Binance USD gjennomgang: Komplett guide til BUSD Stablecoin

Binance USD er en dollarstøttet stablecoin som støttes av Binance, en av verdens største kryptovaluta-børser. Det har faktisk vært mye interesse for denne mynten.

Stablecoin-markedet er imidlertid ganske mettet akkurat nå. Det er en hel rekke like attraktive dollarstøttede alternativer støttet av børser, trust og banker. Det er også en rekke desentraliserte varianter som tar markedet med storm.

Så, med så mye konkurranse, bør Binance USD vurderes?

I denne Binance USD-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også gi deg det du trenger å vite om teknologien, samt noen tips når det gjelder bruk av BUSD.

Hva er BUSD?

Binance USD (BUSD) er en stablecoin som er støttet og sikkerhetsbelagt av amerikanske dollar. Det gir brukerne muligheten til å handle med andre digitale og blockchain-baserte eiendeler samtidig som volatilitetsrisikoen minimeres.

BUSD ble opprettet med den hensikt å forbedre det desentraliserte økonomiske økosystemet gjennom bruk av et friksjonsfritt globalt nettverk som gjør at digitale eiendeler i økende grad gir tilgjengelighet, fleksibilitet og hastighet til transaksjoner.

Hva BUSD

Hva er Binance USD? Bilde via Binance

Binance USD ble utstedt som ERC-20-tokens på Ethereum blockchain. De støttes på 1: 1 basis av amerikanske dollar som holdes på amerikanske bankkontoer eid av Paxos, som er partner av Binance i dette prosjektet..

I tillegg har BUSD vært en av bare tre stablemynter som hittil er godkjent av amerikanske regulatorer, hvor de to andre er GUSD utstedt av Gemini Trust Company, og PAX, også utstedt av Paxos..

Opprinnelsen til BUSD & Ekspansjon

Binance og Paxos kunngjorde sitt partnerskap for å lage Binance USD stablecoin on 5. september 2019, og at New York State Department of Financial Services (NYDFS) hadde gitt sin godkjennelse av BUSD. Fra og med 12. september 2019 ble BUSD gjort tilgjengelig for kjøp på 1: 1 basis med USD fra Paxos.

20. september 2019 ble BUSD tilgjengelig på Binance-plattformen i handel med BTC, BNB eller XRP. Stablecoin blir revidert månedlig av regnskapsfirmaet Withum som NYDFS krever.

Hvorfor BUSD

Hvorfor bruke Binance USD. Bilde via Paxos

I løpet av de seks månedene siden lanseringen av BUSD Binance har skapt flere overbevisende grunner til ikke bare å bruke stablecoin på Binance-plattformen, men også å begynne å bruke den utenfor Binance-økosystemet. På selve plattformen har Binance utvidet handelen til å omfatte 48 forskjellige handelspar med USD.

Dette gir investorer og tradere en sjanse til å handle token mot mange av verdens beste kryptovalutaer, samt mot leveraged tokens. Binance har også lagt til en plattform som tillater kjøp og salg av ett klikk med 8 fiat-valutaer. Investorer kan gjøre det ved å bruke USD, EUR, GBP, JPY, RUB, CAD, VND og CNY med bankoverføringer eller med kredittkort.

Teknologi bak Binance USD

Binance USD ble opprettet for å være full sikkerhet med amerikanske dollar holdt på amerikanske bankkontoer på 1: 1 basis. Disse kontoene opprettes og administreres av Paxos, og blir revidert på månedlig basis som foreskrevet i New York stats forskrifter.

Eventuelle forespørsler om å kjøpe eller selge BUSD ledsages av en kontantbevegelse til eller ut av reservekontoen. Basert på disse forespørslene blir BUSD-tokens enten myntet eller brent tilsvarende.

Som et eksempel vil et kjøp av $ 1000 i verdi av BUSD resultere i at 1000 BUSD-tokens blir preget og en økning på $ 1000 i reservekontoene. På den andre siden av dette vil en innløsning på 1000 BUSD føre til at disse tokens brennes og en reduksjon på $ 1000 i reserven når amerikanske dollar blir fjernet og overført til personen som innløste tokens. I tilfelle det er noen kritisk sikkerhetstrussel, for eksempel et hack, har Paxos muligheten til å stoppe overføringen, opprettelsen eller ødeleggelsen av BUSD-tokens..

Mens Paxos kontrollerer opprettelsen og ødeleggelsen av BUSD-tokens, eksisterer det også ERC-20 smarte kontrakter som fungerer med BUSD-tokens. Disse smarte kontraktene bidrar til å gi sikkerhet for prosessen, da det fjerner behovet for tredjeparter og flytter transaksjonene til pålitelige funksjoner i blockchain-nettverket..

Binance USD-prosess

Prosess med utstedelse & Innløsende BUSD

Og siden BUSD er et ERC-20-aktivum, er det enkelt å handle tokens fordi overføring og visning av transaksjoner støttes av de fleste lommebøker og børser som støtter Ethereum.

NYDFS overvåker og regulerer BUSD i samsvar med Trust Charter. Dette sikrer at Paxos følger alle gjeldende New York-banklover i sine operasjonsprosedyrer angående BUSD. Gjeldende forskrifter krever at Paxos har midler til å fryse kontoer, og å slette kontosaldoer på frosne kontoer når det er nødvendig.

Denne forskriften følges gjennom en funksjon kalt “setLawEnforcementRole.” Denne funksjonen kan brukes hvis det er behov for å legge administrative begrensninger på den sirkulerende tilførselen av BUSD.

Fordi dette strider mot desentralisering av eiendeler, har Paxos vært veldig tydelig i å hevde at funksjonen bare er på plass for å oppfylle reguleringskrav, og for å forhindre slike ulovlige aktiviteter som finansiering av terrorisme og hvitvasking av penger. I den forbindelse har Paxos sagt at funksjonen aldri vil bli brukt med mindre det kreves av politimyndigheter.

BUSD vs. PAX?

Paxos har inngått et samarbeid med Binance for å opprette Binance USD stablecoin, men før det har de også utstedt sin egen stablecoin kalt PAX. Både BUSD og PAX støttes på 1: 1 basis av amerikanske dollar holdt i reserve på amerikanske bankkontoer av Paxos Trust Company.

Binance USD mot PAX

BUSD Sammenlignet med Paxos ’PAX Stablecoin

Binance velger å samarbeide med Paxos på grunn av deres track record i å skape en pålitelig stablecoin-løsning. Dette gjorde det langt enklere for Binance å lansere en pålitelig stablecoin for sin egen plattform og sitt økosystem.

Det er ingen blanding av USD holdt i reserve for å støtte begge stablecoins, og de brukes separat for å støtte forskjellige mål.

Nåværende tilstand av BUSD

Fra begynnelsen av mars 2020 har Binance USD vært i omløp i seks måneder. På den tiden har det vokst til å se et totalt tilbud og markedsverdi på nesten $ 200 millioner, og daglige handelsvolumer som nærmer seg $ 100 millioner. Det plasserer den på den 35. posisjonen på Coinmarketcap.com fra og med 25. mars 2020.

I følge data fra Binance var det fra og med 11. mars 2020 mer enn 40000 brukere som hadde BUSD på Binance og Binance.US, med den brukerbasen som økte med 20-30% på ukentlig basis. Det har også blitt kjøpt 416 millioner BUSD siden lanseringen av tokenet, enten det er via Binance eller Paxos, eller gjennom noen av de 45 børsene som tillater kjøp og handel med BUSD.

Binance USD-børser

Utvalg av børser som støtter BUSD

Veksten og fremdriften i BUSD stablecoin har vært ganske bemerkelsesverdig, selv om det absolutt har hjulpet å ha støtte fra Binance. Allikevel er det imponerende å vokse fra en markedsverdi på $ 17 millioner i september 2019 til $ 182 millioner i mars 2020, og det viser hvor sterkt Binance-samfunnet er, og hvordan selskapet har vært i stand til å fremme adopsjonen av stablecoin selv utenfor sitt eget økosystem.

Mens BUSD bare er nr. 35 basert på markedsverdi blant det totale universet av kryptovalutaer, er det også rangert som nr. 5 blant stablecoins. Interessant er # 4 stablecoin Paxos Standard (PAX) med en markedsverdi på $ 262 millioner. Med tanke på den imponerende vekstraten til BUSD, kan det muligens innhente PAX i løpet av den neste måneden eller to.

Etter å ha passert milepælen på 100 millioner dollar den 11. mars 2020, Binance-sjefen Changpeng Zhao kommenterte i en pressemelding:

BUSDs markedsverdi som krysser $ 100 millioner er en stor milepæl for Binance, som illustrerer det sterke behovet og bruken av alternative eiendeler i markedet. Vi ser frem til å se mer nytte gjennom kraften til stabile digitale eiendeler og betjene vår del med BUSD, en NYDFS-godkjent USD-basert stablecoin.

Teamet bak BUSD har tatt disse enorme fremskritt på bare seks måneder gjennom hardt arbeid, utvikling av nye funksjoner og partnerskap, ved å øke bruken av stablecoin både innenfor Binance-økosystemet og uten, og ved å gi markedet en solid løsning for å koble til fiat valuta og kryptovaluta.

Bruken av BUSD

Binance USD blir transaksert på Ethereum blockchain-nettverket på samme måte som ethvert annet ERC-20-token. Enhver bruker som ønsker å løse inn BUSD, kan ganske enkelt sende tokens til en Paxos-kontrollert adresse hvor tokens blir brent og det tilsvarende fiat-valutabeløpet vil bli overført fra Paxos-reservekontoer til brukerens bankkonto.

Hvordan bruke BUSD

Slik bruker du BUSD

Fordi BUSD eksisterer i en offentlig blockchain som Ethereum-nettverket, er det mulig for handelsmenn å bruke BUSD som et alternativ til fiat-valutaer. Dette betyr at brukere og bedrifter er i stand til å outsource bankbehov til Paxos gjennom BUSD. I tillegg, fordi BUSD er et ERC-20-token, kan det integreres med hvilken som helst av Ethereum-baserte dApps og smarte kontrakter..

Binance og Paxos har benyttet seg av dette i løpet av de seks månedene siden BUSD ble lansert for å legge til følgende bruksområder og funksjoner:

  • En kampanjepris for null produsenter for alle BUSD-par som handles på Binance;
  • Flere utlånsprodukter på Binance hvor BUSD kan deponeres for å tjene renter på hele 15% årlig;
  • BUSD kan brukes som sikkerhet for lån på Binance Margin Trading;
  • BUSD kan også brukes som korssikkerhet på Binance Futures-plattformen;
  • Binance har introdusert 48 forskjellige BUSD-handelspar, inkludert handel mot kinesisk yuan (CNY), russisk rubel (RUB) og vietnamesisk dong (VND);
  • Binance-plattformen har introdusert en funksjon som lar brukere umiddelbart konvertere fra flere andre stablecoins til BUSD på 1: 1-basis og uten gebyrer. Denne stablecoin-konverteringsfunksjonen kan brukes med TUSD, USDC og PAX.

I tillegg til de ovennevnte funksjonene har Binance.US også begynt å øke adopsjonen av BUSD. Den har allerede syv forskjellige BUSD-handelspar (BUSD / USD, BTC / BUSD, ZIL / BUSD, XRP / BUSD, BNB / BUSD, ALGO / BUSD og ETH / BUSD).

Det har også nylig introdusert muligheten til å sette inn USDC på Binance.US og konvertere det umiddelbart til BUSD på 1: 1-basis uten noen avgifter.

Konklusjon

Siden lanseringen i september 2019 har Binance USD vokst i bruk fra handelsmenn og investorer, samtidig som den har funnet betydelig støtte fra selskaper utenfor sitt eget økosystem. Takket være sin fullt regulerte status har det blitt ansett som en trygg bro mellom fiat- og kryptoaktiva.

I tillegg har BUSD mange fordeler for finansnæringen fra desentralisert finansiering, eller DeFi, til formuesforvaltning og kontooppgjør. Det er også global brukssøknadssøknad for betalinger takket være den raske innløsningen og pregingen som fungerer automatisk gjennom smarte kontrakter.

Den eksponentielle veksten av BUSD de første seks månedene siden lanseringen viser at markedet var klar for et alternativ til de eksisterende stallmyntene. Foruten å tilby verktøy innen Binance-børsen, kan stablecoin også brukes som et medium for verdioverføring over Ethereum- og Binance-kjedene. Binance har også indikert at full støtte for online betalinger snart kommer.

BUSD tilbyr flere fordeler i forhold til andre stablecoins, for eksempel forbedret gjennomsiktighet som et fullt regulert stablecoin. Den har også prisstabilitet, er fullstendig sikkerhetsstillet og revidert månedlig, har skalerbarhet og støttes fullt ut av Binance-økosystemet, som nesten garanterer fortsatt vekst og adopsjon.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me