Bitcoin Cash sendt til BTC-adresse? Bitcoin Cash Bandit vil hjelpe … til en pris

Det er en urovekkende trend som ser ut til å bare vokse i omfang og omfang. I økende antall sender brukerne Bitcoin Cash (BCH) til Bitcoin (BTC) lommebøker ved en feil. I noen tilfeller kan midler være gjenvinnbare. Imidlertid, i de fleste tilfeller, når pengene er sendt til feil adresse, er pengene borte. Periode. Så hvorfor skjer dette, og hvorfor så ofte?

Øyeblikksbilde av bare noen av spørsmålene om dette problemet på Stack Exchange

Forvirring forsterket

De viktigste synderne bak dette ofte gjentatte problemet koker ned til disse to problemene. Den ene er at de fleste Bitcoin- og Bitcoin Cash-lommebøker ikke kan se forskjellen mellom en BCH og en BTC-adresse. Normalt er lommebøker smarte nok til å vite om en adresse er ugyldig. For eksempel, hvis man skulle prøve å sende Ethereum til en Litecoin-adresse, ville lommeboken vite at adressen var i feil format og ville forhindre transaksjonen.

Med BTC og BCH bruker de imidlertid nøyaktig samme adresseformat. Som et resultat, hvis en bruker feilaktig forveksler de to valutaene, vil midlene fortsatt bli sendt og potensielt tapt for alltid.

Det andre problemet kan ganske enkelt være likheten mellom navnene på de to valutaene. Uerfarne brukere kunne rett og slett ikke forstå at det er en veldig signifikant forskjell mellom ‘Bitcoin’ og ‘Bitcoin cash’, og at de to ikke kan byttes ut. Tenk deg et øyeblikk om ‘USD Cash’ og ‘USD’ var to helt forskjellige valutaer. Forvirringen forårsaket ville i beste fall være påtagelig.

BCH-banditten går inn på scenen til venstre

Noen dukket opp på Reddit det siste døgnet og la ut det samme beskjed til tre Bitcoin og Bitcoin Cash-relaterte underreddits, (r / bitcoin, r / btc og r / bitcoincash) og hevdet at de med hell har gjort krav på all BCH som feilaktig ble sendt til BTC-adresser. For øyeblikket er BCH-adressen funnet her, og den har for øyeblikket 493.544 BCH. Den toal er verdt over $ 600.000 dollar.

Enkeltpersonen eller gruppen av individer som bruker Reddit-navnet bchsegwitrecover, hevder at hvis du kan gi tilstrekkelig bevis på eierskap, vil de returnere midlene til deg, minus en “restitusjonsavgift” på 30%.

Samfunnet reagerer

Samfunnsrespons på BCH-banditten har vært blandet. Noen har kalt dem en helt, en hvit hatt (som betyr hjelpsom, ikke-skjemmende) hacker, og andre kaller dem fremdeles som en svindler.

Redditor PVmining kommenterte banditten, ordtak: “Mens jeg synes det [banditten] gjorde er tvilsomt moralsk og juridisk, er det et ganske smart hack.”

c1on, som mistet penger sier: “Så jeg tapte rundt $ 1000 ved å sende bch til en Segwit btc-adresse med shapeshift. De sier at de ikke kan gjenopprette det, er det noen sjanse for det? ”

Bruker Sureshok, som virker uflaks, sier: “Jeg er på denne listen. Myntene jeg sendte var fra en børs. så jeg kan ikke signere en melding fra den innspillingen. er det riktig?”

Som banditten selv svarte: “Det er riktig. Med mindre du kan få byttet til å signere en melding til deg, vil det være vanskelig for meg å gjenopprette myntene dine. ”

Noen Redditors har uttrykt sin irritasjon over banditten og erklært at de er altfor grådige. Slik som Redditor bch_ftw, hvem sa: “Tror du virkelig innsatsen er verdt $ 200K +? Kom igjen. Ta $ 100 / t eller noe rimelig. Eller du vet, vær hyggelig og send det hele tilbake akkurat nå gratis fordi du er en god fyr som bryr deg om mennesker. Det er bare penger. Faen grådighet, mann. ”

Det ser imidlertid ut til at flertallet i stor grad godkjenner banditten. Ovennevnte kommentar av bch_ftw ble ved pressetiden nedstemt til minus 7, og viste generell misnøye fra samfunnet.

Ekte banditt, eller misforstått helt?

Adressen som inneholder de “gjenvunne” midlene viser fremdeles slik at transaksjonene er ute. Selv om det er for tidlig å fortelle, er det trygt å si at BCH-banditten er ærlig, og vil gi tilbake midler der avsenderen kan bevise eierskap. Brukere som sendte fra en sentral, er imidlertid sannsynlig heldige. De vil ikke være i stand til å gi den type bevis banditen ber om. I disse tilfellene vil banditten absolutt beholde midlene etter en så fremdeles udefinert tid.

Det som derimot er sant, er at hvis banditten var helt ondskapsfull og egoistisk, kunne de like gjerne ha gjort noe og holdt pengene helt for seg selv. Hvis banditten følger opp med løftet om å returnere minst noen av midlene, er det trygt å si at vi kan betrakte dem i det minste som en misforstått antihelt, i motsetning til en rett opp skurk.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me