Bitcoin Diamond (BCD) anmeldelse: Alt du trenger å vite

Bitcoin Diamond var en av de ekstremt kontroversielle harde gaflene til Bitcoin fra 2017.

På den tiden var det alle slags spekulasjoner om at mynten var en svindel. Noen sa at Bitcoin Diamond bare ble opprettet for å tjene penger på Bitcoin-navnet, mens andre hevdet at du kunne miste din personlige informasjon ved å hevde Bitcoin Diamond opprettet av den harde gaffelen.

Så langt er det ikke noe reelt bevis på svindel rundt Bitcoin Diamond, selv om vi vil se at pumpe- og dumphandling fra mynten kan være en realitet. La oss se dypere på hva som blir selvmerket som “Better Bitcoin”.

Historien om Bitcoin Diamond

Lanseringen av Bitcoin Diamond skjedde 24. november 2017 da Bitcoin blockchain nådde blokk 495.866. Problemet den gangen (eller et av problemene) er at grunnleggerne av Bitcoin Diamond ikke hadde gitt ut noe på det tidspunktet. Ingen whitepaper, ingen samfunn dannet, veldig lite informasjon, og så langt som noen kunne fortelle noe blockchain fordi det ikke ble utgitt noen kildekode, eller til og med en GitHub-konto på den tiden.

Bitcoin Diamond History

Bitcoin Diamond History & Veikart. Kilde: btcd.io

Til tross for alle spørsmålene rundt den nye hardfork av Bitcoin, hadde prisen i løpet av flere dager skutt opp til $ 94, noe som også var heltid for Bitcoin Diamond. Siden da har prisen sunket jevnt, selv om det har vært noen pigger, som jeg vil diskutere nærmere senere.

Teamet bak Bitcoin Diamond ga også ut kildekoden kort tid etter lanseringen, samt forbedre kommunikasjonen og bli mer aktiv på sosiale medier. Så mange av bekymringene over prosjektet som hadde merket det som svindel, ble lagt til ro.

Hvem skapte Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond deler en likhet med sin overordnede Bitcoin, og det ligger i grunnleggernes anonyme natur. Bitcoin ble opprettet av Satoshi Nakamoto, et pseudonym for en programmerer eller en gruppe programmerere. På samme måte ble Bitcoin Diamond opprettet av utviklere som bruker pseudonymer.

I dette tilfellet er det tre, hvor to identifiserer seg som “Evey” og “007”, og den tredje er helt anonym. Det ble senere nevnt at navnene faktisk henviste til utviklingsteam, og at den sannsynlige plasseringen av Bitcoin Diamond Foundation er Singapore.

Hvordan fungerer Bitcoin Diamond?

Som andre blokkeringer er Bitcoin Diamond et desentralisert nettverk som er rettet mot å gi brukerne et middel til å utveksle verdi. Fordi den ble forked fra Bitcoin, deler den likheter med foreldremynten, selv om den også har forskjeller.

En likhet er at den bruker Proof of Work-algoritmen og gruvedrift for transaksjons- og blokkverifisering. Gruvearbeidere får en belønning for å gi den datakraften som er nødvendig for å gjøre verifiseringer. Den skiller seg imidlertid fra Bitcoin fordi den ikke bruker SHA-256-algoritmen.

Utviklingsteamet flyttet seg fra SHA-256 fordi det har blitt dominert av spesialiserte ASIC-gruvearbeidere som til en viss grad har sentralisert Bitcoin. I stedet bruker Bitcoin Diamond en algoritme kjent som X-13 som er ASIC-resistent og lar gruvearbeidere bruke grunnleggende GPUer for å sikre nettverket og gi verifikasjoner..

Bitcoin Diamond Sammenlignet

Bitcoin Diamond Sammenlignet. Kilde: Steemit

Målet med å skape Bitcoin var å skape en helt desentralisert digital valuta som gjorde transaksjoner raskere, billigere, mer pålitelig og mer privat enn nåværende finansielle transaksjoner. Mens Bitcoin realiserte disse ambisjonene, er det ingen tvil om at det ikke er perfekt, og at det kan gjøres endringer for å forbedre den opprinnelige Bitcoin-implementeringen..

En endring som ble gjort, og vi er ikke sikre på hva formålet er, er at Bitcoin Diamond ble opprettet med 210 millioner mynter. Det er ti ganger så mange mynter som Bitcoin.

Det uttalte målet med Bitcoin Diamond er å fikse tre mangler ved Bitcoin:

  • Dårlig personvern
  • Høy terskel kreves for nye medlemmer;
  • Langsom transaksjonshastighet.

Ved utgivelsen var det 170 millioner Bitcoin Diamond utgitt, mens de resterende 40 millioner ble holdt i reserve for gruvebelønning. Det ble også understreket av utviklerne at Bitcoin Diamond ikke ble opprettet som en konkurrent til Bitcoin, men er mer et utbytte for Bitcoin-innehavere, og gjør en innsats for å øke kryptovalutaadopsjon og bruk.

Hvor og hvordan kjøpe Bitcoin Diamond?

Det første du trenger hvis du vil anskaffe litt Bitcoin Diamond, er en kompatibel lommebok for å holde den. Bitcoin Diamond-teamet har sagt at en innfødt lommebok vil bli utgitt i tredje kvartal 2018, men i mellomtiden kan du bruke QoinPro, BitGo eller en av de andre håndfull lommebøkene som er oppført på nettstedet Bitcoin Diamond..

En du har en lommebok, den enkleste måten å få litt Bitcoin Diamond på, er å bare kjøpe den fra en av de støttende børsene. Du kan få det på Binance, Huobi, OKEx, Gate.io og en rekke andre børser. Bare husk at du ikke kan få det med fiat, men trenger BTC eller ETH for å gjøre kjøpet.

Bitcoin Diamond Live Børs

Live-børser for Bitcoin Diamond. Kilde: Nettsted for Bitcoin Diamond

Vær også oppmerksom på at du trenger en handelskonto på børsen du velger å bruke, og i de fleste tilfeller betyr det at du må sende inn ganske mye personlig informasjon for å oppfylle KYC- og AML-regelverket som er opprettholdt av nesten alle sentraliserte børser..

Hvis du ikke er glad i ideen om å knytte dine personlige opplysninger til Bitcoin Diamond ved å kjøpe dem gjennom en børs, kan du i stedet bruke en peer-to-peer-markedsplass. LocalBitcoins er en slik P2P-markedsplass, men du kan finne likviditet ganske tynn for kjøp.

Gruvedrift av Bitcoin Diamond

Du trenger ikke å kjøpe Bitcoin Diamond for å akkumulere den. Hvis du foretrekker det, kan du bare gruve det.

Mining Bitcoin Diamond krever først at du laster ned og installerer kjerneklienten. Forstå at dette betyr at du vil laste ned hele blockchain til datamaskinen din for å bli en node. Du trenger en god mengde harddiskplass for å gjøre dette. Den gode nyheten er at Bitcoin Diamond bruker en ny algoritme kalt X-13 som er mye enklere enn SHA-256-algoritmen som brukes av Bitcoin. Dette gjør det mulig å gruve Bitcoin Diamond med GPUen din.

Bitcoin Diamond Mining Pools

Bitcoin Diamond Mining Pools

Hvis du vil ha mer jevn belønning, bør du vurdere å bli med i et Bitcoin Diamond-gruvedrift. Nettstedet Bitcoin Diamond viser 6 bassenger du kan vurdere å bli med på. Et gruvebasseng kombinerer hashkraften til alle deltakerne, noe som gjør det lettere å finne blokker. Blokkbelønningen blir deretter delt mellom alle medlemmene i bassenget.

Fordeler med Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond ble opprettet for å forbedre visse aspekter av Bitcoin, som nettverkshastighet og transaksjonskostnader. Personvern er også veldig viktig for Bitcoin Diamond-teamet. Hvilke fordeler har Bitcoin Diamond fremfor sin mors Bitcoin?

Bitcoin Diamond har bidratt til å desentralisere gruvedrift – Sentraliseringen av Bitcoin-gruvearbeidere har vært et pågående problem, men Bitcoin Diamond lider ikke av dette problemet. Hovedårsaken er at den delte seg fra SHA-256-algoritmen som styres av ASIC-gruvearbeidere og flyttet til en GPU-gruvedrift-algoritme.

Fordeler med Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond hevdet fordeler

Det er en raskere billigere måte å sende penger på – En av de viktigste årsakene til opprettelsen av Bitcoin var å gjøre det lettere og billigere å sende penger. Bitcoin Diamond har absolutt oppnådd det, og det er både raskere og billigere enn Bitcoin. Faktisk er det billigere enn de fleste kryptovalutaer, hovedsakelig på grunn av den lave verdien sammenlignet med andre store kryptovalutaer.

BCD-tokens lar deg lagre rikdommen din unna mulige anfall og nysgjerrige tjenestemenn – Dette er en annen fordel med kryptokurver generelt. I motsetning til tradisjonelle bankkontoer er det ingen måte for en offentlig enhet eller organisasjon å fryse Bitcoin Diamond-midlene dine. Faktisk, takket være personvernaspektet til mynten, vet ingen engang at du eier Bitcoin Diamond.

Samfunnet og tilliten til Bitcoin Diamond har vokst – Da Bitcoin Diamond-gaffelen skjedde, var det enormt mye kontrovers, og mange kalte direkte prosjektet en svindel. Det er i endring, med et samfunn som bygger rundt Bitcoin Diamond og stoler på å bli gjenopprettet.

Hva er risikoen med Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond har fordeler, men ingenting kommer uten risiko, og Bitcoin Diamond er ikke noe unntak. Hvis du tenker å bli involvert i Bitcoin Diamond, er det viktig at du er klar over potensielle risikoer.

Bitcoin Diamond er nytt – Det har gått mindre enn et år siden Bitcoin Diamond ble opprettet, og vi har ennå ikke sett om utviklingsteamet virkelig vil prestere. Det er også altfor tidlig å vite om BCD-token vil sette pris på i verdi og bli stabil.

Trusselen om å bli hacket og miste poletter – Dette er en risiko med hvilken som helst kryptovaluta, og hvis du har fulgt kryptokurver i lengre tid, vet du hvor sårbare mynter som er holdt på en børs er. Hvis du skal akkumulere Bitcoin Diamond, må du huske å lagre dem i din egen lommebok, og helst på en maskinvarelommebok.

Faren for at mer avanserte kryptovalutaer kommer inn på markedet – Bitcoin Diamond ble opprettet for å løse oppfattede feil i Bitcoin. Det er fortsatt veldig tidlig i kryptovaluta-spillet, så det er ingen måte å se om et enda bedre alternativ vil komme om seks måneder eller et år eller til og med to år.

BCD-mynthandel

Da Bitcoin Diamond ble lansert, økte den raskt til $ 94, men den kom aldri tilbake til det nivået. Faktisk har den sakte avtatt, og den 23. juli 2018 har den en verdi på $ 2,20. Merk at denne dagen er det omtrent 50% under forrige øktpris. Allikevel har den en markedsverdi på nesten $ 350 millioner og er rangert som nummer 42 på Coinmarketcap.com. Årsaken til den tilsynelatende pumpen og dumpingen de siste dagene er oppføringen av BCD-token på HitBTC 16. juli.

Wild Bitcoin-pris svinger

Wild BCD Prive Swings. Kilde: Coinmarketcap

Ellers har ikke ting sett bra ut i prisaksjonen på tokenet siden det har vært alvorlig deprimert siden mars 2018. Før det opplevde det flere måneder med stor volatilitet, og handlet så høyt som $ 47,29 og så lavt som $ 8,36, alt innen flere uker . Denne handlingen så ut som pumpen og dumperen grunnleggerne har blitt beskyldt for, men det er ingen måte å si sikkert om det er tilfelle, eller om det bare var vanlig kryptovaluta-volatilitet..

Konklusjon

Selv om det er sant at utviklerne av Bitcoin Diamond har holdt seg skjult i hemmelighold, ville det være bra å huske at utvikleren av Bitcoin også var innhyllet i mystikk, privatliv og anonymitet, til og med i dag. Satoshi Nakamoto ga verden Bitcoin og forsvant, og etterlot blockchain for utviklere å undersøke og forbedre.

En del av forbedringsprosessen inkluderer harde gafler, som er nødvendige når samfunnet er uenig om aspekter av Bitcoin, eller annen kryptovaluta som ikke er opprettet på en måte som unngår muligheten for harde gafler.

Bitcoin Diamond har forbedret kjerne Bitcoin blockchain, og selv om det kanskje ikke er perfekt, er det ingen indikasjoner på at det er en svindel heller. I stedet ser det bare ut som en gruppe utviklere som verdsetter personvern i desentraliserte valutaer. Og forbedringene av den har ført verden et skritt nærmere den perfekte kryptovalutaen, hvis noe slikt er mulig.

Jeg har fått følelsen av at Bitcoin Diamond kan ha blitt drømt om og lansert altfor raskt, men veksten siden gir ikke følelsen av at det er en svindel. Hva tror du?

Utvalgt bilde Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me