Bidao anmeldelse: Binance Chain Based DeFi Stablecoin

Bidao (BID) bygger en desentralisert Proof-of-Stake blockchain, som også vil omfatte en sikkerhetsstøttet stablecoin som ligner på DAI stablecoin.

De hevder å være en one-stop shop for desentralisert økonomi (DeFi) -applikasjoner, og i den første lanseringen vil de bruke Binance-kjeden for bosettingslaget. Dette betyr at brukerne i utgangspunktet vil kunne samhandle med andre kryptoassets i Binance-kjeden.

Kan imidlertid dette prosjektet virkelig være klarert og er det verdt å vurdere?

I denne Bidao-gjennomgangen vil jeg svare på akkurat det. Jeg vil se på teknologien, teamet og brukssaken samt det langsiktige potensialet for Bidao-bidragsytere.

Er BAI en annen DAI?

På noen måter ser det ut til at BiDao prøver å replikere suksessen MakerDAO hadde med sin desentraliserte stablecoin DAI. Men i stedet for å bruke Ethereum blockchain bruker Bidao Binance blockchain. Når man ser på Bidao-modellen, er det tydelig at den er ganske lik modellen som ble brukt av MakerDAO for DAI før den ble multi-collateralized.

BiDao salgspoeng

Store salgssteder i BiDao

Ser jeg tilbake på opprinnelsen til DAI, ble den opprettet for å bruke smarte Ethereum-kontrakter som en desentralisert algoritmisk stablecoin. Den bruker ETH som sikkerhet og MKR som styretegn.

Ta en titt på det foreslåtte Bidao-systemet. BAI stablecoin er også en desentralisert algoritmisk stablecoin, men basert på Binance-chain smarte kontrakter. Den bruker BNB som sikkerhet og BID som styringstoken. Dette systemet er bemerkelsesverdig likt MakerDAO-systemet.

Det er imidlertid noen forskjeller, som vi vil se nedenfor.

Forstå Bidao Chain

Den nye blockchain som ble bygd av Bidao, vil bruke et system som ligner på MakerDAO i begynnelsen, men til slutt vil det forvandles til et system som er mer egnet for desentralisert finansiering (DeFi) ettersom det utvides til å inkludere mange kryptovalutaer som potensiell sikkerhet for Collateralized Debt Positions (CDPer) som vil bli opprettet med Binance-kjeden smarte kontrakter.

I Bidao-systemet er det tre forskjellige tokens som er nødvendige. Den første er styring og staking token, Bidao eller BID. Den andre er stablecoin BAI, som vil bli utbetalt fra smarte kontrakter.

Den tredje er BNB-mynten fra Binance, som skal brukes som sikkerhet og holdes i smarte kontrakter. Til slutt vil dette tredje token utvide seg til å omfatte en rekke forskjellige blockchain-kryptokurver som vil kunne brukes som sikkerhet i Bidao-systemet.

BiDao Token Typer

BiDao Chain Cross Communication & BiDao-tokens

I tillegg til opprettelsen av CDP-er, vil det også være mulig for brukere å holde og stake BID-tokens. Dette vil tillate brukere å hjelpe med konsensus for nettverket og bli belønnet med passiv inntekt. For tiden er avkastningen for staking satt til 3% årlig.

BAI-token er et desentralisert algoritmisk stablecoin som utbetales når du lager en CDP og er knyttet til den amerikanske dollaren på 1: 1-basis. Opprinnelig kan CDP-er bare opprettes med Binance-kjeden BNB som sikkerhet.

Men til slutt vil Bidao bli stadig mer blockchain agnostiker, integrere en rekke blockchains og realisere visjonen om å bli en blockchain agnostisk DeFi-applikasjon. De første trinnene mot dette har skjedd med integrering av Chainlink og Bidao i mars 2020.

Betydningen av Chainlink

For å opprettholde sikkerheten når du når konsensus, er blockchains bare i stand til å bruke data som allerede er lagret i blockchain for å behandle beregninger. Selvfølgelig kan en blockchain gjøres mer effektiv og nyttig når den kan få tilgang til og bruke data og systemer som ikke er en del av nettverket, også kalt ressurser utenfor kjeden..

Blockchains har kommet rundt sikkerhetsproblemene ved å bruke off-chain data ved bruk av digitale agenter kjent som orakler. Disse oraklene kan koble seg til off-chain-systemer eller data og trekke det inn i en smart kontrakt, og / eller utføre handlinger i det eksterne systemet basert på instruksjoner kodet i smartkontrakten. For at oraklene skal fungere riktig, er det nødvendig at både eksterne data og levering av dataene er like sikre og pålitelige som blockchain i seg selv.

BiDao Chainlink

BiDao & Chainlink integrasjon. Bilde via Twitter

Gå inn i Chainlink (LINK), et desentralisert orakelnettverk. Det gir desentralisering på sitt orakelnivå og ved datakilden. Gjennom bruk av flere noder for hvert orakel beskytter Chainlink mot at et enkelt orakel blir et feilpunkt for nettverket. På samme måte brukes flere datakilder for å forhindre at én datakilde leverer falske data.

Bassenget av sikkerhetsanmeldte, Sybil-resistente, uavhengige operatører hos Chainlink har vokst kontinuerlig, for øyeblikket nummer 30, med hver en omfattende PoS-nodeoperasjonserfaring.

I tillegg til sitt arbeid med Bidoa, har Chainlink jobbet med mer enn 120 forskjellige prosjekter. Disse prosjektene har rekkevidde for bedriftsstørrelse og brukssaker, og har kommet fra spill, forsikring, finans og andre sektorer.

For DeFi-applikasjoner har Chainlink 29 forskjellige datastrømmer, som brukes av mange av de ledende Ethereum dApps. Hver node henter dataene sine fra en samling av syv høyt ansette API-leverandører av dataaggregering.

Dataene som leveres av hver, samles for å opprette et enkelt datapunkt, som deretter oppdateres på kjeden regelmessig basert på spesifikke intervaller som er programmert i smarte kontrakter. Disse feeds gir dApps muligheten til å bruke desentraliserte og nøyaktige markedsdata om priser som er redundant sikret av oraklet.

Bruke Chainlink for å sikre Bidao CDPer

Chainlink har allerede orakler som produserer prisdata for BTC / USD, ETH / USD og LINK / USD, og ​​Bidao bruker disse dataene som en pålitelig datafeed for å støtte bruken av BTC, ETH og LINK som sikkerhetskilder for å støtte BAI stablecoin . Ved å bruke data generert av Chainlink oracle garanterer Bidao at det har prisstrømmer som er desentraliserte, sikre, nøyaktige og pålitelige.

Chainlink Oracles

Chainlink Smart Contract Oracles. Bilde via Chainlink

Når det gjelder prisstrømmene BTC / USD og ETH / USD, består datakildene av 21 uavhengige og svært sikre desentraliserte orakler. I tilfelle LINK / USD-data er det 7 orakler.

Selv med bare 7 orakler er det sikret at prisstrømmen gjenspeiler bred markedsprisfunn som inkluderer alle de globale likviditetskildene. Dette mangfoldet beskytter Bidao mot markeds- og orakelmanipulering, inkludert handlinger der lave likviditetsutvekslinger blir angrepet for å gi falske prisdata.

Bidao første mynttilbud

Et problem med BID- og BAI-tokens er mangelen på noteringer på offentlige børser, men det er planlagt å endre seg ettersom Bidao har skaffet inn midler gjennom et første mynttilbud som startet i tredje kvartal 2019 og vil avsluttes i tredje kvartal av 2020.

ICO tilbyr 1,95 milliarder tokens til en fast pris på $ 0,01 per token som vil gi Bidao $ 19,5 millioner. Å holde BID-tokens under ICO gir 30% innsatsstyrke, som vil falle til 3% når ICO er fullført.

For å kjøpe BID-tokens i løpet av ICO-perioden, må brukere opprette en konto hos Bidao, som inkluderer å oppgi e-postadressen. Maksimum BID som en person kan kjøpe er 1 million BID eller 10 000 dollar verdt.

BiDao ICO-fond

Distribusjon av BiDao-midler fra ICO. Bilde via papir

Betaling kan skje via bankoverføring i USD eller ved hjelp av BTC, ETH eller LTC. Tokens vil bli holdt på brukerkontoen til ICO avsluttes i tredje kvartal 2020, hvoretter tokens overføres til brukernes lommebok ikke mer enn fire uker etter slutten av ICO.

Merk at innbyggere i følgende land ikke har lov til å delta i denne ICO: Folkerepublikken Kina, Singapore, De forente stater, Canada, Hong Kong, Sør-Korea, Afghanistan, Krimhalvøya, Cuba, Eritrea, Gazastripen, India, Iran, Irak, Kosovo, Libanon, Libya, Myanmar, Palestina, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Syria, Venezuela, Jemen, Nord-Korea.

Bidao satser på belønninger

I tillegg til å være styringstoken for Bidao blockchain, er BID-token også den innsatsmynten som gir konsensus til dette Proof of Stake-systemet. Det gir innehavere av BID-tokens muligheten til å generere passiv inntekt ved å motta innsatsbelønninger.

BiDao innskuddsbelønninger

Fordeling av innsatsbelønninger basert på bidrag

I løpet av ICO-perioden er innsatsstyrken til BID-tokens så høy som 50%, men når ICO er fullført i tredje kvartal 2020, vil den årlige prosentvise avkastningen for innsats falle til 3%. Det er fortsatt mye mer enn du kan få i disse dager fra de fleste sparekontoer og obligasjoner.

For å satse BID er alt som trengs noen BID-tokens og den offisielle Bidao-lommeboken. Når tokenene er overført til lommeboken, vil belønningene bli utbetalt innen 12 timer. Det er ikke nødvendig å samle inn denne belønningen, den blir automatisk deponert på lommebokadressen der BID-tokens oppbevares.

Bidao Technology Stack

Det er en rekke mekanismer som ligger til grunn for Bidao-kjedeteknologien. La oss se på dem skal vi?

Bosettingslag

På samme måte som MakerDAO satte opp sin blockchain med Ethereum som bosettingslag, er Bidao opprettet med Binance-chain som avviklingslag for blockchain.

I stedet for å bruke ETH som sikkerhet i Bidao-systemet, brukes Binance Coin (BNB) som sikkerhet. Skaperne av Bidao mener det er en rekke fordeler med å bruke BNB i stedet for ETH som sikkerhet for deres system.

  1. På Ethereum blockchain brukes ETH primært til kodeutførelse i stedet for som en butikk med verdi. BNB kan derimot brukes som en verdilager, og den blir regelmessig brent av Binance Exchange, noe som gjør den mer verdifull for innehavere..
  2. Binance-chain er fokusert på hastighet og pålitelighet som et oppgjørslag, noe som gjør den ideell til det formålet. Ethereum er utmerket for å utvikle smarte kontrakter og dApps, men er treg og trenger mye minne, pluss at det ikke skaleres bra.
  3. Binance-chain kan enkelt bruke sidekjeder, noe som betyr at smart kontraktsfunksjonalitet kan settes ut på sidekjeder mens du fremdeles bruker Binance-chain som oppgjørslag.

Bevis på stavskonsensus

Konsensusmekanismen som brukes av Bidao-kjeden er delegert bysantinsk feiltoleranse bevis på innsats (dBFT PoS). Denne typen konsensus er i stand til å støtte tusenvis av transaksjoner per sekund.

BID-token er staken for kjeden, og den vil ha en årlig belønning på omtrent 3%. Med dBFT PoS konsensusmekanismen blir innsatsen lettere for brukere som bare trenger å plassere BID i den offisielle lommeboken for å begynne å motta belønninger.

Cross Chain Communication

Et av de viktigste behovene for at Bidao-kjeden skal lykkes, er dens evne til å kommunisere effektivt med andre blokkjeder. I begynnelsen var dette begrenset til Binance-chain, men med den nylige integrasjonen med Chainlink er det nå to kjeder tilgjengelig for Bidao.

I løpet av de kommende månedene og årene vil flere blockchains bli lagt til, noe som vil gjøre det mulig for brukere å opprette sikkerhetsgjeldsposisjoner ved hjelp av mange forskjellige kryptovalutaer..

En stablecoin

BAI stablecoin vil bli utbetalt for alle CDP-er som er opprettet, og den kan brukes akkurat som enhver annen digital valuta. Viktigst, som en stablecoin vil den opprettholde en 1: 1-pinne til den amerikanske dollaren, og fjerne volatiliteten som er forbundet med de fleste kryptovalutaer..

BiDao stabilitetsmekanisme

Hvordan BAI holder stabiliteten. Bilde via BiDao-papir

Pinnen vil bli holdt ved hjelp av modifikasjoner av et internt stabilitetsgebyr, som er gebyret som betales for å lukke en CDP og trekke sikkerhet fra systemet. I tilfelle der BAI blir verdt mindre enn $ 1, vil stabilitetsavgiften øke for å gjenopprette likevekt, og i tilfelle der BAI er verdt mer enn $ 1, vil stabilitetsavgiften reduseres for å gjenopprette likevekt.

Bidao-teamet

Administrerende direktør i Bidao er Bastian Aigner og ifølge LinkedIn-profilen hans har han vært hos Bidao siden februar 2018. Han er imidlertid ikke oppført som en grunnlegger for prosjektet, og det er uklart om han faktisk er grunnleggeren eller ikke.

Det er tydelig at han fortsatt er ganske ung, ettersom han fortsatt fullfører sin datavitenskap fra det tekniske universitetet i München. Bortsett fra dette har han tidligere vært medstifter av Crococoding, et nettsteddesignfirma, og har vært Apple WWDC Student Scholarship-vinner tre ganger.

CTO på Bidao er Brian Condenanza, innfødt i Argentina og nåværende bosatt i USA, hvor han nylig fullførte en bachelorgrad i bedriftsøkonomi. Han begynte i Bidao i august 2019 og er også et rådgivende styremedlem i IDACB. I 2018 var han FNs ungdomsforsamlingsdelegat for hjemlandet Argentina.

BiDao-teammedlemmer

Bidao-teammedlemmer (fra venstre): Aigner, Condenanza, Kurpiers, Zhang

CMO på Bidao er Caroline Kurpiers, som ble med i prosjektet i september 2019. I tillegg til sin rolle i Bidao jobber hun også for Accenture i Strategy Consulting, og gir henne omfattende erfaring som hun også bringer til Bidao. Hun har en mastergrad i ledelse og teknologi fra Technical University Munich.

COO og leder for Asia Development for Bidao er Xiaolong Zhang. Vi kunne ikke finne ytterligere informasjon ettersom LinkedIn-profilen hans var utilgjengelig.

Konklusjon

Faktisk er BiDao-prosjektet MakerDao i Binance-kjeden. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og Bidao gir noen fordeler ved å bruke Binance-chain som sitt Settlement Layer.

Det er også rettet mot desentraliserte finansieringsapplikasjoner gjennom integrering av flere blockchain-tokens for bruk som sikkerhet. Om dette vil lykkes på lang sikt gjenstår åpenbart å se, ettersom prosjektet fremdeles er i veldig tidlige stadier.

En kritikk noen har kommet med på prosjektet er den årelange ICO, som er unødvendig lang i noen. Begrunnelsen bak det lange token-salget er den nye modellen som brukes, kalt Power Stake Token Sale.

I denne modellen er tidlige investorer i stand til å begynne å satse umiddelbart og motta dramatisk økte belønninger. Det er i utgangspunktet en måte å generere tidlig interesse for det som ellers sannsynligvis vil være et oversett prosjekt.

For $ 0,01 per BID er det ikke dyrt å komme inn tidlig på denne ICO og generere de større innsatsbelønningene som tilbys for tidlige investorer. På den annen side er det heller ingen garanti for at prosjektet vil være i stand til å få trekkraft når ICO avsluttes.

Med mangel på konkret informasjon bortsett fra Whitepaper og Tokenoffer-dokumentet (som egentlig er det samme dokumentet uansett), er vi ikke helt sikre på prosjektets langsiktige utsikter, men du bør gjøre din egen undersøkelse for å avgjøre om BiDao kan passe. dine egne investeringsmål.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me