Bevis på forbrenning forklart – en alternativ kryptokonsensusalgoritme

Det kan ikke benektes at blockchain-teknologi er en oppfinnelse som kan være skjebnebestemt til å forandre verden på måter vi ikke engang har begynt å forestille oss.

En kritisk del av en hvilken som helst blockchain, som kreves for at den skal fungere skikkelig, er en slags konsensusalgoritme som både sikrer blockchain og sørger for at den fungerer effektivt.

En konsensusalgoritme tjener flere formål, hvorav to er å beskytte mot manipulasjon og sikre gyldigheten av transaksjoner. For tiden er de mest brukte konsensusmekanismene kjent som Proof-of-Work (PoW), som er Bitcoin konsensusprotokoll, og Proof-of-Stake (PoS), som brukes av Peercoin og Dash

Det utforskes alternative konsensusmekanismer, og en av disse kalles Proof-of-Burn (PoB). I proof-of-burn-mekanismen er brukerne pålagt å “brenne” eller gjøre permanent utvunnet PoE-kryptovaluta..

Når PoW-myntene blir brent, mottar brukeren mynter eller tokens fra en alternativ kryptovaluta, eller i noen tilfeller andre gruvedrift på nettverket

Bevis for forbrenning på jobben

Så, proof-of-burn fungerer på en ganske enkel måte. Gruvearbeiderne av PoB-mynter vil sende mynter til en ubrukelig adresse (også kalt en “spiseadresse”), Og tar dem for alltid ut av sirkulasjonen eller brenner dem. Disse transaksjonene er registrert på blockchain, og sørger for at det er et nødvendig bevis på at myntene ikke kan brukes igjen, og brukeren som brente myntene får en belønning

Ideen om bevis for brenningskonsensus er at brukeren som brenner kryptovalutaen, viser en langsiktig forpliktelse til mynten ved å brenne ettersom de tar et kortsiktig tap i bytte mot en langsiktig gevinst. Brenning av mynter blir også sett på som mindre ressurskrevende av noen, faktisk er ressursen som brukes personens vilje til å utsette fortjenesten.

Over tid fortsetter brukeren av en Proof-of-Burn-mynt å motta belønninger, enten øke sin innsats av alternative mynter, eller tjene større privilegier for gruvedrift på nettverket. På denne måten, jo flere mynter brent av en bruker, jo større sjanse har de for å lykkes med å utvinne neste blokk, og øke belønningen ytterligere

Det er noen måter å implementere en konsensusmekanisme for bevis på forbrenning. I noen tilfeller kan en eksisterende Proof-of-Work-mynt, vanligvis Bitcoin, brennes i bytte mot PoB-mynten. I andre tilfeller er det den faktiske PoB-mynten som blir brent for å få økt gruvedrift.

På omtrent samme måte som kostnadene ved gruvedrift av Bitcoin øker over tid i form av maskinvare- og strømkostnader, øker også kostnaden for å bryte en PoB-mynt over tid ettersom flere mynter må brennes for å opprettholde de samme oddsen for å bli valgt til min neste blokk

Spiseren adresserer

Eater Adresse Bevis for forbrenning

Spiseadressen er ganske enkelt en adresse som brukes til å lagre mynter som aldri kan brukes igjen, eller brente mynter. Mens de fleste offentlige adresser genereres fra en privat nøkkel, og den private nøkkelinnehaveren da har tilgang til mynter sendt til den adressen, er en spiseadresse en tilfeldig generert adresse som ikke er tilknyttet en privat nøkkel..

Fordi det ikke er noen tilknytning til en privat nøkkel, og det ikke er noen måte å generere en privat nøkkel fra en offentlig adresse, er det ingen måte å få tilgang til eller bruke mynter sendt til spiseadressen. Hvis du vil se det i aksjon, her er en spiseadresse som har mer enn 100 000 dollar i Bitcoin i skrivende stund. Disse Bitcoin er utilgjengelige nå, og er i utgangspunktet borte for alltid, selv om de forblir i den beregnede forsyningen

Bevis på brennfordeler

Et argument fremsatt for bevis for brenning er at det oppmuntrer til en langsiktig forpliktelse og tidshorisont for et prosjekt. Dette skaper teoretisk større prisstabilitet for mynten ettersom langsiktige investorer er mindre sannsynlig å selge eller bruke myntene sine.

Proof-of-Burn sies også å være bedre enn bevis på arbeid for å sikre at mynter distribueres på en rettferdig, desentralisert måte. Kontraster dette med bevis på gruvedrift, hvor vi alle har sett hvordan økningen av ASIC-gruvedrift kan føre til større sentralisering av gruvedrift.

Bevis på ulemper ved forbrenning

Mens bevis på brennere sier at det ikke bruker ressurser, hevder kritikere at brannsikkerhet involverer ressursavfall i like mye som ressursene som brukes til å generere de brente myntene er bortkastet..

Det er også et problem som ligner på konsensusbevis, hvor de som har mange mynter fortsetter å samle et enda større antall mynter. Det er de rike blir rikere problemet.

Brannsikkerhet har også blitt kalt en høyrisikoprotokoll, da det ikke er noen garanti for at en bruker noen gang vil gjenvinne hele verdien av mynten som blir brent

Kryptovaluta ved bruk av bevis på forbrenning

Det er flere eksempler på mynter som bruker proof-of-burn, og det blir stadig mer populært som et valg av en konsensusprotokoll. Sannsynligvis er det mest kjente eksemplet på en PoB-mynt Motpart (XCP), som bruker PoB til å frø tokens. Bitcoin blir sendt til en ubrukelig adresse, og brukerne mottar motpartstokener i retur.

Det er andre som Slimcoin (SLM), som brenner mynter som gruvedrift og konsensusmekanisme, og Utløsere (TRIG), som er basert på motpartprotokollen

For å konkludere

Proof-of-burn er en ny metode for å oppnå konsensus om blockchain, og gitt sitt løfte om å opprettholde desentralisering, og mangel på ressurskrevende mekanisme, kan det bli stadig mer brukt.

Noen prosjekter har allerede brukt myntforbrenning bare som en måte å bidra til å stabilisere og øke prisen på tokens, noe som gjør dem mer attraktive for investorer..

Har noen av dere kjøpt noen Proof-of-Burn-kryptokurver? Tror du PoB er bedre enn andre konsensusmetoder som bevis på arbeid og bevis på innsats? Jeg vil gjerne høre tankene dine.

Bilder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me