Be om nettverksgjennomgang: Det desentraliserte betalingssystemet

Et prosjekt som nylig har fått mye sus, er det av Request Network.

Request Network (REQ) utvikler et desentralisert nettverk for betalingsforespørsler. Det vil tillate brukere å raskt og enkelt sende forespørsler mellom hverandre som er sikre og rimelige. Du kan tenke på det som en desentralisert og rimeligere versjon av Venmo eller PayPal.

Kan imidlertid dette prosjektet heve seg over den stadig mer mettede desentraliserte betalingssektoren?

I denne gjennomgangen av Request Network vil vi se nærmere på prosjektet. Vi gir deg alt du trenger å vite om det, inkludert teknologi, konkurransedyktig landskap og bredere brukssaker. Vi vil også se på det underliggende potensialet for adopsjon av REQ-token på lang sikt.

Hva er Request Network?

De Be om nettverk er et nyere prosjekt som bruker Ethereum-nettverket til å lage et desentralisert betalingssystem for å be om, sende og motta penger raskt og enkelt. Det er ment å erstatte dagens tredjepartsløsninger for å gi forbrukerne en sikrere betalingsløsning som er billig og kompatibel med alle globale valutaer.

Hva er Request Network

Oversikt over Request Network

Request Network vil fungere globalt ved å sikre overholdelse av handelslover fra hvert land i verden. Bortsett fra bare å tilby en betalingsløsning, betyr bruk av blockchain-teknologi at Request Network kan tilby uforanderlige regnskaps- og revisjonstjenester.

Hvis du synes denne brukssaken høres kjent ut, er det fordi den er ganske lik modellen som brukes av Paypal, verdens ledende online betalingssystem. Men Request Network tenker enda større og har planer om å inkludere fakturering, B2B, offentlig bruk, IoT og de nevnte regnskaps- og revisjonstjenestene..

Be om nettverksbetalinger

Den grunnleggende modellen for forespørsel om nettverksbetalinger er enkel:

  1. Jack sender en faktura til Jill via blockchain.
  2. Jill mottar fakturaen og betaler med ett klikk.
  3. Jack får pengene sine.

Det er den grunnleggende modellen, men den kan også utvides. Forespørsel om nettverksbetalinger kan brukes til online kjøp, til B2B-fakturaer og til slutt for smarte kontraktsbetalinger i IoT-systemer.

Fordeler med Request Network

Gjeldende betalingsøkosystem mot forespørselsnettverket. Kilde: Be om Whitepaper

Det er noen distinkte fordeler fra Push genererte betalinger fra Request Network. Det ene er at du ikke trenger å dele bankinformasjon. Og bruken av blockchain-teknologi gjør transaksjonene sikrere og billigere enn eksisterende tredjeparts betalingsbehandlere.

Be om gjennomsiktighet i nettverket

Fordi alt er registrert på en offentlig blockchain, gir Request Network bedrifter og myndigheter åpenhet i sine transaksjoner, enkel regnskap og muligheten til å spore fakturaer raskt og enkelt.

Enhver organisasjon som kan dra nytte av gjennomsiktighet i sine budsjetter og utgifter (ideelle organisasjoner, myndigheter og andre) kan også dra nytte av å bruke forespørselsnettverket.

Be om nettverksøkosystem

Request Network ble bygget på toppen av Ethereum-nettverket og bruker en tredelt arkitektur for å gi den nødvendige fleksibiliteten for plattformen. Nedenfor er en visuell fremstilling av hvordan Request Network alt kommer sammen.

Be om nettverksøkosystem

Ønskesystemet for forespørsel om nettverk. Kilde: Whitepaper

Som du kan se fra grafen ovenfor, er det tre separate nivåer som utgjør forespørselsnettverket. Disse tre lagene, eller lagene, er kjernelaget, utvidelseslaget og applikasjonslaget. La oss se nærmere på hver av dem.

Kjernelaget

Hvert godt system trenger et solid fundament, og The Core Layer er grunnlaget for Request Network. Fordi den er bygget på toppen av Ethereum-nettverket, kan den oppdage eventuelle ERC-20-baserte fakturaer. Den har også integrert andre typer fakturaer ved bruk av orakler.

Grunnleggende betalinger administreres i Core-laget. Enkel fakturering gjøres via smarte kontrakter og spores til betaling. Dette er også gratis, noe som er i stand til å oppmuntre de fleste andre til å bruke det samtidig som det motvirker utvikling av andre betalte systemer.

Extensions Layer

Extensions Layer legger til mer kompleks funksjonalitet i Request Network. Ved å legge til utvidelser til standardfakturaer fra kjernelaget kan dette laget inneholde avanserte betalingsbetingelser for å dekke sperring, forskudd, skatt og andre avanserte regnskapsforhold..

Noen bruksområder kan være å behandle ukonvensjonelle betalingsbetingelser som leiebetalinger hver 10. dag. Det kan brukes til å viderekoble 15% av enhver betaling for skatteformål, eller kan brukes til å foreta daglige lønnsutbetalinger.

Extensions Layer on Request Network

Legge til utvidelser til en standard forespørsel

Extension-laget fjerner kravet om regelmessige engangsbetalinger, noe som gir brukerne mer fleksibilitet. Og muligheten til å behandle ukonvensjonelle betalinger sikrer at du forblir i samsvar med skattemessige formål.

Det er bemerkelsesverdig at tredjepartsutviklere også kan lage på Extensions-laget. Når du bruker en utvidelse, belastes det en liten avgift i REQ, hvorav en del blir brent, og resten går til utvidelsesutvikleren..

Applikasjonslaget

Applikasjonslaget er off-chain og lar tredjepartsapplikasjoner plugge inn for å samhandle med fakturaer eller se informasjon. Det er også et omdømmesystem innebygd i applikasjonslaget for å stoppe ondsinnede angrep og for å sensurere de som ikke betaler aksepterte fakturaer i tide..

Applikasjonsutviklere kan benytte seg av et fond på $ 30 millioner som er satt av av Request Network-teamet for å stimulere apputvikling. For å få tilgang til fondet må du sende inn prosjektinformasjonen din og motta godkjenning fra teamet Request Network.

Be om nettverksteam

Det meste av teamet på Request Network var skaperne av Moneytis, en global pengeoverføringsplattform. Så de har lang erfaring med pengeoverføring. Og Moneytis var ganske vellykket, med 20% vekst, men teamet ønsket å dra nytte av fordelene som tilbys av blockchain-teknologi.

En ting de la merke til på Moneytis var utbredelsen av fakturaer, så de valgte å fokusere på det først på Request Network. Medstifterne av Request Network er Christopher Lassuyt og Etienne Tatur, som fungerer henholdsvis CFO og CTO i teamet.

Be om medstiftere av nettverk

Be om medstiftere av nettverk: Christophe Lassuyt (CFO) og Etienne Tatur (CTO)

Teamet er ganske gjennomsiktig, selv i en bransje som er stolt av åpenhet. De forblir aktive på Reddit og andre sosiale kanaler, og gir fremdriftsrapporter hver uke. Lanseringen av mainnet i mars 2018 var en viktig milepæl for teamet.

Teamet ble valgt av YCombinator som et prosjekt det er verdt å støtte. YCombinator støttet også Coinbase tidligere, og har en aksepteringsrate på bare 1-2% av alle prosjekter. Aksept av YCombinator gir teamet og prosjektet troverdighet.

Teamet har også opprettet flere viktige partnerskap, inkludert et med Kyber-nettverket for å muliggjøre betalinger på tvers av valutaer. Det har også et bemerkelsesverdig partnerskap med PwC France for å tilby blockchain-løsninger for sine forretningskunder.

Konkurranse

Betalingsplassen er ganske overfylt, så Request Network har ganske mye konkurranse.

Det tradisjonelle betalingsområdet har allerede massive selskaper som Paypal, Stripe og Venmo, men Request Network håper å overvinne de tradisjonelle selskapene med sin mer effektive, sikre og billigere løsning.

Blockchain-konkurransen vokser også, med OmiseGo (OMG) det mest lignende blockchain-produktet. Request Network-teamet føler at OmiseGo er komplementær med deres produkttilbud i stedet for å være rovdyr.

Be om nettverkskonkurranse

Konkurranse og synergier i Blockchain-området: REQ, OMG, PPT, MCO

I betalingsområdet vil det være konkurranse fra slike som Crypto.com (tidligere Monaco) og TenX, mens faktureringsområdet vil konkurrere med Populous (PPT), selv om de to prosjektene nærmer seg fakturering fra en annen retning.

Det er også noen blockchain-prosjekter som takler regnskap og revisjon, men ingen av dem inkluderer den komplette betalings- og fakturapakken som Request Network gjør.

REQ-token

REQ er tickersymbolet for Request token, som er et ERC-20-token. REQ brukes til å betale gebyrer på Request Network, og for å lage avanserte fakturaer og bruke utvidelser.

I utgangspunktet ble gebyrene på nettverket satt mellom 0,05% og 0,5%, med forventede reduksjoner etter hvert som nettverket vokste seg større. Imidlertid vil v2-utgivelsen av Request Network endre gebyrstrukturen. De nye avgiftene vil bli belastet basert på størrelsen på dataene i hver forespørsel. Avgiften vil være $ 0,10 for de første 10 kB dataene og deretter $ 0,03 for hver ekstra 10 kB data. Den forventede utgivelsen av v2 er første kvartal i 2019.

Det er ikke bekreftet ennå, men det har vært snakk om Request Network ved hjelp av en Proof-of-Stake-mekanisme, noe som betyr at REQ-holdere vil være i stand til å motta innsatsbelønninger for å holde REQ-tokens.

Andre formål med REQ-token inkluderer å fungere som mellomledd for valutaveksling og danne styring i fellesskapsstemming.

Binance REQ

Registrer deg på Binance og kjøp REQ-tokens

Forespørselsnettverket holdt sin ICO i oktober 2017, og samlet $ 33,6 millioner og solgte tokens til $ 0,0672. Prisen forble flat til desember, hvor den begynte å stige med det bredere markedet, og endelig skyte i været til en heltidshøyde på $ 1.03 den 6. januar 2018. Siden den gang har den falt jevnt og den 28. november 2018 er token begravet til $ 0,027108.

Den primære børsen for REQ er Binance, men det er også noe volumhandel på Huobi. Det tilbys også på omtrent et dusin andre børser, men handelsvolumene er godt under $ 10 000 på alle.

Fordi REQ er et ERC-20-token, kan det lagres i hvilken som helst kompatibel lommebok. Populære valg inkluderer MetaMask og MyEtherWallet / MyCrypto. For å sikre sikkerhet er en hardware lommebok det beste valget.

Konklusjon

I stedet for å lage et enkelt betalingsnettverk, prøver Request Network å bringe blockchain-teknologi til alle aspekter av betalinger, fakturering, regnskap og revisjon. Plattformen vil være mer enn et frittstående produkt. Det vil være et økosystem der utviklere kan utvide eksisterende tilbud og lage egne tjenester og apper etter behov.

Selv om veikartet laget av teamet ser ekstremt ambisiøst ut, med hardt arbeid og engasjement forventer teamet å levere i tide.

Dette er et team som har mange års erfaring i å jobbe sammen i betalingsbransjen, noe som gir dem en enorm fordel. De har også støtte fra YCombinator, den mest vellykkede oppstartsakseleratoren i verden. Og til tross for den aggressive ambisjonen med veikartet deres, har de hittil nådd hver milepæl.

Verdien av symbolet deres kan være deprimert nå, men hvis teamet fortsetter å oppfylle sine mål og milepæler, er de sikre på å ha en enestående plattform. Og det vil gi dem det de trenger for å fjerne dagens ledere i betalingsplattformbransjen.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me