon også. Opprinnelig med hovedkontor i Singapore, er det nå basert i London og mottok opprinnelig finansiering fra DCG tilbake i 2014.

Luno Exchange UI

Brukergrensesnittet til Luno Crypto Exchange. Bilde via Luno

Kostnaden for oppkjøpet ble ikke opplyst, men begge parter har forsikret brukerne om at Luno vil fortsette å operere uavhengig, om enn som et heleid datterselskap av DCG.

Konklusjon: Fingers in Pies

Kjøpet av Luno i september 2020 markerte nok en boks i DCGs imponerende liste over datterselskaper. Selskapet har nå en eierandel i alle de store områdene i kryptorommet: institusjonelle investeringer gjennom gråtoner og Genesis, nyheter, informasjon og begivenheter gjennom CoinDesk, gruvedrift gjennom støperi og nå er det også tatt vare på private investorer.

Alt dette er en bemerkelsesverdig prestasjon av Barry Silbert, som har posisjonert seg i sentrum av et stort nett med kryptoprodukter og tjenester, som vil gjøre ham til en innflytelsesrik aktør i rommet i årene som kommer. Det er knapt et stort kryptoprosjekt der ute som ikke har hatt nytte av hans innspill, og ettersom sektoren fortsetter å utvide seg, er det en god innsats at han vil være en av de viktigste drivkreftene bak det.

Barry Silbert Rich

Sitter pent? Bilde via Medium

Silberts formue i 2018 ble regnet med å ligge et sted mellom $ 400 millioner og $ 500 millioner, og satte ham 16. på Forbes liste over de rikeste menneskene i krypto. Men DCGs fortsatte ekspansjon, kombinert med grunnleggerens skarpe øye for potensial, vil sikkert se ham klatre opp på rangeringene snart nok. Han har kanskje ikke den samme typen profil enn noen av sine jevnaldrende, men du kan forvente at det også vil endre seg.

Fra en vellykket karriere innen vanlig finans har Barry Silbert klart på mindre enn et tiår å svinge uanstrengt mot kryptoverherredømme. Alt får deg til å lure på hva han vil klare å oppnå de neste åtte årene.

Utvalgt bilde via Shutterstock & Coindesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me