Beste stablecoins: 8 av de beste stablecoins til Hodl Crypto gevinster

Stablecoins blir sett på som noen av de beste alternativene for handelsmenn til å Hodl deres CryptoCurrency-gevinster i tider med ekstrem markedsvolatilitet..

Stablecoin-markedet har imidlertid blitt ganske mettet nylig, ettersom mange konkurrerende prosjekter og utstedere har gitt ut sine egne alternative versjoner. Hver av disse stablecoins er i stand til å vedlikeholde en fiat-pinne ved hjelp av sine egne unike mekanismer og insentiver.

I dette innlegget vil jeg gi deg en oversikt over noen av de beste stablecoins samt fordeler / ulemper med hver. Jeg vil også gi deg noen topp tips når det gjelder å bruke dem.

Hva er en Stablecoin?

Før vi hopper inn i de øverste stablecoins, la oss bare begynne med litt grunnleggende om disse singular function-kryptovalutaene.

Som navnet antyder, er stablecoins ment å være stabile i pris. De er vanligvis faste eller “festet” til prisen på en annen eiendel. Denne eiendelen kan være alt, men for øyeblikket er de bare knyttet til en fiat-valuta.

Hva er Stablecoin

Oversikt over Stablecoin Ecosystem. Bilde via blockchain.com

“Pegged” betyr at de holder verdien 1: 1 med en enhet av fiat-valutaen. I de fleste tilfeller er dette den amerikanske dollar med 1 enhet av mynten til en verdi av $ 1. Det er imidlertid andre stablecoins som er knyttet til valutaer som i Euro.

Fordelen med å ha en mynt som er festet til en Fiat-valuta, er at den vil holde sin verdi uavhengig av kryptomarkedene. Du kan være sikker på hvor mye dollar / euro du sannsynligvis vil utbetale når du konverterer det.

Topp 8 stablecoins


Nå som du har en grov ide om hva stablecoins er, kan vi ta en titt på noen av de mest kjente stablecoins på markedet. Dette er en ganske variert blanding av dem og inkluderer sentralisert & desentraliserte så vel som forskjellige fiat-pinner.

Det kan være mynter som vi ikke har dekket her som du kan tenke deg. Hvis dette er tilfelle, må du bare sørge for at det er en hederlig organisasjon som står bak dem, samt en etablert track record.

Tether (USDT)

Tether (USDT) første stablecoin, og det er fortsatt det mest populære, og sitter for tiden i nummer 8-posisjon når det gjelder markedsverdi. Området der du virkelig kan se kraften til Tether, er imidlertid i 24-timers volum, som er langt større enn noen kryptovaluta bortsett fra Bitcoin.

Det er interessant at Tether forblir i en så fremtredende posisjon, gitt at det har vært gjenstand for ganske mye kontrovers relatert til kontantreservene, og til mangelen på åpenhet og interessekonflikter til selskapene som er involvert i Tether.

Det er også en rekke spørsmål som virvler rundt forbindelsen mellom Bitfinex-sentralen og Tether. For eksempel er mange av de grunnleggende direktørene i Tether-selskapet selv styremedlemmer i Bitfinex.

Tether Oversikt

Oversikt over Tether Stablecoin

Endelig er det mange teorier at “Tether prints” blir brukt for å manipulere prisen på Bitcoin. Disse handelsmennene bestiller store partier Tether før de skrives ut og vil dumpe dem på markedet.

Når det er sagt, er det flere grunner til at handelsmenn fortsatt velger Tether:

 • Merittliste: Hovedfunksjonen til en stablecoin er å opprettholde en prispinne, og for det formål har Tether klart å beholde dette forholdet 1: 1. Dette skjer til og med gjennom noen av de mest ustabile handelsmiljøene i 2017 og 2018.
 • Likviditet: Det er ingen tvil om at Tether har den høyeste likviditeten blant stallmyntene. Det er den eneste stabile mynten som for tiden sitter blant de 100 beste i markedsverdi. Dette betyr at det er enkelt for deg å handle massive blokker av Tether med veldig lite glidning.
 • Utvekslingsstøtte: Litt relatert til punktet ovenfor, er utvekslingsstøtten for Tether uovertruffen. Ingen andre stablecoin er oppført på dette antallet børser.
 • Fiat-konvertering: Når det gjelder å konvertere USDT tilbake til fiat, kan det gjøres enkelt på Tether. De kan overføre midlene til deg gjennom tradisjonelle bankmidler.

Så du må veie opp fordeler og ulemper når det gjelder Tether. Hvis du bestemmer deg for å bruke Tether, vil du sannsynligvis ønske å holde dem utenfor børsene. Vi har en liste over de beste Tether-lommebøkene hvis du liker det.

USD-mynt (USDC)

USD Coin er den nest største stablecoin etter markedsverdi, og sitter i 32. posisjon totalt.

Det er ikke så overraskende at siden lanseringen i september 2018 har det vokst så raskt siden det ble opprettet av Center Consortium, som er et samarbeid mellom Coinbase og Circle Internet Financial.

Coinbase burde være kjent for deg, og Circle er et blockchain holdingselskap støttet av Goldman Sachs som også eier Poloniex-børsen.

USD Coin Consortium

USD Coin Consortium. Bilde via Coinbase-blogg

USDC støttes også på 1: 1 basis av fiat valutareserver, og sperrekontoer blir regelmessig revidert for å sikre at de riktige reservene holdes. Og selvfølgelig, når det er utstedt av Coinbase, er det ganske enkelt å løse inn USDC for fiat og få det overført til bankkontoen din..

Teknisk sett ble USDC utstedt på Ethereum blockchain. Dette betyr at dette er ERC20-tokens og derfor enkelt kan integreres med alle smarte kontrakter som er kodet på samme blockchain.

Selv om mynten virker troverdig, forblir den sentralt kontrollert, og du må stole på Coinbase og Circle, men med gjennomsiktigheten gir de mynten det virker lettere å stole på her enn den gjør med Tether.

De viktigste fordelene med USD-mynten inkluderer følgende:

 • Sterke bakmenn: Med Coinbase og et Goldman Sachs-basert selskap som støtter denne stablecoin, har den noen ganske anerkjente utstedere.
 • Fullt støttet: USD-mynten er fullt støttet av fiat-innskudd og har også regelmessige revisjoner.
 • Omdannelse & Uttak: For de med USA-baserte Coinbase-kontoer, kan du enkelt bare konvertere USD-mynten til USD i dashbordet ditt. Deretter kan du ta ut penger ved hjelp av Coinbases tradisjonelle fiat-banksystemer.
 • Utvekslingsstøtte & Likviditet: Du har sterk støtte for token på en rekke børser. Dette betyr at det ikke er sannsynlig at likviditet vil være et problem.
 • Lommebokstøtte: Gitt at dette er et ERC20-token, er det en rekke lommebøker som støtter det.

TrueUSD (TUSD)

TrueUSD ble lansert i januar 2018 og har raskt blitt en av de mest pålitelige stallmyntene. Årsaken er den fullstendige gjennomsiktigheten til TrueUSD og morselskapet TrustToken. Som Tether & USDC holder TrueUSD fiat-valutaen i et forhold på 1: 1 av reserver til digitale mynter.

I motsetning til Tether, gir TrueUSD fullstendig informasjon om hvor mye USD som holdes i reserve. TrueToken er i partnerskap med regnskapsbyråer og banker, og disse tredjeparter gir regelmessige revisjoner og rapporter om reservebalansen. Og snart vil handelsmenn få tilgang til et dashbord som gir et øyeblikksbilde av USD-reserver i sanntid for TrueUSD.

Hvordan TrueUSD fungerer

Hvordan TrueUSD fungerer. Bilde via Trust Token Blog

Alt dette har ført til en rangering på 38 når det gjelder markedsverdi for TrueUSD, noe som gjør den til den tredje mest verdifulle stablecoin. Det er også rimelige nivåer av likviditet og et ganske anstendig team bak prosjektet.

To unike funksjoner som gjør at TrueUSD skiller seg ut for meg er følgende:

 • Innløsninger med ett klikk: Dette lar brukerne bytte TrueUSD mot fiat med bare ett klikk. TrueUSD kan også investeres på flere plattformer for en sunn årlig avkastning.
 • Fiat-støtte: Bortsett fra bare å støtte amerikanske dollar, har Trust Token også TrueAUD, TrueCAD og TrueGBP, med andre valutaer og gull planlagt i fremtiden.

TrueUSD er også et ERC20-standardtoken som betyr at du kan lagre det i et antall kompatible lommebøker når du har fått det ut av børsene..

Paxos Standard (PAX)

Paxos har eksistert som et selskap siden 2012, og de begynte som en børs og driver fremdeles itBit-sentralen med base i Singapore.

I 2015 har de utstedt et tillitscharter med begrenset formål i staten New York, og etablerte det som det første selskapet godkjent og regulert for å tilby kryptoprodukter og tjenester der. Dermed fulgte lanseringen av PAX-mynten i september 2018.

Som de andre diskuterte har Paxos Standard fiat-valuta i forholdet 1: 1 til PAX-mynter. Den har månedlige revisjoner av reservesaldoen for å sikre at den samsvarer med mengden PAX i omløp. PAX er den 56. største kryptovalutaen etter markedsverdi og den femte største stablecoin.

Paxos standardfordeler

Hovedfordelene ved å bruke Paxos Standard. Bilde via Paxos nettsted.

PAX er notert på over 70 børser, så det er enkelt å bruke, og selvfølgelig, siden Paxos eier itBit-børsen, kan du alltid handle der og deretter kunne ta ut andre kryptovalutaer til PAX umiddelbart og uten gebyrer. Paxos tilbyr også brukerne muligheten til å opprette en konto hos Paxos og umiddelbart konvertere PAX til fiat.

I likhet med TrueUSD og USD Coin ble dette utstedt på Ethereum blockchain, og tokens ble også revidert av Nomic Labs som er en respektert smart kontraktsrevisor. Dette betyr at ikke bare myntene har full støtte, men de er også sikre.

Ulempen med PAX er de nylige rapportene som selskapet har gjorde det vanskelig for noen brukere å ta ut PAX, til og med gå så langt som å avslutte kontoer. Så vurder risikoen og husk at i likhet med USDC er PAX en sentralisert stablecoin og din skjebne er i hendene på Paxos.

Gemini Dollar (GUSD)

Akkurat som Paxos Standard ble Gemini Dollar lansert i september 2018. Den ble opprettet av Gemini Exchange, men har ikke sett samme nivå av popularitet som PAX eller andre stallmynt. Det er for øyeblikket på 283-spot basert på markedsverdi.

GUSD blir regelmessig revidert, så de har gitt gjennomsiktighet for mynten, som er støttet 1: 1 av fiat-valuta holdt i State Street Bank. Gemini Exchange tilbyr også FDIC-forsikring på produktet innenfor angitte grenser.

GUSD Stablecoin

Bruk saker til GUSD & Hovedtrekk.

GUSD har også blitt revidert av BPM LLP, et vel ansett firma med base i New York. Fordelen med dette er at det vil sikre at midlene i balansen i kontoene deres alltid vil være like store som beløpet for utestående GUSD.

GUSD er notert på flere dusin børser, men nesten hele volumet forekommer på ti børser. Selvfølgelig kan du alltid bruke Gemini Exchange til raskt å bytte GUSD mot fiat, men innløsninger er helt i hendene på Gemini.

Faktisk har det vært rapporter her, ligner på Paxos, at innløsning av GUSD har vært vanskelig for noen brukere, og at det har vært tilfeller der kontoer har blitt stengt.

MakerDAO Stablecoin (DAI)

Dette er uten tvil en av de mest interessante stallmyntene som for tiden er på markedet. Dette er på grunn av det faktum at det er den eneste “desentraliserte” stablecoin som tilbys. Den utstedes ikke av en sentral myndighet som har kontroll over den.

Enda mer overraskende, DAI stablecoin bruker ikke en gang fiat-valuta for å støtte stablecoins. Den bruker smarte kontrakter og støttes av sikkerhetsgjeld i kryptovaluta.

DAI opprettes ved å låse Ethereum i en gjeldsposisjon med sikkerhet, som er en smart kontrakt som holder din eierandel, oppretter DAI og kan låses opp senere med DAI. Hvis du vil ha mer oversikt over hvordan det fungerer, kan du lese vår komplette DAI-stablecoin-oversikt.

DAI stablecoin ble bygget av MakerDao-teamet på Ethereum blockchain og er som sådan desentralisert, sikker og verifiserbar. Du trenger ikke å stole på noen revisjoner eller uttalelser for å bekrefte at DAI er støttet. Dette kan alt bekreftes på blockchain.

DAI Stablecoin

Hvordan DAI vedlikeholder pinnen. Bilde Kilde

Gitt volatiliteten til Ethereum, var det tvil om hvor godt dette ville fungere, men så langt har det fungert veldig bra, og selv om prisen på Ethereum falt mer enn 80% i 2018, var DAI i stand til å holde pinnen. Og alt dette skjedde med en helt desentralisert og pålitelig stablecoin.

Bortsett fra alle disse fordelene, er DAI også likt av handelsmenn og er ganske populær. Det er anstendige volumnivåer over en rekke børser, inkludert slike som Coinbase Pro og Fatbtc. Når du har din DAI, kan den enkelt lagres i hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok.

Så høres bra ut, men er det noen ulemper?

Vel, gitt at DAI ikke er utstedt av en sentralisert myndighet, er det ingen rask og enkel måte for deg å konvertere den tilbake til fiat-valuta. Du må først bytte den mot Bitcoin eller annen kryptovaluta og deretter selge kryptoen og trekke fiat. Dette kan selvfølgelig medføre handelsavgifter.

Topptips: &# 128175; Gitt at Coinbase Pro lister opp så vel DAI som USDC, hvorfor ikke bytte den ene for den andre og ta ut penger fra myntene på Coinbase?

STASIS EURS (EURS)

Ikke alle stablecoins er støttet av amerikanske dollar, og STASIS EURS er en av dem, støttes på 1: 1 basis av euro. Det er rangert som nummer 150 etter markedsverdi, noe som gjør den større enn Gemini Dollar (GUSD).

EURS ble introdusert i september 2018 og har vokst i jevnt tempo. Den har fullstendig gjennomsiktighet, med kontosaldoer kontrollert daglig av en tredjepart, sammen med ukentlige verifikasjoner og kvartalsvise revisjoner som utføres av et av de fire store regnskapsbyråene..

Stasis EURS Stablecoin

Mekanikk for Stasis Stablecoin. Bilde via Stasis

Selvfølgelig er det en ulempe med denne stablecoin, og det er utvekslingsstøtte.

For øyeblikket er det bare tre børser du kan bytte dette tokenet på. Disse inkluderer HitBTC, Ethfinex og DSX (som ikke er virkelig anerkjente). Dette betyr at å konvertere EURS tilbake til fiat vil være ganske vanskelig.

Videre er volumet på disse børsene mye mindre enn de andre myntene vi har oppført ovenfor. Dette betyr at du kan slite med å utføre store blokkordrer av dette tokenet.

Singapore dollar kurs (SGDR)

SGDR er et ganske nytt prosjekt som digitaliserer Singapore-dollar. Som andre stablecoins har den 1: 1-støtte, men i dette tilfellet er den første valutaen som brukes til å støtte digital SGDR Singapore dollar.

Gitt det store antallet blockchain-oppstart som dukker opp i Singapore, er det ikke overraskende å se en stablecoin støttet av Singapore-dollar.

Mynten ble opprettet av blockchain startup Rate og ble lansert i januar 2019. For tiden i alfafase selges SGDR bare til akkrediterte investorer. Og siden støtteselskapet har tatt beslutningen om å bare liste tokenet med anerkjente markedsoperatører, er det ikke oppført på noen av kryptovaluta-børsene og har ikke blitt rangert av CoinMarketCap.

SGDR myntmekanikk

Kjøp og innløsning av SGDR-mynten

Stabiliteten til Singapore-dollar gjør det historisk sett til et godt valg for en stablecoin, men uten tilgang for detaljhandlere er vi ikke sikre på hvilket formål SGDR vil tjene.

Vi vil holde et øye med denne stablecoin og oppdatere deg i fremtiden med nye utviklingstrekk.

Konklusjon

Der har du det, listen over åtte av de beste stallmyntene som for tiden er på markedet. Da de fleste stablecoins er ganske like, lurer du kanskje på hvilken du skal bruke …

Det avhenger virkelig av dine egne preferanser og din toleranse for risiko. Noen av stallmyntene ser ut til å ha større risiko enn andre. Du kan også velge basert på den enkle konverteringen fra stablecoin til fiat-valuta, samt likviditeten i dette tokenet..

Alle stablecoins oppført oppfyller kravet om å holde en pinne og vil fungere bra for handelsmenn som leter etter et fristed fra volatilitet..

Tether er fortsatt den mest populære stablecoin, men har sine transparensproblemer. USD-mynten fra Coinbase and Circle er også populær, men du må godta sentraliseringen av mynten. For de som ønsker å forbli helt desentralisert, er DAI-mynten et utmerket alternativ.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map