Beste Crypto Tax Software: Topp 7 skatteverktøy for Crypto

Ben Franklin sa at det eneste som er sikkert i livet er død og skatt, og mens kryptovaluta ikke ville blitt opprettet på 240 år til, forblir det samme i dag. Hvis du har inntekt fra krypto, må du betale skattemannen.

Det er lett å si, men prosessen lar mange lure på hvor de skal begynne og hvordan de skal gå frem. Dessuten kan det være en skremmende oppgave å samle inn informasjon om alle handler og samle dem i selvangivelsen.

Ikke vær redd mine medarbeidere, som i dette innlegget, skal jeg gi deg akkurat det du trenger å vite. Jeg skal også gi deg 8 av mine favorittverktøy for kryptoskatt & programvare som kan bidra til å forenkle denne prosessen.

Men før vi dykker inn, la oss ta en titt på noe beskatningsregulering.

Global Crypto Tax Treatment

Hvis du er i USA, Storbritannia, Japan, Frankrike eller Australia, er kryptobeskatning noe du må ta på alvor. Dette er landene som allerede har skatteregler på plass, og de forventer at innbyggerne deres skal betale disse skattene pålitelig.

Her er et bord fra CryptoResearch-rapport som viser hvordan kryptovalutaer klassifiseres av disse landene, og hvilke skatter innbyggerne må betale:

Land Hvordan Crypto klassifiseres Type skatt betalt
forente stater Eiendom Gevinstskatt
Australia Eiendom Gevinstskatt
Japan Juridisk betalingsmåte Inntektsskatt

Gevinstskatt

Storbritannia Eiendom / private penger Gevinstskatt
Frankrike Løs eiendom En fast sats på 19% pluss andre

Som du kan se, varierer skattereglene for kryptovaluta avhengig av jurisdiksjonen. Bortsett fra det er det fremdeles mange nyttige verktøy for å beregne kryptobeskatning, og for å forenkle arkivering av papirer.

Mye av denne programvaren fungerer i et hvilket som helst antall land, kan importere data fra kryptobørs og kan generere alle aktuelle skatteformer. Tenk på disse verktøyene som TurboTax, men for kryptovalutaaktivitet.

Når du har samlet alle kryptopostene dine gjennom denne programvaren, kan du ta alt til skatteregnskapsføreren din for å finne ut, eller du kan bruke programvare for skatteforberedelse og håndtere alt selv.

Mens kryptobeskatning er skremmende for mange, gjør det virkelig enkelt å bruke disse verktøyene, og det er ingenting å frykte når du legger inn skatt. I følge Coinbase:

All kryptosalg, konvertering, betaling, donasjon og arbeidsinntekt rapporteres av amerikanske skattebetalere

Følgende hendelser anses som skattepliktige i nesten alle jurisdiksjoner som krever skattebetalinger på kryptovalutaer:

  • Når du selger kryptovalutaen din for fiat (USD, GBP, AUD, JPY, EUR …)
  • Bytte kryptovaluta for en annen kryptovaluta
  • Bruke kryptoaktiva til å betale for varer eller tjenester
  • Når du mottar kryptovaluta som inntekt (enten gjennom gruvedrift eller som betaling for tjenester som tilbys til en tredjepart)

Det er noen kryptotransaksjoner som ikke er skattepliktige, og det er godt å vite hva disse er, slik at du ikke utilsiktet ender med å betale for mye i skatt. Eksempler inkluderer veldedighetsdonasjoner, overføring av krypto mellom lommebøker og kjøp og innehold av kryptovalutaer. Andre lands skattemyndigheter har truffet lignende avgjørelser.

I USA har skattemyndighetene uttalt at selv om en avkastning aksepteres nå, er den åpen for revisjon fra IRS, og skattebetalere kan bli bedt om å sende inn en endret avkastning år senere og betale tilbake skatt.

Topp 7 beste Crypto Tax Tools

Den gode nyheten er at det er programvare som vil identifisere hvilke transaksjoner som er skattepliktige og ikke, noe som sparer deg for å ta den beslutningen selv.

De gjør dette gjennom en rekke spørsmål, som også legges inn i de aktuelle skatteformene. Skatteavgiftene vil også prøve å bidra til å senke skatteregningen ved å bruke fradrag for kapitaltap hvis du har hatt tap på kryptohandel og investeringsaktiviteter..

Med alt dette til side, er det de 8 beste programvareverktøyene for kryptokurrency tilgjengelig for handelsmenn og investorer i dag.

CryptoTrader.Tax

Mens noe av programvaren for kryptoskatt senere i denne listen virker ganske komplisert, er det ikke tilfelle CryptoTrader.Tax. I følge nettstedet kan du fullføre kryptoskatten din på “den enkleste og mest pålitelige måten.”

Verktøyet støtter over 35 forskjellige børser, noe som gjør det enkelt å importere handler og enkelt beregne gevinster og tap for hele året. Det blir egentlig ikke mye enklere eller enklere.

Det er mange andre nyttige funksjoner som er bakt inn i plattformen, noe som gjør det til en veldig grei metode for alle å beregne skatteplikten fra deres kryptokurrencyaktiviteter. En av disse funksjonene er automatisering av alle rapportene og skjemaene som trengs når du arkiverer.

Oversikt over CryptoTrader Tax

Hovedbrukergrensesnitt for CryptoTraderTax

CryptoTrader.tax vil ikke bare generere IRS-skjema 8949, det vil også lage en revisjonsrapport, en kort & Langsiktig salgsrapport, en Cryptocurrency Income Report, og mange andre. Plattformen lar brukerne deretter laste ned disse rapportene slik at de kan integrere dataene i programmer som TurboTax og TaxAct, eller sende dem til en skatteregnskapsfører..

Ved å bruke CryptoTrader.tax gjennom året kan handelsmenn holde øye med fortjeneste og tap og skatteplikt. Dette kan bidra til å redusere kapitalgevinster og skattepliktige hendelser hvis det er nyttig.

Tradere kan komme i gang gratis med plattformen, og hvis de bruker den til å arkivere, er det lagdelt pris fra $ 49 til $ 299 per skatteår basert på antall importerte handler.

Dette er en kryptoskatteløsning som gjør det enkelt å administrere skatten, og det gjør det til en fornuftig pris. I tillegg vil det redusere eller eliminere mye av stresset knyttet til kryptoskatt og gi pålitelige og nøyaktige skatterapporter.

Koinly

Koinly kombinerer kryptoregnskap og skatt alt i en programvarepakke. Brukergrensesnittet er et av de beste innen kryptoskattfeltet, og i tillegg til å håndtere skatterapportering for USA, Australia og Canada, støtter det også skatterapportering for mer enn 20 andre land.

Dette er ikke bare generiske filer som blir generert heller. Dette er faktiske rapporter som brukere kan sende direkte til skattemyndighetene sine. For eksempel vil amerikanske brukere motta en fullført Skjema 8949 og Tidsplan D i pdf-format.

Koinly har selvfølgelig en API som gjør det mulig å koble til store sentraler, og den støtter over 300 forskjellige sentraler, i tillegg til over 70 lommebøker og mer enn 6000 blokker. Det vil synkronisere brukernes komplette transaksjonshistorikk raskt og enkelt.

Koinly skattefunksjoner

Funksjoner i Koinly Tax Tool

Det som virkelig skiller denne plattformen er at den ikke bare er for skatter. Du kan bruke den til å holde oversikt over kryptoporteføljen din også, se hvordan den endres over tid og generere noen virkelig flotte grafer. Mens det absolutt er andre porteføljesporingsverktøy, skinner Koinly ved å tilby både porteføljesporing og verktøy for å overvåke og redusere skatter.

Koinly har en funksjon som samsvarer med overføringer mellom sentraler og dine egne lommebøker, noe som hjelper med å unngå unødvendige skatter. Det har også et smart feilhåndteringssystem som advarer når det er avvik i dataene eller når det kan være unøyaktigheter i skatterapporten. De har også en kryptoskattguide for å hjelpe brukere å få mest mulig ut av plattformen.

Koinly lar også brukere komme i gang gratis. Betaling kreves bare for å generere rapporter. Prisene varierer fra $ 79 for opptil 300 transaksjoner til $ 399 for opptil 10 000 transaksjoner.

TaxBit

Et annet flott alternativ kryptoavgiftsverktøy er det for TaxBit. Dette er en av de eneste programvarepakkene for kryptoskatt som ble grunnlagt av blockchain CPAer og kryptovaluta skatteadvokater.

Ikke bare dette, men TaxBit er det eneste selskapet vi har på listen som har mottatt betydelig risikostyring. I januar i år hadde de kunngjort en seed-runde på $ 5 millioner fra en rekke kjente investorer. Disse inkluderer slike som Peter Thiels Valar Ventures samt Winkelvoss hovedstad (blant mange andre).

Så du vet at programvaren har kraftige støttespillere bak seg, men er den bra?

TaxBit Dashboard

TaxBit brukergrensesnitt

Vel, for det første, selv om dette er et kryptoavgiftsverktøy (støtter over 4200 mynter), støtter det også en rekke andre eiendeler. Slike varer, aksjer og andre fiat-valutaer. Dette betyr at du kan bruke den til andre handelsformål.

TaxBit er også samarbeidet med mange børser, slik at du raskt og enkelt kan spore transaksjonene dine. Disse inkluderer slike som Kraken, Coinbase Pro, Bitstamp og mange flere.

Noe annet som jeg virkelig likte var deres verktøy for porteføljeanalyse. I motsetning til de fleste programvare som bare brukes på slutten av året for å generere avkastningen, lar TaxBit deg overvåke porteføljen din live og kontinuerlig. Dette gir deg et fullstendig bilde av din potensielle skatteposisjon for øyeblikket.

Du vil også sette pris på den uforanderlige revisjonssporet som er designet av CPAer. Dette betyr at til og med at du noen gang skulle få tilsyn fra skattemyndighetene, kunne du enkelt gå ned i enhver transaksjon og se hvordan gevinster / tap ble beregnet på kostnadsbasis..

TaxBit Audit Trail

TaxBit brukergrensesnitt

Programvaren lar deg også tilpasse din personlige skattesats. Ved hjelp av den demografiske informasjonen du oppgir, beregner TaxBit din individuelle skattesats ved å ta hensyn til det statlige og føderale nivået. Dette kan gi deg det mest nøyaktige bildet av ditt ansvar eller refusjon.

Og til slutt, når det gjelder å sende inn skjemaene dine til IRS, kan du enkelt laste dem ned IRS skjema 8949 med alle dine handler. Du kan enten laste ned dette i et enkelt pdf-skjema for å bli sendt til regnskapsføreren din, eller du kan laste det ned for bruk i programvare for skatteregistrering som TurboTax, TaxAct et al..

Når det gjelder prising, har TaxBit tre nivåer. De har grunnleggende for $ 50, pluss for $ 175 per år og Pro for $ 500 i året. Nedenfor er hva hver av prisalternativene innebærer:

  • Grunnleggende: 250 transaksjoner, 10 børser / lommebøker, gjeldende års skatteform og chatstøtte.
  • Plus: 2500 transaksjoner, ubegrenset bytte / lommebok, alle avgiftsskjemaer og chat-støtte.
  • Pro: 25 000 transaksjoner, ubegrenset bytte / lommebok, alle avgiftsskjemaer og CPA-telefonsupport

CoinTracking

CoinTracking kaller seg ledende innen rapportering og sporing av kryptovaluta, og med over 490 000 kunder, inkludert mer enn 750 bedriftskunder, har de kanskje ikke feil. CoinTracking er spesielt detaljert, og brukere vil vite nøyaktig hvordan porteføljen deres presterer, hvor diversifisert de er, og hva skattebyrden deres kommer til å bli hele året.

CoinTracking har en nettbasert løsning som gjør det enkelt å koble til utveksling via en API eller gjennom CSV-filer. Dette gjør det mulig for CoinTracking å vise den komplette handelshistorikken til en bruker, og bestemme fortjeneste, tap og skyldte skatter. Sluttrapporter kan genereres i en rekke formater, inkludert CSV, PDF, XLS, XML og JSON.

CoinTracking skatterapport

CoinTracking Tax Report Feature

Plattformen samler alle transaksjonene gjennom de tilknyttede kontoene, viser nøyaktig hva som ble sendt eller mottatt, og de nøyaktige handler som ble gjort i løpet av året.

Plattformen viser også de historiske mynteprisene på det tidspunktet handelen ble gjort, og har over 11 års data på mer enn 7000 altcoins. Over 70 børser støttes, inkludert mer enn et dusin som er stengt.

CoinTracking begynner med et gratis nivå som kan brukes til opptil 200 transaksjoner, selv om skatterapportering og tilknyttede kontoer er begrenset. For å fullstendig låse opp funksjonene er det nødvendig med en Pro-konto. Dette er bare $ 9,99 per skatteår og dekker opptil 3500 transaksjoner. Ubegrensede transaksjoner er en rimelig $ 49,99 per skatteår.

BitcoinTaxes

BitcoinTaxes er en annen populær løsning for kryptoskatt. Lansert i 2014, er det en nettbasert løsning som tilbyr brukerne en gruppe gode verktøy for å spore årlige skatteforpliktelser. Det inkluderer muligheten til å generere detaljerte skatterapporter, inkludert alle transaksjoner som gjennomføres gjennom året.

Disse rapportene inkluderer transaksjonsdata hentet fra mange populære børser som Coinbase Pro, Bittrex og andre. Det er også mulig å legge til dine egne data via CSV-filer, og brukere kan legge til penger de har brukt på personlige ting eller donasjoner. Plattformen støtter også import av utvinnede kryptovalutaer som kan ha blitt mottatt gjennom året.

Bitcoin Taxes Tracker

Bitcoin Skatter kapitalgevinst kalkulator

Plattformen vil generere kapitalgevinstene dine for året, som deretter kan legges inn i skatteprogramvaren du velger, eller som ganske enkelt kan skrives ut for å deles med skatteregnskapet, eller vedlegges selvangivelsen..

En stor ulempe ved denne plattformen er behovet for å angi myntprisen manuelt for hver separate tidsramme. Dette kan skape mye arbeid for aktive handelsmenn.

Du kan komme i gang gratis på BitcoinTaxes, og de betalte planene begynner på $ 29,95 per skatteår. Plattformen er tilgjengelig for innbyggere i USA, Storbritannia, Tyskland, Canada og Australia.

LukkaTax

LukkaTax ble tidligere kalt LibraTax, og den opprinnelige versjonen har eksistert siden 2014. Dette er en annen populær kryptoskattplattform som ofte anbefales av kryptoentusiaster som også er interessert i å holde seg oppdatert på skatten..

LukkaTax-nettstedet hevder at du kan samle inn data fra hvilken som helst kilde, inkludert både sentraler og lommebøker. Plattformen vil beregne basert på krypto-kryptotransaksjoner, krypto-fiat-transaksjoner og gruvedriftstransaksjoner.

LukkaTax-fordeler

Hovedfordelene med LukkaTax

Plattformen støtter over 3700 forskjellige kryptovalutaer. Plattformen genererer en rekke forskjellige rapporter, inkludert IRS-skjema 8949 som er nødvendig for å sende inn skatt i USA.

LukkaTax koster en flat $ 19,99 for skatteåret, uansett hvor mange transaksjoner som blir lagt inn på plattformen. Det er versjoner for skattepersonell og institusjoner, som koster $ 39,95 per selvangivelse.

I tillegg til å spore kryptoaktivitet for inneværende skatteår, har LukkaTax muligheten til å se tilbake i tid og beregne skatteforpliktelser for tidligere år for de som er interessert i å sende inn en endret avkastning.

ZenLedger

ZenLedger er en enkel og effektiv plattform for beregning av avgifter på kryptovaluta, og de som også bruker TurboTax, vil kanskje vurdere seriøst å bruke ZenLedger til sine digitale eiendeler, siden det er den offisielle partneren til TurboTax. Plattformen integreres med over to dusin populære kryptovaluta-børser, og har støtte for et stort flertall av fiat- og kryptovalutaer.

ZenLedger vil raskt importere transaksjonshistorikk fra støttede sentraler, og vil bruke dataene til å automatisk fylle ut nødvendig informasjon i skattedokumenter. Dette inkluderer kursgevinster, donasjoner, avslutningsoppgaver og inntekter fra kryptovalutaer. Plattformen genererer også en resultatregnskap.

ZenLedger Turbotax

ZenLedger integrasjon i TurboTax

Alle rapportene og dokumentene opprettet av ZenLedger er IRS-vennlige. Det betyr at de alle kan sendes inn direkte eller brukes sammen med andre skatterapporteringsløsninger. ZenLedger fungerer perfekt for alle nivåer av kryptoentusiaster.

ZenLedger-priser starter ved $ 69 for 100 transaksjoner og klatrer til $ 999 for ubegrensede transaksjoner. Det er ikke den billigste løsningen, men det er verdt prisen.

Konklusjon

Selv om ingen liker å gjøre skatter, gjør disse løsningene etterbehandling av kryptodelen av skatter enklere og mindre stressende.

Best av alt, med landskapet rundt beskatning av kryptokurrency som endrer seg kontinuerlig, vil disse plattformene holde seg foran disse endringene og hjelpe brukerne sine å overholde de nyeste skattereglene i sine respektive land..

Ved å bruke en av de syv løsningene som er gitt ovenfor, kan du sikre at riktig informasjon blir samlet inn og rapportert til skattebyråer, og kan hjelpe brukere å unngå straff eller bøter. Å holde oversikt over skatteinformasjon for digitale eiendeler kan være en utfordring, men disse kryptoavgiftsverktøyene gjør det langt enklere.

Ansvarsfraskrivelse: Artikkelen utgjør ikke økonomisk, skattemessig eller juridisk rådgivning, og er ikke ment å bli brukt av noen med det formål å yte finansiell rådgivning, juridisk rådgivning, skatteunndragelse, markedsføring, eller anbefale noen annen part noe som er adressert her. For økonomisk eller juridisk råd, kontakt din egen fagperson.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me