Bitcoin VS Gold – Hva er bedre for langsiktige investorer?

>

Den komplette ødeleggelsen av fiat-valutaer, ledet av verdens globale økonomiske supermakter og deres meningsløse pengetrykk, har fått mange til å lure på om de skal se etter å sikre seg mot markedet. Hegemoniet til den amerikanske dollaren har blitt svekket, og handlingene som ble tatt i 2020, kan bare være begynnelsen.

Med tanke på at et kollaps kan være nært forestående, kan det nå være en god tid å ta en titt på den populære butikken med verdipapirer. I dag har vi to sterke eiendeler som kan tjene oss i den forbindelse: Gull og Bitcoin.

Begge har fungert som et finansielt instrument som beskytter mot inflasjon, men hvilken er mer effektiv i 2020? Gull kan ha en lang historie, men det betyr ikke at den forstyrrende teknologien som finnes i Bitcoin ikke kan tjene som et bedre alternativ.

I de følgende avsnittene vil vi vise bullish tilfeller for både Bitcoin og gull. Videre vil vi også forklare hvorfor det ene alternativet kan være bedre enn det andre for langsiktige investorer.

Men før vi avslører informasjonen, la oss først se hvorfor vi har en sterk etterspørsel etter SoV-er og hvorfor knapphet er så viktig i en tid der papirvaluta mistet verdien.

KOPIERE VERDENS BESTE HANDLERE

Når lederen din handler, handler du. Shrimpy oppdaterer automatisk porteføljen din slik at den alltid samsvarer med lederens. Bla gjennom hundrevis av kryptovalutahandlere for å kopiere.

Hva er en Store of Value (SoV) eiendel?

En eiendelsbutikk (SoV) er rett og slett en eiendel, vare eller valuta som opprettholder verdien over lengre tid uten å avskrive. Investorer som søker å beskytte seg selv i en usikker periode eller mot enestående hendelser, kjøper vanligvis SoV-eiendeler for å beskytte sin eierandel.

Historisk sett sjeldne metaller slik som gull har tjent som gode SoV-er på grunn av deres knapphet og etterspørsel-til-tilbud-forhold. Faktisk har de fleste land basert valutaer og papirpenger på sine gullreserver i lang tid.

Situasjonen endret seg imidlertid i løpet av 2. verdenskrig – spesielt i løpet av Bretton Woods konferanse. På det tidspunktet har land over hele verden blitt enige om å kvitte seg med sin tradisjonelle gullstandardmodell til fordel for et annet system.

Fra det tidspunkt har nesten alle økonomier i vest blitt enige om å basere sine valutaer på den offisielle valutakursen til den amerikanske dollaren mot gull.

Modellen forble veldig stabil i kort tid, men etter en rekke endringer gjort på 70-tallet av den amerikanske regjeringen, hadde Bretton Woods-avtalene ingenting å gjøre med den moderne økonomien.

Fra og med 1976 ble de fleste referanser til gull fjernet fra vedtektene og definisjonen av dollar ble endret. Historien gikk deretter over i en tidslinje der globale økonomier var basert helt på rene fiatpenger, med begrenset avhengighet av gull.

Hvorfor faller fiat-valutaene fra hverandre??

I alle aldre av menneskets historie ble gull brukt som den primære formen for valuta. Selv når sivilisasjoner anså gull som for belastende for å overføre verdi, ble papirpenger støttet 100% av gull fortsatt brukt.

Som vi allerede har nevnt, er gull et populært SoV-alternativ på grunn av forholdet mellom tilbud og etterspørsel, formelt kjent som lager / flyt-forhold. ‘Aksjen’ av utvunnet gull er for liten sammenlignet med den eksisterende forsyningen, og derfor er det det perfekte alternativet for å lagre verdi med en årlig inflasjon på rundt 1,5%.

Men med de nevnte endringene som sentralbankene har gjort i forrige århundre, ble hele økonomier fullstendig omdefinert. Med stor avhengighet av den amerikanske dollaren, i stedet for gull, har bankene betalt en høy pris.

For mange er det nåværende systemet basert på ingenting – ingen økonomisk spillteori som kan støtte verdien av fiat-valutaer. Land som USA er det meningsløst å skrive ut penger for å holde økonomiene flytende, til tross for fremtidige konsekvenser.

Valutaer fortsetter å miste verdi mot hverandre mens verdien av varer og eiendeler fortsetter å øke i et miljø der lønningene forblir de samme. Som sådan avtar kjøpekraften til en nasjon mens inflasjonen stiger.

Bare i 2020 ble Amerikansk M2 pengebeholdning har økt med 24%. Med innkommende stimulansregninger og ytterligere økonomiske tilførsler er det lett å konkludere med at tilførselen av penger vil fortsette å vokse.

Med de ovennevnte punktene i bakhodet ser vi at fiat-valutaer faller fra hverandre. Som et resultat henvender mange personer seg til SoV-eiendeler som Bitcoin eller gull. Men hvorfor er Bitcoin en god SoV, og er den bedre enn gull?

Hvorfor Bitcoin er en god SoV-ressurs

Bitcoin er langt mer enn bare imaginære digitale penger. Faktisk er myntene støttet av reell pengeverdi som holdes stabil av eiendelens begrensede tilbud. Bitcoin blir ofte referert til som digitalt gull og har blitt brukt som en SoV ved flere anledninger, men hvorfor?

Den anonyme skaperen Satoshi Nakamoto designet Bitcoin på en slik måte at den bare kan generere 21 millioner mynter. Dette er det første effektive nivået som gir verdi til Bitcoin, men er det noe annet?

På BTCs blockchain-nettverk holder gruvearbeidere systemet i live ved å validere transaksjoner. Til gjengjeld blir de belønnet med Bitcoin for hver transaksjonsblokk som er bekreftet. For en fornuftig prisutvikling la Nakamoto til et 4-årig system der gruvebelønningene halveres.

Ved å gjøre dette, gjorde Nakamoto det mulig for Bitcoins gruvedrevne mynter å forbli drastisk lavere sammenlignet med den eksisterende sirkulasjonsforsyningen. På den kontoen oppfører den ledende kryptovalutaen seg akkurat som gull, siden den holder et stabilt forhold mellom lager og strøm.

Med utrolig høy knapphet, soppbarhet, bærbarhet og delbarhet er Bitcoin en klar konkurrent innen verdipapirer.

Faktisk anses tre av disse funksjonene for å være gode penger. Men er de nevnte funksjonene bedre i tilfelle Bitcoin sammenlignet med gull?

3 grunner til at Bitcoin er bedre enn gull

De som mener at Bitcoin er ‘digitalt gull’ har tre gode grunner. BTC er ikke bare bra for sin knapphet og begrensede tilbud, men for sine andre egenskaper som historisk har blitt brukt til å beskrive ‘gode penger’.

Knapphet og holdbarhet kan føre til en god ressurs, men disse funksjonene alene er ikke nok for en valuta.

Hvis du ønsket en SoV, en valuta og et spekulativt finansielt instrument alt i ett aktivum, er Bitcoin et perfekt valg. Her er tre grunner til at Bitcoin er bedre enn gull i denne sammenhengen.

Bærbarhet

Bærbarhet er åpenbart det første aspektet som kommer til tankene når man sammenligner disse to eiendelene. Bærbarhet er hovedfunksjonen i en valuta, da den lar enkeltpersoner sømløst overføre verdi uten problemer.

Det kan være lettere å overføre gull til en verdi av 1 million dollar sammenlignet med 1 million dollar olje, men kan vi gjøre det bedre? Bitcoin er naturlig nok overlegen sammenlignet med edle og sjeldne metaller når det gjelder bærbarhet, da det bare tar noen få klikk å overføre verdi.

Én million gull veier rundt 220 pund. I tillegg til vekten, må vi også redegjøre for transportmiddel, bærebelastning og sikkerhet.

Avhengig av hvor du vil sende gull, kan det ta dager om ikke uker å gjøre det. Administrative problemer som å dokumentere overføring og håndtering av toll er enda et problem.

Hva er en lommebok??

I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan eksperter velger sine cryptocurrency-lommebøker og hvilke typer lommebøker som finnes.

På den annen side er Bitcoin langt mindre vanskelig å overføre. Én liten maskinvarepung kan ha ubegrensede mengder verdi. Det som er viktigere er kostnadene ved å gjennomføre en overføring. I skrivende stund ligger transaksjonsgebyrene mellom $ 5 og $ 10.

I hvilken verden kan du overføre 1 million dollar i gull til så lave kostnader? Selv om vi av en eller annen grunn fysisk skulle transportere maskinvaren lommebok, ville det fortsatt koste lavere og ta kortere tid å gjøre det.

Soppbarhet

Soppbarhet er et aspekt som bestemmer ‘likhet’ til en eiendel. For eksempel vil to pund gull ha samme nøyaktige verdi som et annet sett med to pund gull. Denne funksjonen finnes i mange andre finansielle instrumenter, for eksempel aksjer, obligasjoner og til og med valutaer.

Det samme kan sies om Bitcoin. En BTC vil alltid være lik en BTC. Den digitale eiendelen kan være utrolig volatil når det gjelder verdi, men myntene i seg selv vil alltid tilsvare samme beløp på et bestemt tidspunkt.

For noen i bransjen, soppbarheten til Bitcoin er diskutabel. Hele argumentet strømmer ned til sporbarheten av transaksjoner i Bitcoin-nettverket. Dette skaper situasjoner der visse mynter anses å være ulovlige og derfor er utestengt for salg av børser.

Men gitt at desentraliserte børser og andre operatører ikke markerer visse mynter, forblir problemet teoretisk. Faktisk er Bitcoin enda mer soppbar sammenlignet med andre tradisjonelle eiendeler, gitt at myntenes likhet er digitalt kodet og håndhevet..

Delbarhet

Det siste aspektet av ‘gode penger’ er delbarhet. Som navnet antyder, er delbarhet en funksjon som gjør det mulig å dele en eiendel eller valuta i mindre enheter. For eksempel kan gull kuttes ned i mindre enheter og størrelser, og eiendelen vil fortsatt beholde sin verdi i en bestemt pålydende verdi.

Men Bitcoin er langt bedre i dette tilfellet gitt at hver eneste mynt består av hundre millioner enheter kalt satoshier. Med opptil åtte desimaler er det lettere å dele Bitcoin i mindre enheter enn gull eller andre eiendeler. Prosessen er også sømløs og krever ingen fysiske handlinger eller endringer.

Gull er bedre på én måte – Volatilitet & sammenheng

Nå som vi er ferdig med å diskutere hvorfor Bitcoin er bedre enn gull, la oss også vise frem i hvilken grad gull er en bedre investering.

For mange volatilitet og korrelasjon er deal-breakers som hindrer en bruker i å bruke Bitcoin som enten en spekulativ eller SoV-ressurs. Bitcoin kan ha et begrenset tilbud, men det faktum har begrenset betydning for eiendelens utrolig høye volatilitet.

Volatilitet kan være perfekt for daghandlere, men det er definitivt ikke ideelt for kapitalinnehavere som ønsker å eie en eiendel med en stabil verdi på lang sikt. Skarpe og uforutsigbare grep i markedet kan føre til dårlige opplevelser for brukerne.

Gull kan også øke prisen betydelig, men økningen skjer innen en periode på år om ikke tiår. Derfor er gull et ‘safe-bet’ gitt at det neppe faller kraftig på kort varsel.

Gull er heller ikke sterkt korrelert med andre eiendeler mens Bitcoin opplever perioder med høy korrelasjon. BTC kan speile prisaksjonen på eiendeler, råvarer og noen ganger til og med valutaer.

Investorer har observert at Bitcoin opptrer på samme tid som gull på bestemte tidspunkter. I andre øyeblikk har vi til og med sett Bitcoin speilindekser som S&P 500 eller DoW Jones industriindeks.

Noen investorer anser dette som en negativ faktor, siden de ikke ønsker at investeringen deres skal stole på ytelsen til andre eiendeler. Selv om Bitcoin ikke alltid handler i sammenheng med andre finansielle eiendeler, kan det fortsatt være et klokt valg å heller investere i gull hvis dette er et problem for deg.

Avsluttende ord

Når papirpenger sakte faller fra hverandre, ser investorer etter spekulative eller SoV-eiendeler som kan hjelpe dem med å sikre seg mot de destruktive markedene. Den amerikanske pengemengden har økt kraftig i 2020, noe som reduserer dollarens verdi betydelig. Med innkommende stimulansregninger og økonomiske tilførsler vil den sanne verdien av dollaren bare gjenoppta svekkelsen.

I denne artikkelen har vi diskutert hvorfor fiat-valutaer mister terrenget og hvorfor visse eiendeler kan hjelpe. Spesielt har vi sammenlignet Bitcoin og gull for å finne ut hvilken eiendel som er bedre.

Konklusjonen vår? Bitcoin er definitivt et bedre alternativ i nesten alle tilfeller. Dens digitale natur håndhever en begrenset tilgang, soppbarhet, høy delbarhet og stor bærbarhet.

Dessuten anser noen eksperter at BTC har en enda lavere inflasjon på grunn av den sykliske halveringen av belønningen, noe som gjør det enda bedre enn gull for langsiktige investorer..

Imidlertid dominerer fortsatt gull når det gjelder sikkerhet. Gull har lav korrelasjon til andre eiendeler eller finansielle instrumenter, og prisen er utrolig stabil. Det kan være vanskeligere å overføre og investere i gull, men det beholder likevel sin historiske SoV-funksjon.

Hvis du ønsker både å investere og sikre, kan Bitcoin vise seg å være et bedre alternativ. Ellers kan du se etter å kjøpe gull hvis du bare vil ha en sikring mot den fallende dollaren.

Ansvarsfraskrivelse: Artikler lagt ut på Shrimpy Blog er ikke investeringsråd og bør ikke tas som investeringsråd. De er utelukkende forfatterens mening. Kryptovaluta er ustabil og risikabel, det er ingen garanti for at markedet vil fortsette å yte godt i fremtiden. Ta disse meningene med et saltkorn.

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptoindustrien. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me