Beste Cardano-lommebøker: Topp 6 steder å trygt lagre ADA

Cardano (ADA) er et av de mer populære prosjektene for tiden i rommet som prøver å bygge neste generasjon blockchain, ofte kalt blockchain v 3.0.

Det har blitt sammenlignet med Ethereum fordi det har muligheten til å støtte smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner (dApps). Gitt denne intense interessen for prosjektet, ligger Cardanos opprinnelige ADA hele tiden på topp 20 på CMC.

Som et resultat er det behov for sikre ADA-lommebøker.

I dette innlegget vil jeg ta en titt på toppen 6 beste Cardano lommebøker og gi deg noen topp tips for å trygt lagre ADA.

Topp 6 Cardano lommebøker

I motsetning til mange av ERC20-tokens og Bitcoin-gafler, har du mindre utvalg enn med disse kryptoene. Imidlertid er det en rekke lommebøker med åpen kildekode og tredjepart som har gått opp til platen og integrert ADA.

Dette valget av den “beste” maskinvareboksen er basert på en rekke faktorer, inkludert sikkerhet, brukervennlighet, utviklerstøtte og fellestøtte. Det kan være andre lommebøker som vi ikke nevner, så du må DYOR på dem.

Uansett, med det ut av veien, la oss gå på ADA-lommebøkene (rekkefølge etter preferanse).

Ledger Nano (Hardware Wallet)

For den sikreste lagringen av ADA (eller en hvilken som helst krypto for den saks skyld), slår ingenting virkelig en maskinvarebok. Dette er en enhet som holder de private nøklene dine i et sikkert frakoblet miljø og vil alltid sikre at de ikke utsettes for hackere / malware selv når de signerer transaksjoner..

Ledger er en av de mest kjente produsentene av hardware-lommebøker for kryptovalutaer. Selskapet har eksistert siden 2014 og er basert i Frankrike. Det er to modeller av Ledger Nano. Du har Ledger Nano S som er basismodellen og Ledger Nano X som er den avanserte modellen.

Nano S er et rimeligere og enkelt alternativ for deg å holde ADA. I tillegg til dette støtter maskinvarepungen over 300 andre mynter og poletter. Nano S kommer med en enkel LCD-skjerm som du kan samhandle med Ledger Live-programvaren på PC-en via en USB-kabel.

Imidlertid er det noen begrensninger med Nano S. Prime blant dem er det faktum at du bare kan ha et visst antall lommebokapps på enheten samtidig. Hvis du er ute etter et litt bedre alternativ, kan du velge Ledger Nano X.

Ledger Nano X ADA lommebok

Få Ledger Nano X i dag

Nano X ble utgitt i midten av 2019 og tilbyr en rekke andre funksjoner. Disse inkluderer ting som Bluetooth-funksjonalitet og muligheten til å installere opptil 100 apper på maskinvareenheten. Nano X har også støtte for noen andre mynter som du ikke kan få på Nano S-enheten.

Vokt dere ⚠️: Kjøp bare Ledger Nano-enheten din fra den offisielle Ledger-butikken. Det er ingen måte å bekrefte at en tredjepartsselger ikke har tuklet med enheten.

Begge lommebøkene fungerer enkelt ved å koble dem til en USB-port på datamaskinen din, og Nano X kan også synkroniseres med smarttelefonen din, slik at du kan administrere myntene dine når som helst og hvor som helst. Begge maskinvareenhetene inkluderer tofaktorautentisering og et unikt, brukervennlig grensesnitt.

Når du setter opp en lommebok, kan du angi din egen sikre PIN-kode, og private nøkler genereres ved hjelp av et sikkert 24-ordsfrø. I tillegg kommer lommeboken også med en Chrome-utvidelse som kan brukes i en nettleser, og begge lommebøkene er kompatible med tredjeparts Yoroi og AdaLite lommebøker..

Trezor Model T (Hardware Wallet)

De Trezor Model T er den andre populære maskinvarelommeboken, og det er en oppgradert versjon av den originale Trezor Model One. Den har støtte for Cardano’s ADA-mynt, samt hundrevis av andre altcoins. Det koster € 149 og kan kjøpes direkte fra Trezor.

Trezor var en av de aller første hardware-lommebøkene og har utviklet hardware-lommebokløsninger i over fem år. Lommeboken ble utviklet av Satoshi Labs, som er et selskap som er basert i Tsjekkia.

Som sin rival, Ledger, er Trezor en liten enhet, som ligner på en flash-stasjon, og den bruker en liten OLED-skjerm for å godkjenne transaksjoner. Med Trezor har T imidlertid en fargeberøringsskjerm som kan gjøre det lettere for myntadministrasjon.

Trezor Model T Cardano ADA

Hva følger med Trezor Model T. Image via Trezor

Gitt at dette er en maskinvarepungebok, oppbevares de private nøklene på enheten, og de blir aldri utsatt for hackere. Trezor Model T kobles til Trezor Bridge som er installert på den bærbare datamaskinen din med en USB-kabel. Når du er koblet til broen, kan du bruke Trezor-kromforlengelsen til å administrere eiendelene dine.

Dessverre, hvis du lette etter et billigere alternativ enn Model T, støtter inngangsnivået Trezor (Trezor Model One) ikke Cardano ADA. Faktisk, i motsetning til Ledger Nano-enhetene, er det en rekke mynter som Model One ikke støtter som Model T gjør.

Daedalus Wallet (Desktop Wallet)

Daedalus er den offisielle lommeboken opprettet av Cardano-utviklerne. Lommeboken er sikker, bygget på toppen av Electron, som har blitt bevist gjennom årene som en åpen kildekode-utviklingsplattform.

Daedalus er en fullstendig desktop-klient, noe som betyr at du trenger nok plass på PCen for å laste ned hele blockchain, og nok tålmodighet til å vente på at blockchain skal lastes ned og synkroniseres.

Daedalus lommebok Cardano ADA

Brukergrensesnitt for Daedalus på Windows & Mac. Bilde via IOHK

Du kan kjøre denne lommeboken på de tre store stasjonære operativsystemene – Windows, Linux og macOS. Dessverre er det ingen støtte ennå for Android- og iOS-mobiloperativsystemer, men utviklerne jobber med å gi ut disse mobilversjonene. Også i utvikling er muligheten til å stikke ADA i Daedalus-lommeboken, og tjene mer ADA fra din staked ADA.

Åpen kilde &# 128104; ‍&# 128187 ;: En av de viktigste fordelene med Daedalus er at den er åpen kildekode. Dette betyr at du kan ta en titt på kildekode bak Daedalus-lommeboken og bekreft robustheten til koden. Mange i kryptosamfunnet mener at granskningen fra et åpen kildekode-samfunn betyr sterkere kode.

En annen planlagt funksjon er støtte for Bitcoin og Ethereum Classic, og muligheten for utviklere å lage tredjepartsapplikasjoner for å legge til ny funksjonalitet i lommeboken..

Det skal også bemerkes at Daedalus-lommeboken inkluderer funksjonaliteten til å lage en papirlommebok, og dermed enkelt legger ADA til fryselager. Vi tar for oss hvordan du lager en Daedalus-papirlommebok nedenfor.

AdaLite Wallet (Web Wallet)

De AdaLite lommebok er en lett nettbasert lommebok som tidligere var kjent som CardanoLite. Det er raskt og sikkert, og kan brukes til å få tilgang til ADA på flere måter.

AdaLite-lommeboken ble selvfølgelig opprettet med tanke på sikkerhet, men utviklerne siktet også mot å lage en lommebok som var mer brukervennlig. Bruk av AdaLite-lommeboken krever ingen nedlastinger, installasjoner eller registreringer. Bare rett nettleseren din til AdaLite URL.

Forsiktig ⚡: Web Wallets er ikke de tryggeste der ute fordi de er utsatt for phishing-angrep fra hackere. Derfor må du sørge for at du besøker riktig URL (https://adalite.io).

Når du oppretter en ny lommebok med AdaLite, får du en 12-ords mnemonic-setning. Hold denne setningen trygg, den er nøkkelen til lommeboken din, og hvis du mister den, mister du også tilgangen til alle pengene dine.

ADAlite Wallet UI

Brukergrensesnitt for ADALite lommebok. Bilde via Adalite lommebok

Årsaken er at AdaLite er en selvbetjent lommebok, så de private nøklene dine forblir bare i din besittelse. Ikke engang AdaLite-nettstedet inneholder noen av dataene dine. Og det er ingen sikkerhetskopi av lommeboken din med midler der heller.

Pro Tips &# 129299 ;: Gitt at Adalite opererer utelukkende i nettleseren og aldri interagerer med en server, kan du også bruke den mens du er koblet fra Internett. Dette er kanskje også et tryggere alternativ i tilfelle det noen gang var en situasjon der hackere kompromitterte ADAlite-kildekoden. Bare naviger til nettstedet og koble deretter internett.

Til slutt er AdaLite-lommeboken også kompatibel med både Trezor og Ledger hardware-lommebøker og med Daedalus desktop lommebok, slik at du kan bruke den til å få tilgang til pengene dine mange steder.

Noe du bør ta i betraktning med Adalite-lommeboken, er at når Staking endelig støttes på Cardano-nettverket, kan du ikke bruke denne lommeboken til å tjene stakingbelønninger. Dette er fordi det er en “lite” lommebok som ikke laster ned hele blockchain og dermed ikke kan synkroniseres til innsatsen.

Atomic Wallet (Desktop & Mobil)

For de av dere som leter etter en gratis lommebok med flere valutaer for å lagre Cardano ADA, kan du prøve Atomic Wallet. Dette er en tredjeparts lommebok som har støtte for over 500 forskjellige mynter og poletter.

Denne lommeboken støttes også på flere enheter og operativsystemer. For eksempel er den tilgjengelig på Windows, Mac, Linux, iOS og Android. Dette betyr at du kan betjene lommeboken på både hjemme-datamaskinen og heller ikke på en mobil enhet.

Det er en hel rekke andre funksjoner som Atomic-lommeboken inneholder. For eksempel har de støtte for Atomic Swaps for støttede mynter. De myntene som ikke støttes, kan bruke ChangeNOW- eller Changelly-integrasjonene. Så hvis du vil kjøpe ADA der i lommeboken uten å først overføre til en børs, har du dette alternativet.

Atomic Wallet ADA

Atomic Multicurrency Wallet. Bilde via Atomicwallet.io

Du har også fiat-integrasjoner med denne lommeboken, noe som betyr at du kan bruke kredittkort til å kjøpe krypto der og da. Selvfølgelig er disse kredittkortavgiftene ganske høye, så du bør være oppmerksom på det før du vurderer å piske ut plasten.

Åpen kilde &# 129300 ;: Gitt at Atomic Wallet er programvare som tilhører tredjepart, er ikke kjernens lommebokfiler åpen kildekode. Selv om dette ikke er en bekymring for noen, vil talsmenn med åpen kildekode hevde at dette kan redusere sikkerheten til koden.

Selv om Atomic Wallet virker som om det kan være et flott alternativ for Cardano, er det uklart om dette vil tillate deg å satse ADA på nettverket når dette lanseres – ikke vil gå glipp av de saftige innsatsene.

Cardano Paper Wallet (Paper Wallet)

Du kan bruke Daedalus stasjonære lommebok til å også generere en papirlommebok hvis du leter etter sikkerheten som tilbys av denne formen for fryselager. Deretter kan du oppbevare denne papirlommeboken på et sikkert frakoblet sted som et bankhvelv for langvarig hodling.

Følg disse trinnene for å lage en papirlommebok ved hjelp av Daedalus:

 1. Last ned og installer Daedalus;
 2. Når du er installert, start Daedalus og klikk på “opprett et sertifikat for papirlommebok”;
 3. En dialogboks åpnes der du kan klikke “Lagre PDF for utskrift”;
 4. Etter å ha lagret PDF-en genereres en annen dialog der du blir bedt om å bekrefte det trykte sertifikatet.
 5. Du mottar en gjenopprettingsuttrykk på tjue-syv ord, med atten ord trykt på papirlommeboken, mens de ni siste må registreres av deg. Vis sjekklisten, kryss av for alle og klikk ‘Fortsett’;
 6. Det neste skjermbildet ber deg om å fullføre sertifikatet. Klikk ‘Fortsett’;
 7. Deretter angir du passordgjenopprettingsfrasen, sjekker sjekklisten og klikker ‘Fortsett’ en gang til;
 8. Til slutt vil du se et skjermbilde som sier “Paper Wallet Certficate” der du kan klikke “Fullfør” for å generere papirlommeboken.

Den trykte papirlommeboken ser slik ut:

Daedalus papirlommebok

Printed Paper Wallet fra Daedalus. Bilde via IOHK

Papirlommefunksjonen forbedrer sikkerheten ettersom det trykte sertifikatet ikke kan caches av skriveren eller kompromitteres på annen måte. Papirlommebøker kan gjenopprettes og bringes tilbake online med Daedalus.

Selvfølgelig er det andre risikoer som følger med papirlommebøker som du må ta hensyn til. Dette er risiko som følger med den fysiske naturen. Det kan gå tapt, stjålet eller ødelegges. Så du bør bare gå med en papirlommebok hvis du skal plassere den i sikker kjølerom.

Konklusjon

Og der har du det, listen min over de 6 beste Cardano lommebøkene der du kan lagre ADA. Hvis du ikke er det tryggeste alternativet, kan du ikke slå en maskinvarepungebok. Selvfølgelig er Daedalus åpen kildekode og vil tillate deg å satse når nettverket blir live.

Alternativt, hvis du er ute etter en svært funksjonell lommebok med flere valutaer, kan du velge Atomic-lommeboken. Og til slutt, for rask lagring av ADA for en langvarig hodl, kan du alltid velge alternativet papirlommebok – enkelt, men likevel relativt trygt (hvis det gjøres riktig).

Uansett hvilken lommebok du bestemmer deg for å oppbevare Cardano i, må du selvfølgelig være sikker på at du tar de riktige forholdsreglene. Hvis du bruker Daedalus eller Atomic-lommeboken, må du sørge for at PCen din er fri for skadelig programvare, og at du installerer antivirusprogramvare..

Hvis du skal velge den enkle Web Wallet i Adalite, må du sørge for at du går til riktig side og ikke er på en phishing-side. Og selvfølgelig, med alle disse lagringsalternativene – vær forsiktig med hvem du forteller. Ingenting kan beskytte deg mot fysisk utpressing.

Beste stedene å kjøpe ADA

 • Binance
 • Bittrex
 • Kraken
 • Huobi

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me