Beste Bitcoin Multisignature-lommebøker: Topp 7 steder å holde BTC

Når det gjelder å sikre Bitcoin-lommeboken din for flere parter, kan du ikke slå effektiviteten til en Multisignature Bitcoin Wallet.

Disse er ideelle for de anledninger når du trenger mer enn én person for å godkjenne en transaksjon fra en Bitcoin-adresse. Dette gir et nivå av sikkerhet og tillit til de som driver Bitcoin-baserte virksomheter eller fond som har flere parter og interessenter.

Hva er imidlertid den beste Bitcoin Multisignature lommeboken?

I dette innlegget vil jeg ta en titt på de 7 beste Bitcoin Multisig-lommebøkene. Jeg vil også gi deg noen topp tips når det gjelder å bruke disse lommebøkene og sikre midler.

Hva er en multisignatur lommebok?

De fleste av transaksjonene på Bitcoin (og andre blokkjeder) -nettverket er single-signatur ved at de utføres med bare en privat nøkkel. Men blockchain-nettverk kan håndtere langt mer komplekse transaksjoner som krever flere private nøkkelunderskrifter. Disse er kjent som M-of-N-transaksjoner eller multi-signatur-transaksjoner.

Bitcoin Multisignature Transaksjon

Mekanikk for en Bitcoin Multisignature-transaksjon. Bilde via Bitcoinwiki

Deretter er en lommebok med flere signaturer en som krever mer enn en privat nøkkel for å gjennomføre transaksjoner. Den brukes til å dele ansvaret for Bitcoin-eierskap og er også kjent som et middel for å øke sikkerheten til Bitcoin-lagring.

I praksis betyr dette at du kan sette opp en lommebok som krever 4 av 7 autoriserte signaturer for å foreta en gyldig transaksjon. Først når en transaksjon er signert av 4 autoriserte underskrivere, blir den gyldig.

Dette er en ideell måte å holde midlene ekstremt sikre, å administrere eiendelene til et selskap eller samfunn, og til og med for gjenoppretting hvis du mister nøkkelen.

Topp 8 Bitcoin Multisig lommebøker

Nå som du har en ide om hva det er, kan vi se på noen av de beste multi-signatur lommebøkene å bruke. Våre kriterier for vurdering av disse lommebøkene er basert på en rekke faktorer, inkludert sikkerhet, brukbarhet, utviklerstøtte og godkjenning fra fellesskapet.

1. Armory (stasjonær lommebok)

De Armory lommebok fakturerer seg selv som den eneste lommeboken med åpen kildekode med støtte for multi-signatur og kald lagring. Det lar brukerne kontrollere sine egne private nøkler, uten behov for Armory eller tredjeparts servere.

Armory tillater opptil 7 av 7 autorisatorer for hver transaksjon, og multisignaturfunksjonen gjør bruk av Armory langt sikrere. Videre er det en av få lommebøker som lar deg administrere din Bitcoin som du har oppbevart i kjølerom.

Armory Bitcoin lommebok

Brukergrensesnitt for Armory Bitcoin Wallet. Bilde via Armory

Kaldtlagrede mynter er ganske enkelt Bitcoin som du har holdt i frakoblet tilstand vekk fra risikoen for hackere. Multisig kald lommebok-funksjonen kan være ideell for de bedriftene som har mye kaldt lagrede mynter (som børser).

Bortsett fra det faktum at brukerne kontrollerer sine egne nøkler, elsker jeg at lommeboken er åpen kildekode. Dette betyr at eksterne utviklere kan grave i koden sin og sørge for at lommeboken ikke har noen ondsinnet hensikt, eller at det er noen feil i koden. Du kan se kildekoden i deres offisielle GitHub hvis av interesse.

Videre har utviklerne bak Armory Bitcoin-lommeboken stor erfaring med kryptografi og privat nøkkeladministrasjon generelt. De har jobbet med slike som Verisign for å utvikle spesifikasjoner for identitetsverifisering for å skape tillit på internett.

GPU-motstandsdyktig &# 129299 ;: Gjennom bruk av “nøkkel-stretching”, er Armory i stand til å kastrere effektiviteten til GPU-tvinging av passord.

Armory lommeboken er tilgjengelig for operativsystemene Windows, Linux og Mac. Teamet har også satt sammen en veldig nyttig samling av videoopplæringsprogrammer hvis du trenger litt hjelp med å sette opp og bruke lommeboken.

2. elektrisitet (stasjonær og mobil lommebok)

Electrum er en av de eldste, mest populære og mest pålitelige Bitcoin-lommebøkene. Den er lett og har støtte for ikke bare flersignatur, men også for fryselager.

Som Armory-lommeboken ovenfor, er Electrum-lommeboken åpen kildekode under en MIT-lisens, noe som gjør det mulig for alle å kjøre en Electrum Bitcoin-node, forbedrer desentraliseringen av nettverket og unngår et enkelt feilpunkt.

En av de viktigste fordelene med Electrum er integrasjonen med store tredjeparts hardware lommebøker som Trezor og Ledger. Hva dette betyr er at underskriverne for Bitcoin-transaksjonen kan administrere sine private nøkler fra deres sikre maskinvarepungebok – et av de sikreste stedene å oppbevare nøkler.

Electrum Multisignature lommebok

Sette opp Multisig i en Electurm-lommebok med 2-av-3

Noe annet som jeg syntes var veldig pent med Electrum-lommeboken, er at den kan støtte opptil 15 av 15 autoriserte underskrivere av en Bitcoin-transaksjon. Dette er det meste vi har sett for multisig lommebøker generelt (litt hvis du spør meg).

Electrum phishing &# 127907 ;: Gitt at Electrum bruker desentraliserte noder, har det tidligere vært angrep som har gjort utnyttet dette. Men gitt at Multisignature-lommebøker krever mer enn en privat nøkkel, er det lite sannsynlig at angrepene har vært effektive med dem.

I motsetning til Armory-lommeboken har Electrum faktisk en mobilapp med Android-versjonen. Den er tilgjengelig i Google Play-butikken, og anmeldelsene ser ut til å være ganske polariserte. De er enten veldig positive eller ganske negative med brukervennlighetsklager.

Derfor er du sannsynligvis best egnet til å bruke Desktop-lommebøkene til å signere og konfigurere multisig. Electrum-lommeboken er tilgjengelig for Windows, Linux og Mac OS som en stasjonær versjon.

3. BitPay (stasjonær og mobil lommebok)

BitPay Wallet er den offisielle lommeboken til BitPay, den største Bitcoin betalingsprosessoren som for øyeblikket er på markedet. Den har støtte for flersignatur for å sikre Bitcoin og Bitcoin Cash med opptil 2 av 3 autoriserte underskrivere.

Mens BitPay-lommeboken ikke er 100% åpen kildekode, er den basert på Copay-lommeboken som er (visning Copay GitHub). Du har imidlertid full kontroll over din private nøkkel, og den vil aldri bli overført til BitPay-serverne.

Når det gjelder serverne, bruker BitPay sine egne, og det er ingen tredjepartsservere involvert i transaksjonene. Dette er en proff da det unngår phishing-angrepet som vi nevnte ovenfor, men det kan være en ulempe da det er et eneste feilpunkt (i tilfelle DDoS-angrep).

I likhet med Electrum-lommeboken har du mobilapper for BitPay-lommeboken. De har begge en iOS og en Android-versjon som er tilgjengelige i de respektive appbutikkene. I motsetning til Electrum-lommeboken ser anmeldelser ut til å være mye mer på den positive siden for disse appene.

Selvfølgelig har du også standardstøtte på PC med en Windows-, Linux- og Mac OS-versjon. Du har også nettleserstøtte gjennom Chrome-utvidelsen deres. Imidlertid vil jeg heller velge stasjonære versjoner.

4. BitGo (Desktop, Mobile og Web Wallet)

BitGo er et populært og sikkert lommebokalternativ som er spesialtilpasset behovene til forretningsbrukere. Med et avansert API gir det tilgang til mer enn 100 kryptovalutaer i tillegg til Bitcoin, og brukes til å drive de varme lommebøkene til børser som Bitfinex, Bitstamp, ShapeShift og andre.

Det tillater opptil 3 av 3 autorisatorer og er også kompatibel med Ledger maskinvarebok. BitGo deler brukerroller i administrator, spender og seer for å begrense tilgangen på et behov for å vite. Administratoren styrer kontopolitikk og godkjenninger, utstederen kan initiere transaksjoner på kontoen, og seere er de som har regnskaps-, revisjons- eller skatterapporteringsroller.

Hot Wallets &# 128293 ;: BitGo har også en unik hot wallet-løsning som passer til behovet for store kapitalforvaltere og børser. Dette gjør det mulig for bedriftskunder å få tilgang til deres sikre miljø gjennom og API og autorisere transaksjonene.

BitGo lar deg også vedta visse retningslinjer som styrer bruken av lommeboken. Disse inkluderer ting som transaksjonsgrenser, hastighetsgrenser, hvitelister og endelig godkjenner. Alle disse funksjonene fungerer som ekstra sikkerhetstiltak i tilfelle brudd.

BitGo-lommebøkene betjenes via kommandolinjen, og den har ikke et grafisk brukergrensesnitt. Så de er ikke de mest brukervennlige av lommebøker og passer bedre for bedrifter som har teknisk kunnskap til å sette opp disse lommebøkene..

5. Carbon Wallet (Web Wallet)

De Karbon lommebok kanskje ikke for alle på grunn av sin sentralisering og mangel på åpen kildekode, men den er også enkel å bruke, noe som gjør den ideell for de som er nye for kryptovalutaer og lommebøker med flere signaturer. Den bruker en unik multisignaturfunksjon for å sikre Bitcoin med 2 private nøkler som forblir i din kontroll.

Denne typen oppsett er ikke ekstremt sofistikert og er kanskje bedre egnet for individuelle brukere som ønsker sikkerhet for to nøkler. Det er mye mer risikabelt ettersom det er en nettlommebok som har mange flere angrepsvektorer enn stasjonære lommebøker.

Carbon Web Wallet

Brukergrensesnitt for Carbon Web Wallet

Når det gjelder å betjene Carbon Wallet, genereres den første signaturen etter at du dekrypterer den gjennom nettleseren med passordfrasen. Den andre nøkkelen holdes på smarttelefonen din som du opprinnelig bundet til lommeboken når du satte den opp. Med begge disse tastene kan du låse opp lommeboken.

6. BTC.com-lommebok (mobil- og nettlommebok)

BTC.com-lommeboken ble opprettet i 2016 av Bitmain og er en enkel å bruke flersignaturlommebok som fungerer på både Android- og iOS-mobilenheter, samt å ha et nettbasert grensesnitt..

I alle tilfeller holdes de private nøklene av brukeren og blir aldri sendt til BTC.com-serverne, og kodebasen for lommeboken er åpen kildekode og har blitt bekreftet å være sikker og fri for skadelig kode. I tillegg til å ha støtte for Bitcoin, har den også Bitcoin Cash-støtte.

Når det gjelder multisignaturoppsett, tilbyr de et unikt 2-av-3 multisig-oppsett. Tre nøkler genereres der den ene er kryptert i lommeboken, den ene blir gitt i pdf-skjema, og den tredje oppbevares på BTC.com. Derfor, hvis du merker mistenkelig aktivitet som kommer ut av lommeboken din, kan du “stoppe” den ved å be BTC.com om ikke å signere transaksjonen..

BTC.com Multisig-app

BTC.com-appen i iStore

Selvfølgelig har de bare en av nøklene, slik at de ikke kan sende penger ut av lommeboken din. De kan heller ikke hindre deg i å sende pengene ut hvis du har begge nøklene. I likhet med Carbon Wallet er dette sannsynligvis en annen løsning som passer best for en personlig lommebok som har lagt til sikkerhet.

Rangeringene i App-butikkene er faktisk ganske gode, og BTC.com har en 3,9-stjerne i iTunes-butikken og en 4,1-stjerneklassifisering i Google Play-butikken. Det som er mistenkelig er imidlertid at det nylig har kommet flere skriftlige klager som ikke gjenspeiler rangeringene som er gitt (muligens bots).

7. Freewallet (mobil & Web Wallet)

Selv om Freewallet ikke teknisk sett er en multi-signatur Bitcoin lommebok, er det mulig å konfigurere den for å etterligne den samme funksjonaliteten til multi-signatur, og dermed gjøre den multi-signatur i det vesentlige. Dette gjøres ved å aktivere obligatoriske e-postgodkjenninger for hver transaksjon i sikkerhetsinnstillingene til Freewallet.

Med mindre det er klikket på lenken i e-posten, blir ikke transaksjoner godkjent. Du kan til og med spesifisere opptil tre forskjellige e-postadresser for å bekrefte hver transaksjon, noe som vil tillate mer enn en autoriserende part for enhver transaksjon.

Selvfølgelig, med dette oppsettet, kan du ikke etterligne den nødvendige signaturfunksjonen til faktiske multisignatur-lommebøker. Dette er fordi du trenger bekreftelse fra hver e-postadresse for å bli klikket for å autorisere en transaksjon. Så hvis en person mister tilgangen til e-posten sin (eller du ikke får tak i dem), kan du ikke signere transaksjonen.

Freewallet Android Multisig

Android Freewallet-appen i Google Play-butikk

En annen grunn til at jeg tror at Freewallet er mindre foretrukket enn de andre, er fordi det ikke bare er at det ikke er åpen kildekode, men at du ikke styrer selve tastene. Freewallet er en vokter av den eneste lommeboknøkkelen, noe som betyr at du må helt stole på deres sikkerhet og ærlighet.

Ikke nøklene dine &# 128273 ;: Mange i kryptovaluta-samfunnet vet at mantraet om “ikke nøklene dine, ikke din Bitcoin”. Gitt at Freewallet beholder kontrollen over nøkkelen din, er de en lignende løsning på en forretningskonto på en sentralisert sentral.

Freewallet har en rekke forskjellige lommebøker i samme valuta, i tillegg til multikurrency “kryptovaluta lommebok”. Disse er tilgjengelige på iOS, Android og via nettleseren din på en nettlommebok.

Konklusjon

I teorien fungerer alle lommebøker med flere signaturer på det samme prinsippet om å dele private nøkler. Dette skaper ekstra sikkerhet siden eiendeler ikke er tilgjengelige med bare én nøkkel. Det tilfører et sikkerhetslag som også kan spre risiko blant forskjellige parter.

I praksis implementerer hver lommebok bruken av flersignatur på forskjellige måter. Noen tillater så lite som 3-av-3-autorisatorer, og noen tillater så mange som 15-av-15-autorisatorer. Carbon Wallet er unik i bruken av multisignatur for en enkelt bruker på to enheter, og BitGo har fokusert på bedriftsbrukeren.

Valget av en passende lommebok med flere signaturer for din Bitcoin-lagring vil avhenge av dine egne behov. Hver lommebok har sine styrker, så undersøk og test hver for å se hvilken som passer best for dine behov.

Hvis du skal bruke en multisignatur lommebok med flere parter, forsikre at du trenger mindre signaturer enn det totale antallet cosigners. Du vil ikke være i en situasjon der du mister tilgangen til en entallnøkkel og dermed ikke er i stand til å flytte myntene!

Med riktig oppsett er en multisignatur bitcoin lommebok en ideell løsning for ekstra sikkerhet og tillit.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me